- 11 Mayıs 2024
- 561
- 1.096
- 33
- 29
- Konu Sahibi Hayallerdeyim
-
Belki öğrencilerin sizin hakkınızda konuştuğunu falan duymuşturBilmiyorum artık ama can sıkıcı, herkes kapalı giyinse ben etek giysem neyse. Onlar yaşlı olduğu için göze batmıyorlar galiba. Öyle demek istiyorlar.
İşte hep erkek öğrenci çoğunlukta, gençsin vs dedi. Başka bir okulda olsan istediğin gibi giyin tarzı konuştu ama dedim ben öyle her gün giyinmiyorum dedi. Velinin birisi gelse sizi şikayet etse, işte dedi biz sizi uyarmıştık deriz olan size olur dedi. Ama dedim okulda benim gibi giyinen çok var dedim ama işte kadın yok ben seni kardeşim gibi görüyorum vs diyor da.Sende diyemedinmi öğretmenim bence siz benim etegime laf edeceğinize kafanızi zihniyetinizi değiştirin deseydin.. sen böyle herşeye tamammi diyorsun ne münasebet kıyafetine karışmak haddini bildir...
Dizden biraz yukardaydı eteğim, hak veriyorum zaten ama okulda tek ben öyle giyinmiyorumKılık kıyafet yönetmeliğine aykırı bir durum söz konusuysa, idarenin uyarması normal yalnız.
Olabilir, belki ondandır yoksa diğer türlü düşünmek istemiyorumBelki öğrencilerin sizin hakkınızda konuştuğunu falan duymuşturyine de hoş olmamış tabii uyarması. Yetişkin insanlarsınız herkes nerede nasıl giyinmesi gerektiğini biliyordur zaten
tamam hocam dikkat ederim ama dedim tek ben giyinmiyorum dedim başka hocalarda var işte giyen ben neden uyarılıyorum dedim. Hatta kaç yaşında kadın file çorap, kırmızı dar etek giymiş vs gördüm yani. İşte tamam bundan sonra daha dikkat ederim tarzında dönüt verdim.
Okulda görevli öğretmenler arasında mesai saatleri içinde; file çorap, kırmızı dar etek giyen öğretmen mi var ?
Evet gördüm ama yaşlılar 45,46 vs
Okulda kırmızı etek, file çorap giyenler olduğuna göre: nerede nasıl giyinmesi gerektiğini ne kadar bildikleri şüpheli.Belki öğrencilerin sizin hakkınızda konuştuğunu falan duymuşturyine de hoş olmamış tabii uyarması. Yetişkin insanlarsınız herkes nerede nasıl giyinmesi gerektiğini biliyordur zaten
OlabilirOnları da uyarmıştır daha önce ama sallamayıp giymeye devam etmişlerdir muhtemelen.
28Kaç yaşındasın canım?
Öğretmenin saygınlık kazanması için otoritesinin olması gerekir, maddi anlamda iyi seviyede kazanması gerekir. Siz beklentiyi 5x, karşılığını -x verirseniz o mesleği nerede ne giyeceğini bilmeyecek seviyede insanlar tercih eder.Biz lisedeyken öğretmenlerimiz daha resmi daha şık giyinirlerdi.Şimdi maalesef meslektaşlarıma bakıyorum.Kimi komşuya gider gibi kimi sahneye çıkacak gibi giyiniyor.Geçen bizim bir arkadaş her yeri yırtık kot pantolanla gelmiş ; öğrencilerin dalga geçtiğini duydum.Öğretmenler saygınlığımız yok oldu derken hiç özeleştiri yapmıyor .Tayt ,abuk sabuk kotlar ,spor ayakkabı öğretmene yakışmıyor.Öğrenci ilk kıyafetine bakıyor öğretmenin biz de öyleydik öğrenciyken çünkü.
Herşeyden bağımsız herkes mesleğine ve çalışma ortamına & kurallara göre giyinmek zorunda. Öğretmenlerinde dikkat etmesi gerektiğini düşünüyorum, hem belirli kurallar olması hem de öğrencilere örnek olması açısından. Diğerlerinin ne giydiginden ziyade siz uygun giyinmeye çalışın deri
Gerçek bu konuSizin konular hep nickiniz gibi: hayallerdeyim
Neyse konuya uygun yorum yapayım:
onlar da file çorap jartiyer falan giyerek okula geliyor ama en genç ve en seksi siz olduğunuz için sizi uyardılar
Bizim gençliğimizin hocaları da aldıklarıyla uzaya çıkmıyorlardı emin olun.Çoğunun arabası dahi yoktu.,bizimle aynı servise binerlerdi.Ama şimdi her şeyin suyunu çıkardığımız gibi elbette öğretmenliğin de suyunu çıkardık.Başkalarını suçlamak kolay ,acaba biz de nerede yanlış yapıyoruzdur kalmadı hiç.Öğretmenin saygınlık kazanması için otoritesinin olması gerekir, maddi anlamda iyi seviyede kazanması gerekir. Siz beklentiyi 5x, karşılığını -x verirseniz o mesleği nerede ne giyeceğini bilmeyecek seviyede insanlar tercih eder.
O dönemlerde herkes öyleydi zaten, herkes okumadığı için tahsil yapmak değerli bir şeydi. Şimdi herkes her şeyi çok iyi biliyor kabul edildiğinden öğretmene ihtiyaç yok (!) ben de öğretmenim bu arada. Bizdeki çürük elmalar başka mesleklerdekilerden fazla olamazBizim gençliğimizin hocaları da aldıklarıyla uzaya çıkmıyorlardı emin olun.Çoğunun arabası dahi yoktu.,bizimle aynı servise binerlerdi.Ama şimdi her şeyin suyunu çıkardığımız gibi elbette öğretmenliğin de suyunu çıkardık.Başkalarını suçlamak kolay ,acaba biz de nerede yanlış yapıyoruzdur kalmadı hiç.
Çok da küçük değilmişsin. 30a merdiven dayanmışsın. Yeni mezun olduğunu düşünmüştüm. Neyse bence adamın uyarma şekli acayip çiğ. 'Öğretmen fantezisi kurarlar' filan ne biçim cümleler. Yani uyarmanin da bi yolu yordamı vardır. Alinmakta bence haklısın.
O benim de çok dikkatimi çekti. 45 değilse de 43ün içindeyim. Yaşlı diye uyarılmayacak bir dış görünüşe sahip değilim, 30 yaşındakilerden farkım yok yani ıskartaya çıkmadım dahaKonudan bağımsız nerdeyse 30 yaşında olan birinin de 45 yaşa yaşlı demesi :d
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?