• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Is yerinde mobbing

Bu arada Doçent olmak için tez yazmak yetmiyor. 360 yayın puanı, 70 küsur dil puanı, bilmem ne kadar atıf, bilmem ne kadar proje, bilmem ne kadar hakemlik, bir o kadar bilimsel faaliyet gerekiyor :KK51:.

Akademisyenlerin tek işi derse girmek değil.

Gerçi konu akademisyen mi öğretmen mi de değil.

Herkese iyi günler..

Bu arada Doçent olmak için tez yazmak yetmiyor. 360 yayın puanı, 70 küsur dil puanı, bilmem ne kadar atıf, bilmem ne kadar proje, bilmem ne kadar hakemlik, bir o kadar bilimsel faaliyet gerekiyor :KK51:.

Akademisyenlerin tek işi derse girmek değil.

Gerçi konu akademisyen mi öğretmen mi de değil.

Herkese iyi günler..

Bilemiyorum. Ben ilkokulda 10 tane öğretmen değiştirdim. Hepside yasal haklarını kullanıyorlardı sözüm ona.

İYİLERİ MUHAKKAK VARDIR. Ama çok yakınıyorsunuz. Adama bu koşullarda derdin ne diye sorarlar.

Neyse. Herkes söyleyeceğini söyledi. Bence de bu konu kapanmalı.

Kadın mobbing konusunda yakınıyor . Neyse ne . Konu sahibinin derdi belli de asıl öğretmenlere laf atanların derdi ne ?

Ekşi sözlükte bu konu açılır aynı tepki verilir . Kadınlar kulübünde açılır , yine aynı tepki . Öğretmenlere garezi var bazı insanların . Kendi çocuğuyla evde baş edemez , öğretmene gelince auuuuuuuuv !! Neymiş yaz tatili uzunmuş bıdı bıdı !! Kıskanıyor musun ? Bu nasıl çekememezlik. Öğretmen öğrenciyle uğraşır , çok bilmiş veliyle uğraşır , idareyle uğraşır . Ha bi de sizin gibilerle uğraşır . Bende öğretmen adayıyım . Devlet tarafından verilen HAKKI çatır çatır kullanırım . Yaz tatilinde paramı alır sizin yerinize de yata yata yerim . Yeter be
+1
Ben de adayım, madem rahatsızsınız, kazanın buyrun gelin bizim bölüme :D

Kıçı kırık bir tez yazıp ben doktorum doçentim akademisyenim diye ortalıkta vik vik gezen , diplomayı alıp kapağı attım zihniyetli insanlarda var. Türkiye de yazılan çoğu teze bakın çöp niteliğinde. Sizinki genelleme ise benimki de genelleme.

siz yüksek lisans yaptınız mı? yaptıysanız tezin nasıl yazıldığını bilmeniz gerekirdi

Merhaba hanımlar
Meseleyi açık açık anlatacağım çünkü artık bur ama kadar geldi.

Bi lisede öğretmenlik yapıyorum. Ama okulun en genç öğretmeni benim ve bana yaşı en yakin olanla 10 yas rahat var aramda.

Doğum iznine ayrılmıştım. Ücretli iznim martta bitti ücretiz izne ayrıldım. Haziranda tekrar is başı yaptım bebegime kayinvalidem bakabilirse çalışmaya başlayacağım yoksa kasima kadar devam edip ücretsiz iznimi tekrar başlatacağım. Çünkü bebeğimi bakıcıya vermek istemiyorum.

Okulda da bu sorun oldu. Çünkü onların zamanında boyle hakları olmadığı için beni açık açık devleti sömürmekle suçladılar. Oysa ben devlete evlat yetiştirdiğimi ve hakkım olmayan birseyi asla yapmadigimi düşünüyorum. Sonuçta ben de rapor vs almiyorum herkes gibi çalışıyorum.

Doğum yapmadan once de epey bi baskı gördüm sorun yaşadım. Ek ders için benim bransimdan ders alan hocalar oldu. Benim alanımla alakaları bile olmadığı halde idare verdi. Bende saf saf herkes için sınav soruları hazırladım bütün sınıflara tek tek soruları dağıttım hamile halimle 4 katli iki blok dolaştım hic biri bi yardim edelim demedi. Hatta sınavını okuduğum hoca bile oldu.

