- 23 Mart 2015
- 8.936
- 14.791
- 248
- Konu Sahibi Sabir_tasi
-
arkadaşlar sosyal lişkileri hala anlamaya çalışıyorum.bir kız var geçici görevle geldi.daha bir senelik değil.iş arkadaşını hakaretten savcılığa vermiş falan.bizim burda da kalmak istiyor.iş yerinde ben de benzer sorunlar yaşadım ve o gelince o kız çok da hoşuma gitti.benim gibi kilolu, sürekli gülüyor falan.arkadaş olabilirz dedim.her gık dediğinde üşenmedim iş öğrettim.şimdi iş yerindeki arkadaş gruplarına girmek için benle çok mesafeli, müdürlüktekilerle aram iyi değil ya.bir konu açsam duymamazlıktan geliyor.ama işi düştüğü zaman da geliyor iş soruyor.biraz konuşuyor ve gidiyor.
biriyle arkadaş olmak için iyi olmak iyi davranmak yardım etmek yeterli değil mi, ve hani o kadar iyi niyetle davranıyorum ve geri dönüşü böyle oluyor.kız iş yerinde kim söz sahibiyse onlarla daha bir iyi, sohbetine katılıyor falan.dün işe gelmedim, geçmiş ıolsun bile demedi.
bu arkadaş dedikleri nasıl ediniliyor.diğer türlü sadece iş öğrenmek için birine soru sormak ve akabinde hiç konuşmamak etik mi, sonuçta ben de çalışanım ve her sorununa da koşmak zorunda değilken koştum mesela.buna rağmen bana mesafeli davranılması hoş mu.tabi ki karşılıksız yapıyoruz.içimden gelmese bilmiyorum der geçerim.ama öyle yapmadım.çok da iyi davranıyorum ama bu arkadaş olmak için yeterli değil mi.
Dalga geçtiğimi mi düşünüyorsun...ya da şöyle düşünebilirsin, bu insan çok yalnız, bugün çok ağladı ve içini dökmek istedi.daha insancıl değil mi..
Acımasızlıktan değil, herkesin başından böyle dönemler geçebilir ben de yaşadım misal depresyonu ve yalnız kalmayı. Dünyada tek başıma gibi hissettiğim zamanlar oldu. İnsanın kötü hissetmesini çok iyi anlarım ama çözüm aramamasını, iyi olmaya niyetinin olmamasını yani özetlersem hayatına sahip çıkmamasını anlayamıyorum. İnsan kendine niye böyle kötülük eder ki.Konu sahibinin eski konularini bilmiyorum ama ne kadar acimasiz yorum yapiyorsunuz.Zayif bir insan olabilir sorunlari var diyorsunuz hic arkadasim yok diyor.Belliki burasi onun icin tutunacak derdini anlatacagi tek yer.Yapmayin bende buralari okuyunca bendemi bir gariplik var insanlar ne kadar acimasiz diyorum.
Ben ne demek istediğimi anlatamamışım ki hiç tanımadığımız ve konuyla ilgisi olmayan biriyle ilgili daha fazla ayrıntı yazmışsınız.
haklısın...ben anladım sanırım, tam da sizin dediğiniz gibi.Arkadaşlık,dostluk paylaşımla, birlikte vakit geçirmekle oluşacak şeylerdir. bu nedenle iş yerlerinde okul çağındaki gibi kolay arkadaş kazanmak zordur çünkü insanların önceliği iş kaygısıdır.
Yeni gelen birine özveriyle yardımcı olmak güzel bir şey belki anlar,belki yaptığınız iyiliği görmezden gelir üzerinde bile durmaz.
