kızkardesin falan yok mu ya da senınle gelebılecek bır yeğenın falan ? ev arkadası olaylarına hiç girme benceÇok sağol Can'ım. Allah bağışlasın senin yavrunu da.
Annem gelemiyor Can'ım. Tek başıma baş etmek durumundayım. Eşim gelebilir haftasonları. Ama belki bir ev arkadaşı falan bulabilirim.
Ablam var Can'ım ama onun da çocuğu var ve Yeni bir iş kuruyor kendisine. Onun işine mani olmak istemem. Yalnız kalabilirsem ben de istemiyorum Zaten. Eşim de gelip gidecek sürekli.kızkardesin falan yok mu ya da senınle gelebılecek bır yeğenın falan ? ev arkadası olaylarına hiç girme bence
Evet canım aile çok önemli. Çocuklarımı da bu şekilde büyütmek çok zor olur çünkü. Özel de şans var ama öğretmenlerin çalışma koşulları bakımından çok zor. Hele ki hamile olma durumu daha da zor. Sınıflarda oturacak sandalye bile olmuyor. Şansımı deneyeceğim. Rabbim bir kolaylık verir inş.
Ay canım ne güzel. Umut oldun bana. Sizin adınıza da çok sevindim.Hem iş hem bebek ikisi birarada gelmiş ne güzelbiz eşimle arada 5 bin km olan farklı ülkelerdeydik. Hamileliğimde de doğumda da yalnızdım. Doğuma annem gelmişti sadece. Biz de eş durumundan biraraya gelmemiz imkansız gözüyle bakıyorduk,ben istifa edecektim ki süpriz bi şekilde atamam yapıldı eşimin yanına ve şu an yavrumla birlikte eşimin yanındayım ve işimden de olmadım. Gün doğmadan neler doğar,iş bulmak hele ki memuriyet hiç kolay değil. Bence de başlayın işe,o yavruların nasibi varsa dünyaya gelirler inşallah,siz de dikkat edersiniz tabi
Yok Can'ım iş yoğunluğu olan bir yer değil. Üniversite kız öğrenci yurdu. Yani genel itibariyle yoğun değilmiş. Sadece tek sıkıntı gece nöbetleri. Dönüşümlü nöbet oluyormuş memur sayısına göre. Ama Doğumdan sonra uzun bir süre nöbet de tutulmuyormuş. İş anlamında sıkıntım Yok da diğer bahsettiğiniz meseleler işin çıkmazı. İkiz olması işleri değiştirdi Zaten. Tek olduğunu düşündüğüm de böyle değildi düşüncelerim.Ben cocuk diyorum. Hangi kurum mesela tapu ise cogunlukla yogundur ve zorlanabilirsiniz. Ben de memurum ama ilk yillar bir cok ozel kurumdan daha cok zorlandim ve calistim. Saatlerim de belli degil aksam sekizde ciktigimda oldu uc yil boyunca mesai bitiminde cikisim belki bes keredir oda isim oldugu icin izin alarak. Herkes aa devlet memurlugu cok kolay diyor ama oyle olmayabilir biraz bilgi sahibi olmadan karar vermemelisiniz Hem ayri iki ev iki cocuk masrafi ve bakici parasini maasiniz karsilicakmi bir suru zorlugu bosa yasamayin.
o halde tek care yanlız kalmaya alışacaksın eşin rapor alır olmadıAblam var Can'ım ama onun da çocuğu var ve Yeni bir iş kuruyor kendisine. Onun işine mani olmak istemem. Yalnız kalabilirsem ben de istemiyorum Zaten. Eşim de gelip gidecek sürekli.
Ohalde istifa ederseniz 4 sene boyunca devlet kadrosunda herhangi bir işte çalışmazsinizYani doktorum ilk anda sorun olmaz dedi ama haftaya görüşelim gidişata göre dedi.
Bir de ohal sürecinde olduğumuz için istifa edip gelemiyorum da. Aslında kararsız bırakan durum bu. Yoksa yapamadım der dönerim.
Hamilelik nasıl geçer bilmiyorum ama evde bazen yalnız kalmaya korkan biriyim. Orada bu duygumun tetiklemesi endişelendiriyor beni.
