İş sorunu hakkında

Arkadaşlar nişanlım hiç iş beğenmiyor kötü biri değil bilakis çok düşünceli sakin kibar biri ama çalışmıyor biraz özgüveni yok ne yapmam gerekiyor bilmiyorum ne desem ikna olur
Bu sizin demenizle olmaz koskoca insan idraki yok mu?

Erkek ya da kadın ama bilassa erkek iş konusunda daha cevval olmalı. Nişan demek paraya ihtiyaç demek, kendini ispat demek.
Bi şey bekler, iş bulamaz olur ama kasten çalışmamak ne?
Nedir durumu atıyorum bi bölüm mezunu, deneyimli ama kıdemince iş mi bulamıyor?
Yoksa deneyimi ya da eğitimi yok ama beğenmiyor mu?

Arkadaşlar nişanlım hiç iş beğenmiyor kötü biri değil bilakis çok düşünceli sakin kibar biri ama çalışmıyor biraz özgüveni yok ne yapmam gerekiyor bilmiyorum ne desem ikna olur

Gerçekten istemeyen insanı hiçbir şey ikna edemez. Çok parasız kalır mecburen çalışır, çok aşıksa sizi kaybedeceğinden korkar mecburen çalışır, ailesi fazlalıkmış gibi hissettirirse gurur yapar mecburen çalışır ama asla ikna olarak değil. Sadece mecburiyetten. Ve en ufak bir şeyde yine o beğenmediği işi bırakıp, uzunca bir süre çalışmadan beğenebileceği iş aramaya devam eder. Bu işler böyledir. Çalışmak için motivasyon, istek, azim, hırs her ne derseniz deyin bunlar sadece içten gelebilecek şeyler. Dış etmenler bir yere kadar itici güç olabiliyor. Bir de sorumluluk duygusu diye bir şey var tabi. Nişanlım diyorsunuz. Evlenmek üzere olan bir insan normalde çalışıp düzenli gelir elde etme, birikim yapma, yatırım yapma gibi gayelere sahip olmalıdır. Nişanlınız ya evlenmenin sorumluluğunun farkında değil ya da ailesinin maddi durumu iyiyse ona güveniyordur.
Bir de, eğer ki hep böyle biri değilse, dönemsel olarak iş beğenmeme ve çalışmak istememe gibi ruh halleri içindeyse, çözülmesi gereken farklı problemlere sahip olabilir. Onu da buradan bilip yorum yapamayız haliyle. Karakter olarak mı böyle yoksa dönemsel mi anlamaya çalışmalısınız. Özgüvensizlik demişsiniz mesela, bunun üzerine gidilebilir. Tabii özgüvensizlik illa ki etki ediyordur ancak her çalışan insan özgüven abidesi şeklinde yaşamıyor haliyle. En yakın arkadaşlarımdan birinin eşi hayatımda gördüğüm en çekingen ve özgüvensiz insandır belki, düşünün ki kendi düğününe bile sadece 15 dakika kadar katıldı kalabalığa çıkmamak için. Ancak bu insan deyim yerindeyse canavar gibi çalışkan bir insan. Yazılım mühendisi kendisi ve minimum insanla iletişim kurarak, çoğu zaman bilgisayar üzerinden çalışıp euro cinsinden maaş alıyor. Yani özgüvensizliği ile çalışması arasında bir bağlantı yok.

Son olarak, eğer ki nişanlınızın bu huyundan memnun değilseniz ve onu böyle kabul edemeyecekseniz, evlenmekte acele etmeyin. Hiç değişmeyebilir de çünkü. Böyle kabullenip evlenirseniz sonra şikayet ettiğinizde "zaten böyleydim, bilerek evlendin" deme ihtimali yüksek.

Huylu huyundan vazgeçmez. Bir şey demenle ikna olmaz. Evlenir bir temiz koca bakarsın full paket

Kibar kibar oturursunuz evde,Allah aşkına böyle bir adamla nasıl evlenecek siniz?

Hayatınız boyunca bu insanı çalışmaya ikna edebileceğinizi düşünmüyorsunuzdur umarım.

Sakin insan sevmiyorum ben.
Kalksın çalışsın.
Sınav sonucu mu bekliyor da iş beğenmiyor.
Hepimizin bir sektörü var ama iyi ama kötü.
Belli bir yaştan sonra çalışıyor herkes.
Mecbur olunca demiyorum, belli bir yaştan sonra.
Oturup ikna edilecek ne var. Yemek yemeye de mi siz ikna ediyorsunuz? Çalışmakla aynı kapı.
Hele ki bir erkeğin kadına bunu bile dedirtmeden çalışmaya hevesli olması gerekiyor.

Huyu buysa vazgeçilmez. Tembel biriyle evlenirsen pişman olursun

calismiyor da para nereden geliyor?

bir arkadasimin boyle bir sevgilisi vardi, cocuk babadan zengin. O yuzden is guc begenmezdi, napacaksin dedigimizde de babam is acacak derdi.(is bu arada, hic bir plan yok yani, bakkal acacak bile demiyor, bilmiyor daha o kadarini dusunmemis) Neyse arkadas ayrildi bundan haliyle, insanin babasinin parasi varsa bile, onunla bir kariyer plani yapar, yiyicilik felsefesi ile devran donmez.

çok düşünceli, kibar, sakin ve özgüveninin olmaması senin görmek istediğin yönleri..
çalışacak arkadaş.. nişanlısınız bir de.. evde duvarları mı kemireceksiniz evlenince?
düzenli iş bulmadan hatta böyle bir adam min 1 yıl çalışıp parasını biriktirmeden evleneyim demeyin. sonra evlendik çocuk oldu kocam çalışmıyor tüm sorumluluk benim üstümde, aslında iyi adam çocuklarına bakıyor ama dayanamıyorum diye konu açarsınız..
yalansam KK kadınları söylesin..

Sizin itmenizle olacak iş değil bu içten gelmeli. Erkek çalışkan olmalı kesinlikle. Baba parası da bir gün suyunu çeker siz bakarsınız bu adama.

Eğitimli ama çalışmıyor

Eğitimli ama çalışmıyor
Bu durum bi garip.
Yani denk geldiğim oldu. Kendini hiçbi işe layık görmüyor. Ne tecrübem var demeden vay oraya mı gideceğim, vay bu para az, vay kimler ne kazanıyor tribi varsa işe girdiğinde de normal bi yoğunluğu kat kat abartacak. Mizaç bence..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…