• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Is yerinde mobbing

Bu öğretmenleri çekememezlik nedir ben anlayamıyorum. Yaz tatili herkesin dilinde ancak bayıla bayıla izlediğiniz televizyon dizilerinin de sezon arası oluyor ve öğretmenlerin kaç katı maaş alıyorlar o insanlar birinin de çıkıp bu sanatçılar da ne kadar çok tatil yapıyor ne kadar çok para alıyor diyenini duymadım. Söz konusu öğretmenler olunca niye sorun oluyor?

Konuya gelirsek her iş yerinde hatta her sosyal ortamda var bu tip insanlar ve ben mobbing olduğunu düşünmüyorum. Dersinize girin, kimseyle muhattap olmayın, çok da etkilenmemeye çalışın. Devletin verdiği her hakkı kullanmak da hakkınız, kimseye kulak asmayın.

Bazı yorumlara gerçekten inanamadım. Akademisyen olup, öğretmenliği küçük görmek? Sen o öğretmenler olmasaydı akademisyen olacağın üniversiteyi nasıl kazanırdın diye sormalı o kişilere. Ben de araştırma görevlisiyim, alanım gereği çoğu bölümden çok daha uzun saatler laboratuvar çalışmalarım oluyor, hiçbir zaman 8-5 çalışmadım ama hiçbir meslek grubunu aşağılamak haddim değil. Ben bu mesleği seve seve, bile isteye seçtim, öğretmenlerin mesleki şartları hepimizin malumatı o zaman şikayet etmek niye? Kaldı ki son yapılan zamlarla oldukça iyi maaş alıyoruz, yarım gün çalışıp iyi maaş alıyorsunuz demek öğretmenlere çok haksızlık. Yakın çevremde hiç öğretmen yok ama ben bile üzüldüm bu haksızlığa.

Akademisyenler için de kötü sözler söylenmiş, keşke böyle sınırlar aşılmasaydı, evet benim kızım da kampüste büyüyor annemin işi olduğunda getiriyorum bebek arabasıyla kalabalık bir çalışma grubum var sırayla herkes seve seve ilgileniyor ama uykusu geldiğinde bebek arabasında uyumak zorunda kalıyor yatağında uyumak yerine çok mu iyi bir şey? Doğumdan üç hafta sonra işe dönen bir anne olarak bir tek bu dokundu bana, yoksa yaptığım akademik çalışmalardan emin olduğum için sinirle kendini ispat amaçlı yazılan hiçbir şeyi önemsemiyorum ama annelikle alakalı durumlar çok ayrı.

En son not: Öğrenci arkadaşlar, hiçbir meslek grubunu karalamaya çalışmayın. Yolun çok başındasınız, dünyanın en iyi üniversitesinde okusanız da mezun olmadan iş hayatının gerçek yüzünü göremezsiniz. Tecrübe etmediğiniz durumlar hakkında yorum yapmamanızı tavsiye ederim.

Kimse bu konuda diğer meslekleri küçümsemedi..
Diğer meslekler gelip öğretmenliğe saldırdı.
Bunu bir kabul edelim.
Bu forumda defalarca gördüm bunu öğretmen konularında.

İlk iki cümleniz ardından söylediklerinizle silinip gidiyor çünkü.
Ondan olabilir mi?

Evet tartışmayı da bilmiyoruz, anlamayı da bilmiyoruz.
Saldırmaya yer arıyoruz.

Bu konuya gelen ilk yorum ve onun aldığı 30 küsür beğeniden bellidir öğretmen düşmanlığı.

Üzerinde çok konuşmaya gerek yok.
Size de iyi akşamlar..

Ben saldırmıyorum ki bakın hiçbir küçümseme ibaresi yok mesajımda fakat sizin mesajımızda saldırma halleri ünlemler, tuhaf hitaplar ile gayet belli oluyor.
Bu son mesajınız olmasını diliyorum benden alıntı yaptığınız.
Zira hala aynı döngü içinde bana cevap veriyorsunuz.
Iyi Akşamlar...