Biri de sınavın cevaplarını benden alıp sınavda cocuklara dağıtmış. Ben herkesin yorumlu cevapları benim cevaplarla ayni olunca hocaya gidip düzgünce konuşmak istedim. Dedim ki cevap kağıdı öğrencilerin eline geçmiş hocam sınavı tekrarlayalım. Kadın okulu birbirine kattı. Sen bu yaşınla bana ne demek istiyorsun diye bağırdı resmen.

Başka bir hocayla ırklar yüzünden bir konuşmamız oldu. Tartışma bile değil çünkü kimseyle tartışacak bir yapım yok. O hoca ben başka yerde nobetciyken okulda olduğumu bile bile gireceğim sınıfın defterini kırmızı kalemle kapatmış. Deli oldun resmen. Ama hepsi 50 yasin üstünde insanlar. Hangi birine ne diyeyim.

Simdi yine okullar başladı yine bunlar üstüme geliyor. Evet tecrübesizim ama biri de bu boyle yapılır demiyor. Daha bugün toplantıda eğitsel kollardan birinin açılmasını onda çalışabileceğimi söyledim. Ay ne gerek var çok boş bir klüp filan dediler. Sinir oldum. Bir fikrim varki açılsın demisim sonuçta. Ama bi laf diyemezdim çünkü karşımda teyzelerle oturuyor gibi hissediyorum. Utanıyorum.

Çok uzun oldu çok özür dilerim ama bunaldim. Okuldan öğretmenlikten sıkıldım. Ne yapayım ben. Bunlarla savaşayım mi zira okula savaşçı modunda gitmekten de rahatsizim yoksa bebegimi biraz daha büyütüp salim kafayla mi baslayayim?
Teşekkürler şimdiden.

işinize gücünüze baksanıza.. milletten size ne. gereğinden fazla kimseye yardım etmeyin. ayrıca kesinlikle devleti falan sömürmüyorsunuz. hakkınızı haklı bir şekilde kullanmışsınız. isteyen istediği gibi konuşsun. ne diye muhattap olıyorsunuz ki? sallamayın. tabii ki işinize devam edin. yarın öbürgün izinlerinizi kullanıp kadronuzdan edebilirler sizi.

benim anlamadığım. doğum yaptınız işe başladınız. iş başladıktan sonra nasıl ücretsiz izine ayrılabiliyorsunuz. ücretli izinler bittikten hemen sonra ücretsiz izine ayrılmıyor muyduk. kafam karıştı :confused:.

karar değiştirirseniz bilmem ama iki ay tatilde ücret alıp daha sonra dur ben ücretsiz izin alıyorum derseniz olmaz. haziranda ücretsiz izin almalıydınız...

benimde bebeğim olursa bende 2 yıl ücretsiz izin alacağım. raporlarla hem ücretimi alıp hem evde bebeğimle ilgilenmeden paşa paşa para almadan ilgileneceğim bebeğimle...o konu çok farklı..

bu arada çokta fazla mobbing yok. her kurumda böle gariplikler oluyor maalesef. sadece susmayın yeter.

Her meslek kendine gore zordur arkadaslar, neden buralara geldi konu? Ogretmen de akademisyen de degerlidir, iki meslekte de kotuler vardir. Birbirinizi kirmayin lutfen, kimse kimsenin emegine cop falan demesin, yazik ya insanlar buyuk zorluklarla bi yere geliyorlar. Ulkemizde bin kat zor bi yerlere gelmek. Sistemi elestirmek lazim birbirimizi degil.

Canım madem ruhen bozuk başlayacaksın,hiç başlama bence
Okuldaki huzursuzluk insanın evine de yansıyor
Valla çalışınca kimse madalya takmıyor
Evde bebişinle izin al kafan rahat olsun

meb izin yönergesinde; (2) Doğum yapan memura doğum sonrası analık izni süresinin bitiminden, eşi doğum yapan memura ise doğum tarihinden itibaren olmak üzere, istekleri üzerine yirmidört aya kadar toptan veya kısım kısım aylıksız izin verilir. Aylıksız izin süresinin bitimine bir aydan daha az bir süre kalanlara bu kapsamda aylıksız izin verilmez

yasal hakkınız ise alırsınız kimse bir şey diyemez. etik olup olmaması ayrı konu

Ayrılmasam bir yılı geçince kadrom ilçeye düşüyor. Bunu bana söyleyen ilce meb. Yata yata maaş da almadim. Seminerlere gittim okul tadilatinda yapmak zorunda olmadigim halde kütüphaneye kendi isteğimle yardim ettim. Ayrıca yazın hangi öğretmen maaş alıyor da ben onlardan farklı olarak maas almış oluyorum?

