İŞ YERİNDE DEKOLTE

Birileri sırf dekoltesi var diye o kişiyi haklı buluyorsa, siz tam tersi kadın yerine o kişiyi uyarın da zihniyetini değiştirsin.

Ayrıca dekoltesi yüzünden haklı bulunduğunu nereden biliyorsunuz belki gerçekten haklıdır. Haklı olmak kişiye göre görecelidir.

öyle değil işte oturup sayfalarca yaşanaları yazamam ki

Patronunuz açık giyimlilere ayrı muamele gösteriyorsa bu onun sorunu.
"Biz burada dekolte giyinenleri sevmeyiz dostoom" diyemeyeceğinize göre.

öyle tabiki de
eski muhabbet zaten adamın evine kadar gitti baya olaylar olmuştu yani
nasıl desem artık patronda temkinli biraz da
biz yaşadıklarımızdan çok ders çıkardık öyle deyim

Bırakın patron uyarsın.
Sizin işiniz bu değilse karışmayın

arkadaşımız yönetici uyarabilir ama daha yeni gelmiş direk uyarmak yanlış anlaşılıp kırmak ön yargılı olmak istemiyor
çünkü birde yönetici olan kişi 3 aylık daha pek deneyimi yok
biz nasıl uyarılır ne önlem alınır diye soralım dedik ama herkes bir şey yazdı ön yargılı :)

öyle değil işte oturup sayfalarca yaşanaları yazamam ki

''olaylar oldu, olaylar oldu'' iyi de ne bu olaylar?

anlatmazsan yazmazsan kimse sana sağlıklı fikir sunamaz kusura bakma.

ayrıca kimsenin, kimsenin kıyafetine karışmaya hakkı yok. anladığım kadarıyla, sorun çıkmasının sebebi sekreterin açık giyinmesi değil, patronun açık giyinene uçkur çözmesi. bu yüzden de onu haklı buluyormuş gibi davranması. eee bu da açık giyinenin sorunu değil, patronun sorunu. patron gevşek diye ben istediğim gibi giyinemeyecek miyim yani?

bu durumda çalışanların kıyafetlerini kapatmak yerine, patronun zihniyetini değiştirmesi lazım.

ben bir yerde işe başlasam, sonra ordaki çalışanlar gelip beni kıyafetim konusunda uyarsalar çok fena tersler ağızlarının payını veririm. kimsenin haddine düşmez sonuçta benim ne giyeceğime karar vermek.

ha patron kıyafet hakkında kural, sınır koyarsa, bunu da işe girmeden bana bildirirlerse, ben de bunu kabul ederek girersem o zaman uymak zorundayım. ama onun dışında asla.

iş yerine girdiğinizde sigortalı çalışan olduğunuz takdirde bir sözleşme imzalarsınız ve orada her şeyi kabul etmiş olursunuz dolayısı ile uyarıda yapılabilir . Kabul eden kalır yok ben iş yerinde donum görünsün istiyorum diyen gider başka bir yerde çalışır bu kadar net

Önyargılı davranmıyorum eğer bu lafı benim için de söylüyorsanız. eğer işinizin görevleri kısmında çalışanların giyim kuşamı yoksa sizin karışmamanız. ayrıca konunuzda sadece arkadaşla dediğiniz için yöneticinin böyle bir kararı oldugunun sizin de yardımcı olmak istediğiniz anlaşılmıyor. daha çok işyerindeki iki yakın arkadaşın dedikodusuna benziyor.
Bir de anlayamadığım patronunuz fazla dekolteli giyinenlere imtiyazlı mı davranıyor rahatsız mı oluyor? konuda imtiyazlı cevapta rahatsız temkinli demişsiniz de..

Uyarı mercii siz misiniz?

