is yerinde çalışma arkadaşları tarafindan uygulanan mobbinge karşı neler yapilabilir

• Konu Sahibi Konu Sahibi sebbo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

sebbo

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Şubat 2014
3.192
6.328
158
35
İstanbul
is yerinde çalışma arkadaşları tarafindan uygulanan mobbinge karşı neler yapilabilir gerek kamu gerekse özel sektör bilgilerinizi aktarirmisiniz arkadaşlar

Is yerinde yapacağın şey herkese mesafeli olmakv15 yıllık iş tecrübemden öğrendiğim bu kendi işinize bakın insanlarla şamili olmayin ki size birşey deme cesaretini gosteremeyesinler boş zamanlarinizda bir hobi bulun onla ilgilenin mesela yemek tarifleri vs yada ne bileyim ders çalışma falan ne iş yapıyorsunuz yada ne tür bir mobingle karşı karşıyasınız anlatırsanız biraz daha çok fikir verebiliriz

memurum arşiv işi yapıyorum iki arkadaşla işimi yapip eve geliyorum kimseye takilmam etmem ama yinede çekemeyenler uğraşıyor napcam bilmiyorum akil sağlığımı yitircem

is yerinde çalışma arkadaşları tarafindan uygulanan mobbinge karşı neler yapilabilir gerek kamu gerekse özel sektör bilgilerinizi aktarirmisiniz arkadaşlar
Kötü niyetli insanlarla baş etmek zor. Çünkü hiçbir kötülükten vicdan azabı duymuyorlar. Sonuna kadar gidiyorlar.
Memursanız eğer kanun, yönetmelik okuyun işinizle ilgili. Kanunlarda belirtilen cezaları vs iyi bilin. Çünkü iş arkadaşlarına karşı yapılan kötü davranış ve fiillerin cezaları var. Onları bilin. Size yapılan mobbingi kanıtlayın. Elinizde kanıtınız olsun. Şikayetçi olun, hakkınızı arayın. Ceza yemeseler bile şikayetten dolayı soruşturma geçirince korkarlar. Ya da bu kadar büyütmek istemiyorsanız sert çıkışın. Size istedikleri gibi davranamayacaklarını gösterin.

Can sıkıcı bir durum. Aynı şey benim başımda da var. İnsan işe gitmek istemiyor. Benimki yöneticim tarafından uygulanıyor. En iyisi mesafeli olmak. Önceleri mesafemi koruyamadım. Şimdi selam dahi vermeden mesaimi yapıp çıkıyorum. Bir de aldırış etmeyeceksin, senin zayıf yönlerini bulup üstüne gitmek isterler. Kesinlikle zayıf yönünü gösterme kimseye ve kimseyle paylaşma sıkıntılarını..

+1

Ben İK uzmanıyım. Öncelikle sektörünüz ne bilmiyorum ama ilk amirinize bu konuda bilgilendirmeniz. Baktınız çözüm yok İK’ya gidip konuyu anlatmanız. Onlar gereken işlemi yapacaktırlar.

Biraz acarmısınız konuyu .Monningden kastınız nedir ?Nasıl bir mobbing uygulanıyor ?

memurum arşiv işi yapıyorum iki arkadaşla işimi yapip eve geliyorum kimseye takilmam etmem ama yinede çekemeyenler uğraşıyor napcam bilmiyorum akil sağlığımı yitircem
Nasıl bir uğraşma .

konuyu açıyim kizlar herkes detayli anlat demis bnden başka engelli bir kiz daha var kendisi bni çekemiyor ve kıskanıyor açığımi arıyor en ufak ayrinti da bunu kullanıyor çalışma arkadaslarima amirime karşı bni kötüluyor bu hem işimi yapmami engelliyor ruhen bedenen cok etkileniyorum ara sira lafta çakıyor tartışmaya çalışıyor bnle ona göre bnm isim rahat hic sorumluluğum yok onun var bn isten kaçıyorum ona göre her isi bn yapmaliyim biraz sorumluluk almaliyim size soruyorum arşivin mi sorumlulugu daha büyüktür yoksa evrak kayitin mi lutfen bilenler yazsın:) birde bn fizige gidiyormusum rahat izin alıyormusum o yer ayarlasa gitmem gerekiyor dese müdürumuz onada izin verir bu arada kendisi koltuk değnekli bn tekerlekli sandalyedeyim soruyorum hangimizin durumu daha agir delirmek uzereyim az kaldi

Mobbinge karşı yapılabilecek en doğru şey asla geri adım atmamak. Çok zor biliyorum ama geri adım atmayıp güçlü duran kazanır. Eğer mobbingin çok ciddi boyuttaysa o zaman aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Çünkü mobbing çok yıpratıcı bir şey. Eğer gerçekten yıpratıcak boyuttaysa mücadele etmek için uğraşmayın. Sonrasında ruhsal bir çok yara hatta stres kaynaklı fiziksel hastalıklar çıkıyor. Mobbing depresyona bile sürükleyebiliyor o yüzden mücade etmeye harcadığınız enerjiyi kendinizi korumaya da harcamanız lazım.

Vallahi bu konudan benim eşim idolum. Girdiği iş yerinde herkes tavır aldı. Dedikodusu yapıldı VS. Kimse ile arkadaş olayım falan demedi. Çatır çatır işini yaptı. Sonra bu dedikodusunu yapanların bir kısmı abi kusura bakma bizi sana karşı kışkırttilar dedi. Cevabı canınız sağolsun. Ben buraya arkadaş edinmeye gelmedim işimi yapar giderim. Ayyyy ne ketum adam ben olsam çatlarım öylede bir tip. Allah bana yardım etsin :)

Mobbing yapmak gerçekten çok büyük bi ahlaksızlık. Mücadele edemediğiniz yerde pasif direnişe geçin. Şikayet edebileceğiniz kişilere şikayet etmekten geri durmayın. Moralinizi özgüveninizi her an yüksek tutmaya çalışın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…