• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İş mi? çocuk mu?

Dolunay22

Guru
Kayıtlı Üye
28 Kasım 2012
7.030
4.605
373
Merhaba arkadaşlar.
Sizlerin de fikrini almak istediğim bir konu var. Ben öğretmenim yıllardır atanmak için uğraştım. Kısmet olmadı. Aynı zamanda 6 yıllık evliyim bebek sahibi de olamadım.
Bu iki durum yıllarca beni çok üzdü. Bu yıl öğretmenlik değil ama yaşadığım şehre 3 saat uzaklıkta bir memurluğa atandım. Rahat bir iş aslında. Çalışanlar öyle söylüyor. Bu hafta telefon bekliyorum. Arayacaklar ve göreve başlamamı isteyecekler.
Bu arada uzun zamandır gördüğüm tedavi de sonuç verdi. Hamileyim şuan. Üstelik devam ederse ikiz. Daha önce de bir düşüğüm var. Ailem dikkat etmem gerektiğini söylüyor.
Eşim, annem vs gitme diyorlar. Benimle gelebilecek hiç kimse Yok. Orada yalnız olacağım büyük ihtimalle.
Kafam o kadar karışık ki! Ayrıca bu işte eş durumundan tayin imkanı çok çok çok zor. Yani 1 sene sonra eşimin yanına gelemem. Eşimin gelmesi de çok zor. Haftasonları yanıma gelip dönebilir. Ama aile düzenimiz de bozulmuş olacak.
Evet durum bu! Kısa yazmaya çalıştım ama uzun oldu yine baya. Kusura bakmayın.
Siz yerimde olsanız bu şartlarda nasıl bir karar verirdiniz?

Hayirli olsun,ne kadar guzel.. :)
2si bir arada olmus. Hem cocuk hem.kariyer...
Ben olsam 3saatlik yolu minimuma indirir yakin bir yere tasinirdim..
Ilk 3ay alabildigim kadar rapor alirdim..
Sonrasinda dogum iznine ne zaman ckilrsa o zaman cikardim..
Bebek buyutmek.icin de 2yila kadar ucretsiz izin alinabiliyor diye biliyorum..
Ise baslayin ve rapor vs pesinde kosun bence surekli.. ise baslamamazlik etmeyin..

Hayirli olsun,ne kadar guzel.. :)
2si bir arada olmus. Hem cocuk hem.kariyer...
Ben olsam 3saatlik yolu minimuma indirir yakin bir yere tasinirdim..
Ilk 3ay alabildigim kadar rapor alirdim..
Sonrasinda dogum iznine ne zaman ckilrsa o zaman cikardim..
Bebek buyutmek.icin de 2yila kadar ucretsiz izin alinabiliyor diye biliyorum..
Ise baslayin ve rapor vs pesinde kosun bence surekli.. ise baslamamazlik etmeyin..
Sağol arkadaşım. Ama öyle orta noktada oturup gidip gelinecek bir yer değil. Bir de sözleşmeli memur olacağım için rapor hakları kısıtlıymış. Ücretsiz izin de sadece 1 yıl.
Yani sözleşmeliler için rapor ve izinler hakkında her kafadan bir ses çıkıyor. Net bilgi edinemedim. Başlarsam orada cevap bulurum artık.

