- 18 Şubat 2018
- 1.640
- 3.021
- 133
- Konu Sahibi Sabir_tasi
-
Konunuzdaki arkadaşınızla ilgili olarak 'açık giyiniyor ve Erzurum'da aynı bölüm olmasına rağmen İzmir'i yazmış' bilgisini niye verdiniz? hiiç anlamadım.Arkadas dediklerim insan sevgimi ve iyi niyetimi iyice yok ettiler. Bu isin yolu insanlardan beklenti olmamasi.Yani oturdunuz kahve ettiniz diye size gecmis olsun diyecek diye bir kural yok. Insanlar boyle maalesef.
Universitede Erzurumlu bir arkadasim bana butun notlarini evine kargo ile gonderttirip,tatil donusu selami sabahi kesmisti. Sebebi de ben izmirliymisim, kultur olrak farkliymisim. Kiz acik giyiniyor, ve erzurumda ayni bolum olmasina ragmen izmiri yazmis okumaya gelmis. Kendi memleketimde irkciliga maruz kaldim iyi mi. (Erzurumlulara lafim yok, lisede hem erzurumlu hem kapali cok yakin arkadaslarim vardi baskasiyla hic boyle bir sorun yasamadim)
yani insanlarin kafasindan be geciyor bilemezsiniz. Bazi insanlar cok cikarci beklentiyi en aza indirin.
ama hep öle derler de.bizim biribirimizin ayağını kaydırma sorunumuz yok.kadromuz sabit.arkadaş neden olunmasın ki.neden...normal insanlar işyerinde zombileşiyorlar mı yoksa.
olmuyor.tedaviyi denedim.kanser tedavi edilebildi mi mesela.psikologum şöyle demişti:bazı vakalalarda sınırlı düzelme oluyor.yani herşey bir okus pokusla düzelmiyor.maalesef ki.hele ki ruhsal sorunların bazılarında belli bir aşamaya kadar gelebiliyorsun.bu böyle.yapacak bişi yok.ben kabullendim.yok yok yok.denemedim mi sanıyorsun.bizzat gittiğim hocalar oldu netten yazıştıklarım oldu.hayır bunu böyle kabul edecem.başka çarem yok...ben ki çocuğumun hastalığı için türkiyedeki ilk 10 daki tüm hocaları gezdim, detay detay bakarım araştırırım.ama benim için bir çare yok.maalesef.böyle yaşamak durumundayım
Gerçekten herşeyi aşırı abartıyorsun hani benimde vardır biçok insanında vardır abartma takma ama sen çok üstünde duruyorsun.Hem kendine hem çocuğa yazık şekerli gıda verme ve dişine iyi baktan okuldaki keki bile kısıtlıyorsan gerçekten çok ciddi.Şekerli gıda başta şeker ve çikolatadan oluşur evet çok sakıncalı ama arada kek yemesinde ben sakınca görmezdim okuldan gelince dişi fırçalatırdım.En önemli şey diş temizliğidir.Tabi kısıtlamalar olacak ama bazende görmezlikten geleceksinkek yedirdiler mevzusu bak canım benim.diş hekimi çocuğu 2.5 yaşında dolgu yaptı.bak bu çocuk bu dişçi koltuğuna oturmaz.şimdi bu dolguyu yaparım.bu çocuk anjiyo olacak diyorsun.bu çocuk herşey için aneztezi alamaz.rica ediyorum şekerli gıdaları kısıtlayın dedi.kardiyoloji profu çocuğun dişlerine iyi bak dedi.gık dese hemen dişçideyim, geçen ay ikinci dolguyu yaptırdık.dün yine dişim ağrıyor dedi, yine koşa koşa gittik dişçiye.o gün kreş müdüresini arayıp uyardım şekerli yiyecek vermeyin diye.
bir d veliler arasında ayrımcılık yapılıyordu.birine sınıfa giremezsin derken kek yaptım geldim diyen veliyi içeriye alıyorsan sen çifte standart uygulayan bir müdüresin demektir.
burada iletişim eksikliği yok.adamına göre muamele yapıldı.yaramı deştin yine. öffffffffffffff
Annesi gelip sen nerelisin aa yoruk musun, alevi misin yoksa, kürt mü turk mu diye iki saat sorguya cektikten sonra, kiz benle selami kesti. Arkamdan yalan yanlis atip tutmus. Ama once tum islerini yaptirdi sinsi sinsi daha sonra.Hani mesela cok muhafazakar birine izmirlilerin yasantisi farkli gelebilir,anlarim. Izmire gelip mini giyip , sayisiz erkekle cikip izmirliler hakkinda atip tutunca olmuyor yani. Ben izmirli olarak erzuruma gidip, erzurumlulara siz kotuymussunuz oyle diyorlar ,sizinle gorusmuyorum desem, vallahi cekip vursalar haklilar.Konunuzdaki arkadaşınızla ilgili olarak 'açık giyiniyor ve Erzurum'da aynı bölüm olmasına rağmen İzmir'i yazmış' bilgisini niye verdiniz? hiiç anlamadım.
