• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İş mi? çocuk mu?

Benim önceliğim çocuk olurdu bu durumda..
İkiz gebelik riskli olur üstelik. Bence bu vebalin altına girme. İş dediğin sonra da bulunur..
Doktorum şu an için bir sıkıntı Yok dedi. O rahatlattı beni. Aslında iş olunca çocuktan da vazgeçmiş olmuyorum ama riskli olması sorun işte.

Memuriyet güzel fırsat, ben kullanırdım. Gidişata göre ilerisine bakardım.
Benim bebek kayıplarım vardı, tekrar hamile kaldığımda sabah 6da çıkıp 9a kadar ayakta ve 4 vesayit değiştirip 8 ay çAlılşmıştım.
Çok çok özel bir sağlık durumunuz olmadıkça gebelik çalışmaya engel değil zaten ve özellikle ilk 3 ay her gebe için riskli dönem biliyorsunuz, çalışarak bu dönemi de hızlı atlatabilirsiniz.
Sadece bakıcı parasına gidecek gelir olarak da bakmasın eşiniz, bunun sigortası var, ilerde emekliliği var, size katacağı iş bilgisi var, sosyallik var, başka yan hakları da elbet olacaktır.

Hakkınızda hayırlısı olsun.
Geçmiş olsun size de. Umarım sonunda kıvuşmuşsunuzdur bebeğinize. Benim için de önemli söyledikleriniz. Sanırım gideceğim

Doktorum şu an için bir sıkıntı Yok dedi. O rahatlattı beni. Aslında iş olunca çocuktan da vazgeçmiş olmuyorum ama riskli olması sorun işte.

O zaman doktorunu dinle. Dener ona göre karar verirsin.
Ama yorum yazdıktan sonra aklıma geldi üstelik eşinle de çok ayrı düşeceksiniz. Aile düzeni bozulacak. Ben nazlı bir hamilelik geçirmedim rahattım ama insan eşini yanında ister bu süreçte.
Bebekler doğunca hele o başlı başına problem olacak çok yalnız kalacaksın. Üstelik seninki ikiz. Bakıcı için 2 katı para vereceksin.
Gebeliğin seyrine göre karar ver o zaman. Şimdi sana bir ağırlıkları yok.

Haklısın canım. İşe yakın bir yerde ev bulabilirim. Şuan hangi ilçe olacağı da belirsiz çünkü. Eşim de git gel yapamaz. Yani İstanbul gibi yerde insanlar 3 saat yol çekiyor ama burası git gel yapılacak gibi değil. 300 km ye yakın uzaklığı.
Eşimin istememe sebebi gitsen bile çocuklar olunca 1 yaşında ikisini birden kime bırakacaksın diyor. Aldığın para ancak bakıcıyı karşılar diyor. O yüzden düzenimizi hiç bozmayalım diyor aslında.
Gönlüm gitmekten yana.
Söylediklerin de çok haklısın. Ortada risk yokken işten vazgeçmek mantıklı değil.
Esine yuzde yuz hak veriyorum. Ogretmenlik olsa farkli yorum yapardim ama hem bransin degil,hem hamilelik riskli,hem yer uzak,hem esinle gorusemeyeceksin,hem 1 yil iznin olacak...Biraz ilerisini dusun bence.1 yas sonrasi için plan var mi?

Ne güzel olmuş sizin için. Eşim öğretmen. Zorunlu hizmeti bitmediğinden benim bulunduğum yere şuan tayin isteyemiyor. Benim atandığım yer zorunlu hizmet bölgesi değil çünkü. Dediğiniz gibi sanırım biraz zorluk çekmek gerek kıymet anlamak için. Çok teşekkür ederim.
Bilginiz yanlış.

Öğretmen eşiniz, zorunlu hizmet olmayan bir bölgeye zorunlu hizmeti bitmeden tayin olabilir (yeni atanan sözleşmeli gruptan değilse).

Yapılması gereken şey özür grubu tayini istemek, bu durumda zorunlu hizmeti ertelenir. Her yıl evliliğin devam ettiğini bildiriyorsunuz kuruma, hepsi bu.