Yok uyarılır da nasıl bozmadan kırmadan yapılır onu pek bilemedik
zira patronda bu tarz olaylardan sıkıldı .. çünkü gerçekten kötü şeyler olmuştu şirkette

patronda sıkıldıysa o uyarır..
kraldan fazla kralcı olmaya gerek yok..
kamuda çalışmadığınıza göre kıyafet yönetmeliği falanda yok..

farzedelim ki sizin deyiminizle ''donum görünsün'' istiyorum (çoook çirkin bir tarif etme şekli ama siz öyle dediğiniz için ben de öyle diyorum) , peki o sözleşmede kıyafet sınırı olduğu yazıyor mu? ya da ''kıyafetimden dolayı bana uyarı verebileceklerini kabul ediyorum'' diye bir beyan var mı?

farkettiyseniz, biraz önce ''ha patron kıyafet hakkında kural, sınır koyarsa, bunu da işe girmeden bana bildirirlerse, ben de bunu kabul ederek girersem o zaman uymak zorundayım. ama onun dışında asla.'' dedim zaten. benim bu söylediğimden farklı bi şey demediniz bana şuan.

kaldı ki eğer bir uyarı yapılacaksa ve siz de bu uyarıyı yapmaya yetkili yönetici, müdür, patron sıfatında değilseniz bu konuda uyarı yapmak sizin haddinize düşmez. kadının yanına gidip bu konuda uyarı yapıpta kendinizi komik duruma düşürmeyin. ''sana ne'' gibi haklı bi yanıtta alabilirsiniz çünkü.

size demedim ön yargılı diye yanlış anlaşıldım .. eski çalışan arkadaşla biraz konuştuk bu konuda yani nasıl desem bu sadece bizim değil önceden yazdığım yorumlarda olduğu gibi herkesin kanaati .. yeni gelen kişi yönetici eski olayları duymuştur lafı geçince anlattık falan filan .. oda uyarmak istedi ama nasıl yapılacağı hakkında pek bir fikri yok pek de deneyimi yok biraz çekimser .. eskideki olaylar biraz şöyle eski çalışan dedikoducu iftiracı herkesi birbirne katan ve gerçekten görseniz ben bu kıyafeti diskoda barda anca belki giyerim dersiniz o tarz gişyerdi bir olay olsun hemen sıyrılır eski çalışanlar ortada kalırdı hal böyle olunca ona farklı davranıldığını sezdik sonra patronun akrabası bizimle çalışmaya başladı bu olayları biraz biraz eşine anlamış flim ondan sonra koptu .. patron biraz temkinli eskisi gibi değil derken bunu kast ettim

size bir şey söyleyeyim mi O sözleşmelerde öyle şeyler yazıyor ki anlamadığımız , o konu başlı başına bir konu !

Size ne? 4 yıl emek verdiyseniz maaş karşılığı verdiniz bu emeği,babanızın hayrına çalışmadınız.
Ben de hoşlanmam dişiliği ile bir yere gelenleri ama bu onların yaşamına,giyimine müdahale edebileceğim anlamına gelmez.
Kadınların,açılmasına,kapanmasına,etek boyuna,pantolununa,tesettürüne karışmaya çalışanlar bi bitin ya.
Kadının kendi bedeni üzerindeki tasarruf hakkına karışanlar keşke azalarak değil böyle hemen bitse de kadınlar rahat etse azıcık.

Patronunuz çalışanlarını dekoltesine göre değerlendiriyorsa tez zamanda ordan kurtulun zira o iş yerinden ne köy olur ne kasaba.

Bunun dışında ben de kısa etek giyerim, göğüs dekoltem de olabilir, kimi zaman da göbeğim açık olur. Hiç patronuma iş atmadım valla, evli barklı çocuklu kadınım. Düzeni gerçekten bozarsam beni üstlerimden biri uyarır zaten. Ancak patronum veya müdürüm dışında herhangi birisi ben uyarsa o uyaran kişinin çok hazımsız, ezik ve kıskanç olduğunu düşünür güler geçerdim.

4 yıl emek muhabbeti benim en hassas olduğum konu
ben dişiliğimi ön plana çıkararak bir şeyler kazanmadım

işte en istemediğim konuya getirildi
Yahu ne giyerse giysin kimse demiyor şunu giyme bunu giyme giyemezsin saçını şöyle yap ruj sürme falan filan
konu ne siz ne yazıyorsunuz

yorumunuz için teşekkürler
Tabiki biz gidip uyarmayız yanlış olur
dediğim gibi samimi görüş almak istedik buradan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…