• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Is yerinde mobbing

Bende öğretmenim. Staj yaparken yemin ettim o üstünlük taslayan öğretmenlere haddini bildireceğim diye. Ben kpss ile atanmış öğretmenim sizler gibi torpille gelmedim. Bu devirde sınav kazanmak çok zor. Sizler kolay yoldan öğretmen oldunuz yeni nesil öğretmenler çok bilgili diye lafı yapıştırdım kimse tık diyemiyo. Bence başın dik dur. Sömürüyosam sömürüyorum sana ne bir tarafınamı batıyo çatla patla de canım. Çekinme yani

Bunları söylediğinizi okuduğumda bir öğretmen olduğunuz geldi aklıma.. Ne kadar avam. Nerden biliyorsunuz siz kim torpille gelmiş kim gelmemiş? Bir de eğitimcisiniz siz.

Öğretmenlik çocuklarla uğraşmak bakımından insanla uğraşmak bakımından zor meslek kabul...
Özveri isteyen bir meslek buna da kabul fakat kaç Öğretmen idealist, tıpkı kaç doktor ya da polisin idealist olduğu gibi?
Fakat öğretmenlik zor diye, diğer meslekleri küçümsemek ne oluyor?
Özel çalışanı olarak bizlerin de maaşı asgari maaştan Sigortalı gösterildiğimiz için emekli olunca ciddi oranda Düşüyor, yılda sadece 15 gün izin yapıyoruz.
Doğum izni kısıtlı çoğumuz doğum izninden sonra performans kaygısı ile bir şekilde işten çıkarılıyor.
Kusura bakmayın ama Türkiye şartlarında en zor meslek öğretmenlik değil.

Kimse en zor meslek öğretmenlik demiyor ki. Öğretmenliği "yata yata para kazanmak" olarak gören kendince çok çalışan insanlara bu sitem. Herkes isini iyi yapıyorsa işinde çok çalışıyor demektir. Olması gerekende herkesin isini en iyi şekilde yapmasıdır zaten. Öğretmenliğe bu kadar laf atılıyor olmasını anlayamıyorum.

Kesinlikle savaşın. Ben kolejde ogretmenlik yapiyorum özlük haklarimiz devletteki gibi kabul edilebilir degil ama hem mesleğimi cok sevdiğim için hem de kpssden yana umudum olmadigi icin gocunmadan calisiyorum 8 senedir.Karşıma o kadar çok kendini her şeyin üstünde gören zümre ici ve dışı ögretmen çıktı ki ve bu isimler her şekilde meslekten yıldırma politikasini sindirmis tecru eli kişilerdi. Akademik bilgime cok guvenirim cok şükür hepsini püskürttüm. Ayrica su ogretmenler yata yata maas aliyor diyenlere de yaziklar olsun diyorum.Gun icinde 2 tane sorunlu musteriyle karsilasinca asabi bozulan ve sizlanan insanlar her gun minimum 20 maksimum 40 öğrenciyle ayri ayri ilgilenmenin ne demek oldugunu bilemezler.Ogretmenini önemsemeyen bir milletin de bugun bu halde olmasi sasilacak bir durum degil.

Kimse en zor meslek öğretmenlik demiyor ki. Öğretmenliği "yata yata para kazanmak" olarak gören kendince çok çalışan insanlara bu sitem. Herkes isini iyi yapıyorsa işinde çok çalışıyor demektir. Olması gerekende herkesin isini en iyi şekilde yapmasıdır zaten. Öğretmenliğe bu kadar laf atılıyor olmasını anlayamıyorum.

Kusura bakmayın ama öğretmenliği en zor meslek algısı yaratan da sizlersiniz.

Kusura bakmayın ama öğretmenliği en zor meslek algısı yaratan da sizlersiniz.
Yani... Böyle bir algı yoksa neden bu kadar şikayet?

Bir komşumuz var öğretmen. Sen yazın neden çalışıyorsun diyor. 5 yıldır anlamadı herkesin yaz tatili olmadığını.

Kaldiki benim konum "öğretmenlik çok zor meslek" diye açılmış bir konu değil. Is yerinde yaşadığım sıkıntıyla ilgili fikir almak için açılmış bir konu. Ama kimilerinin ego tatmin yeri oldu.
olur mu milletin kendi isinde yaşadığı kendi meslek grubunun sıkıntılarını burada öğretmenlere yükleyerek rahatlamalari lazım.konu içeriği önemli değil.onlar rahatlasin yeter.

