İŞ YERİNDE DEKOLTE

Serbest artık . polislere de serbest .

Hukukta bilirsiniz; bi ideal hukuk(olması gereken ulasilması gereken) vardır bir de pozitif hukuk(şu an var olan) vardır. Siz olması gerekenden bahsediyorsunuz ama ben şu anki bu ülkedeki şartı durumu psikolojiyi size söylüyorum. Keşke takılmadan yasasak ama sizin gibi düşünen çok az olduğu için ben ılımlı olmamız gerektiğine inanıyorum

Son yorumlarınıza bakarsanız siz kutuplaştırdınız insanları ama?Yıllarca ezilmişler hırs yapmışlar deyip sonra da aman efendim bu ülke hepimizin demek bana hiç samimi gelmiyor.
70li yıllarda insanlar minisiyle rahat gezerdi demişsiniz Bunu filmlere bakarak mı öğrendiniz?O yıllarda benim büyükannem ki gayet cumhuriyet kadınıdır hala mini etek giyer size yaşadığı baskıları anlatsın isterseniz?Toplum baskısı bu ulkede hep vardı bi anda olmadı.Ve sizin dediğiniz gibi taraflar birbirini anlamak yerine üstün gelmeye çalıştıkça hep de olacak.
Bu ülkede türbanlıya da baskı oldu mini etekliye de.Ikisine de olan baskıyı sanki kendimize yapılmış gibi değerlendirip ses çıkarabilirsek eğer kadınlara sahip çıkmış oluruz.Diğer tarafı eleştiriye boğup kadinlar birbirine sahip çıksın demek samimiyetsiz oluyor yoksa

Hukuk mezunuyum ve hakimlige hazırlamıyorum. Üzgünüm size katılamıycam başörtü takıyor diye şeriat uygulayacak diye birsey mi var bu korku niye ? Sizin söylediğiniz şeyi polislik ve askeriye için de söylüyorlardı. Şimdi her meslekte var tesettürlü. Ülke yıkılmadı. Şeriat de gelmedi; gelmez.

herşeyin suçlusu benim
sen ne diyorsun ya
ben bu ülkede yaşamıyorum zaten açıklara yapılan baskıyı bilmiyorum hıhı haklısın ..
evet eskiden daha rahattı insanlar dedim yalan mı ?
allahım ya cevap yok sana ortada lönk diye bir gerçek var görmüyorsun görmezden geliyorsun
ben şimiye kadar hiç bir kapalıya baskı yapmaım kötü bakmadım .. ailemde kapaılar var arkadaşlarımvar ...sen ne konuşuyorsun .. ben ayrımcılık yapanlardan bahsettim .. size ne dedim memeden bacaktan işinize bakın ..
arkadaşın kendisi dedi zamanındada böyle böyleydi diye ... yani konuyu açan o ..aman kime ne anlatıyorum zaten ...

Iyi de size ne ? Hakkınızı dekolte giyen kadin yemiyor ki patronunuz yiyor. Kocasi aldatinca kocasini degil de kadini suclayanlar gibisiniz.

Kafa hep aynı. Sasirmiyorum artık

Hukukçu değilim henüz ama okuyorum .
Ama toplum bilimci sayılırım ki üzerine master yaptım .
Toplumsal değişim istiyorsak herkesin kafasına vura vura ideal olanı anlatmak zorundayiz .
Kimsenin ağzını açmasına fırsat vermemeliyiz . kapalı bir insan değilim sürekli onların hakkını savunamam ama destek veririm gordukce .
Açık dekolte giyen biriyim kendi adıma dekoltemle ilgili maksatıni aşan yorum yapanlari ( hoş değil , masum değil , yok bogasim gelir vs. ) sert şekilde susturabilirim . muhattabima göre düzgün bir dille veya alaycı veya asagilayarak bir şeyler anlatmaya çalışırım .
Bir değişim olacaksa böyle olacak .
Belli kesimin suyuna giderek değil. Toplumsal kurallar umrumda değil çünkü gerçekten ahlaksız bir toplumuz . 2 hafta gelişmiş ülkelerde kalıp buraya dönünce farkediliyor . aşağı yukarı 60 yıllık ömrüm var neden bu ahlaksız toplumun onayını almak zorunda olayım .