Şartlarınızı bir araştırın derim.

işin nerersi olursa evini dibinden tutacaksın orda yasayacaksın
sen ne kadar rahat edersen o kadar iyi olur
işinden vazgecme çalıs su DÜNYADA EN SON KADIN CALISMASIN EVDE COCUGUNA BAKSIN DİYECEK KADIN BENİMDİR.VE BENDE hamileyken cokkk hasasss düşünüyorum hatta hamile kadının calışması yasak olmalı diye düşünen biriyim sen artık anla kafamı:deli::KK48:
fakat fakat çalışmaya başlayıp işin önemini anlayınca her yönden kadın kesinlikle calışmalı dedim
yani kısacası işe git bebeklerinie her an dikkat et
elinden geleni fazlasıyla yap takdiri allaha bırak
ikisinide yürüt

O zaman doktorunu dinle. Dener ona göre karar verirsin.
Ama yorum yazdıktan sonra aklıma geldi üstelik eşinle de çok ayrı düşeceksiniz. Aile düzeni bozulacak. Ben nazlı bir hamilelik geçirmedim rahattım ama insan eşini yanında ister bu süreçte.
Bebekler doğunca hele o başlı başına problem olacak çok yalnız kalacaksın. Üstelik seninki ikiz. Bakıcı için 2 katı para vereceksin.
Gebeliğin seyrine göre karar ver o zaman. Şimdi sana bir ağırlıkları yok.
Yani doktorum ilk anda sorun olmaz dedi ama haftaya görüşelim gidişata göre dedi.
Bir de ohal sürecinde olduğumuz için istifa edip gelemiyorum da. Aslında kararsız bırakan durum bu. Yoksa yapamadım der dönerim.
Hamilelik nasıl geçer bilmiyorum ama evde bazen yalnız kalmaya korkan biriyim. Orada bu duygumun tetiklemesi endişelendiriyor beni.
Eşim de aynı seyleri söylüyor bakıcı ile ilgili. Kime nasıl bırakacaksın ikisini birden diyor :(

Esine yuzde yuz hak veriyorum. Ogretmenlik olsa farkli yorum yapardim ama hem bransin degil,hem hamilelik riskli,hem yer uzak,hem esinle gorusemeyeceksin,hem 1 yil iznin olacak...Biraz ilerisini dusun bence.1 yas sonrasi için plan var mi?
Plan yok çünkü beni boşlukta bırakan kısım 1 yaş sonrası aslında. Çünkü iki taneyi birden bırakacağım kimse Yok. Bakıcı tutmak gerek. Eşim çok yanaşmıyor. Sonrasını düşün. Bebekler olduktan sonra çalışmayacaksan boşuna başlama 6 ay için diyor.

Bilginiz yanlış.

Öğretmen eşiniz, zorunlu hizmet olmayan bir bölgeye zorunlu hizmeti bitmeden tayin olabilir (yeni atanan sözleşmeli gruptan değilse).

Yapılması gereken şey özür grubu tayini istemek, bu durumda zorunlu hizmeti ertelenir. Her yıl evliliğin devam ettiğini bildiriyorsunuz kuruma, hepsi bu.

Şartlarınızı bir araştırın derim.
Anladım canım çok sağol. Özür grubunda ben henüz işe başlamadığını için başvuru yapamadı. Son iki senedir açılan okullara baktım. Bir kaç tane okul açılmış sadece.

işin nerersi olursa evini dibinden tutacaksın orda yasayacaksın
sen ne kadar rahat edersen o kadar iyi olur
işinden vazgecme çalıs su DÜNYADA EN SON KADIN CALISMASIN EVDE COCUGUNA BAKSIN DİYECEK KADIN BENİMDİR.VE BENDE hamileyken cokkk hasasss düşünüyorum hatta hamile kadının calışması yasak olmalı diye düşünen biriyim sen artık anla kafamı:deli::KK48:
fakat fakat çalışmaya başlayıp işin önemini anlayınca her yönden kadın kesinlikle calışmalı dedim
yani kısacası işe git bebeklerinie her an dikkat et
elinden geleni fazlasıyla yap takdiri allaha bırak
ikisinide yürüt
İnşallah Can'ım ya. İnan seninle aynı fikirdeyim. Üstelik yılların emeği var ortada. Yıllarca KPSS ile boğuştum.

