iş mi, bebek mi ? ?

Eşimin ücretine belli dönemlerde zam oluyor 2 yıl içinde en az 4000 olur diye düşünüyorum aslında araba olmasa inanın rahat yeter bize o tutar. Ama arabaya çok para gidiyor belki satıp daha uygun fiyatlı bir araba alabiliriz bilemiyorum. Şuanda da inanın ki gerçekten baya uğraştım 3 aydır ben de çalışma düşüncesindeydim ama çocuğumu bırakmaya değecek bir iş kısmet olmadı ki henüz. Daha da ararım ama bu sefer yine bir süre daha geçecek işe başlayana kadar. Belki 1 ay belki 5 ay. Daha sonra da yeni işte hemen çocuk yapılmaz. Kızım da bu sırada yalnız kalmaya devam eder evde . Off off . Kafamda deli sorular . :) :)

Nasil hem ay sonunu zor getiriyorsunuz, hem 2 yil daha idare edebilceginizi düsünüyorsunuz? Bunda bir tezat yokmu?

3500 istanbul gibi bir yerde elbette yetmez. Ve mevcut siyasi ve ekonomi durumlardan otürü çok çok daha kötü olacagini diyebilirim.

Ayrica 5 yil tecrübe o kadarda cok degil. Siz şimdi 2inci bebegi yaparsaniz, en cok ihtiyac duydugunuz zamanda iş bulmayabilirsiniz. Yada alaniniz olmayan, asgari ücret ile ancak.

Yani yerinizde olsam çalişirdim. Hem eger halen ikinci cocuk isterseniz, para biriktirebilirsiniz onun icin, hem daha cok tecrübeniz olur. Bebek icin daha 35 yaşina kadar yolunuz var,iyi bir işi her zaman bulmayabilirsiniz.

Teşekkür ederim amin hayırlısı . Ben de hep hayırlısı diye dua ederim .
Maddi olarak durumunuza bakarak iş diyorum.

Siz mevcut duruma göre bile anca yetiyor diyorsunuz.Düz gitmiyor ki hayat.Hep sabit bugünkü gibi kalmayacak ki giderleriniz.

İyi düşünmek lazım.Ben olsam önce iş derdim.Allah hayırlısını versin.

Ben iş diyorum.

İstanbul şartları için eşinizin maaşı çok düşük maalesef. İki çocuğa eşinizin maaşıyla yetebilecek misiniz diye düşünmeniz gerekiyor.

O durumda 2. Çocuğum da olduktan sonra yani iş konusunda şuanki kadar seçici olacağımı düşünmüyorum. En azından ücret açısından. Çünkü bu sefer girdiğim işte devamlı çalışacağım için ilk başta çok yüksek başlamasa bile zamanla yükseşecektir diye düşünüyor olacağım. Ama şuan kızım küçük ve tek. Bu sebeplerden onu bırakmaya değer bulamadım şimdiye kadar görüştüğüm yerleri :( :( değmez diye düşündüğüm hem maddi hem manevi bu arada..... ama istediğim şartlarla karşılaşsam tabii ki başlıycktım. Ciddi ciddi kaç aydır uğraşıyorum bilseniz çalışmak istemesem iş beğenmesem niye uğraşayım çabalayayım bu kadar

30 yaş üstünden sonra şuan size teklif edilen (beğenmediğiniz) ücretten fazla ücret teklifi ve iş teklifi olursa (şuanda bile o teklifi yapmıyorlar ki 2.çoçuk fikri olmuş)
Hemen çocuk yapın

Çocuğum şuan kreşe gitmiyor. Kardeşi olursa kardeşi 1 yaşına geldiğinde büyüğü anaokuluna gidecek sonra da 1e başlayacak bu şekilde uygun olur diye düşünmüştüm. Küçüğü 1 yaşında olana kadar 2si de benimle birlikte olacak sonuçta ama insan işte başına gelmeden bilemiyor o yüzden burdaki 2 çocuklu annelerin görüşleri benim için ayrıca önemli :)
çocuklarım arasında 2 yaş var.
ilk çocuğuma 1 yıl ben baktım 1 yıl çalıştım bakıcı teyzesi baktı.
işte pozisyonum değişti çok yoğun çalıştım.
2. çocuğum doğdu yine 1 yıl evdeydim bakıcımız da bizimleydi.
işe başladım. eski pozisyonu kaybettim ama bu bir bakıma iyi oldu izinlerimi vs rahat rahat kullandım.
mesai saatlerinde esnek davranabildim.

