İş yerinde kıyafet sorunu

Çok da küçük değilmişsin. 30a merdiven dayanmışsın. Yeni mezun olduğunu düşünmüştüm. Neyse bence adamın uyarma şekli acayip çiğ. 'Öğretmen fantezisi kurarlar' filan ne biçim cümleler. Yani uyarmanin da bi yolu yordamı vardır. Alinmakta bence haklısın.

Ergen erkekler uçan kuştan bile fantezi kurar bu arada 😅 Onlara bakacak olursak evden dışarı adım atmamamiz lazım. Yaşa da bakmazlar, kıyafete de. Yönetmelikler nasıl bilmiyorum Türkiye'de. Ama ona uygun giyiniyosan kendini savunabilirsin. Yönetmelik ötesinde bisey istiyorsa senden o da adamın kendi şahsi fikridir yani. Ona uymak zorunda değilsin.

Benim yurt disinda çalıştığım bi yerde patron kadın çalışanlara saten görünümü andıran kumaşları giymeyi yasaklamıştı. Normalde tabii ki asla öyle Bi kural yok. E noldu, adamın adı çıktı. Demek ki satenden hoşlanıyor etkileniyor diye 😅 Bunu da niye anlattım bilmiyorum. 😆 Sana pek bi yardımım olmadı sanırım.
Tek ben giyinsem neyse ona canım sıkılıyor sadece

O benim de çok dikkatimi çekti. 45 değilse de 43ün içindeyim. Yaşlı diye uyarılmayacak bir dış görünüşe sahip değilim, 30 yaşındakilerden farkım yok yani ıskartaya çıkmadım daha 😂
Evett ama bazı insanlar böyle ama benim de iş arkadaşımla aramda 3 yaş var ama bana ablamsın yaşça büyüksün diyor. Ondan genç göstermem dışında sorun yok :d

Kızlar merhaba merkez bir okulda meslek lisesinde kalabalık bir okulda öğretmenim. Okulda bazen elbise uzun bazen kısa etek vs giyiyorum. Ama haftada genelde hep pantolon ve uzun elbise tarzı giyiniyorum. Benim müdür yardımcım yanına çağırdı, işte hocam burası erkek okulu işte öğrenciler öğretmen fantezisi kurarlar .İşte fotoğrafınız çekerler sosyal medyaya atarlar sonra olan size olur tarzında . Ben de tamam hocam dikkat ederim ama dedim tek ben giyinmiyorum dedim başka hocalarda var işte giyen ben neden uyarılıyorum dedim. Hatta kaç yaşında kadın file çorap, kırmızı dar etek giymiş vs gördüm yani. İşte tamam bundan sonra daha dikkat ederim tarzında dönüt verdim. Ama canımı sıkan şu şimdiye kadar o kadın öğretmenlerin uyarıldığını düşünmüyorum çünkü kaç yıldan beri o okulda öğretmenler, hala çalışıyorlar. Zümremde üzülme sen genç olduğun için, öğrenciler sana bakıyorsa ondan demiştir diyor da. Ben bu arada derse girmiyorum, rehber öğretmenim. Sınıflara girdiğimde uzun giyiyorum. Tamam dikkat etmem gerektiğini anladım, ama işte başka öğretmenler giyiyor ben giyince neden böyle oluyor ona sinir oluyorum. Bugün törende müzik öğretmeni kısa etek giymiş, öğrencilere etkinlik yaptırdı mesela. Bugün o daha göz önündeydi ama kadın etek giymiş yani ben de biraz sinir oldum açıkcası.
Yönetmelik net hocam. Sizi uyarmaları bile sizin için bir duyum aldıklarını gösterir sizi korumak adına yapmışlar kötü niyet aramayın . Gerçekten riskleri olan bir durum . Başkasıyla değil kendinizle ilgilenin çünkü gerçekten bir fotoğraf bir şikayet olursa ama herkes giyiyordu savunması işe yaramaz. Siz kendinize yakışan şekilde giyinin gerisine karışmayın bu sizi korur onlara da yarın bir soruşturma açılmayacağını bilemezsiniz

Çok da küçük değilmişsin. 30a merdiven dayanmışsın. Yeni mezun olduğunu düşünmüştüm. Neyse bence adamın uyarma şekli acayip çiğ. 'Öğretmen fantezisi kurarlar' filan ne biçim cümleler. Yani uyarmanin da bi yolu yordamı vardır. Alinmakta bence haklısın.