Bunları söylediğinizi okuduğumda bir öğretmen olduğunuz geldi aklıma.. Ne kadar avam. Nerden biliyorsunuz siz kim torpille gelmiş kim gelmemiş? Bir de eğitimcisiniz siz.[/ sınav olmadığı dönemlerde torpili olan kolayca atanıyordu canım sende eğitimci olmadığın için bu konuları pek bilmezsin ayrıca kötü söz sahibinindir seviyemi düşüremem kibledim seni

sizde bir eğitim fakültesi kazansaydınız. sonra kpssye hazırlanıp kazansaydınız birde üstüne atanabilseydiniz. doğuda zor şartlarda çalışsaydınız. sizde 2 ay tatil yapardınız canlar :KK14:bırakın bu cahil cahil konuşmaları ya. sene olmuş 2015 öğretmenlere yükleniyosunuz. komedisiniz valla. merak etmeyin devlet sömürür bütün herkesi ama öğretmenlere sömürttürmez kendini. :KK51:

Bir öğretmen olarak şu yorumlardan utandım... İstesem hayli hayli akademisyen de olabilirim, ama herkes bunu istemek zorunda mı?
Elin şımarık eğitimsiz çocuklarıyla koca yıl biz uğraşırız, sonra en rahat meslek bizde olur.
Öğretmenliğin saygı görmediği tek ülke Türkiye. ODTÜ mezunu bile olsanız İsviçre'de öğretmenlik yapamazsınız. Biz temelden yetiştiriyoruz, bu diplomaları kabul edemeyiz güvenemeyiz diyor adamlar.
Öyle de saygı görüyor ve aslında zor bir meslek.
Ama bunların hemcinslerim tarafından söylenmesi benim için ayrı bir utanç kaynağı.
Sanki ilkokulu akademisyenlerin elinde okudular.
Yazık...

Sen mesleğin adını ver kk hatunları ona da bir şey bulur merak etme.burada herkes her mesleği çok iyi biliyor Maşallah :KK53:
Valla haklısınız burda kadın kadının desteği değil kurdu olmuş ne biçim bir şey ben anlamadım, birbirlerinin mesleklerini taşlıyorlar resmen bu nasıl iştir ya

3 ay tatilciler de gelmiş:KK70:

öğretmenlerin tatili 2 aydır 3 ay değil hala bilmeyenler varmış ilginç.

ayrıca tatil öğretmenler dinlensin diye değil öğrenciler yazın okula gidemeyecegi,verimli olamayacağı için var.bunu anlamak zor olmasa gerek değil mi?

ben sizin için üzüldüm çünkü bilmediğiniz bir alanda ahkam kesecek kadar bilgisizsiniz.yazık ama...
Yazın da okula yollasınlar çocuklarını biz de gidip iş başı yapalım. Ne yapalım çocuk yoksa duvara mı ders anlatalım değil mi ya?

Monoceto Monoceto , sinirlerime hakim olamayıp konu dışı yorum yaptığım için özür dilerim.
Sorunun cevabına gelince, inşaat başı beklemek gibi ya da onlar yaşlı diye onların nöbetini tutmak gibi olaylara girme. Seni kovduramazlar kıskançlıkları için, sen devlet memurusun. İşin öğrenciler, onlar değil.
Hakkınsa bu izin, söke söke kullan. Laf edenlerin de ağızlarına tıka laflarını. Dişini göster biraz.
Orada kimsenin hizmetçisi değilsin. Başkasının sınav kağıdını okumak zorunda değilsin, sorularını hazırlamak zorunda değilsin.

Sürekli şikayet halinde olmasanız ne izniniz ne tatiliniz batmaz insanlara.

Benim ilköğretim öğretmenlerim beş para etmezdi. İnsan değillerdi. Biz umurlarında bile değildik. Anlatsam destan olur.

Duygusal yaklaşmaya gerek yok. Sizde bizim gibi devletin maaşla çalışan elemanlarısınız. Ve diğer meslek gruplarından çok daha şanslısınız.

SÜREKLİ YAKINDIĞINIZ İÇİN KENDİ ŞARTLARIYLA KARŞILAŞTIRIYOR İNSANLAR. AZ ŞÜKREDİN BİZ NELERLE UĞRAŞIYORUZ MANASINDA...

