iş mi, bebek mi ? ?

gulsen88

bekle beni kızım.. :-)
Kayıtlı Üye
13 Aralık 2011
451
42
118
İstanbul
Merhabalar kızlar,

Bir ay kadar önce iş durumlarımla ilgili bir konu açmıştım. Bir süredir iş arıyordum. Son bir aydır da bir kaç yerden görüşmeye çağırılmama rağmen anlaşma sağlayamadık. Sebebi ücret beklentimi fazla bulmaları olabilir. Ama 3,5 yaşında küçük bir çocuğum var, düşük ücrete bir işte başlamam çalışmama değmez şuan. 3 aydır uğraşmama rağmen istediğim gibi bir iş de bulamadım .

Diğer yandan çocuğumun bir kardeşi olmasını zaten hep istiyorduk, sadece zamanını bilemiyorduk. Bugünlerde ciddi ciddi düşünüyorum acaba iş konusunu bir süre askıya alıp ikinci çocuk planımızı mı hayata geçirsek :emir_bebek:

Bu arada benim yaşım 29. Bugünlerde kafam bu iki seçenek üzerine baya karıştı. Bir karar verip ona göre ilerlemek istiyorum. oldukça ciddi bir konu, ricam empati kurarak siz ne yapardınız şu durumda ona göre cevaplamanız....

Benim düşüncelerim : iş bulma konusu çabuk olmayacak gibi... iş bulduktan sonra da en az 1 yıl çocuk konusu ertelenir mecburen. daha sonra olsun desek bu sefer de yine çalışma hayatım bölünecek artı diğer çocuğumla aralarındaki yaş farkı açılacak.

şuanda ikinci çocuğu düşünsek bu sefer de en az 1.5 yıl iş konusu ertelenecek (ki şuan zaten iş bulamıyorum istediğim gibi). İkinci çocuk devreye girerse tekrar çalışmaya hazır olduğumda en az 31 yaşımda olacağım. o yaştan sonra iyi bir şirkette iş bulma şansım azalır mı ? Nasıl olur ?

Ben ne yapmalıyım ??? Hangi yoldan gitmeliyim ??? Düşünceleriniz ????

Bence çocuk yapma kısmı mantıklı.
Çünkü en ideal yaş aralığı 4 deniliyor kardeşler arasında.
Ki zaten işe girip 1-2 yıl sonra tekrar bölününce daha zor olacak. Belki yükselme hedefin olacak ama ya işi ya çocuğu erteleyeceksin.

Maden istediğin iş yok şuan, o zaman kardeş vakti sanki ;)

iş diyorum ben.

28 yaşındayım, birkaç ay sonra 3 yaşını dolduracak kızım, şu anki önceliğim iş benim.
çocuğunuz 3 yaşındayken iş bakmaya başlamışsınız anladığım kadarıyla; bu 2. çocuk için de böyle olursa iş konusunu bi 4 yıl ileriye atmanız gerekecek gibi. öncesinde bir tecrübeniz var mı peki? hani birkaç sene sonra size referans olabilecek...
eğer ki tecrübesizseniz iyi ücretle 33 yaşında birini hemen işe almazlar maalesef..

bu arada; kardeş için ideal zaman fallik dönem başlamadan ya da bitince olmalıymış. bu dönem de 4-7 yaş arası olarak kabul ediliyor genelde. yani ya 4 yaştan önce ya 7 yaştan sonra kardeşin olması çocuģun psikolojisi açısından daha iyiymiş.

Empati kurarak cevap veriyorum ben olsam dusunmezdim bile direk 2. Cocugu tercih ederdim. Benim icin para, kariyer her zaman ikinci planda kalmistir. Yani is bulup cocugu erteleseniz bence en az 5 yil ertelemeniz gerekir, is yerinde tutunma, buyuk cocugun buyumesi, kendinintekrar istem ayrilip o duzene adapte etmek falan. 35. Yasimda ikinci cocugu dogurmak istemezdim. Ben 30 yasimsa 5. Cocugumu dogurmak istiyorum :) tabi biyolojik sartlar ikiz dogurmadigim surece bunu mumkun kilmaz en fazla 3. Cocugumu digurabilirim ama 35 e asla birakmam heralde hele ikinci cocugu. Tabi buyuk konusmamak lazim.

Merhaba, o kısmı belirtmemişim, toplam 5 yıl iş deneyimim var benim. Işimden 6 ay önce ayrıldım. Ilk çocuğum 10 aylıkken çalışmaya başlamıştım 2. Çocuğum da en azından 8 aylık olduktan sonra yeniden çalışmayı düşünürüm. 4 7 yaş arası diyorsunuz ben bu ay kardeş yapiym desem doğana kadar 4 yaşını 3 ay geçmiş olck çocuğum. Bu dediğiniz fallik dönem noktası moralimi bozdu şuan . :) ama araştıracağım mutlaka, tşkler

iş diyorum ben.

