İş yerinde dialogların garipliği

Pestososlumakarnam

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2021
1.548
1.520
83
Çook uzun yıllardır çalıştığım yerden daha güzel (!) bir yere tayin aldım. Önceden çalıştığım yer küçük bir yerdi az kişi olunca dedikoduda ona göre dönüyor. Şimdi büyük bir yere geçince. Aman yarabbi ben şok.

Bir köşede dedikodu dönerken diğer köşeye geçince kol kola giriyorlar. Ben de Şuan oryantasyon sürecinde olduğum için her kalemde hem birimde az az bulunuyorum.
Bir birimden diğerine geçsem yanından gittiğim surat yapıyor mesela ( surat yapmasının sebebi onun işini hafifletiyorum ya diğer arkadaşa gidince bana surat yapıyor) bugün oldu mesela inceden inceden laf dokundurmaya başladılar. Oraya mı geçtin neden geçtin, kendi içlerinde buradaki işten kaçıyor gibisinden vsvs

Biriyle çay içerken sohbet ediyoruz x kişisi şöyle şöyle yapıyor diye başlıyor anlatmaya “şşşş diyip parmağımı yüzüne tutup susturamıyorum 😄” mecbur dinliyorsun. Yorum yapmamaya çalışıyorum. “Olur öyle şeyler. Aa öyle mi filan diyorum“.

Kızlar kıdemli arkadaşlarım bana az taktik verin ben bu dedikodu kazanına girmek istemiyorum bir duruşum olsun istiyorum.

İşi bilsem kimseye eyvallah etmem işimi yapar çıkarım ama herkesle Şuan çalışmak konuşmak soru sormak zorundayım.

Bu kadar içli dışlı çalışıp nasıl mesafeli olabilirim.

Çare laf taşımak ama yanlış taşımak😂
Mesela x kişisi y kişisinden kötü mü bahsetti, hemen lafı ağzına tıkayacaksınız, “ama o sizden çok iyi bahsediyor, demek ki onun sizden yana bir sorunu yok” diyeceksiniz😃 150 kişilik açık ofisten bunu öğrendim ben

Çook uzun yıllardır çalıştığım yerden daha güzel (!) bir yere tayin aldım. Önceden çalıştığım yer küçük bir yerdi az kişi olunca dedikoduda ona göre dönüyor. Şimdi büyük bir yere geçince. Aman yarabbi ben şok.

Bir köşede dedikodu dönerken diğer köşeye geçince kol kola giriyorlar. Ben de Şuan oryantasyon sürecinde olduğum için her kalemde hem birimde az az bulunuyorum.
Bir birimden diğerine geçsem yanından gittiğim surat yapıyor mesela ( surat yapmasının sebebi onun işini hafifletiyorum ya diğer arkadaşa gidince bana surat yapıyor) bugün oldu mesela inceden inceden laf dokundurmaya başladılar. Oraya mı geçtin neden geçtin, kendi içlerinde buradaki işten kaçıyor gibisinden vsvs

Biriyle çay içerken sohbet ediyoruz x kişisi şöyle şöyle yapıyor diye başlıyor anlatmaya “şşşş diyip parmağımı yüzüne tutup susturamıyorum 😄” mecbur dinliyorsun. Yorum yapmamaya çalışıyorum. “Olur öyle şeyler. Aa öyle mi filan diyorum“.

Kızlar kıdemli arkadaşlarım bana az taktik verin ben bu dedikodu kazanına girmek istemiyorum bir duruşum olsun istiyorum.

İşi bilsem kimseye eyvallah etmem işimi yapar çıkarım ama herkesle Şuan çalışmak konuşmak soru sormak zorundayım.