şimdi büyük kreşte küçük bakıcıyla.
eski görevime de döndüm.

ben de çok ara vermek istemedim, birlikte büyüsünler istedim.
güvenilir bakıcı bulmuşken kaçırmak istemedim.
şimdi hamile kalsanız zaten 4 yaşı geçecek fark. belki biraz daha rahatlamış olursunuz.
kreşe gidiyor muydu çocuğunuz?
gitmiyorsa siz hamileyken gitmesi daha uygun olur. kardeş doğmadan.

zor bir karar.
yaşınız genç ama bu süreyi çalışmadan geçirmek size nasıl döner bunları da düşünün.
bu arada kendinizi acaba geliştirebilir misiniz? hamilelikte özellikle.
çünkü iki çocukla pek kolay olmayacak çok azimli biri değilseniz.
iş bulmak gittikçe zorlaşıyor. geleceği de kestiremiyoruz.
daha az maaşla daha düşük pozisyona razı olmak zorunda kalabilirsiniz.

Merhabalar kızlar,

Bir ay kadar önce iş durumlarımla ilgili bir konu açmıştım. Bir süredir iş arıyordum. Son bir aydır da bir kaç yerden görüşmeye çağırılmama rağmen anlaşma sağlayamadık. Sebebi ücret beklentimi fazla bulmaları olabilir. Ama 3,5 yaşında küçük bir çocuğum var, düşük ücrete bir işte başlamam çalışmama değmez şuan. 3 aydır uğraşmama rağmen istediğim gibi bir iş de bulamadım .

Diğer yandan çocuğumun bir kardeşi olmasını zaten hep istiyorduk, sadece zamanını bilemiyorduk. Bugünlerde ciddi ciddi düşünüyorum acaba iş konusunu bir süre askıya alıp ikinci çocuk planımızı mı hayata geçirsek :emir_bebek:

Bu arada benim yaşım 29. Bugünlerde kafam bu iki seçenek üzerine baya karıştı. Bir karar verip ona göre ilerlemek istiyorum. oldukça ciddi bir konu, ricam empati kurarak siz ne yapardınız şu durumda ona göre cevaplamanız....

Benim düşüncelerim : iş bulma konusu çabuk olmayacak gibi... iş bulduktan sonra da en az 1 yıl çocuk konusu ertelenir mecburen. daha sonra olsun desek bu sefer de yine çalışma hayatım bölünecek artı diğer çocuğumla aralarındaki yaş farkı açılacak.

şuanda ikinci çocuğu düşünsek bu sefer de en az 1.5 yıl iş konusu ertelenecek (ki şuan zaten iş bulamıyorum istediğim gibi). İkinci çocuk devreye girerse tekrar çalışmaya hazır olduğumda en az 31 yaşımda olacağım. o yaştan sonra iyi bir şirkette iş bulma şansım azalır mı ? Nasıl olur ?

Ben ne yapmalıyım ??? Hangi yoldan gitmeliyim ??? Düşünceleriniz ????

mrb lar asla işe bebek engel degildir bence hem bebek hem iş :)

3. Çocuğu düşünmüyoruz . 2. Çocuğu istememizin de en büyük sebebi kızımın bir kardeşi olsun yalnız olmasın birbirlerine destek olsunlar vs düşünceleri :) benim bir kardeşim var mesela, iyi ki de var.........

ben maaşın yeterli olmayacağını düşünüyorum. kaldı ki yaşınız da genç. 3. çocuk fikri yoksa 30 küsürler ikinci çocuk için harika zaman aslında... iş diyorum. gittikçe zorlaşır iyi bir iş bulmanız...

" 20 30 yaş arası üreme, 30 yaş üstü üretme " güzelmiş :)

Bebek yapmak hatta bebeğimi kendim büyüteceğim demek bunlar aslında direkt maddi durumla ilgili şeyler (kariyer takıntısı yoksa)Evet çocuklar gerçekten kardeşe ihtiyaç duyuyorlar ayrıca insanlar da kariyerleri için erteleseler bile 30 dan sonra biyolojik saatten kaynaklanıyor herhalde bebek bebek demeye başlıyorlar. Bir de şunu söylemek isterim 30 yaş sonrası (malum artık çevresel faktörlerden kaynaklı) kısırlık ihtimali de çok artıyor. Yok hormon bozuklukları yok yumurtlama sorunları derken ilk bebeğinizde olduğu kadar çabuk hamile kalamayabilirsiniz. Sitede gebelik kategorilerini bir inceleyin etrafınıza bakın ciddi durumda artmış durumda infertilite..Aslında gelişim psikolojisinde gelişim dönemleri anlatılırken 20-30 yaş arası "üreme" 30+ yaş "üretme" dönemi olarak tanımlanır. Tabi artık evlilik yaşı da ilk bebek yaşı da kurulu sistem gereği pek böyle olamıyor. Zaten deneyiminiz varmış, maaş bizi zorlamaz diyorsanız ben bebekten yana fikir belirtiyorum...