Sağol arkadaşım. Ama öyle orta noktada oturup gidip gelinecek bir yer değil. Bir de sözleşmeli memur olacağım için rapor hakları kısıtlıymış. Ücretsiz izin de sadece 1 yıl.
Yani sözleşmeliler için rapor ve izinler hakkında her kafadan bir ses çıkıyor. Net bilgi edinemedim. Başlarsam orada cevap bulurum artık.
Her isin bi caresi vardir.. is icin bebeklerden vazgecip aman istemiyorum yiaa diycek degilsin.. Bebekler icin de erkenden bi sorun bile yokken aman isi bosveriyim de diyemezsin.
Iyi bi doktor bul kendine,sıkı takip etsin seni. Gerci tedavini yuruten doktorun ilgilidir heralde zaten.
Ilk 3 ayi atlattin mi gerisi kolaylasicak. Ama son 3ay normal hamilelerden daha fazla.yorulacaksin.. Erken dogum riskin olucak falan. Son 3ay bence hic riske atmadan nasil alabiliyorsan izin almalisin. Rapor,ucretsiz,dogum izni,her ne olursa artik.. ben de cok bilgi sahibi degilim de..
Surekli takip ediyorum atamalari falan. Bi bebegim var benim de,bakacak kimsem yok su an.. ama memurluk olursa heralde izinle vs kotaririm diye dusunuyorum..
Yani erken karsr verme bence. Doktorunla konus. Ortada bi yerde degil olmadi oranin dibinde bi yerde ev bulmaya bak. Imkansiz biryer mi :/
Esin gitsin gelsin ise,sen gidip gelecegine..
Ama yine de sen bilirsin.. is de gerekli,hemen vazgecme.. en azindan bi risk yokken gebeliginde..

kısmetler birden gelmiş işte ne güzel, bence bi başlada belki çözüm bulursunuz, yani doğrumasına sadece bi kaç gün kala işi bırakan izin alan pek çok arkadaşım oldu, hamileliğin gidişatına göre karar verirsin, zaten sağlıklı bi hamilelikte masa başı işe gitmeyle sorun çıkmaz, içini ferah tut

Maaşallahhhh tü tüüü Rabbim esirgesin çifte bayram
İnan bir yolu bulunun ikizini de bir arada yürütmek için

Yani iş mi çocuk mu derken, işi seçersen çocuktan vazgeçeceksin anlamına gelemez zaten :))
mecburen çocuğu seçeceksin başlık değişik olmuş, :)
ama biz kadınlar güçlü varlıklarız sağlık açısından risk yoksa ben senin yapabileceğine inanıyorum

hepimiz güveniyoruz sana
yolun bahtın şansın açık olsun kardeşim

Benim icin tartismaya acik bir konu bile degil bu. Hamilesiniz, riskli bir hamilelik. Yalniz kalacaksiniz. Esiniz gelemeyecek. Butun duzeniniz bozulacak. Cocuk dogduktan sonra da calismak zorundasiniz. Ustelik bu is yillardir ugrastiginiz meslek degil. Tabikide gitmeyin ise.

Siz goreve baslayin, isinizin cok yorucu olacagini sanmiyorum, isyerine yakin bir ev tutar gider gelirsiniz, inanin insan hamileyken evde daha cok yoruluyor, isyerinde fiziksel olarak sadece oturacaksiniz. Sonrasinda zaten cogul gebeliklerde dogum izni erken basliyor, sonrasinda bir yil da ucretsiz izin alirsiniz, bu surecin sonunda baktiniz olmuyor ayrilirsiniz ama simdiden bu fırsatı reddetmeyin.

