Peki ön muhasebeden genel muhasebeye nasıl geçebilirim. Diyelim ki 1,2 yıl ön muhasebe deneyimim oldu daha sonra genel muhasebe ye geçmek istediğimde nasıl bir yol çizebilirim bu arada okulum da bitmiş oluyor.18 senedir ön muhasebe de çalışıyorum,en fazla öğreneceğiniz şeyler bellidir, ilerisini siz kendiniz geliştireceksiniz.
Çok zor ve aşırı külfetli.Nedenn
Misal ben kimseye iş falan öğretmemşimdi burada yalandan cefakar kadınlar yazacak. Yapması gerekeni söylerim ama fazlasını öğretemem. Kimse de yapmaz. Çünkü patronlar her zaman ucuz çalışanı ister. Bir sefer iyilik yapayım dedim bi yeni mezuna iş öğrettim sonra bi baktım beni ekarte etti.
Zaten iyi bi insan değildim daha da kötü oldum
Ön muhasebede olacak işler bellidir.
Fatura işler, kesersin.
Banka ekstrelerini işlersin.
Çek senet takibi yaparsın, işlersin.
Kasa takibi
Cari takibi vs vs.
Yani belki de daha azını yaptırabilirler.
Daha ilerisi derken ben finans sorumlusuyum 10 yıldır bu işle ugraşıyorum hala birisine gel sana öğreteyim deyip işin gerçekten uzmanlık isteyen tarafını hemen yaptırmam. Ciddi sorumluluk ve hatayı ceza ile kapatıyorsunuz :)
Zamanla gelişeceksiniz.
İşinizden ayrılmayın.
ben kapısından baktım çıktımBen senin yerinde olsam genel muhasebeyi öğrenmezdim
Valla evet canım yapıyor hatta daha fazlasını da yaptırıp adına ön muhasebe diyorlar ankfjhakjfjfabunu ön muhasebede çalışanlarmı yapıyor gerçekten , sanmıyorum
Malesef küçük olcekli firmalarda bu yapılıyor. Mali müşavir ler genelde beyannamelerin ve bordrolari yapıyorlar not eski on muhasebecibunu ön muhasebede çalışanlarmı yapıyor gerçekten , sanmıyorum
Sabırsız asla olma.Evet olabilir. çok disiplinli biri kendisi ki başta belirtmişti bu söylediklerinizisanırım ben kendimi çok birşey sanıyorum hep bu hırsımdan ve sabırsızlığımdan var ya..
ben kapısından baktım çıktım
Sadece muşavir degilim ama işi versen beyanneme doldurur veririm yani o derece artık.Kaç kaç kaç en güzelini yapmışsın
Ben de öyle demiştim ama bataklık gibi şuan çıkamıyorum
Sadece muşavir degilim ama işi versen beyanneme doldurur veririm yani o derece artık.
Girdim mi çıkamıyorsun
Valla riski bol meslek nesini sevelim diyecegim ama işimi seviyorum.Bende smm adayıyım
Aslında seviyorum muhasebeyi yani kendime de şaşıyorum neresini seviyorsam
Ama birisine anlatınca sev diyemiyorum şuursuz gibiyim
Stajın ne zaman bitiyor.Bende smm adayıyım
Aslında seviyorum muhasebeyi yani kendime de şaşıyorum neresini seviyorsam
Ama birisine anlatınca sev diyemiyorum şuursuz gibiyim
Valla riski bol meslek nesini sevelim diyecegim ama işimi seviyorum.
Bazen evrak görmekten kusasım geliyor.
Günde en az 50 fatura işliyorum.
Bir de eta'dan başka muhasebe programına geçtik ki kafayı yiyorum
Stajın ne zaman bitiyor.
Ben de artık sınava girmek istiyorum ama totom yemiyor resmen ya
benim kendi meselğim değil zaten muhasebe ama kendimi geliştiririm diye mali müşavirin yanına girdim ileride bende müşavir falan olurum diye düşündüm sonradan vazgeçtim bana göre değilKaç kaç kaç en güzelini yapmışsın
Ben de öyle demiştim ama bataklık gibi şuan çıkamıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?