İş yerinde mobbing

Deli_zambak

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Eylül 2017
950
1.360
63
Merhaba kk bayanları,
Simdi ben is yerimde çok huzurluyum ama ufacık bir pürüz var.
Bayan müdür yardımcısı 1-2 aydır bana takmış durumda. Okulda 1-2 dk. bile derse geç gitsem hemen azarlar tarzda konusuyor bazen de hiçbirşey olmamış gibi çok iyi davranıyor.
Ama dün olan olayla ilgili kesinlikle bir durum değerlendirmesi yapmam ve doğru şekilde davranrak olayı çözümlemem gerekiyor.
Bizim okulda bu hafta itibari ile dersler bitti. Sınıfta ders işlemiyoruz. Ben de ilk ve son defa çocukların ısrarı ile sınavdan sonra dersin son 20 dk. dışarı bahçeye çıkardım. Başlarında da bulundum, öğrencilerimle aram iyidir, benden izinsiz asla tuvalete ya da dışarı cıkmazlar.
Bahçede benden başka 6_7 sınıf daha var ve başlarında öğretmen bile yok sadece birinde var. Bu kadın geldi çocukların içinde nasıl benden habersiz dışarı bahçeye çıkarsınız, sizin hakkınızda tutanak tutacağım nasıl bir ögretmensiniz tarzında bağırdı ve azarladı. Ben tabiki kendimi savundum. İlk defa çıkardığımı ve benden başka bir sürü hocanın bahçede olduğunu söyledim. Bir hışımla diğer erkek hocanın yanına gitti. Onla sohbet muhabbet, benim hep bir açığımı aramalar. Ben öğrencilerin yanında bağırarak üste çıkmak istemedim, çünkü iş ahlaki açısından etik bulmuyorum.
Yaptığı bu ayrımcılığı ve mobingi nasıl engelleyebilirim, önerilerinize ihtiyacım var.

size neden böyle davransın ki? yani açıklaması olmalı. durup dururken mi birden size gıcık olası geldi?

size neden böyle davransın ki? yani açıklaması olmalı. durup dururken mi birden size gıcık olası geldi?
Gerçekten bilmiyorum bağırıp cağırıp egosunu tamir ediyor.
Yaptığı açıklama bahçeye çıkarmak suçmuş.
Benden başka hicbir ogretmeni bu konu hk azarladığımı duymadım, görmedim. Ki benim haricimde dersler bittiği için birçok hoca bahçeye çıkarıyor. Öğrencilerim bile şok oldu. Ben yaptığım doğru demiyorum ama beni ögrencilerimin yaninda azarlayıp küçük düşüremez, şimdiye kadar okul müdürü bile bana hicbir konuda bağırmamıştır. Ama bu kadını durduramıyorum.

Gerçekten bilmiyorum bağırıp cağırıp egosunu tamir ediyor.
Yaptığı açıklama bahçeye çıkarmak suçmuş.
Benden başka hicbir ogretmeni bu konu hk azarladığımı duymadım, görmedim. Ki benim haricimde dersler bittiği için birçok hoca bahçeye çıkarıyor. Öğrencilerim bile şok oldu. Ben yaptığım doğru demiyorum ama beni ögrencilerimin yaninda azarlayıp küçük düşüremez, şimdiye kadar okul müdürü bile bana hicbir konuda bağırmamıştır. Ama bu kadını durduramıyorum.

mutlaka bi sebebi olmalı. ya da siz direkt yüzleşin bu ikili uygulama nedir diye.
sonraki alternatif de bir üst makama gitmek.

mutlaka bi sebebi olmalı. ya da siz direkt yüzleşin bu ikili uygulama nedir diye.
sonraki alternatif de bir üst makama gitmek.
Yarın yüz yüze konuşacağım, inş orda da bağırıp cagırmaz.
Ses kaydı bile almayı düşünüyorum diğer olay da zaten öğr. yaninda oldu ispat etmek zor olmasa gerek.

Dersinizi dışarıda da işleyebilirsiniz dersin konusuna göre. Çocuklardan biz sorumluyuz kimse karışamaz bahçenin müsaitlik durumuna göre dersi dışarıda da işleyebilirsiniz.Sadece size yapılan bir ayrımsa haklısınız ki zaten idareci öğretmenle azarlayıcı bir uslupla konuşma hakkına sahip değil. Ama söylemeden de geçemeyeceğim. Okul tatil günününde iki üç gün kaldığında hadi neyse ama bu kadar önce artık ders yapmıyoruz olayını doğru bulmuyorum. Bu arada ben de öğretmenim.

Bekar mi ?Genelde bekar idareciler agresif oluyor .En azindan benim karşılaştırlarim öyleydi.
evli barklı kadın oruçmus, sinirli imiş, öyle açıklama yapıyor güya ben bağırmıyorum ya millete kızıp hıncını benden alıyor sanırım. Okuldaki en yeni benim ders programlarım falan da kotu oluyordu onu yeni duzellttim onu da bu kadın yapıyordu. Bunun için de mecburen cemkirecegim.

evli barklı kadın oruçmus, sinirli imiş, öyle açıklama yapıyor güya ben bağırmıyorum ya millete kızıp hıncını benden alıyor sanırım. Okuldaki en yeni benim ders programlarım falan da kotu oluyordu onu yeni duzellttim onu da bu kadın yapıyordu. Bunun için de mecburen cemkirecegim.
Bence size yakışan şekilde konuşma yapın. Boyle yaparak hakliyken haksız duruma düşersiniz. Bir de ses kaydı olayına hiç girmeyin .

Dersinizi dışarıda da işleyebilirsiniz dersin konusuna göre. Çocuklardan biz sorumluyuz kimse karışamaz bahçenin müsaitlik durumuna göre dersi dışarıda da işleyebilirsiniz.Sadece size yapılan bir ayrımsa haklısınız ki zaten idareci öğretmenle azarlayıcı bir uslupla konuşma hakkına sahip değil. Ama söylemeden de geçemeyeceğim. Okul tatil günününde iki üç gün kaldığında hadi neyse ama bu kadar önce artık ders yapmıyoruz olayını doğru bulmuyorum. Bu arada ben de öğretmenim.
ben bugün üst üste 2-3 sınav yaptığım için bugün ders islemedim yoksa karne gününe kadar ders işlerim, çocuklarda bu huyumu bilir bugün ilk ve sondu. Yazdıklarınızda haklısınız, bende benim sorumluluğumda dedim, ilk defa başıma geldi. Dumur oldum. Allah size de kolaylık versin. Bu isi sevmesem katlanamazdım sanırım :)

Bence size yakışan şekilde konuşma yapın. Boyle yaparak hakliyken haksız duruma düşersiniz. Bir de ses kaydı olayına hiç girmeyin .
Konuşma yapacağım zaten sakin sakin ama böyle devam ederse hukiki ve resmi acıdan hakkımı arayacağım. Bu tarz olaylar tekrarlanırsa hele de öğrencilerin yanında ne sınıf hakimiyetim kalır ne de saygınlığım.

Back
X