28 yaşındayım, birkaç ay sonra 3 yaşını dolduracak kızım, şu anki önceliğim iş benim.
çocuğunuz 3 yaşındayken iş bakmaya başlamışsınız anladığım kadarıyla; bu 2. çocuk için de böyle olursa iş konusunu bi 4 yıl ileriye atmanız gerekecek gibi. öncesinde bir tecrübeniz var mı peki? hani birkaç sene sonra size referans olabilecek...
eğer ki tecrübesizseniz iyi ücretle 33 yaşında birini hemen işe almazlar maalesef..

bu arada; kardeş için ideal zaman fallik dönem başlamadan ya da bitince olmalıymış. bu dönem de 4-7 yaş arası olarak kabul ediliyor genelde. yani ya 4 yaştan önce ya 7 yaştan sonra kardeşin olması çocuģun psikolojisi açısından daha iyiymiş.

Merhaba, o kısmı belirtmemişim, toplam 5 yıl iş deneyimim var benim. Işimden 6 ay önce ayrıldım. Ilk çocuğum 10 aylıkken çalışmaya başlamıştım 2. Çocuğum da en azından 8 aylık olduktan sonra yeniden çalışmayı düşünürüm. 4 7 yaş arası diyorsunuz ben bu ay kardeş yapiym desem doğana kadar 4 yaşını 3 ay geçmiş olck çocuğum. Bu dediğiniz fallik dönem noktası moralimi bozdu şuan :-) ama araştıracağım mutlaka, tşkler.

evet o kısımları ekleyince farklı oldu konu, şu an 2. çocuk diyebilirsiniz o zaman:))

formasyonda gelişim psikolojisi hocamın bahsettiklerindendi bu;) mesela erkek çocuklarının da sünnet edilmemesi gereken yaş aralığıymış aynı zamanda bu fallik dönem :))

Kardeş için ideal yaş. Ben olsam çocuk yapma kısmını seçerdim. Ertelediğin takdirde dediğin gibi belki birkaç yıl ileri atacak çocuk planını. Bence şuan yaş olarak ikincisi çocuk için çok Uygun.
Maddi olarak çeşitli zorunlulukların yoksa tabi

Yetiyor aslında ama anca yetiyor.... şöyle ki eşim 3500 lira alıyor ama istanbulda ve hatta istanbulun pahalı sayılabilecek bir semtinde yaşıyoruz. bir de arabamız var ki onun aylık masrafı çocuğumun aylık masrafından daha fazla :KK33: dolayısıyla şuan ancak ay sonu çıkıyor... ama 1 buçuk 2 sene tek maaşla idare edemeyecek durumda değiliz diye düşünüyoruz :KK37:
Bir maas yetiyorsa, cocuk yapin derim ben <3

Bu cevabın açıklamasını/sebebini de merak ediyorum :) niçin iş mesela.....

Çünkü hali hazırda bir evladıniz var .
Hiç olmasaydı çocuk özlemi falan diyebilirdim ama var ..
Şu zamanda iş bulabilmek bile büyük lüks.
Kızınızın yaşı daha küçük
Ve sizin da yaşınız genç.
Kardeşimle aramda 9 yaş var
Annem çalışan bi kadın .
Hiç fallık fillik dönemi falan olmadi
Kardeşimle aramdaki bag çok yüksek .
Daha bir sürü sebep sayabilirim.
Var olan çocuğa daha iyi ekonomik gelecek
Daha iyi okullar,daha iyi olanaklar ..
Sizin psikolojiniz
Refah ..
Kapanıp kalmamak,sosyalleşmek,evdeki kocaya sarmamak,özgürlük,
Uzaaaarr gider liste ..

Bende ayni kararsizlikla cocuk deyip calistigim is yerinden istifa ettim, eger net kardes dusunuyorsaniz ertelemeyin, erteledikce birsey cikiyor bu engeller yolu daha da uzatiyor. (Benim hamileyken calisma sansim olmadigi icin cocuk isteyince mecbur isi biraktim bu arada)

Minik kizinizi daha fazla kardeşsiz birakmasaniz mı acaba :emir_bebek:
Çocuklar paylaşmayı, toplumsal yaşamın temelini en çok kardeşle öğreniyor. Bu da ne kadar erken olursa o kadar kâr çocukların gelişimi için.
:anne:

Gecım sıkıntınız yoksa cocuk
Dıger turlu iş kısmı baya ertelenır
O kadar ara vermıs, 34 yasında bırı kolay iş bulamaz

İki çocukla iş hayatına dönmek sandığınızdan daha zor olabilir. Bunu yaşayan biri olarak söylüyorum. Bir kaç yıl çalışıp ikinci çocuğu o zaman düşünseniz en azından oturmuş bir işiniz olur bebekten sonra dönmeniz ve adapte olmanız da kolay olur naçizane fikrim bu.

Bebek bebek bebekk. Şu bebek emojisine de bayılıyorum :)

Çalışmaya başladınız diyelim. 30 yaşında hamilelik olsa, 31de doğum olsa, en az 1 yıl ara verseniz 32 yaşında oluyorsunuz. Çalışmaya 32de başlamış oluyorsunuz.

Çocuk yapsanız hemen, 30da doğsa, 31de işe başlasanız hayatınız bölünmemiş, rahat bir hamilelik ve doğum geçirmil olursunuz. Çalışmaya başladığınuz ilk yıl hamileliği zaten pek hoş karşılamazlar bence.

Bana kalırsa bebek 2 3 yaşına geldiğinde başlayın çalışmaya. Bunuda demeden edemicem.

Back
X