O da benim gibi kurumdan biriyle mahkemelikti bu nedenle yakın hissettim diyorsunuz ama o hanımla hiç detaylı bu konuyu konuşma fırsatınız oldu mu?Belki de yaşadığınız olaylar çok çok farklı durumlardı
Kısaca arkadaşlık için oturup iş dışı karşılıklı bir kahve içmeyi teklif edin,dinleyin,tanımaya çalışın öncelikle
Başka insanları tanımak,onların hayatlarını dinlemek hayata/olaylara bakış açınızı da geliştirirhaklısın...ben anladım sanırım, tam da sizin dediğiniz gibi.
doğru da onu tanımak için işyerinde konuşmaya çalışıyorsunuz.ama karşı taraf aynı istekte değil.böyle olunca daha ileriye gidilemiyor...ilk aşamada sıkıntım oluyor.Başka insanları tanımak,onların hayatlarını dinlemek hayata/olaylara bakış açınızı da geliştirir
Ama sabırla,anlamaya çalışarak,beklentisiz tanımak.Zaten dostluk böyle böyle oluşur
Anlatamazsınız...Zira kendisini hep 'iyiniyetli, haklı ' ve 'kurban' olarak görüyor. İstediği kadar ilaç da içsin, önce durumunu kabullenecek. yoksa değişmez. Okudukça benim kv geliyor aklıma zira aynısı... O kurban, o çilekeş, o çok iyi niyetle herkes kötü, o hep haklı. Yani keşke tanı koyacak bilgim olsa bu insanlara ama şunu biliyorum ki herkesi kendilerinden uzaklaştırıyorlar.
bakın çocuğun hastalığını söylediğim kreşler oldu ve bazı dersler aldım.çocuğun rahatsızlığı bitmek üzere açıklık 3.mm kaldı, düştü, şu an çok önemli bir durumu yok.eğer bunu söylersem daha önce yaşadığım şeyleri yaşıcam.hoca zaten çocuğun önemli bişiyi kalmadı dedi...istediği gibi koşup oynayabilir dedi.istanbuldaki ünlü profa götürüyorum.önemli bişi olsa söylerdim ama kontrol sıklığımzı bile 6 aydan bir yıla çıktı.bir dahaki sefere iki yılda bir olacakmış.hoca öle dedi.Katılıyorum
Mağdur bacı
Bundan besleniyor
Mağdur olmaktan ahh vahh demekten çok zevk alıyor
Oğlum hasta oğlum hasta diyordu burada herkes üzülüyordu vs
Daha okula söylememiş yani önemli bir hastalığı yokmuş olsa ilk olarak okula söyler her gün de hatırlatırdı
Hep iyi olan konu sahibinin esasen her attığı adımın çıkar için olduğu da aşikar
bakın çocuğun hastalığını söylediğim kreşler oldu ve bazı dersler aldım.çocuğun rahatsızlığı bitmek üzere açıklık 3.mm kaldı, düştü, şu an çok önemli bir durumu yok.eğer bunu söylersem daha önce yaşadığım şeyleri yaşıcam.hoca zaten çocuğun önemli bişiyi kalmadı dedi...istediği gibi koşup oynayabilir dedi.istanbuldaki ünlü profa götürüyorum.önemli bişi olsa söylerdim ama kontrol sıklığımzı bile 6 aydan bir yıla çıktı.bir dahaki sefere iki yılda bir olacakmış.hoca öle dedi.