Biri de sikayet ederim demis bir öğretmene. Soruşturma actiracakmis. Et bakalim sikayetini. Ama sikayet ederken 2 kere düşün. Eger iftira ise ogretmen de sana tazminat acar. Odersin parayi paşa paşa.

Sürekli şikayet halinde olmasanız ne izniniz ne tatiliniz batmaz insanlara.

Benim ilköğretim öğretmenlerim beş para etmezdi. İnsan değillerdi. Biz umurlarında bile değildik. Anlatsam destan olur.

Duygusal yaklaşmaya gerek yok. Sizde bizim gibi devletin maaşla çalışan elemanlarısınız. Ve diğer meslek gruplarından çok daha şanslısınız.

SÜREKLİ YAKINDIĞINIZ İÇİN KENDİ ŞARTLARIYLA KARŞILAŞTIRIYOR İNSANLAR. AZ ŞÜKREDİN BİZ NELERLE UĞRAŞIYORUZ MANASINDA...

öğretmenleri küçümsemiyorum hatta çoğu insanın hayatlarında dönüm noktası oluyorlar iyi veya kötü manada.. yalnız dediğin gibi bu kadar şikayet insanı sinir ediyor. biri gelir müdür derslerimi arka arkaya koymamış 12 den 6 ya kadar okulda durmak zorundayım der, diğeri müdür derslerimi günlere yaymış hiç boş günüm yok der. günde 12 saat çalışan insanlara ayıp oluyo yani.
ayrıca 3 ay tatil dediğimzde her seferinde 2 ay diye düzeltiyorlar da okullar kapandıktan sonra gidilen seminerlerin ne kadar saçma vakit geçirme oldugunu biliyoruz seminer diye gidip çay içiyor etrafımdakiler neyse bunlar bizi tabiki alakadar etmez ama bari şikayet etmeyin ve diğer meslek gruplarını küçümsemeyin yani o zaman öğretmenlik de bu kadar batmaz.
zamanında akıl edememişiz yarım gün çalışayım da kalanında yatayım diye düşünüp öğretmenliği seçmemişiz ne yapalım biz de hatamızın cezasını çekiyoruz

Merhaba hanımlar
Meseleyi açık açık anlatacağım çünkü artık bur ama kadar geldi.

Bi lisede öğretmenlik yapıyorum. Ama okulun en genç öğretmeni benim ve bana yaşı en yakin olanla 10 yas rahat var aramda.

Doğum iznine ayrılmıştım. Ücretli iznim martta bitti ücretiz izne ayrıldım. Haziranda tekrar is başı yaptım bebegime kayinvalidem bakabilirse çalışmaya başlayacağım yoksa kasima kadar devam edip ücretsiz iznimi tekrar başlatacağım. Çünkü bebeğimi bakıcıya vermek istemiyorum.

Okulda da bu sorun oldu. Çünkü onların zamanında boyle hakları olmadığı için beni açık açık devleti sömürmekle suçladılar. Oysa ben devlete evlat yetiştirdiğimi ve hakkım olmayan birseyi asla yapmadigimi düşünüyorum. Sonuçta ben de rapor vs almiyorum herkes gibi çalışıyorum.

Doğum yapmadan once de epey bi baskı gördüm sorun yaşadım. Ek ders için benim bransimdan ders alan hocalar oldu. Benim alanımla alakaları bile olmadığı halde idare verdi. Bende saf saf herkes için sınav soruları hazırladım bütün sınıflara tek tek soruları dağıttım hamile halimle 4 katli iki blok dolaştım hic biri bi yardim edelim demedi. Hatta sınavını okuduğum hoca bile oldu.

Biri de sınavın cevaplarını benden alıp sınavda cocuklara dağıtmış. Ben herkesin yorumlu cevapları benim cevaplarla ayni olunca hocaya gidip düzgünce konuşmak istedim. Dedim ki cevap kağıdı öğrencilerin eline geçmiş hocam sınavı tekrarlayalım. Kadın okulu birbirine kattı. Sen bu yaşınla bana ne demek istiyorsun diye bağırdı resmen.