Eşim de aynı seyleri söylüyor bakıcı ile ilgili. Kime nasıl bırakacaksın ikisini birden diyor
Daha güzel öğrenci yurdu olmasi bizimkiler yurda geliyor gece herkesi bir kontrol ettikten sonra kendileri de yerlerine geçip uyuyorlardiYok Can'ım iş yoğunluğu olan bir yer değil. Üniversite kız öğrenci yurdu. Yani genel itibariyle yoğun değilmiş. Sadece tek sıkıntı gece nöbetleri. Dönüşümlü nöbet oluyormuş memur sayısına göre. Ama Doğumdan sonra uzun bir süre nöbet de tutulmuyormuş. İş anlamında sıkıntım Yok da diğer bahsettiğiniz meseleler işin çıkmazı. İkiz olması işleri değiştirdi Zaten. Tek olduğunu düşündüğüm de böyle değildi düşüncelerim.
Ben gidersem eşim ek işinden olacak. Hafta sonları da çalışıyordu. Aldığı para da benim maaşıma yakındı zaten İşin para kısmını düşünürsek hiç kımıldamam gerekiyor.
Sağol arkadaşım. Ama öyle orta noktada oturup gidip gelinecek bir yer değil. Bir de sözleşmeli memur olacağım için rapor hakları kısıtlıymış. Ücretsiz izin de sadece 1 yıl.
Yani sözleşmeliler için rapor ve izinler hakkında her kafadan bir ses çıkıyor. Net bilgi edinemedim. Başlarsam orada cevap bulurum artık.
Yani gidersem bu şekilde idare etmeye çalışacağız artık. Çok sağol Can'ım.o halde tek care yanlız kalmaya alışacaksın eşin rapor alır olmadı
Ah inş sağlıkla dünyaya gelirler de yesinler parayı :)) masraf konusunda sıkıntı Yok aslında çok şükür ikiz de olsa bakabilecek durumdayız. İşi en çok kendim için istiyorum Can'ım. Umarım dediğin gibi yakın bir ev bulurum ve idare kolay olur.Yerinizde olsam o is yerine yakın bir ev tutar orada çalışırdım esin ve annen de sürekli yardim için yanına gelirler
İkiz bebeklerin masrafı çok olur sonradan pişman olabilirsin çalışmadığına
Ne güzel bebeklerin kismetiyle gelmiş
Demekki bebeklerin hakki o çalıştığin parayi yemek
Can'ım inşallah hayırlısıyla sen de atanırsın. Ama benim gibi zor durumda kalmadan :) ne işi istiyorsan o olsun gönlünce.Ne güzel atanmışsınız Ben olsam istifa etmezdim bakıcı veya ailemden birileri gelebilirse onlarla idare ederdim zaten 2 yıl Sonra kreşe verebilirsin hem iş hem çocuk bir arada olmuş ne güzel ama tabi son karar senin sonuçta o ortamda olan ve zorluk derecesini bilen sensin hakkında hayırlısı olsun ayrıca atama konusunda da darısı başıma inşallah :)
Sağol arkadaşım. Ama öyle orta noktada oturup gidip gelinecek bir yer değil. Bir de sözleşmeli memur olacağım için rapor hakları kısıtlıymış. Ücretsiz izin de sadece 1 yıl.
Yani sözleşmeliler için rapor ve izinler hakkında her kafadan bir ses çıkıyor. Net bilgi edinemedim. Başlarsam orada cevap bulurum artık.
Merkezi alım değil bu. Kurumların kendi açmış olduğu alım. Mülakat ile girdim. Sözleşme imzalamadan kabul etmezsem puanı kullanabilirim. Ama kullanacak bir alım olacağını da sanmıyorum 2018 sınavına kadar. Olsa da merkezi alıma puanım yetmez.Siz şimdi ise atandiniz degil mi? Yani merkezi atama yapildiysa ise baslasaniz da baslamasanizda bu kpss puanını bir kez daha kullanamiyorsunuz öyle değil mi? Eger oyleyse ise başlarsınız bir müddet esiniz gelip gider analık izni ve 2 yil ücretsiz izin alırsınız. Iki yıla şartlar değişebilir belki. Olmadı yeniden kpss hazirlanirsiniz belki bu defa öğretmenlik ataması olur.
2. Öğretmenlik olsaydı ve yine uzak bir yer olsaydı ne yapcaktiniz. Esiniz yine jarsi çıkar miydi? Bu durumlarda esin desteği çok çok önemli.
3. Sözleşmeli memurluk dediginiz benim bildiğim tek bir tane 657/399. O da normal memurluğu gibidir aynı özlük haklarına sahiptir. 2 yil ücretsiz izniniz vardir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?