Ergen erkekler uçan kuştan bile fantezi kurar bu arada 😅 Onlara bakacak olursak evden dışarı adım atmamamiz lazım. Yaşa da bakmazlar, kıyafete de. Yönetmelikler nasıl bilmiyorum Türkiye'de. Ama ona uygun giyiniyosan kendini savunabilirsin. Yönetmelik ötesinde bisey istiyorsa senden o da adamın kendi şahsi fikridir yani. Ona uymak zorunda değilsin.

Benim yurt disinda çalıştığım bi yerde patron kadın çalışanlara saten görünümü andıran kumaşları giymeyi yasaklamıştı. Normalde tabii ki asla öyle Bi kural yok. E noldu, adamın adı çıktı. Demek ki satenden hoşlanıyor etkileniyor diye 😅 Bunu da niye anlattım bilmiyorum. 😆 Sana pek bi yardımım olmadı sanırım.
İşte ben giyince söyleniyor da, başkası giyince bir şey denmiyor
Ya yönetmelik mi kalmış. Benim eski okulumda da bir kadın öğretmen mini elbise kırmızı ruj falan giyerdi. Diğerleri de hep kapalıydı. Ama açık hoca epey kiloluydu ona hiçbir şey demezlerdi. Bence dinlemeyin, itiraz edin. Serbest kıyafet sendikaların eylem kararıdır, öğretmenin ne giydiğiyle ilgilenene kadar eğitim öğretimle ilgilensisıkılıiş

Yönetmelik net hocam. Sizi uyarmaları bile sizin için bir duyum aldıklarını gösterir sizi korumak adına yapmışlar kötü niyet aramayın . Gerçekten riskleri olan bir durum . Başkasıyla değil kendinizle ilgilenin çünkü gerçekten bir fotoğraf bir şikayet olursa ama herkes giyiyordu savunması işe yaramaz. Siz kendinize yakışan şekilde giyinin gerisine karışmayın bu sizi korur onlara da yarın bir soruşturma açılmayacağını bilemezsiniz
Doğru diyorsunuz şuan her şey şikayet ediliyor belki de kötü bir duyum aldılar hakkımds

Kızlar merhaba merkez bir okulda meslek lisesinde kalabalık bir okulda öğretmenim. Okulda bazen elbise uzun bazen kısa etek vs giyiyorum. Ama haftada genelde hep pantolon ve uzun elbise tarzı giyiniyorum. Benim müdür yardımcım yanına çağırdı, işte hocam burası erkek okulu işte öğrenciler öğretmen fantezisi kurarlar .İşte fotoğrafınız çekerler sosyal medyaya atarlar sonra olan size olur tarzında . Ben de tamam hocam dikkat ederim ama dedim tek ben giyinmiyorum dedim başka hocalarda var işte giyen ben neden uyarılıyorum dedim. Hatta kaç yaşında kadın file çorap, kırmızı dar etek giymiş vs gördüm yani. İşte tamam bundan sonra daha dikkat ederim tarzında dönüt verdim. Ama canımı sıkan şu şimdiye kadar o kadın öğretmenlerin uyarıldığını düşünmüyorum çünkü kaç yıldan beri o okulda öğretmenler, hala çalışıyorlar. Zümremde üzülme sen genç olduğun için, öğrenciler sana bakıyorsa ondan demiştir diyor da. Ben bu arada derse girmiyorum, rehber öğretmenim. Sınıflara girdiğimde uzun giyiyorum. Tamam dikkat etmem gerektiğini anladım, ama işte başka öğretmenler giyiyor ben giyince neden böyle oluyor ona sinir oluyorum. Bugün törende müzik öğretmeni kısa etek giymiş, öğrencilere etkinlik yaptırdı mesela. Bugün o daha göz önündeydi ama kadın etek giymiş yani ben de biraz sinir oldum açıkcası.
Cok kötü bir durum olmuş. Şahsen kimsenin ne giydigine karisilmamali , bir ayrım da var diyorsunuz. Ama diğer öğretmenleri bir kenara bırakırsak cidden resmi giyinin ya da günlük pantolon Kazak. Hatta üstten beyaz bir önlük tavsiye ederim. Ben düzgün bir lisede okudum orada bile öğretmenler hakkında gayet pis konuşurdu erkekler. Dediğim tarz giyinen daha bir öğretmenimiz vardı en genç en güzel oydu kimse ona laf etmezdi. Ama mini giyen nisbeten yaşlı öğretmen hakkında bilr konusurlardi. Ha toplumsal olarak kimin ne dediğini sallamam giyinirim. Ama sosyal ortama baktığınız zaman cidden gerek yok. Zaman kötü, fotoğrafınızı da çekiyorlardı pis pis de konusuyorlardir . Siz haklısınız ama bazen haklı olmak yetmiyor