Işte vu sefer de çalıştığım yer bu kız niye işe başladı işe başlar başlamaz hamile kaldı diye düşünecekler bu açıdan karşı tarafı yani çalıştığım yeri de zor durumda bırakmak istemiyorum o yüzden ya iş diyeceğim ya bebek..... ama şunu yapabilirim belki bir yandan bebek olsun niyetine girersen bir yandan da iş ararım hangisi önce gerçekleşirse diğerinden vazgeçerim :KK51:
şu an ki geliriniz yetiyorsa ve bir çocuk daha yapmak aklınızı bu kadar karıştırıyorsa yapın
ama hemen olacak diye bir şey yok
siz yine bir yandan iş araştırın derim ben. iyi bir yer bulursanız başlarsınız sonra hamile kalsanız bile en azından sosyal haklardan faydalanırsınız. doğum parası, doğum izni, süt izni vs. hepsini kullandıktan sonra çalışmak istemezseniz işi bırakırsınız..

Çocuğum şuan kreşe gitmiyor. Kardeşi olursa kardeşi 1 yaşına geldiğinde büyüğü anaokuluna gidecek sonra da 1e başlayacak bu şekilde uygun olur diye düşünmüştüm. Küçüğü 1 yaşında olana kadar 2si de benimle birlikte olacak sonuçta ama insan işte başına gelmeden bilemiyor o yüzden burdaki 2 çocuklu annelerin görüşleri benim için ayrıca önemli :)
kreşi sadece çalışan annelerin mecburiyetten gönderdiği bir yer gibi görmüyorum.
güzel zaman geçiriyor, mutlu oluyor orada.
elbette sabahın yedisinden akşamın yedisine çocuğun gözü yolda veli beklemesi güzel bir şey değil.
benim kızım en yakın kreşe gidiyor. bakıcımız götürüp alıyor.bunlar avantaj.
çalışmasaydım da sanırım yarım gün gitmesini isterdim.

Aynen ben de zaten çalışan annelerin zorunlu gçnderdiği bir yer olarak düşünmüyorum asla. Sadece kardeşi olursa kardeşi olur olmaz kreşe vermek istemiyorum o yüzden kardeşi olduktan 1 yıl sonra diyorum. Şuanda zaten evde yarım dönemde kreşe vermek istemiyorum ki ben evdeyken oraya da götüeüyor olmamız ekstra bir maddiyat doğuracak bize.... o yüzden kardeşi olduktan 1 yıl sonra diye düşünmüştüm. Annelik ne zor yaa her açıdan ama her açıdan düşünüp en iyisini bulmaya çalışıyorsun..... :)

kreşi sadece çalışan annelerin mecburiyetten gönderdiği bir yer gibi görmüyorum.
güzel zaman geçiriyor, mutlu oluyor orada.
elbette sabahın yedisinden akşamın yedisine çocuğun gözü yolda veli beklemesi güzel bir şey değil.
benim kızım en yakın kreşe gidiyor. bakıcımız götürüp alıyor.bunlar avantaj.
çalışmasaydım da sanırım yarım gün gitmesini isterdim.

Işte vu sefer de çalıştığım yer bu kız niye işe başladı işe başlar başlamaz hamile kaldı diye düşünecekler bu açıdan karşı tarafı yani çalıştığım yeri de zor durumda bırakmak istemiyorum o yüzden ya iş diyeceğim ya bebek..... ama şunu yapabilirim belki bir yandan bebek olsun niyetine girersen bir yandan da iş ararım hangisi önce gerçekleşirse diğerinden vazgeçerim :KK51:
aynen öyle de olabilir.

Aynen ben de zaten çalışan annelerin zorunlu gçnderdiği bir yer olarak düşünmüyorum asla. Sadece kardeşi olursa kardeşi olur olmaz kreşe vermek istemiyorum o yüzden kardeşi olduktan 1 yıl sonra diyorum. Şuanda zaten evde yarım dönemde kreşe vermek istemiyorum ki ben evdeyken oraya da götüeüyor olmamız ekstra bir maddiyat doğuracak bize.... o yüzden kardeşi olduktan 1 yıl sonra diye düşünmüştüm. Annelik ne zor yaa her açıdan ama her açıdan düşünüp en iyisini bulmaya çalışıyorsun..... :)
ah ahh!
biz yeni nesil çok detaylı düşünüyoruz.
eskiden tabi komşuluk varmış, çalışan kadın azmış. bir şekilde büyürmüş çocuklar.
çocuk ya geniş aile içinde halalarla teyzelerle büyürmüş, ya da candan komşu teyzelerle.
şimdi kim komşusuna güveniyor ki?