Başka bir hocayla ırklar yüzünden bir konuşmamız oldu. Tartışma bile değil çünkü kimseyle tartışacak bir yapım yok. O hoca ben başka yerde nobetciyken okulda olduğumu bile bile gireceğim sınıfın defterini kırmızı kalemle kapatmış. Deli oldun resmen. Ama hepsi 50 yasin üstünde insanlar. Hangi birine ne diyeyim.

Simdi yine okullar başladı yine bunlar üstüme geliyor. Evet tecrübesizim ama biri de bu boyle yapılır demiyor. Daha bugün toplantıda eğitsel kollardan birinin açılmasını onda çalışabileceğimi söyledim. Ay ne gerek var çok boş bir klüp filan dediler. Sinir oldum. Bir fikrim varki açılsın demisim sonuçta. Ama bi laf diyemezdim çünkü karşımda teyzelerle oturuyor gibi hissediyorum. Utanıyorum.

Çok uzun oldu çok özür dilerim ama bunaldim. Okuldan öğretmenlikten sıkıldım. Ne yapayım ben. Bunlarla savaşayım mi zira okula savaşçı modunda gitmekten de rahatsizim yoksa bebegimi biraz daha büyütüp salim kafayla mi baslayayim?
Teşekkürler şimdiden.
Merhaba. Benim annem emekli matematik öğretmeni. Bu durumdan ona bahsettim. Tüm haklarınızı kullanmanızı istedi. Kesinlikle işten sogumamanızı söylüyor.
Eğer diğer hocalar sizinle ugrasiyorsa başarılı olduğunuz için sizi kiskandiklarini söyledi. Bolbol ceviz ve çikolata yiyip okula gitmeliymisiniz stresiniz azalır moraliniz yukselirmiş:KK76:kimsenin lafına kulak asmayacakmışsınız:KK47:orada dinazor takımı var dedi annem bu olaylari anlatinca:KK53:

HadiTE
Puhahahahahh :KK70:

O saydığınız şeyleri akademisyenler değil sanatçılar yapmalı.
"tit" nedir Allah aşkına :KK70:
Hadi ya ne kadar komiksiniz....hayrına oynamazlar mi bi kaç filmde, çocuk edebiyatı diye bir branş duydunuz mu acaba, sinema televizyon, mesela....., bir insanın kalitesi yetiştirdiği insanın kalitesidir.... Böyle başa böyle ayak.....

HadiTE

Hadi ya ne kadar komiksiniz....hayrına oynamazlar mi bi kaç filmde, çocuk edebiyatı diye bir branş duydunuz mu acaba, sinema televizyon, mesela....., bir insanın kalitesi yetiştirdiği insanın kalitesidir.... Böyle başa böyle ayak.....

Komik olan sizsiniz, gülme sebebim de o zaten, yoksa bir espri yapmadım.
Çocuk Edebiyatı'nı ele alalım, bir hoca kuram üretir, kitap eleştirir, yorum yapar; bir çocuk kitabı yazmaz. Yazmak zorunda da değildir. Onun amacı bilimsel bilgi üretmektir, sanat yapmak değil. Ha yeteneği vardır, yazmak ister yazar, beğenilir ya da beğenilmez. O apayrı bir konu. Sırf b.k atmak için olmayan zorunlulukları da yüklemeyin insanların sırtına.