Cok kötü bir durum olmuş. Şahsen kimsenin ne giydigine karisilmamali , bir ayrım da var diyorsunuz. Ama diğer öğretmenleri bir kenara bırakırsak cidden resmi giyinin ya da günlük pantolon Kazak. Hatta üstten beyaz bir önlük tavsiye ederim. Ben düzgün bir lisede okudum orada bile öğretmenler hakkında gayet pis konuşurdu erkekler. Dediğim tarz giyinen daha bir öğretmenimiz vardı en genç en güzel oydu kimse ona laf etmezdi. Ama mini giyen nisbeten yaşlı öğretmen hakkında bilr konusurlardi. Ha toplumsal olarak kimin ne dediğini sallamam giyinirim. Ama sosyal ortama baktığınız zaman cidden gerek yok. Zaman kötü, fotoğrafınızı da çekiyorlardı pis pis de konusuyorlardir . Siz haklısınız ama bazen haklı olmak yetmiyor
Evet haklısınız, bundan sonra daha dikkat ederim. Zaten uzun elbise ve pantolon giyiyorum ama etek giymem artık

Biz lisedeyken öğretmenlerimiz daha resmi daha şık giyinirlerdi.Şimdi maalesef meslektaşlarıma bakıyorum.Kimi komşuya gider gibi kimi sahneye çıkacak gibi giyiniyor.Geçen bizim bir arkadaş her yeri yırtık kot pantolanla gelmiş ; öğrencilerin dalga geçtiğini duydum.Öğretmenler saygınlığımız yok oldu derken hiç özeleştiri yapmıyor .Tayt ,abuk sabuk kotlar ,spor ayakkabı öğretmene yakışmıyor.Öğrenci ilk kıyafetine bakıyor öğretmenin biz de öyleydik öğrenciyken çünkü.
Öğretmenlerin saygınlığı kıyafetleri yuzunden kaybolmadı. Başka seyler yüzünden kayboldu

İdarecinizin üslubu çok rahatsız ediciymiş gerçekten. Kadın öğretmenlerin nasıl giyindiğinden çok, personelle nasıl konuşulması gerektiğiyle ilgilenseymiş keşke. Bir öğretmenin kılık kıyafetinde uygunsuzluk varsa çağırırsınız odanıza “Hocam kılık kıyafet yönetmeliğimiz belli, lütfen biraz daha dikkat edelim.” dersiniz. Olmazsa kılık kıyafet yönetmeliğini öğretmenlere imza karşılığı tebliğ edersiniz. Son olarak ihlal devam ederse yönetmelik neyi gerektiriyorsa onu yaparsınız.
Şu iğrenç cümlelerle muhatap olacağıma sarı zarf almayı yeğlerim.
Yalnız şunu da söylemeden geçemeyeceğim: mesleği ve konumu ne olursa olsun “dress code” bilmeyen insan benim gözümde cahildir. Yaşından bağımsız okula kırmızı mini etek ve file çorapla giden öğretmen gibi.
Siz başkalarını boşverin. İşinizi kimsenin size laf edemeyeceği şekilde, kurallar dahilinde yaparsanız böyle foseptik zihinli idarecilerle çok daha az muhatap olmak zorunda kalırsınız. Böylece canınız sıkılmaz.