her şeyi belki daha iyi yapma telaşındayız ama,
bir sürü şey ide abartıyoruz.
daha doğmadan anne adaylarını "baby shower" stresi sarar oldu mesela.
hatta bir de cinsiyeti duyurma partileri çıkmış. yeni duydum ağzım açık kaldı.
"it's a boy/girl"

3. Çocuğu düşünmüyoruz . 2. Çocuğu istememizin de en büyük sebebi kızımın bir kardeşi olsun yalnız olmasın birbirlerine destek olsunlar vs düşünceleri :) benim bir kardeşim var mesela, iyi ki de var.........
biz 4 kardeşiz kardeşinin olması çok güzel bir şey. en küçük kardeşimle aram da 12 yaş var. en çok da onunla anlaşıyorum anlaşamazlar,yaş geçiyor diye korkmayın bence :KK51:

Merhabalar kızlar,

Bir ay kadar önce iş durumlarımla ilgili bir konu açmıştım. Bir süredir iş arıyordum. Son bir aydır da bir kaç yerden görüşmeye çağırılmama rağmen anlaşma sağlayamadık. Sebebi ücret beklentimi fazla bulmaları olabilir. Ama 3,5 yaşında küçük bir çocuğum var, düşük ücrete bir işte başlamam çalışmama değmez şuan. 3 aydır uğraşmama rağmen istediğim gibi bir iş de bulamadım .

Diğer yandan çocuğumun bir kardeşi olmasını zaten hep istiyorduk, sadece zamanını bilemiyorduk. Bugünlerde ciddi ciddi düşünüyorum acaba iş konusunu bir süre askıya alıp ikinci çocuk planımızı mı hayata geçirsek :emir_bebek:

Bu arada benim yaşım 29. Bugünlerde kafam bu iki seçenek üzerine baya karıştı. Bir karar verip ona göre ilerlemek istiyorum. oldukça ciddi bir konu, ricam empati kurarak siz ne yapardınız şu durumda ona göre cevaplamanız....

Benim düşüncelerim : iş bulma konusu çabuk olmayacak gibi... iş bulduktan sonra da en az 1 yıl çocuk konusu ertelenir mecburen. daha sonra olsun desek bu sefer de yine çalışma hayatım bölünecek artı diğer çocuğumla aralarındaki yaş farkı açılacak.

şuanda ikinci çocuğu düşünsek bu sefer de en az 1.5 yıl iş konusu ertelenecek (ki şuan zaten iş bulamıyorum istediğim gibi). İkinci çocuk devreye girerse tekrar çalışmaya hazır olduğumda en az 31 yaşımda olacağım. o yaştan sonra iyi bir şirkette iş bulma şansım azalır mı ? Nasıl olur ?

Ben ne yapmalıyım ??? Hangi yoldan gitmeliyim ??? Düşünceleriniz ????
Maddiyattan dolayı zorlanmayacaksaniz tabiki çocuk. Heleki özel sektordeyseniz. Patronlari zengin ediyoruz 3 kuruşa.
Bırakin çocuk yapın

31 yaşın dayım oğlum 2,5 yaşında üç aylık hamileyim iyi bi işim vardı beş sene ayırdık çocuklarım için oğlumda doğunca bıraktım inşallah ikinciyi de almak nasip olsun oda 3yasına gelince tekrar çalışmaya başlarım yasınız 22 23 olsa bekleyin derdim ama 29 olmuş hemen olur mu bilemem bebiş oğluma evlendiğim gibi kaldım bunda yedi ay bekledik bence siz hem iş ayarın hem bebek çalışmasına başlayın hangisi nasip olacak bakalım

Bende cocuktan yanayim. Zaten ilki buyumus zaman gecmeden bence kardes mantikli

Kesinlikle iş. Çocuk da çok değerli ama belli bir yaştan sonra insan kendini eşine çocuklarına feda etme moduna giriyor ve kendinden vazgeçiyor. Mutsuz bir hayatın adımları boyle atılıyor.

Ben çocuk için atanmayı bekledim 4 sene. Sonra bebek düşündüm. 28 yaşımda atandım. Gerçi hala bebek sahibi olamadim ama olsun çalışıyorum mutluyum. Bebek gelir zamanı gelince diyorum.

Back
X