çocuğa genel aneztesi verilecekti diş dolgusu için geçen sene.diş hekimine söyledim.genel anestezi alamaz dedi ve lokal aneztezi bile kullanmadan dolguyu hallatti.allah razı olsun.bu sene yine dişi ağrıdı, başka bir hekime düştük, ekrana yazmışlar, kalp anjiyossu planlanıyor diye, hemen rapor görmek istediler.ben diyorum ki ya geçen sene yapmıştınız dolguyu hem de anestezisiz.ne gerek var.ille isteriz dediler.eşime fotosunu atmıştım raporun.telefondan gösterdim hemen başka bir doktora havalesi yapıldı ve yine anestesiziz dolgu yapıldı.bu bir kanal tedavisi olsa hocadan onay kağıdı isticeklerdi.düşün yani bir diş dolgusu için rapor gösterdim ya...nasıl önemli bişi yok diyebilirsin.nasıl dersin, hikaye mi anlatıyorum burada.geçen sene anjiyo planlandı, yapıtıracaktık, birçok doktor öyle dedi, son bir fikir aldık, sakın yaptırmayın dedi ve dediği doğru çıktı.koroner proksimali istanbulda 3.mm, burada bir kez ölçtürdüm 3.8 mm çıktı.her ikisinde de geçen seneye göre düşüş var.tüylerim diken diken oluyor.ben çocuğun ekosu çekilirken, öyle sedyede görünce doktor kötü bişi dicek diye ağladım.böyle konuşmayın.Allah yaşatmasınKatılıyorum
Mağdur bacı
Bundan besleniyor
Mağdur olmaktan ahh vahh demekten çok zevk alıyor
Oğlum hasta oğlum hasta diyordu burada herkes üzülüyordu vs
Daha okula söylememiş yani önemli bir hastalığı yokmuş olsa ilk olarak okula söyler her gün de hatırlatırdı
Hep iyi olan konu sahibinin esasen her attığı adımın çıkar için olduğu da aşikar
kontroller sürüyor.tam anlamıyla geçmedi.Geçmiş olsun
İyileşiyor ama eşinle olan konularda vah oğlum hasta Nasıl boşanayım diyorsun
Biz de oğlun çok hasta diye düşünüyoruz
Yani hep mağdur modundasın diyorum
Çocuğum da iyileşti bu Adamı çekmem gerekmez diyeceğine hala çocuğum hasta diyorsun
çocuğa genel aneztesi verilecekti diş dolgusu için geçen sene.diş hekimine söyledim.genel anestezi alamaz dedi ve lokal aneztezi bile kullanmadan dolguyu hallatti.allah razı olsun.bu sene yine dişi ağrıdı, başka bir hekime düştük, ekrana yazmışlar, kalp anjiyossu planlanıyor diye, hemen rapor görmek istediler.ben diyorum ki ya geçen sene yapmıştınız dolguyu hem de anestezisiz.ne gerek var.ille isteriz dediler.eşime fotosunu atmıştım raporun.telefondan gösterdim hemen başka bir doktora havalesi yapıldı ve yine anestesiziz dolgu yapıldı.bu bir kanal tedavisi olsa hocadan onay kağıdı isticeklerdi.düşün yani bir diş dolgusu için rapor gösterdim ya...nasıl önemli bişi yok diyebilirsin.nasıl dersin, hikaye mi anlatıyorum burada.geçen sene anjiyo planlandı, yapıtıracaktık, birçok doktor öyle dedi, son bir fikir aldık, sakın yaptırmayın dedi ve dediği doğru çıktı.koroner proksimali istanbulda 3.mm, burada bir kez ölçtürdüm 3.8 mm çıktı.her ikisinde de geçen seneye göre düşüş var.tüylerim diken diken oluyor.ben çocuğun ekosu çekilirken, öyle sedyede görünce doktor kötü bişi dicek diye ağladım.böyle konuşmayın.Allah yaşatmasın
ama sen beni yalancılıkla itham ediyorsun...raporun ilgili kısmını buraya yükliyim uygun zamanda.ben yalancı değilim.Allah etmesin.hele ki çocuk üzerinden ajitasyon yapacam.allah çocuk çoluğunuza yaşatmasın.zor...ben bir çok kez evi terk ettim, sayısını ben hatırlamıyorum.gittim geldim, ameliyat zamanına da denk gelmiş olabilir.hesabını yapmadım.bağlantıya bak ya... sübhanallah....Bakın uçlarda yaşıyorsunuz
Önceki konularda iki haftaya ameliyat olacak gibi yazmışsınız
Hani iki yaz önce evi terk ettiğiniz dönemde galiba
Sonuçta benim size tavsiyem hayatınızda olumsuzluk aramayın
Örneğin vayyy dişi çürüdü diye üzüleceğinize kalbi toparlıyor ne güzel ameliyata gerek kalmayacak deyin
Bence sosyal fobi değil sıkıntınız çok farklı bir durum yani her şeyi olumsuza yoruyorsunuz
Örneğin iş yerini sadece iş yeri görün
Bu akşam oturun eski konularınızı okuyun iş ile ilgili
Hep sorunlarınız var ve yıllardır o işte çalışıyorsunuz daha da çalışacaksınız
Umursamayın arkadaş vs olmayın
Gidin ve gelin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?