dogum akadar çalışırdım gebelık durumu devam ederse 32 haftadan sonra rapor alır esımın yanına gelırdım, zaten dogum sonrası yasal haklarınız olacak dogum ıznı vs gıbı sonrasında rapor alabıldıgım kadar alır işe geri dönme süremi uzatırdım, bırde ucretsız ızın alırdım o esnada zaten aradan yakalsık ıkı yıl gecmıs olurdu dogum sonrası surecte o arada da kendım yada esımın tayını ıcın ugrasırdım... bence bu sartlarda iş buldun mu kaçırmayacaksın sözleşmelı de olsa alacagınız en az 2800-2900 maaş deger yanı.. hatta orada ev acmayın esyalı apart yada daıre tutun yada ımkan varsa lojmanda kalın uyguna gelır.

Bana eşimi haftada bir göreceğim düzen çok korkutucu geliyor, elbette planlı bir süre için katlanılır.

Ama tayin de olmayacak, ikiniz de şehir değiştiremeyecekseniz bana oluru yok gibi geliyor.

İlla memuriyet mi olmalı, özelde şans yok mu bulunduğunuz yerde? Gerçi hamilesiniz diye elerler muhtemelen.

Sizin yerinizde olsam denemedim dememek için denerdim, belki arkadaşların dediği gibi ortak bir yer bulunabilir zamanla, en azından fırsatlar değerlendirilir. Olmuyorsa ısrar etmem, aile bütünlüğü de çok önemli bana göre çünkü.

dogum akadar çalışırdım gebelık durumu devam ederse 32 haftadan sonra rapor alır esımın yanına gelırdım, zaten dogum sonrası yasal haklarınız olacak dogum ıznı vs gıbı sonrasında rapor alabıldıgım kadar alır işe geri dönme süremi uzatırdım, bırde ucretsız ızın alırdım o esnada zaten aradan yakalsık ıkı yıl gecmıs olurdu dogum sonrası surecte o arada da kendım yada esımın tayını ıcın ugrasırdım... bence bu sartlarda iş buldun mu kaçırmayacaksın sözleşmelı de olsa alacagınız en az 2800-2900 maaş deger yanı.. hatta orada ev acmayın esyalı apart yada daıre tutun yada ımkan varsa lojmanda kalın uyguna gelır.
Öğrenci şehri olduğu için apart bulma imkanı olabilir. Ama ilçelere verme durumunda nasıl olur bilmiyorum. Lojman imkanı çok zormuş. Aslında ben evi taşıyıp gitmeyi düşündüm. Eşimin de her hafta yanıma gelme durumu oluğundan evin burda durmasına gerek Yok diye düşünmüştüm. Ama 6 ay sonra izin olunca buraya dönmek gerekeceğinden sanırım taşınmamak daha mantıklı.

Bana eşimi haftada bir göreceğim düzen çok korkutucu geliyor, elbette planlı bir süre için katlanılır.

Ama tayin de olmayacak, ikiniz de şehir değiştiremeyecekseniz bana oluru yok gibi geliyor.

İlla memuriyet mi olmalı, özelde şans yok mu bulunduğunuz yerde? Gerçi hamilesiniz diye elerler muhtemelen.

Sizin yerinizde olsam denemedim dememek için denerdim, belki arkadaşların dediği gibi ortak bir yer bulunabilir zamanla, en azından fırsatlar değerlendirilir. Olmuyorsa ısrar etmem, aile bütünlüğü de çok önemli bana göre çünkü.
Evet canım aile çok önemli. Çocuklarımı da bu şekilde büyütmek çok zor olur çünkü. Özel de şans var ama öğretmenlerin çalışma koşulları bakımından çok zor. Hele ki hamile olma durumu daha da zor. Sınıflarda oturacak sandalye bile olmuyor. Şansımı deneyeceğim. Rabbim bir kolaylık verir inş.