Bırakalım artık insanları açık-kapalı,
rahat-mutaasıp diye sınıflandırmayı,iyi insan mı? Ona bakalım.
Ayrıca kültür farklılığının vurgulanması hoş değil evet ama bu durumu ırkçılık olarak nitelendirmek de biraz fazla olmamış mı?
Ben ne demek istediğimi anlatamamışım ki hiç tanımadığımız ve konuyla ilgisi olmayan biriyle ilgili daha fazla ayrıntı yazmışsınız.Annesi gelip sen nerelisin aa yoruk musun, alevi misin yoksa, kürt mü turk mu diye iki saat sorguya cektikten sonra, kiz benle selami kesti. Arkamdan yalan yanlis atip tutmus. Ama once tum islerini yaptirdi sinsi sinsi daha sonra.Hani mesela cok muhafazakar birine izmirlilerin yasantisi farkli gelebilir,anlarim. Izmire gelip mini giyip , sayisiz erkekle cikip izmirliler hakkinda atip tutunca olmuyor yani. Ben izmirli olarak erzuruma gidip, erzurumlulara siz kotuymussunuz oyle diyorlar ,sizinle gorusmuyorum desem, vallahi cekip vursalar haklilar.
Iyi kotu diye siniflandirayim, kotu ve iki yuzlu bir insan. Benim ona o kadar yrdimim oldu ki. Baslarda izmiri iyi biliyorum diye pesimden ayrilmiyordu, isi bitti hadi yallah. Ben omrumde hic o kadar kucuk dusmedim, herkesin icinde ana kız beni sorguya cektiler. Insan sagol kizima yardimci olmussun der, bu kürt muyum, türk müyüm, alevi miyim ısrarla onu soruyor.Bana iyi bir travma oldu. O gün bu gün kimseden bir karsilik beklemiyorum
Mesai dışında is arkadaşları ile görüşmüyorum ,bunu prensip olarak yapıyorum ,İnan’ın insanın kafası daha rahat oluyor .hayır..sadece ben sadece burada konuşabiliyorum.kafamı kurcalıyor.istiyorum ki benim de arkadaşlarım olsun çabalıyorum olmuyor.sizce neden
Eğer böyle düşünüyorsanız tedavi olmanıza gerek yok çünkü dediğiniz gibi siz iyileşmeyeceksiniz. Çünkü kanserden bile daha amansız bir hastalığa yakalanmışsınız, aynen belirttiğiniz gibi bu böyle yapacak bişey yok, bu hastalığın bir çaresi olmadığı için boşuna çözüm aramayarak ve durumunuzu kabullenerek çok mantıklı bir karar vermişsiniz, sizi tebrik ediyorum. Sonuçta gerçekten tedavi olmak isteyen bir insanın önündeki sıra bir kişi azaldı, doktor da enerjisini bu hastaya harcar ve bu daha verimli olur. Amansız hastalığı hakkında bu denli olgunluk seviyesine gelmiş bir hanımın sürekli insanlara yaklaşarak hastalığını bulaştırma ihtimalini düşünmemesi üzücü ama, doğruya doğru. Lütfen kendi halinde insanları rahatsız ederek buhranlarınızı onlara bulaştırmayınız, biraz empati kurun siz olsanız uğraşmak ister miydiniz? Sizin yerinizde olsam tüm gün masamda oturur kimseyle tek kelime konuşmazdım, hele ki arkadaş olmak bir kenarda dursun.olmuyor.tedaviyi denedim.kanser tedavi edilebildi mi mesela.psikologum şöyle demişti:bazı vakalalarda sınırlı düzelme oluyor.yani herşey bir okus pokusla düzelmiyor.maalesef ki.hele ki ruhsal sorunların bazılarında belli bir aşamaya kadar gelebiliyorsun.bu böyle.yapacak bişi yok.ben kabullendim.yok yok yok.denemedim mi sanıyorsun.bizzat gittiğim hocalar oldu netten yazıştıklarım oldu.hayır bunu böyle kabul edecem.başka çarem yok...ben ki çocuğumun hastalığı için türkiyedeki ilk 10 daki tüm hocaları gezdim, detay detay bakarım araştırırım.ama benim için bir çare yok.maalesef.böyle yaşamak durumundayım
manevi olarak destek kastetmiştim :)sanırım burada ben bişiler yazıyorum ve çok farklı yorumlar geliyor...demek insanın insana tutunmasını arka-daş, kökü arkadır, ankanda duran demek yani, çağımızda böyle bencilleştik demek.samimimi yorumunuz için teşekkürlerarkadas olunca beklentiye de giriliyo, isle ilgili trip de atiyolar, hatalari olunca da trip atiyolar ortmedin diye... ya da isi savsakliyo gormezden gor istiyolar. siz tutunacak insan ariyorum demissiniz, ben sahsen bana tutunacak birini istemem arkadas olarak. az cok kendine yetebilsin kendi sorunlarını cozebilsin, ugrasacak vaktim de enerjim de yok valla
muhabbetim hoşlarına gitmiyordur güzel nokta.sanırım bu cevap ama o zaman bi zahmet hoşlarına gitmeyen adamdan iş de sormasınlar.dünya kadar adam var bana gelinceye kadar.menfaat dünyası tabiİşte bundan bahsediyorum.