İdareci kadın mı erkek mi?

Siz mini giymeyin yine de. Ama Eskiden ceza veren birimde çalıştım. Çalıştığım sürece Kılık kıyafetten ceza alan ne duydum ne gördüm. Sürülen de görmedim 🤭. Uzak okul vs mümkün değil duymadım.

Beyaz önlük iyi fikir.

İdareci kadın mı erkek mi?

Siz mini giymeyin yine de. Ama Eskiden ceza veren birimde çalıştım. Çalıştığım sürece Kılık kıyafetten ceza alan ne duydum ne gördüm. Sürülen de görmedim 🤭. Uzak okul vs mümkün değil duymadım.

Beyaz önlük iyi fikir.
Öğretmenlerin etek boyu yönetmelikte belirtilmiş, zaten mini etek giyilmemesi gerekiyor. Kurallara zerre uymayan bir millet olduğumuz için ceza almadikca sıkıntı olmadığını düşünüyoruz çok garip...

Ama kaç seneden beri öğretmenler hiç sanmıyorum uyarılacağını onların .
O sizin sanmanız, belki müdür defalarca odasına çağırıp onları da uyardı ama dikkate almadılar.

Ben öğretmenlerin aşırı dar, dekolteli ve mini kıyafet giymesini doğru bulmuyorum, ki kural da böyle. Çünkü öğretmen sadece ders vermek için okuldadır. Ders esnasında sadece anlatılan konu ön planda olmalıdır, kıyafet değil.

Keşke idareciye diğer hocaların kıyafetinden de bahsetseydiniz o zaman o kişinin uyarısının iyi niyetli mi kötü niyetli mi olduğunu anlardınız .

İşte hep erkek öğrenci çoğunlukta, gençsin vs dedi. Başka bir okulda olsan istediğin gibi giyin tarzı konuştu ama dedim ben öyle her gün giyinmiyorum dedi. Velinin birisi gelse sizi şikayet etse, işte dedi biz sizi uyarmıştık deriz olan size olur dedi. Ama dedim okulda benim gibi giyinen çok var dedim ama işte kadın yok ben seni kardeşim gibi görüyorum vs diyor da.
Bundan tam 15 sene önce ben 8.sınıftayken sınıftaki birkaç erkek derste Fen Bilgisi öğretmeni hafif eğilince belli olan gögüslerine bakarlardı. O yüzden idareyi bu konuda haksız bulamadım ne yazık ki.

O sizin sanmanız, belki müdür defalarca odasına çağırıp onları da uyardı ama dikkate almadılar.

Ben öğretmenlerin aşırı dar, dekolteli ve mini kıyafet giymesini doğru bulmuyorum, ki kural da böyle. Çünkü öğretmen sadece ders vermek için okuldadır. Ders esnasında sadece anlatılan konu ön planda olmalıdır, kıyafet değil.

Keşke idareciye diğer hocaların kıyafetinden de bahsetseydiniz o zaman o kişinin uyarısının iyi niyetli mi kötü niyetli mi olduğunu anlardınız .
Bahsettim isim vermeden onları uyarmadığımızı nerden biliyorsunuz dedi

1000097408.webp

Bu etek aslında kolumu kaldırmasam daha aşağıda kalıyor çizme ya da botla giydim başka da çok giymedim. Çorapları da kalın siyah giydim

Genelde her gün uzun elbise ya da pantolon giyiyorum ama arada bunu giydim uyardılar. Ama daha dikkat ederim yapacak bir şey yok. Sadece canımı sıkan o öğretmenler giyiyor olup eğer onları uyarmadılarsa çifte standart. Bunu söyleyen müdür yarımcısı da çok soğuk ve erkek gibi bir kadın.

Back
X