Monoceto Monoceto canim keske ogretmenim demeseydin. Ne hikmettir bu meslegin adi anıldıgi an insanlarda bi saldiralim gudusu oluyor ve konunun diger ayrintilari gormezden geliniyor. Su sitede hangi öğretmen bi koni acmissa yata maas aldigimiz devleti somurdugumuz cocuklari tekme tokat dovdugumuz filan konusluyor ben kaale almıyorum sende takilma.
Konuna gelecek olursak mevzuatta sana bir hak verilmis sonucta sen bir annesin bunu istemek en dogal hakkin. Birak okuldakiler ne dusunurse yaparsa yapsin once kendin icin ii olani yapmalisin. Sen mutlu ii oldugunda digerleriyle bas edebilirsin. Okulda da is disinda kimseyle muhattap olma biliyorum zor oluyor ama yapilanlari görmezden gelmek bi zaman sonra bu durumu azaltacaktir. Dilersen mobbing sikayeti de yapabilirsin

Lütfen sorum dışında yorum yapmayın. Gidin yeni başlık filan acın. Öğretmenlik çok kolay meslek ama çok dert yanıyorlar deyin.
hehehe bende öğretmenlere sinir oluyorum bende konuyu görünce içimdekileri kusacaktım ortalık yeterince karışmış ben gidiom :KK8::KK8::KK8:

Öff şu 50 yaş üstü öğretmenler emekli olmuyor, zaten atamalar zor bunlarla beraber daha da zorlaşıyor.
Lisede vardı böyle bizim okulda cadılar, matematiğin m sinden anlamaz, anlasa da artık unutmuş, ama hala ısrarla devam eder. Beni matematiğe küstürmüştü. Sayesinde lisede matematik öğrenemedim.
Bir de şu halde kaprisleri olur bunların, öğrenciyi oraya buraya gönderir, sanki uşağı var ya, ders anlatmadığı gibi en kazık soruları da sorar. Herkes öğrenciye kusur buluyor da balık baştan kokar derler, sistem bozuk, öğretmenler düzensiz, hevesli istekli olanlar atanamıyor, bıkkın okula zorla gelen öğretmenler kadro işgal eder amannn...

İçeriği bahane etmeye gerek yok. Az kanaat! İşçilerin haklarını savunmaya sıra gelince herkesin ağzında hak, adalet, eşitlik...

Ortada adaletsizlik varsa konuşulur. Bu sadece öğretmenlik için geçerli değil.

Bu meslek gurubu sürekli şikayet halinde olduğu için insanların dikkatini çekiyor. Gıcık oldu millet!

Lütfen sorum dışında yorum yapmayın. Gidin yeni başlık filan acın. Öğretmenlik çok kolay meslek ama çok dert yanıyorlar deyin.
Öğretmenlik çok kolay meslek tabi canım.
Ne var bunda salla başını al maaşını.
Her gün sınıfta, ebeveynlerinin terbiye edemediği ve kendini öğretmenden üstün gören çocuklarla uğraşmak da iş mi Allasen ?!
Hem ne var öğrenciler yaşlarının da getirdiği cesaretle seninle dalga geçmeye çalışıyorsa ?
Sen iyi niyetli olmak zorundasın,sabırlı olmak zorundasın,saygılı olmak zorundasın sen hem süper olmalısın hem de hiç sızlanmamalısın yazın 3 ay maaş alıyorsun ya daha ne ?
Öğretmensin sen ya bu ne cüret,senin toplumdaki varlığın fazlalık.
Sen olmasan da burada öğretmenlere kin kusan kıskanç bireyler kendi kendilerini eğitebilirlerdi
...
Bu ironiler böyle devam eder de ben kendimi tutamam birilerinin kalbini kırarım neyse !
Öğretmenini el üstünde tutmayan(tipik bir geri kalmışlık örneği),öğretmenine 2 aylık maaşı (3 ay diye bir şey yok okulların %70i çalışmayı haziran ortasında bitirir, ağustos ayında başlar )çok gören,öğretmenini darp etme hadsizliğini gösteren,öğretmenlik mesleğini ayaklar altına alan bir ülkeden utanıyorum

İçeriği bahane etmeye gerek yok. Az kanaat! İşçilerin haklarını savunmaya sıra gelince herkesin ağzında hak, adalet, eşitlik...

Ortada adaletsizlik varsa konuşulur. Bu sadece öğretmenlik için geçerli değil.

Bu meslek gurubu sürekli şikayet halinde olduğu için insanların dikkatini çekiyor. Gıcık oldu millet!

Çünkü sevgili arkadaşım öğretmenlerin yaşadıkları zorlukları görmezden geliyorsunuz sadece yazın alınan maaşa ve tatile odaklanmışsınız.
Bir insanın iş huzuru yoksa aldığı maaş önemli olmuyor.

kamuda memurum diyecem aha tüm gün kk da toto büyütüyor ne işe yarıyorlar ki diyecekler özelde aktarım desem aha kk ya takılmaktan bamyaları kurtlandırdı peh derler dimi :KK70:

tez kellesi vurula :KK11:

sen öyle rahat rahat para kazanırken ben sırtımda taş taşıyorum sus şikayet etme diye başlıyorum hazır ol :)