Açık söyliyim okumadım çünkü o zamanda konuştuk seninle yine konunda. Yine başa saracak birşey demedim o zamandan beri takip ediyorum dedim.
Çok negatifsin. Herkese herşeye taraflı yaklaşıyorsun. Dediğim cümleye bile bir sürü başa sararak anlatıyorsun. Eğer yanındaki insanlara da böyle ısıtıp ısıtıp anlatıyorsan muhabbetin hoşlarına gitmiyordur.
Kendine çeki düzen ver. Kendin için.
siz haklıydınız.çanta bana kaldı.annem çocuk mahcup olmaısn diye iki tane gül almış, biri müdüre biri öğretmene.hoş bişi olmuş,mutlu olmuşlar.duyunca ben de mutlu oldumO bu değil de çanta noldu
pekiSosyal fobik olduğunuzu düşünmüyorum, tanınızı kim koyduysa yanlış değerlendirmiş sanırım ya da kendi kendinize birkaç belirti okuyup uyarlama yaptınız. Durumunuz daha farklı, alanında bilgili bir psikiyatri uzmanına danışmanızı öneriyorum. Psikolog yetersiz kalabilir, her psikoloğun alanda donanımlı olmadığını da düşünecek olursak danışacağınız kişi kesinlikle psikolog olmamalıdır hatta.
manevi olarak destek kastetmiştim :)sanırım burada ben bişiler yazıyorum ve çok farklı yorumlar geliyor...demek insanın insana tutunmasını arka-daş, kökü arkadır, ankanda duran demek yani, çağımızda böyle bencilleştik demek.samimimi yorumunuz için teşekkürler
ya birini görürüsün senin tarzına yakındır.bunu anlamam uzun sürmüyor.yanlış da olabilir.onun artık son şansı.burada kalması lazım, artık 3.yeri.tabi ki politik davranacak.en popüler gruba girecekSenin bakış açınla kimse kanserden kurtulamaz zaten. Böyle düşünülse gripten bile ölür insan. Değişmek istemezsen nasil kabul görmeyi bekliyorsun ki. Öyle daha yeni is iliskisi başlamış doğru düzgün karakterini bilmediğin insanla nasil arkadas olacaksın ki. Muhtemelen senden sicaklik gördü ama simdi isyerinde yeri saglamlastikca digerlerini de tanimak istiyordur. Sen hemen ben bununla kaynaştım arkadaş olmaliyim muhabbetine girmissin. Arkadaşlık boyle bir şey değil.
bilimum marşmelovlu bisküviler de veriliyordu.rahatsız oldum.çocuk bir diş için narkoz alacaktı, kardiyoloji onayı istendi, acayip faturalar çıkarttılar.en önemlisi de riskli imiş kalp hastalarında genel aneztizili diş dolgusu...kaç doktor gezdşmGerçekten herşeyi aşırı abartıyorsun hani benimde vardır biçok insanında vardır abartma takma ama sen çok üstünde duruyorsun.Hem kendine hem çocuğa yazık şekerli gıda verme ve dişine iyi baktan okuldaki keki bile kısıtlıyorsan gerçekten çok ciddi.Şekerli gıda başta şeker ve çikolatadan oluşur evet çok sakıncalı ama arada kek yemesinde ben sakınca görmezdim okuldan gelince dişi fırçalatırdım.En önemli şey diş temizliğidir.Tabi kısıtlamalar olacak ama bazende görmezlikten geleceksin
herkes herkesle konuşsun da birileri dışlanmasın mesela.kötü mü dedim ben.ister kahve isin ister çay ayrıca bana neişte baslarda tertemiz duygularla baslar, sonra benim dedigim konulara kayar. ayrica depresif insana naparsan yap depresif oluyo. kahvemi onun sevmedigi biriyle ictim diye orta okuldaymis gibi kusecekse mesafemi koyuyorum, napiyom o sorun yasiyo diye kimseyle konusmayim mi
sizin icin demiyorum yanlis anlamayin, ama isyerleri de ortaokul gibi oluyo bazen sınır koymazsak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?