Okul tadilatına sen niye gidiyorsun usta başı mısın sen

Bugün benim aklıma da o geldi. Tersliyecegim dedim. Yapamadim yine. Karsimda annemin gun arkadaşı gibi kadınlar. Nasıl tersleyeyim ya. Böyle böyle düşüne düşüne bu hale geldim :KK43:
öyle valla hocam bizdede var öyle bi hoca 15 yaş büyük benden. çocuk gibi uğraşıyo benle. ne diyim ki susuyorum Allah ıslah etsin diyorum büyüğe saygı ne yapalım :)

Kıçı kırık bir tez yazıp ben doktorum doçentim akademisyenim diye ortalıkta vik vik gezen , diplomayı alıp kapağı attım zihniyetli insanlarda var. Türkiye de yazılan çoğu teze bakın çöp niteliğinde. Sizinki genelleme ise benimki de genelleme.
Size anca kici kirik demek kalir ;) sinav hazırla nobet tut toplanti sonra 3 ay tatil. Valla bos konuşuyorsunuz

Söylediklerini ne tüm akademisyenler için ne de tüm öğretmenler için geçerli değildir. Su an kul hakkına giriyorsunuz farkında değilsiniz.
Kul hakki mi? Bir değiller bu kadar? Ne zoruna gidiyo bu insanlarin Hayrola? ??? Bi doktorla bi ogretmen bir mi? Akademisyenle ogretmen bir olamazz!! Kesinlikle bir olmaaaaz! Ben akademisyen oldum ancak bakanliga atandim ve suan cok rahatim proflarjn agiz kokusunu cekmicem tez kabul ettirme derdine girmicem artik.

Öncelikle ortaya bi laf atıp devleti sömürdüğünüzü düşünenler anlaşılan o ki savunacak nokta bulamamışlar devamında...kuyu taş misali..Ayrıca kendi şartlarını iyileştirmek adına çaba vermektense , edinilmiş haklara çamur atmak da neyin nesi..hayır kaç kez haklarını aramış acaba bu insanlar.
Ben de ilk atandigim sene yas ortalamasi yuksek bi okulda calismistim ama sansima daha acik fikirli insanlardi..Bu durumda gorevlendirme sansiniz varsa deneyin derim ya da asgari ders alarak maas karsiligi calisabilirsiniz boylece cocugunuza da daha fazla vakit ayirabilirsiniz...

ha bu arada o teyzelere söyle bi zahmet de devleti gerçekten sömürenlere car car etsinler...birisi bir yerlerde hak aramaya kalktığında "aman bize bulaşmayın" diye kuyruğu sıkıştırıp sıvışırlar...12 yıldır bu meslekteyim, 5 yıldır kız meslekteyim hepsinin aklından geçen herşeyi bilirim....

burdaki klavye şövalyeleri için de aynı şeyi söyleyeceğim.....devleti sömürmek nasıl olur yıllardır yakınen izliyoruz

Hala aynı fikirdeyim çok rahat akademisyen olan da var zor olan da var nasıl ki onları bir tutamazssak öğretmenleri de bir tutamayiz lütfen kendinizi ispatlamak için yormayin kendinizi bu kadar.
Kul hakki mi? Bir değiller bu kadar? Ne zoruna gidiyo bu insanlarin Hayrola? ??? Bi doktorla bi ogretmen bir mi? Akademisyenle ogretmen bir olamazz!! Kesinlikle bir olmaaaaz! Ben akademisyen oldum ancak bakanliga atandim ve suan cok rahatim proflarjn agiz kokusunu cekmicem tez kabul ettirme derdine girmicem artik.

Back
X