Her isin bi caresi vardir.. is icin bebeklerden vazgecip aman istemiyorum yiaa diycek degilsin.. Bebekler icin de erkenden bi sorun bile yokken aman isi bosveriyim de diyemezsin.
Iyi bi doktor bul kendine,sıkı takip etsin seni. Gerci tedavini yuruten doktorun ilgilidir heralde zaten.
Ilk 3 ayi atlattin mi gerisi kolaylasicak. Ama son 3ay normal hamilelerden daha fazla.yorulacaksin.. Erken dogum riskin olucak falan. Son 3ay bence hic riske atmadan nasil alabiliyorsan izin almalisin. Rapor,ucretsiz,dogum izni,her ne olursa artik.. ben de cok bilgi sahibi degilim de..
Surekli takip ediyorum atamalari falan. Bi bebegim var benim de,bakacak kimsem yok su an.. ama memurluk olursa heralde izinle vs kotaririm diye dusunuyorum..
Yani erken karsr verme bence. Doktorunla konus. Ortada bi yerde degil olmadi oranin dibinde bi yerde ev bulmaya bak. Imkansiz biryer mi :/
Esin gitsin gelsin ise,sen gidip gelecegine..
Ama yine de sen bilirsin.. is de gerekli,hemen vazgecme.. en azindan bi risk yokken gebeliginde..
Haklısın canım. İşe yakın bir yerde ev bulabilirim. Şuan hangi ilçe olacağı da belirsiz çünkü. Eşim de git gel yapamaz. Yani İstanbul gibi yerde insanlar 3 saat yol çekiyor ama burası git gel yapılacak gibi değil. 300 km ye yakın uzaklığı.
Eşimin istememe sebebi gitsen bile çocuklar olunca 1 yaşında ikisini birden kime bırakacaksın diyor. Aldığın para ancak bakıcıyı karşılar diyor. O yüzden düzenimizi hiç bozmayalım diyor aslında.
Gönlüm gitmekten yana.
Söylediklerin de çok haklısın. Ortada risk yokken işten vazgeçmek mantıklı değil.

Merhaba arkadaşlar.
Sizlerin de fikrini almak istediğim bir konu var. Ben öğretmenim yıllardır atanmak için uğraştım. Kısmet olmadı. Aynı zamanda 6 yıllık evliyim bebek sahibi de olamadım.
Bu iki durum yıllarca beni çok üzdü. Bu yıl öğretmenlik değil ama yaşadığım şehre 3 saat uzaklıkta bir memurluğa atandım. Rahat bir iş aslında. Çalışanlar öyle söylüyor. Bu hafta telefon bekliyorum. Arayacaklar ve göreve başlamamı isteyecekler.
Bu arada uzun zamandır gördüğüm tedavi de sonuç verdi. Hamileyim şuan. Üstelik devam ederse ikiz. Daha önce de bir düşüğüm var. Ailem dikkat etmem gerektiğini söylüyor.
Eşim, annem vs gitme diyorlar. Benimle gelebilecek hiç kimse Yok. Orada yalnız olacağım büyük ihtimalle.
Kafam o kadar karışık ki! Ayrıca bu işte eş durumundan tayin imkanı çok çok çok zor. Yani 1 sene sonra eşimin yanına gelemem. Eşimin gelmesi de çok zor. Haftasonları yanıma gelip dönebilir. Ama aile düzenimiz de bozulmuş olacak.
Evet durum bu! Kısa yazmaya çalıştım ama uzun oldu yine baya. Kusura bakmayın.
Siz yerimde olsanız bu şartlarda nasıl bir karar verirdiniz?

hayırlı olsun hem bebiş hem iş :) kısmetiyle gelmiş minik..bende memurum ve atandığımda 12 haftalık hamileydim..üstelik istanbula 10 saat uzaklıktaki bir ile atandım.. ev tuttuk ve eşim herhafta sonu yanıma geldi o kadar mesafeye..birde benim 2 yaşındada oğlum vardı o dönem..zaten 32. haftaya kadar çalıştım ve doğum iznine ardındanda ücretsiz izne ayrıldım..sizinde durumunuz benzer aslında..düzen bozmaya gerek yok mesafede yakın ..32. haftaya kadar idare edeceksiniz o kadar..düşük tehlikeniz olmuş önceki hamileliklerinizde şimdi okudum inşallah böyle bir tehlike olmaz ama Allah korusun bir risk olursa da rapor alırsınız

allah yardımcın olsun ama çok güzel bir duygu yaşıyorsun hem iş hem bebekler süperrrr

illa bir çıkar yol vardır herşeyi en ayrıntısına kadar düşün lütfen işten vazgeçme

Maaşallahhhh tü tüüü Rabbim esirgesin çifte bayram
İnan bir yolu bulunun ikizini de bir arada yürütmek için