Sakın ha dedikoduya dahil olmayın. Bunlar belli ki kaşarlanmis kişiler. İhaleyi size yıkiverirler hem de hiç haberiniz olmadan.
Benzerini yaşadım. Okula yeni atanmışim çocuklu bir hoca bana yanaşıp duruyordu eve davet ettiriyordu kendini sürekli. Neyse geldi bir dedikodu bir dedikodu. Okuldaki herkesin hakkında bir şeyler söyledi. Ben tabi pek dahil olmadım. Sadece dinledim he he dedim geçtim. Bu böyle bir sene sürdü. WhatsAppta falan sürekli okuldaki kadın hocalar hakkında atıp tutuyor. Bir tek beni seviyormuş. Ben tabi bundan nefret ediyorum sürekli dedikodu yapıp negatif enerji yayan her şeyden şikayet eden birini kim sever. Ama çocuğu ağır hasta olduğundan ve yalnızligindan dolayı ilişkimi de kesmiyorum. İşte bu kişinin tayini çıktı gitti. Öğrendim ki benim hakkımda ne dedikodular ne iftiralar atmış. Üstelik arkasından konuştuğu kişilere yapmış benim dedikodumu. Ben de tabi WhatsApp mesajlarının ekran görüntüsünü gösterdim herkese. Ak koyun kara koyun meydana çıktı ama ne fayda kadın çoktan gitmişti hepimizi parmağında oynatıp :D bu da bana ders oldu hiç dedikodu dinlemiyorum artık. Siz de bu tufaya gelmeyin sakın. Siz kötü olirsunuz.

Yorum yapmayın derim geri dönüşü olmayan bir duruma girersiniz :) Bende lisede bankada staj yaparken herkesi işinde gücünde çalışan iş adamları sanırdım ama gelen müşterinin kılık kıyafetine eleştiri yapmalar, iş arkadaşını çekiştirmeler bunları görünce mesleğin değil kişinin kendini çok eğitemediğini o zaman anlamıştım :) Tamam dedikodu yapıyoruz hemen hemen hepimiz ama yeri iş yeri değil ve sınırı vardır iş arkadaşını da çekiştirmezsin her gün yüz yüze bakıyorsun sonuçta kulağına gitse çok kötü bir durum. Bana mesela '' daha önce ki stajyer masaj yapıyordur bize gelip konuşuyordu sen hiç öyle değilsin '' dedi biri :D Önce ki de yalaka olsa gerek. Ben masaj yapmam dedim. Tavır gösterir gibi oldular ama baktılar sen aynısın istifini bozmuyorsun mesafelesin bi şey diyemiyorlar merak etme.

Bir duruş istiyorsanız sert olmayan ama ciddiyetinizi koruyan bir tonda, ben burdaki işi öğrenmeye geldim ilgilenmiyorum bu tür şeylerle deyin.

Yorum yapmayın derim geri dönüşü olmayan bir duruma girersiniz :) Bende lisede bankada staj yaparken herkesi işinde gücünde çalışan iş adamları sanırdım ama gelen müşterinin kılık kıyafetine eleştiri yapmalar, iş arkadaşını çekiştirmeler bunları görünce mesleğin değil kişinin kendini çok eğitemediğini o zaman anlamıştım :) Tamam dedikodu yapıyoruz hemen hemen hepimiz ama yeri iş yeri değil ve sınırı vardır iş arkadaşını da çekiştirmezsin her gün yüz yüze bakıyorsun sonuçta kulağına gitse çok kötü bir durum. Bana mesela '' daha önce ki stajyer masaj yapıyordur bize gelip konuşuyordu sen hiç öyle değilsin '' dedi biri :KK70: Önce ki de yalaka olsa gerek. Ben masaj yapmam dedim. Tavır gösterir gibi oldular ama baktılar sen aynısın istifini bozmuyorsun mesafelesin bi şey diyemiyorlar merak etme.

Masaj mı yapıyormuş 😄 bugünden başladım bir arkadaş ne günaydın dedi ne bişi hatta ortadakilere laf attı onun yanında durmadım diye. Hatta yanındaki kızları da doldurmuş. Bende o yokmuş gibi davrandım.

Back
X