Daha önce bir düşük yaşayıp öyle bebek sahibi olmuş atanamamis öğretmen olarak söyleyeceğim şu ki bebegin nekadar dikkat edersen et allah ne derse o olduğunu biliyorsun. Bebeğin doğup büyüyüp atanacagin muamma. 3 saat yerine daha orta bir yere taşının esiniz de git gel yapsın evinize. İstanbul şartlarını düşünürsek eşim 2 yıl eve çok uzak yerlerde çalıştı şimdi şükür. Ve insanoğlu hayatın ne getireceği belli değil. Kabul et ve memuriyetine başla. Hatta çalışmak sana daha iyi gelecek evde bunalım takilirsin .ben o hatayi yaptım ve hamileyken bi işi reddettim .kızım 2.5 yaşında ve is bulamıyorum, bulduklarim ise şartlar kötü..allah a emanetsiniz hem ikizler hem kendiniz ve kabul edin isi

ne kadar güzel iki isteğinizde bir anda olmuş hem de ikiz bebekler ..

zaten memuruyetmış annenızle gıdın o sıze yardımcı olur bu arada yakın bır ev tutarsınız sonrasında da ilk zamanlar izin ve rapor alırsınız sonra da doğum izni süt izni derken idare edersiniz baktınız olmadı istifa edersiniz gidin ama kendinizi de yıpratmayın

Merhaba arkadaşlar.
Sizlerin de fikrini almak istediğim bir konu var. Ben öğretmenim yıllardır atanmak için uğraştım. Kısmet olmadı. Aynı zamanda 6 yıllık evliyim bebek sahibi de olamadım.
Bu iki durum yıllarca beni çok üzdü. Bu yıl öğretmenlik değil ama yaşadığım şehre 3 saat uzaklıkta bir memurluğa atandım. Rahat bir iş aslında. Çalışanlar öyle söylüyor. Bu hafta telefon bekliyorum. Arayacaklar ve göreve başlamamı isteyecekler.
Bu arada uzun zamandır gördüğüm tedavi de sonuç verdi. Hamileyim şuan. Üstelik devam ederse ikiz. Daha önce de bir düşüğüm var. Ailem dikkat etmem gerektiğini söylüyor.
Eşim, annem vs gitme diyorlar. Benimle gelebilecek hiç kimse Yok. Orada yalnız olacağım büyük ihtimalle.
Kafam o kadar karışık ki! Ayrıca bu işte eş durumundan tayin imkanı çok çok çok zor. Yani 1 sene sonra eşimin yanına gelemem. Eşimin gelmesi de çok zor. Haftasonları yanıma gelip dönebilir. Ama aile düzenimiz de bozulmuş olacak.
Evet durum bu! Kısa yazmaya çalıştım ama uzun oldu yine baya. Kusura bakmayın.
Siz yerimde olsanız bu şartlarda nasıl bir karar verirdiniz?
Öncelikle hayırlısı olsun,sağlıkla gelsin evladın.
Empati kuruyorum, tedavilerle olmuş bir bebeğe dikkat etmek açısından bebeği tercih ederdim.
Ben de tüp bebek tedavisi gördüm. Uzun zamandır yapmak istediğim işe girmiştim 6 aylık elemandım ve tüp bebek tedavisi başladığı gün işi bıraktım. O süreçte stres olmaması gerekti. Herşeyde bir hayır vardır herkesin aynı olacak değil ama iyi ki bırakmışım zor bir gebelik geçiriyorum. 2 kanama, gıda zehirlenmesi, 2 defa grip oldum. Dikkat etsem evden çıkmasam da bunları yaşadım. Anladım ki iş olsaydı hiç kaldıramazdımKendin ve ailen için en iyi kararı verirsin dilerim. :)