Yani iş mi çocuk mu derken, işi seçersen çocuktan vazgeçeceksin anlamına gelemez zaten :))
mecburen çocuğu seçeceksin başlık değişik olmuş, :)
ama biz kadınlar güçlü varlıklarız sağlık açısından risk yoksa ben senin yapabileceğine inanıyorum

hepimiz güveniyoruz sana
yolun bahtın şansın açık olsun kardeşim
:oops: Ya haklısın. Aslında başlığı yazarken aynı şeyi düşündüm ben de. Ama başka bir şey gelmedi aklıma. Neyseki konu içeriğinde yeterince açıklayıcı :)
Çok sağol Can'ım. Umarım hepimiz için hayırlısı neyse o olur.

Hayırlı olsun bebişleriniz öncelikle, Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin. Neden öyle bir yere tercih yaptınız ki atanmak için? Sonuçta tayinide imkansız gibi bi şeymiş. Zaten halihazırda evli olanların gelmesi en az 1.5 sene alıyo. İşe başladıktan sonra da hamile kalabilirdiniz. Keşke baştan bu tarz şeyleri hesaplasaydınız, şu an hamile kalmakla işe başladıktan 1 sene sonra hamile kalmak arasında ne fark var? Eşiniz gidip gelemez,300 km diyosunuz e siz de gidip gelemezsiniz, ne yapacaktınız ki çocuk da olmasaydı? Nasıl olacaktı yani bu iş?

Siz başlayın önce gerisini daha sonra düşünürsünüz. Hamileliginizin de ilk haftalarindasiniz daha. Ama bu fırsatı kaçırmayın. Ben evlendikten 2 ay sonra atandım eşimden 5 saat uzakliga. Önce öyle bir psikolojiye soktular ki göreve başlamadan istifa etmeyi düşündüm. Eşim sağolsun destek oldu git başla bı kolaylık gösterir rabbim dedi. Ben gittim 2 ay sonra eşim çalıştığım ile tayin oldu. 6 ay sonra ise tam olarak düzenini kurduk. Çünkü aynı şehir olmasına rağmen atandığımiz yerler uzaktı. Fırsat oldukça bin yanına gittim. Kısa süre sonra da orta noktadan ev tutup düzenimizi kurduk. Zorluk çekmeden kolaylığın kıymeti anlaşılmıyor. Eşinizin mesleği ne o sizin atandığıniz yere gelemez mı.

Memuriyet güzel fırsat, ben kullanırdım. Gidişata göre ilerisine bakardım.
Benim bebek kayıplarım vardı, tekrar hamile kaldığımda sabah 6da çıkıp 9a kadar ayakta ve 4 vesayit değiştirip 8 ay çAlılşmıştım.
Çok çok özel bir sağlık durumunuz olmadıkça gebelik çalışmaya engel değil zaten ve özellikle ilk 3 ay her gebe için riskli dönem biliyorsunuz, çalışarak bu dönemi de hızlı atlatabilirsiniz.
Sadece bakıcı parasına gidecek gelir olarak da bakmasın eşiniz, bunun sigortası var, ilerde emekliliği var, size katacağı iş bilgisi var, sosyallik var, başka yan hakları da elbet olacaktır.

Hakkınızda hayırlısı olsun.

Benim icin tartismaya acik bir konu bile degil bu. Hamilesiniz, riskli bir hamilelik. Yalniz kalacaksiniz. Esiniz gelemeyecek. Butun duzeniniz bozulacak. Cocuk dogduktan sonra da calismak zorundasiniz. Ustelik bu is yillardir ugrastiginiz meslek degil. Tabikide gitmeyin ise.
Çevremdeki birçok kişi de sizinle aynı fikirde :( benim ise kafam karışık sadece :(

