Merhabalar kızlar,
Bir ay kadar önce iş durumlarımla ilgili bir konu açmıştım. Bir süredir iş arıyordum. Son bir aydır da bir kaç yerden görüşmeye çağırılmama rağmen anlaşma sağlayamadık. Sebebi ücret beklentimi fazla bulmaları olabilir. Ama 3,5 yaşında küçük bir çocuğum var, düşük ücrete bir işte başlamam çalışmama değmez şuan. 3 aydır uğraşmama rağmen istediğim gibi bir iş de bulamadım .
Diğer yandan çocuğumun bir kardeşi olmasını zaten hep istiyorduk, sadece zamanını bilemiyorduk. Bugünlerde ciddi ciddi düşünüyorum acaba iş konusunu bir süre askıya alıp ikinci çocuk planımızı mı hayata geçirsek
Bu arada benim yaşım 29. Bugünlerde kafam bu iki seçenek üzerine baya karıştı. Bir karar verip ona göre ilerlemek istiyorum. oldukça ciddi bir konu, ricam empati kurarak siz ne yapardınız şu durumda ona göre cevaplamanız....
Benim düşüncelerim : iş bulma konusu çabuk olmayacak gibi... iş bulduktan sonra da en az 1 yıl çocuk konusu ertelenir mecburen. daha sonra olsun desek bu sefer de yine çalışma hayatım bölünecek artı diğer çocuğumla aralarındaki yaş farkı açılacak.
şuanda ikinci çocuğu düşünsek bu sefer de en az 1.5 yıl iş konusu ertelenecek (ki şuan zaten iş bulamıyorum istediğim gibi). İkinci çocuk devreye girerse tekrar çalışmaya hazır olduğumda en az 31 yaşımda olacağım. o yaştan sonra iyi bir şirkette iş bulma şansım azalır mı ? Nasıl olur ?
Ben ne yapmalıyım ??? Hangi yoldan gitmeliyim ??? Düşünceleriniz ????