Komik olan sizsiniz, gülme sebebim de o zaten, yoksa bir espri yapmadım.
Çocuk Edebiyatı'nı ele alalım, bir hoca kuram üretir, kitap eleştirir, yorum yapar; bir çocuk kitabı yazmaz. Yazmak zorunda da değildir. Onun amacı bilimsel bilgi üretmektir, sanat yapmak değil. Ha yeteneği vardır, yazmak ister yazar, beğenilir ya da beğenilmez. O apayrı bir konu. Sırf b.k atmak için olmayan zorunlulukları da yüklemeyin insanların sırtına.
İnsan yetistirdigi insan kadar kalitelidir, böyle başa böyle ayak, sözünden bir şey anlamamissiniz.... Agzinizin bozukluğundan kaliteniz anlaşılıyor.... Ogretmenlerin hocalarinda is yok diyorum....ne bir yenilikci kuram, ne cag acan bir yenilik, varsa yoksa bes para etmez, cogu alinti, calinti sayfalrca kutuphane isgalcisi tezler..... Daha da anlayamadiysaniz, ilkokul seviyesinde bir atasozuyle soyldiklerimi anlatayım,
Balık baştan kokar" umarım anlamissinizdir.....
Ayrıca ilk mesajimda alın işte genelleme nasıl iyi mi demiştim, bir insanın mesleğine çamur atmak çok çirkin çok sevimsiz..... Birkaç örnekle meslegin tamamı yerilebilirse ben de aynısını yaptım, yukarda yazdiklarim kulliyyen yalan değil, hirsiz akademisyen Türkiye gündemine yabancı değil, ama genelleme yaptigim zaman sinirlendiniz değil mi, buradaki öğretmen arkadaşlar da ona sinirleniyor....
Bu arada öğretmen değilim ve Esim akademisyen, içlerini dislarini biliyorum....... Kimileri nasıl çalışkan ve idealistken kimileri de iki sayfa yazıp iki derse girip maaş alma derdinde..... Odalarında iki saat durup, orda burda gezenleri hem ogrenciligimde hem de şimdi üzülerek görüyorum

Tabi tabi haziranda yani okullarin tatile girdigi ay ise basla 3 ay yata yata maas al sonbaharda okullar derse baslayinca ucretsiz izne gec sonra DEVLETI SOMURMUYORUM

Bu ne kadar terbiyesizce bir yorum , birkere okulların haziranda kapandığını öğretmeninde haziranda tatile çıktığını idda etmenizden öğretmenlik mesleğini ne kadar iyi gözlendiğiniz belli, Öğretmenin tatili 1 temmuzda başlar 1 Eylül'de tekrar mesaisi başlar. Ikincisi yata yata Maaş aldığını idda etmeniz çok çirkin siz bir Veli iseniz vay çocuğunuzun Öğretmenin haline!!!
Öğretmenlerin hele lisede branş öğretmeninin sorumlulukları , toplantı , derse hazırlık, çocukların eğitimi, Sınavlar , okul içi kol faaliyetleri , ayrıca günlük, yıllık planlar, zümre Toplantıları vs vs, gibi pek çok yasal zorunlulukları ve görevleri vardır. Ayrıca çocuğunuzun okulda başına bir iş gelse öğretmenden bulan bir zihniyette var,Siz öğretmenliği böyle yorumluyorsanız evladınızın Sınıfta Saygısızlık yapması işten bile değil..
Birde bu saygısız yorumu beğenen pek çok kişi olmuş , yazık..çok yazık
( ücretsiz izin Döneminde Maaş alınmıyor, ama sizin gibi düşünen zihniyete göre öğretmen hep yata yata maaş alır değil mi !!!!!)
Sayın hocam sorununuza gelince kesinlikle ücretsiz izin alın,, bebeğinizde ilgilenin, okulunuzda belliki emeklisi Çoktan gelmiş ve genç öğretmenlerle uğraşmayı mesleğinden Öne almış hocalarımız var, bu hocalardan her okulda bir tutam mevcut :)) uzak durun, sizi eleştirmelerine izin vermeyin Hakkınızı savunmazsanız ezmeye çalışan çok olur. Sizi devlete zarar diye suçlayanlar sizin dersinize bile göz koymuşlar para için..ve bu hocalar meslekte artık emeklisi gelmiş hocalar.boşverin ve bebeğinize odaklanın, uzak durabildiğiniz kadar durun ve dua edin..