Bence sizinde çok çalıştığınız söylenemez. Oturup millet ne tarafa ne kadar ne zamanlarda baktıyı gözlemleyecek kadar vaktiniz var. İnsanlar istediği gibi giyinir. Bu kıskançlık neden anlamadım

Dogrudur, dedigim gibi son durumu bilmiyordum ama fiilen kursude hic gormedim simdilik.
Yok kursuye de çıktı .
Hatta adalet Bakanlığı açıklama yaptı . bu yasak değil buna aykırı bir hukum yok diye .

patronu degistirin:) en iyisi.. gelen calısanların kıyafetlerine aman patron bakar hakkımızı yer diye karısıldıgınıda ilk defa gordum kıyafet yonetmeligi gibi birsey yoksa siz ne deseniz bos bence

Benim soylediklerimin seriatla vs ile bir baglantisi yok ki. Boyle sig bir sey dusunmedim. Her kapali kisi seriat gelsin demiyor zaten. Hakimlik temelinde subjektif ve objektif tarafsizlik barindirmasi gereken bir meslektir. Eger siz dini bir kimlikle o kursuye cikarsaniz, kisi adil yargilandigi dusuncesinden uzaklasir. Kim mesela; ateist olabilir, baska dinden bir kisi olabilir, dinle baglantili bir davada yargilanan biri olabilir. Hakimlik meslegi icin en onemli husus, tarafsizlik kuraminin zedelenmemesi ve kisinin kursu karsisinda bu guveni yitirmemesidir. Yani ozunde hukuki guvenilirlik ilkesiyle baglantilidir. Zamaninda yapilan yazilan cok guzel yorumlar, demecler vardir, firsatiniz olursa goz atarsaniz hakimlige hazirlanan biri icin bence yararli olabilir.

kısaca görüşüm şu yanlış anlaşıldaıysam kusura bakmasın kimsee..
size ne bacaktan memeden
isteyen giysin yakıştırıyor ki giyiyor demek ki ..
şimdi herkesde öyle giyinemez buda gerçek .. vücudu güzel olması lazım ...
hayat kısa herkes işine baksın yok hollanda olmalayım yok bilmem ne . keşke hollanda olsak refah düzeyi yüksek gelişmiş bir ülke ..kişi başına düşen gelir sviyesi yüksek insanlar yoksukluk sınırında yaşamıyor ..

Birşeyin doğruluğu ona inanan insan sayısıyla orantılı değildir öyle olsa goethe dünya yuvarlak diyemezdi aman herkes tepsi diyo ben de tepsi diyedurayım derdi, iyisi güzeli senin deyiminle olması gerekeni neyse ona özenmeliyiz, bunun doğrusu budur diyebilecek omurgada olmalıyız, ha belki değişimi biz görmeyiz ama çocuğumuz görür toplumsal değişimler akşamdan sabaha olmaz zaten

Bugün toplumun geneli mini eteğe soğuk bakıyo giymeyiveriyim dersem ben, yarın kızım çok daha azına razı olmak zorunda kalır

Yok kursuye de çıktı .
Hatta adalet Bakanlığı açıklama yaptı . bu yasak değil buna aykırı bir hukum yok diye .

Tamam tamam o haberi hatirladim. Dogru ya unutmusum haberlerde vardi hatta tartisilmisti. Ama ben hala Ankarada gormedim, bircok yerde vardir ama onu acildigina gore.

O yıllarla ilgili filmlere bakarak karar vermeyin yaşayanlara sorun. 80-90 li yıllarda genç bir kadın 70 yillarda ise cocuk ve ergenliğe adım atmış bir kızım. Hayat filmlerdeki gibi değildi. Açıklık minilik mevzusu o kadar da rahat değildi. Bu günleri mumla arardiniz.

e giymiyoruz zaten .. giysek yemediğimiz laf kalmaz .. sindik ..

Ülke yıkılmadı ama bakış açısı farkı kabak gibi ortaya çıktı polis eşi olarak söylüyorum bunu, polis kordonda yakaladığı kızı saçından sürükleyebilir vay erkeklerle eyleme gelmiş diye, ama bunu bir türbanlıya yapmaz, ya da şöyle diyip birine 100 yapıyorsa birine 10 yapar fark var, polis teşkilatı muhafazakar ir teskilattir

köyleri bilemem
istanbulda ve batıda böyleydi ..
ya neyse evet artık daha özgürüz haklısınız çok özgürüz .. şort giydi diye adamın biri kıza tekme atıyor ve serbest kalıyor .. yaşasın özgürlükk ..
ayrıca 70 li yıllardan bahsetmiştim ..çocuksan farkında olmaman normal ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…