Öncelikle hayırlısı olsun,sağlıkla gelsin evladın.
Empati kuruyorum, tedavilerle olmuş bir bebeğe dikkat etmek açısından bebeği tercih ederdim.
Ben de tüp bebek tedavisi gördüm. Uzun zamandır yapmak istediğim işe girmiştim 6 aylık elemandım ve tüp bebek tedavisi başladığı gün işi bıraktım. O süreçte stres olmaması gerekti. Herşeyde bir hayır vardır herkesin aynı olacak değil ama iyi ki bırakmışım zor bir gebelik geçiriyorum. 2 kanama, gıda zehirlenmesi, 2 defa grip oldum. Dikkat etsem evden çıkmasam da bunları yaşadım. Anladım ki iş olsaydı hiç kaldıramazdımKendin ve ailen için en iyi kararı verirsin dilerim. :)
Çok geçmiş olsun Can'ım sana da. Allah sağlıklı şekilde kucağına almayı nasip etsin. Zaten mesele de esasında zor bir süreçten sonra hamile kalmış olmam. Öyle her isteyince hamile kalabilen birisi olsam daha kolay karar verebilirdim. 6 yıl sonunda gelen bir bebek ve iki kat daha hassas ve endişeliyiz. Umarım hayırlısı ne ise ona karar verebilirim.

Daha önce bir düşük yaşayıp öyle bebek sahibi olmuş atanamamis öğretmen olarak söyleyeceğim şu ki bebegin nekadar dikkat edersen et allah ne derse o olduğunu biliyorsun. Bebeğin doğup büyüyüp atanacagin muamma. 3 saat yerine daha orta bir yere taşının esiniz de git gel yapsın evinize. İstanbul şartlarını düşünürsek eşim 2 yıl eve çok uzak yerlerde çalıştı şimdi şükür. Ve insanoğlu hayatın ne getireceği belli değil. Kabul et ve memuriyetine başla. Hatta çalışmak sana daha iyi gelecek evde bunalım takilirsin .ben o hatayi yaptım ve hamileyken bi işi reddettim .kızım 2.5 yaşında ve is bulamıyorum, bulduklarim ise şartlar kötü..allah a emanetsiniz hem ikizler hem kendiniz ve kabul edin isi
Çok sağol Can'ım. Allah bağışlasın senin yavrunu da.
ne kadar güzel iki isteğinizde bir anda olmuş hem de ikiz bebekler ..

zaten memuruyetmış annenızle gıdın o sıze yardımcı olur bu arada yakın bır ev tutarsınız sonrasında da ilk zamanlar izin ve rapor alırsınız sonra da doğum izni süt izni derken idare edersiniz baktınız olmadı istifa edersiniz gidin ama kendinizi de yıpratmayın
Annem gelemiyor Can'ım. Tek başıma baş etmek durumundayım. Eşim gelebilir haftasonları. Ama belki bir ev arkadaşı falan bulabilirim.

Çevremdeki birçok kişi de sizinle aynı fikirde :KK43: benim ise kafam karışık sadece :KK43:

Maşallah size. Ne kadar güzel. Valla cesaret verdiniz. Bu süreçte yanınızda biri var mıydı? 2 yaşındaki bebeğine bakması için?

Vallahi bana o kadar cesaret verdiniz ki kızlar bugün arasalar hemen gidip başlarım :))

Can'ım yaşadığım şehre puanım yetmeyecekti. Ve bugüne kadar bebek sahibi olurum diye birçok iş imkanını teptim. Tedavi süreçleri çok zaman alıyor çünkü. Yani hamile kalmadan işle ilgili olumsuz bir karar veremezdim. Eşim tayin ister gelir yanıma diye düşündük. Tabi bunun için en az 2 yıl var gibi. Çünkü her zaman kurumunda açık oluşmuyor ve çok tercih edilen bir il orası. Çocuk olmasaydı arada eşim gelecekti arada ben. Bu şekilde süreci atlatırız diye düşündük.

merhaba evet yanımda kayınvalidem gelmişti..ama gelemeseydi herhalde bakıcı vs arardım ..o zorluklar o zaman yaşanmasaydı şimdiki rahatlığımız olamazdı ..inşallah hakkınızda hayırlı olan kararı verirsiniz tekrar hayırlı olsun

Back
X