hayırlı olsun hem bebiş hem iş :) kısmetiyle gelmiş minik..bende memurum ve atandığımda 12 haftalık hamileydim..üstelik istanbula 10 saat uzaklıktaki bir ile atandım.. ev tuttuk ve eşim herhafta sonu yanıma geldi o kadar mesafeye..birde benim 2 yaşındada oğlum vardı o dönem..zaten 32. haftaya kadar çalıştım ve doğum iznine ardındanda ücretsiz izne ayrıldım..sizinde durumunuz benzer aslında..düzen bozmaya gerek yok mesafede yakın ..32. haftaya kadar idare edeceksiniz o kadar..düşük tehlikeniz olmuş önceki hamileliklerinizde şimdi okudum inşallah böyle bir tehlike olmaz ama Allah korusun bir risk olursa da rapor alırsınız
Maşallah size. Ne kadar güzel. Valla cesaret verdiniz. Bu süreçte yanınızda biri var mıydı? 2 yaşındaki bebeğine bakması için?

allah yardımcın olsun ama çok güzel bir duygu yaşıyorsun hem iş hem bebekler süperrrr

illa bir çıkar yol vardır herşeyi en ayrıntısına kadar düşün lütfen işten vazgeçme
Vallahi bana o kadar cesaret verdiniz ki kızlar bugün arasalar hemen gidip başlarım :))

Hayırlı olsun bebişleriniz öncelikle, Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin. Neden öyle bir yere tercih yaptınız ki atanmak için? Sonuçta tayinide imkansız gibi bi şeymiş. Zaten halihazırda evli olanların gelmesi en az 1.5 sene alıyo. İşe başladıktan sonra da hamile kalabilirdiniz. Keşke baştan bu tarz şeyleri hesaplasaydınız, şu an hamile kalmakla işe başladıktan 1 sene sonra hamile kalmak arasında ne fark var? Eşiniz gidip gelemez,300 km diyosunuz e siz de gidip gelemezsiniz, ne yapacaktınız ki çocuk da olmasaydı? Nasıl olacaktı yani bu iş?
Can'ım yaşadığım şehre puanım yetmeyecekti. Ve bugüne kadar bebek sahibi olurum diye birçok iş imkanını teptim. Tedavi süreçleri çok zaman alıyor çünkü. Yani hamile kalmadan işle ilgili olumsuz bir karar veremezdim. Eşim tayin ister gelir yanıma diye düşündük. Tabi bunun için en az 2 yıl var gibi. Çünkü her zaman kurumunda açık oluşmuyor ve çok tercih edilen bir il orası. Çocuk olmasaydı arada eşim gelecekti arada ben. Bu şekilde süreci atlatırız diye düşündük.

Benim önceliğim çocuk olurdu bu durumda..
İkiz gebelik riskli olur üstelik. Bence bu vebalin altına girme. İş dediğin sonra da bulunur..

Siz başlayın önce gerisini daha sonra düşünürsünüz. Hamileliginizin de ilk haftalarindasiniz daha. Ama bu fırsatı kaçırmayın. Ben evlendikten 2 ay sonra atandım eşimden 5 saat uzakliga. Önce öyle bir psikolojiye soktular ki göreve başlamadan istifa etmeyi düşündüm. Eşim sağolsun destek oldu git başla bı kolaylık gösterir rabbim dedi. Ben gittim 2 ay sonra eşim çalıştığım ile tayin oldu. 6 ay sonra ise tam olarak düzenini kurduk. Çünkü aynı şehir olmasına rağmen atandığımiz yerler uzaktı. Fırsat oldukça bin yanına gittim. Kısa süre sonra da orta noktadan ev tutup düzenimizi kurduk. Zorluk çekmeden kolaylığın kıymeti anlaşılmıyor. Eşinizin mesleği ne o sizin atandığıniz yere gelemez mı.
Ne güzel olmuş sizin için. Eşim öğretmen. Zorunlu hizmeti bitmediğinden benim bulunduğum yere şuan tayin isteyemiyor. Benim atandığım yer zorunlu hizmet bölgesi değil çünkü. Dediğiniz gibi sanırım biraz zorluk çekmek gerek kıymet anlamak için. Çok teşekkür ederim.

Back
X