Ya ne kıskanırmışsınız şu öğretmenleri he :KK70: Çatladınız, çatladınız resmen. Yok rahatmış da bilmem neymiş de sanki ben silah mı dayadım üniversite tercihlerinde be? Zorla mühendislik falan mı yazdırdık sizlere? Yazmasaydınız madem? Puanınız yetiyorduysa öğretmenlik yazsaydınız. E ondan da utanırsınız siz şimdi, hiçbir şey kazanamamış da öğretmenlik gelmiş diye. Bir ülkenin bel kemiğini oluşturacak bir mesleğe bakış açısına bakar mısınız? En az doktorluk kadar önemlidir bu meslek.
Biri de akademisyenlerle bizleri kıyaslamış. Olmasaydın arkadaş, öğretmen olarak kalsaydın madem? Kim dedi sana akademisyen ol diye? Statü, maaş, ünvan istedin aldın, şimdi neden istemeyenlere çamur atıyorsun?
Ne haset insanlar var ya hu? rahatlığı, izinleri falan neler zırvalanmış öyle? Çok cazip geldiyse bırakın meslekleri sınava girip öğretmenlik yazıverin, atanma deryalarında yüzmeyi göze alıyorsanız tabi!

Merhaba hanımlar
Meseleyi açık açık anlatacağım çünkü artık bur ama kadar geldi.

Bi lisede öğretmenlik yapıyorum. Ama okulun en genç öğretmeni benim ve bana yaşı en yakin olanla 10 yas rahat var aramda.

Doğum iznine ayrılmıştım. Ücretli iznim martta bitti ücretiz izne ayrıldım. Haziranda tekrar is başı yaptım bebegime kayinvalidem bakabilirse çalışmaya başlayacağım yoksa kasima kadar devam edip ücretsiz iznimi tekrar başlatacağım. Çünkü bebeğimi bakıcıya vermek istemiyorum.

Okulda da bu sorun oldu. Çünkü onların zamanında boyle hakları olmadığı için beni açık açık devleti sömürmekle suçladılar. Oysa ben devlete evlat yetiştirdiğimi ve hakkım olmayan birseyi asla yapmadigimi düşünüyorum. Sonuçta ben de rapor vs almiyorum herkes gibi çalışıyorum.

Doğum yapmadan once de epey bi baskı gördüm sorun yaşadım. Ek ders için benim bransimdan ders alan hocalar oldu. Benim alanımla alakaları bile olmadığı halde idare verdi. Bende saf saf herkes için sınav soruları hazırladım bütün sınıflara tek tek soruları dağıttım hamile halimle 4 katli iki blok dolaştım hic biri bi yardim edelim demedi. Hatta sınavını okuduğum hoca bile oldu.

Biri de sınavın cevaplarını benden alıp sınavda cocuklara dağıtmış. Ben herkesin yorumlu cevapları benim cevaplarla ayni olunca hocaya gidip düzgünce konuşmak istedim. Dedim ki cevap kağıdı öğrencilerin eline geçmiş hocam sınavı tekrarlayalım. Kadın okulu birbirine kattı. Sen bu yaşınla bana ne demek istiyorsun diye bağırdı resmen.

Başka bir hocayla ırklar yüzünden bir konuşmamız oldu. Tartışma bile değil çünkü kimseyle tartışacak bir yapım yok. O hoca ben başka yerde nobetciyken okulda olduğumu bile bile gireceğim sınıfın defterini kırmızı kalemle kapatmış. Deli oldun resmen. Ama hepsi 50 yasin üstünde insanlar. Hangi birine ne diyeyim.

Simdi yine okullar başladı yine bunlar üstüme geliyor. Evet tecrübesizim ama biri de bu boyle yapılır demiyor. Daha bugün toplantıda eğitsel kollardan birinin açılmasını onda çalışabileceğimi söyledim. Ay ne gerek var çok boş bir klüp filan dediler. Sinir oldum. Bir fikrim varki açılsın demisim sonuçta. Ama bi laf diyemezdim çünkü karşımda teyzelerle oturuyor gibi hissediyorum. Utanıyorum.

Çok uzun oldu çok özür dilerim ama bunaldim. Okuldan öğretmenlikten sıkıldım. Ne yapayım ben. Bunlarla savaşayım mi zira okula savaşçı modunda gitmekten de rahatsizim yoksa bebegimi biraz daha büyütüp salim kafayla mi baslayayim?
Teşekkürler şimdiden.
Geçen hafta il/ilçe içi tayin oldu isteğe bağlı neden yararlanmadın.
Özür durumu bildirebilirdin bir şekilde. Şubatta yine var deneyebilirsin.
Çalıştığın ortamda mutlu olman çok önemli.
ama bir avantajın var siz aynı ortamda değilsiniz, herkes kendi dersinden sorumlu ve günde bir kaç saat görüyorsunuz birbirinizi ve yapabilecekleri sınırlı.
Tayin olamıyorsan bence hiç etliye sütlüye karışma, dersine gir çık yeter.

Back
X