İş yeri beni çok yordu :(

Lupetta

🍒🍒🍒
Kayıtlı Üye
9 Kasım 2015
6.185
11.111
248
Kızlar işyeri beni çok bunalttı sağlık personeliyim, daha önce bulunduğum bölüm çok iyiydi. Zorluk yaşamadım hiç ama şu an çok aşırı bunalıyorum... özeldeyim...

Kiradayız, araba kredimiz var. Bikaç ay sonra araba kredimiz bitiyor. Sonra çocuk düşünüyoruz ama bu sefer de çocuk bakımı vs yine bana dinlenme olmayacak... Valla 32 yaşımdayım emeklilik hak etmek için olan yılların yarısını doldurdum...

İşi bıraksam bu sefer doğum hakkı vs onları alamam. Bu doğum olunca o haklar filan kalmama değer mi sizce? Ne kadar oluyo ne oluyo pek bilgim yok. Bu arada doğuma ya ödeme yapmam ya da çok cüzi bi ödeme yaparım... Değer mi sizce? Çok yüksek bi maaş da almıyorum bu arada

Elbette deger. Dogumdan sonra bir sure calismadiginizda anlayacaksiniz isinizin kiymetini. Bebeginiz kucukken yine izinli olursunuz,ucretsize de ayrilabilirsiniz ama isinizi tamamen birakmayin derim. Dogumdaki haklarinizdan sonuna kadar yararlanin.

Doğumdan sonra calismasam da çocuk olacak yine yorulacagim demişsiniz. Siz nasıl bir hayat yaşamak istiyorsunuz, çalışmadan çocuk bakmadan hicbisey yapmadan hayat yaşayan kaç kişi var acaba insanlar ev geçindirmek için kendilerini neden paraliyorlar ki keyiflerinden mi.. çok garip bir konu gerçekten

Elbette deger. Dogumdan sonra bir sure calismadiginizda anlayacaksiniz isinizin kiymetini. Bebeginiz kucukken yine izinli olursunuz,ucretsize de ayrilabilirsiniz ama isinizi tamamen birakmayin derim. Dogumdaki haklarinizdan sonuna kadar yararlanin.
Dimi... Haklısınız. Çok teşekkür ederim

Anlamadım? Evet en azından 17 yaşından beri ben de kendini paralayan biri olarak kâr zarar oranlaması yapıp acaba bikaç ay dinlenme şansım olur mu ya da değer mi diye hem derleşip hem fikir almak istedim. Sakin ol şampiyon

İki cocugumda da hic dogum hakkindan yararlanamadim. En azından dogum sonrasi eline toplu gecen bir para iş görüyor. İlk çocuğumda işe yeni başlamıştım. Hamile oldugumu bilmiyordum. Ogrendiklerinde 3 aylik deneme surem dolmadan cikarildim hic bir hak alamadan. İşsizlik bile alamadim. O zaman kredi borcumuzu elimizdeki parayla faizinide odeyerek kapamistik ve çok zorlandik cocuk olunca da.

Dogum yapmakta şuan epey pahali.

Bikaç aydır ama iki kişilik işi bu bikaç aydır bazı nedenlerden dolayı tek başıma yapmaya çalışıyorum...
Birkaç ay için diyorsunuz. Alışırsınız zamanla. Belki yeni birisi de gelir. Dediginiz kadar yıl çalıştıktan sonra emeklilik hak edilene kadar çalışılmalı bence. Sonra emeklilik yaşı beklenebilir mı mesela. Benim öyle yapan iki tanıdığım oldu.

Yeni biri gelicek inşallah bekliyorum... : ( Mantıklı. Ben zaten fikrim değişmezse 1 çocuk düşünüyorum. Onu kreş, okul zamanına getirince yine çalışmayı düşünüyorum

Doğru : ( Allah herkesin yardımcısı olsun...

iş dediğin zaten yorar ama seçtiğiniz meslek genel olarak yorucuysa başka seçenekleri kovalayabilirsiniz. evde durmak beni her zaman daha da bunaltmıştır. çocuğum da olsa azcık nefes alayım diye çalışmaya devam ederim diye düşünüyorum

Belki ben de bi 1 ay evde kalsam bunalıcam.. sanırım şu an biraz yoğunluktan böyle düşündüm. Teşekkür ederim öneri için ❣

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…