İs yerimdeki haksızlık.

aytensakarya

Üye
Kayıtlı Üye
18 Mayıs 2023
66
52
8
İyi geceler Arkadaşlar. Acayip canım sıkkın. 2 yıla yakındır bir firmada çalışıyorum. 6 ay önce ise biri başladı. Görev tanımı mız ayni fakat benim sorumluluk alanım daha genis ve ben daha yoğunum. Yeni öğreniyorum bunu benimle aynı maaşa başlamış. Geçen yıl bu zamanlarda da maaşımı az bulduğumu dile getirmiştim, temmuz u bekle dediler. E temmuz geldi herkese zam yapıldı ve bana yine aynı oran. Bu yılda bu olay oldu temmuz u bekle diyorlar.
Bir yanım bırak işi diyor diğer yanım az daha sabret primlerin dolsun ama içim içimi yiyor.
 
Sizinle aynı maasta başlamış olabilir belki sektördeki tecrübesi iyidir. Yeni mezun bir kişi ile size aynı maas vermiş olsalar o zaman haklısınız derdim .iş taniminiz tecrübeniz eğitim seviyeniz aynı ise bence normal bir durum.
 
İş tanımınız aynıysa aynı maaştan başlaması normal değil mi zaten? Örnek veriyorum siz uzman olsanız yeni başlayan uzman yardımcısı olarak alınsa tamam maaş farklı verilmeli ama aynı kademedeki insanlara aynı verilir zaten
 
bunu çıkıp yçöneticinle konuş , yıllık iznini kullan yeni bir iş bul ve istifa et.tam olarak ne iş yapıyorsunuz ?
 
Tecrübe olarak denk misiniz?
Denkseniz aldığınız maaşın aynı olması normal.
Ama patron milleti böyle Alicengiz oyunu çok yapar. İki elemanı birbirine kırdırır,güçlü olan kazansın diğeri basıp gitsin diye de yaparlar. Haklı haksız olduğunuza siz kendiniz objektif düşünerek karar verebilirsiniz.
 
Tecrübe olarak denkiz. Fakat kıdemin ve iş yoğunluğunun Hatrı olması gerektiğini düşünüyorum.
Benim bırakıp gitmemi istedikleri için yapmadılar bunu. Öbür kız kalsın diye yaptılar. ama ben sindiremiyorum. Birde diğer kızin maaşını resmiyette az gösterip, farkını gizliden veriyorlarmış ben duymayim diye.
 
Aramızda tecrübe ve mezuniyet anlamında hiç bir fark yok.
 
İş hayatı için fazla duygusal bir yaklaşım. Ya bu deveyi güdecek ya bu dşyardan gideceksiniz maalesef. Üzülerek söylüyorum ki İşveren açısından baktığınızda kıdem ve yoğunluğun hiçbir önemi olmadığını, kim ne durumda olursa olsun tek ilgilendikleri şeyin işin yürümesi olduğunu anlarsınız.

Daha iyi bir iş bulmaya çalışıp kendinizi kurtarabilirsiniz.
 
Tamam işte öbür kız kalacak ve siz nasıl olsa sindiremeyip gideceksiniz diye düşünmüşler. Hep yaptıkları şey. Benim de başıma geldi,işe başladım çalışıyorum,hiç işi olmayan birini aldılar,maaşı benimkinden 1000lira fazlaydı. Kızla çok iyi anlaştım,iş öğrettim akıl verdim. Kızın suçu yok çünkü orası bir işyeri ve işveren bunu bu şekilde yaptığı için suçluydu. Sonuç,ben ayrıldım diğer kızcağız bir süre daha devam etti. Sonra o da ayrıldı.
 
Aramızda tecrübe ve mezuniyet anlamında hiç bir fark yok.
durumu bidiğinizi yötecinize söyleyin, ama aynı tecrübeye sahipseniz maaş farkı çok olmaz .

tabii iş yoğunluğunuz fazlaysa talep etmek hakkınız . ya sezdirmeden yeni kızada kendi işlerinizi öğretmeden çekip gideceksiniz yada konuşacaksınız .o kıza göre kilit bir konumdaysanız zaten ne oluyor diye sorarlar.
 
İspat edebilirsiniz ihtar çektirin avukat aracılığıyla saten avukat sizden yüzde istiyor bizimde başımızda var böyle bir olay ihtar çektilten sonra maas ve tazminat alabilirsin
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…