- 1 Nisan 2021
- 1.548
- 1.520
- 83
- Konu Sahibi Pestososlumakarnam
-
Ne yazık ki evet. Bir miktar dedikodu herkesin hayatında var. Siz kendinizi kontrol edin de üstünüze lazım olmayan şeylerde yorum yapmayın bu aralar.Dedikodu ve ikiyüzlülük işyerlerinin olmazsa olmazıdır.
Ne yazık ki evet. Bir miktar dedikodu herkesin hayatında var. Siz kendinizi kontrol edin de üstünüze lazım olmayan şeylerde yorum yapmayın bu aralar.
Çıkar yol kalmadı.Etliye sütlüye karışmayınca da senin üzerine oynuyorlar.
Sakın ha dedikoduya dahil olmayın. Bunlar belli ki kaşarlanmis kişiler. İhaleyi size yıkiverirler hem de hiç haberiniz olmadan.Çook uzun yıllardır çalıştığım yerden daha güzel (!) bir yere tayin aldım. Önceden çalıştığım yer küçük bir yerdi az kişi olunca dedikoduda ona göre dönüyor. Şimdi büyük bir yere geçince. Aman yarabbi ben şok.
Bir köşede dedikodu dönerken diğer köşeye geçince kol kola giriyorlar. Ben de Şuan oryantasyon sürecinde olduğum için her kalemde hem birimde az az bulunuyorum.
Bir birimden diğerine geçsem yanından gittiğim surat yapıyor mesela ( surat yapmasının sebebi onun işini hafifletiyorum ya diğer arkadaşa gidince bana surat yapıyor) bugün oldu mesela inceden inceden laf dokundurmaya başladılar. Oraya mı geçtin neden geçtin, kendi içlerinde buradaki işten kaçıyor gibisinden vsvs
Biriyle çay içerken sohbet ediyoruz x kişisi şöyle şöyle yapıyor diye başlıyor anlatmaya “şşşş diyip parmağımı yüzüne tutup susturamıyorum” mecbur dinliyorsun. Yorum yapmamaya çalışıyorum. “Olur öyle şeyler. Aa öyle mi filan diyorum“.
Kızlar kıdemli arkadaşlarım bana az taktik verin ben bu dedikodu kazanına girmek istemiyorum bir duruşum olsun istiyorum.
İşi bilsem kimseye eyvallah etmem işimi yapar çıkarım ama herkesle Şuan çalışmak konuşmak soru sormak zorundayım.
Bu kadar içli dışlı çalışıp nasıl mesafeli olabilirim.
Yorum yapmayın derim geri dönüşü olmayan bir duruma girersiniz :) Bende lisede bankada staj yaparken herkesi işinde gücünde çalışan iş adamları sanırdım ama gelen müşterinin kılık kıyafetine eleştiri yapmalar, iş arkadaşını çekiştirmeler bunları görünce mesleğin değil kişinin kendini çok eğitemediğini o zaman anlamıştım :) Tamam dedikodu yapıyoruz hemen hemen hepimiz ama yeri iş yeri değil ve sınırı vardır iş arkadaşını da çekiştirmezsin her gün yüz yüze bakıyorsun sonuçta kulağına gitse çok kötü bir durum. Bana mesela '' daha önce ki stajyer masaj yapıyordur bize gelip konuşuyordu sen hiç öyle değilsin '' dedi biriÇook uzun yıllardır çalıştığım yerden daha güzel (!) bir yere tayin aldım. Önceden çalıştığım yer küçük bir yerdi az kişi olunca dedikoduda ona göre dönüyor. Şimdi büyük bir yere geçince. Aman yarabbi ben şok.
Bir köşede dedikodu dönerken diğer köşeye geçince kol kola giriyorlar. Ben de Şuan oryantasyon sürecinde olduğum için her kalemde hem birimde az az bulunuyorum.
Bir birimden diğerine geçsem yanından gittiğim surat yapıyor mesela ( surat yapmasının sebebi onun işini hafifletiyorum ya diğer arkadaşa gidince bana surat yapıyor) bugün oldu mesela inceden inceden laf dokundurmaya başladılar. Oraya mı geçtin neden geçtin, kendi içlerinde buradaki işten kaçıyor gibisinden vsvs
Biriyle çay içerken sohbet ediyoruz x kişisi şöyle şöyle yapıyor diye başlıyor anlatmaya “şşşş diyip parmağımı yüzüne tutup susturamıyorum” mecbur dinliyorsun. Yorum yapmamaya çalışıyorum. “Olur öyle şeyler. Aa öyle mi filan diyorum“.
Kızlar kıdemli arkadaşlarım bana az taktik verin ben bu dedikodu kazanına girmek istemiyorum bir duruşum olsun istiyorum.
İşi bilsem kimseye eyvallah etmem işimi yapar çıkarım ama herkesle Şuan çalışmak konuşmak soru sormak zorundayım.
Bu kadar içli dışlı çalışıp nasıl mesafeli olabilirim.
Çare laf taşımak ama yanlış taşımak
Mesela x kişisi y kişisinden kötü mü bahsetti, hemen lafı ağzına tıkayacaksınız, “ama o sizden çok iyi bahsediyor, demek ki onun sizden yana bir sorunu yok” diyeceksiniz150 kişilik açık ofisten bunu öğrendim ben
Tam olarak yazdığım gibiAa nasıl yani
Tam olarak yazdığım gibilafı taşıyın ama yanlış taşıyın. Hem de uluorta yapın ki,başkalarının yanında kötü niyetli oldukları ortaya çıksın. Tekrar ağızlarını açamazlar
Yorum yapmayın derim geri dönüşü olmayan bir duruma girersiniz :) Bende lisede bankada staj yaparken herkesi işinde gücünde çalışan iş adamları sanırdım ama gelen müşterinin kılık kıyafetine eleştiri yapmalar, iş arkadaşını çekiştirmeler bunları görünce mesleğin değil kişinin kendini çok eğitemediğini o zaman anlamıştım :) Tamam dedikodu yapıyoruz hemen hemen hepimiz ama yeri iş yeri değil ve sınırı vardır iş arkadaşını da çekiştirmezsin her gün yüz yüze bakıyorsun sonuçta kulağına gitse çok kötü bir durum. Bana mesela '' daha önce ki stajyer masaj yapıyordur bize gelip konuşuyordu sen hiç öyle değilsin '' dedi biriÖnce ki de yalaka olsa gerek. Ben masaj yapmam dedim. Tavır gösterir gibi oldular ama baktılar sen aynısın istifini bozmuyorsun mesafelesin bi şey diyemiyorlar merak etme.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?