Eşimin ücretine belli dönemlerde zam oluyor 2 yıl içinde en az 4000 olur diye düşünüyorum aslında araba olmasa inanın rahat yeter bize o tutar. Ama arabaya çok para gidiyor belki satıp daha uygun fiyatlı bir araba alabiliriz bilemiyorum. Şuanda da inanın ki gerçekten baya uğraştım 3 aydır ben de çalışma düşüncesindeydim ama çocuğumu bırakmaya değecek bir iş kısmet olmadı ki henüz. Daha da ararım ama bu sefer yine bir süre daha geçecek işe başlayana kadar. Belki 1 ay belki 5 ay. Daha sonra da yeni işte hemen çocuk yapılmaz. Kızım da bu sırada yalnız kalmaya devam eder evde . Off off . Kafamda deli sorular . :) :)
Nasil hem ay sonunu zor getiriyorsunuz, hem 2 yil daha idare edebilceginizi düsünüyorsunuz? Bunda bir tezat yokmu?
3500 istanbul gibi bir yerde elbette yetmez. Ve mevcut siyasi ve ekonomi durumlardan otürü çok çok daha kötü olacagini diyebilirim.
Ayrica 5 yil tecrübe o kadarda cok degil. Siz şimdi 2inci bebegi yaparsaniz, en cok ihtiyac duydugunuz zamanda iş bulmayabilirsiniz. Yada alaniniz olmayan, asgari ücret ile ancak.
Yani yerinizde olsam çalişirdim. Hem eger halen ikinci cocuk isterseniz, para biriktirebilirsiniz onun icin, hem daha cok tecrübeniz olur. Bebek icin daha 35 yaşina kadar yolunuz var,iyi bir işi her zaman bulmayabilirsiniz.