Son düzenleme:
İnsan yetistirdigi insan kadar kalitelidir, böyle başa böyle ayak, sözünden bir şey anlamamissiniz.... Agzinizin bozukluğundan kaliteniz anlaşılıyor.... Ogretmenlerin hocalarinda is yok diyorum....ne bir yenilikci kuram, ne cag acan bir yenilik, varsa yoksa bes para etmez, cogu alinti, calinti sayfalrca kutuphane isgalcisi tezler..... Daha da anlayamadiysaniz, ilkokul seviyesinde bir atasozuyle soyldiklerimi anlatayım,
Balık baştan kokar" umarım anlamissinizdir.....
Ayrıca ilk mesajimda alın işte genelleme nasıl iyi mi demiştim, bir insanın mesleğine çamur atmak çok çirkin çok sevimsiz..... Birkaç örnekle meslegin tamamı yerilebilirse ben de aynısını yaptım, yukarda yazdiklarim kulliyyen yalan değil, hirsiz akademisyen Türkiye gündemine yabancı değil, ama genelleme yaptigim zaman sinirlendiniz değil mi, buradaki öğretmen arkadaşlar da ona sinirleniyor....
Bu arada öğretmen değilim ve Esim akademisyen, içlerini dislarini biliyorum....... Kimileri nasıl çalışkan ve idealistken kimileri de iki sayfa yazıp iki derse girip maaş alma derdinde..... Odalarında iki saat durup, orda burda gezenleri hem ogrenciligimde hem de şimdi üzülerek görüyorum

B.k atana b.k attın denir, "kalite" buradan anlaşılıyorsa daha başka şeyler de yazabilirim,hiç sorun değil. Tanımadığın insanın iki satırından çıkarım yapmak bunca kolayken sırf eş akademisyen diye iç-dış biliyor olmak da zor olmasa gerek. Ben öğretmenlere yönelik bir şey yazmadım, neden yazayım, çok şey öğrendim, çok sevdiğim öğretmenlerim oldu, tatillerini de çok görmüyorum elbette;fakat siz o öğretmenleri de yetiştiren insanlar hakkında atıp tuttunuz. Nasıl yaptığınızın çirkin olduğunu görmüyorsunuz? Kullandığınız beş noktalar :) gözünüzü mü köreltti :) ..... ........ ...... ......
Ha bir de bence "orada burada" gezdiklerini üzülerek değil imrenerek izlemişsiniz ki içinizde yara olmuş. Bir sempozyuma gidip sonrasında da gidilen yeri gezmenin nesi üzücü? Bilgi paylaşmak için bilimsel toplantılardan daha yararlı bir şey daha yoktur.
Neyse, umuyorum eşiniz dilediğiniz gibi "süper kaliteli" insanlar yetiştirir de özgün sanat eserleri ortaya koyarlar :)

Yılda 20 gün iznim var, 5 yıldır kullanamıyorum. Öğretmen olmak varmış. Yazık akademisyenlere. Bizimde evladınız var.
VAy be bir akademisyenin yorumuna bakın, hemde üniversite de eğitimci..gerçi bir odada oturup öğrenci beklemek ve asistanları derse göndermek öğretmenlikten daha zor haklısınız..
Hem sizi silah zoruylamı akademisyen yaptılar sizde eğitim Fakültesi'ni bitirseydiniz. Akademisyen olmayı kafanıza koymuş ve başarmışsınız Öğretmenin iznini Maaşını neden çekemiyorsunuz. Istifa edin o halde öğretmen olun !

Şimdi bu öğretmenlerin çocuk doğruma durumunda toplamda ne kadar izni var kullanabileceği?
Merhaba hanımlar
Meseleyi açık açık anlatacağım çünkü artık bur ama kadar geldi.

Bi lisede öğretmenlik yapıyorum. Ama okulun en genç öğretmeni benim ve bana yaşı en yakin olanla 10 yas rahat var aramda.

Doğum iznine ayrılmıştım. Ücretli iznim martta bitti ücretiz izne ayrıldım. Haziranda tekrar is başı yaptım bebegime kayinvalidem bakabilirse çalışmaya başlayacağım yoksa kasima kadar devam edip ücretsiz iznimi tekrar başlatacağım. Çünkü bebeğimi bakıcıya vermek istemiyorum.

Okulda da bu sorun oldu. Çünkü onların zamanında boyle hakları olmadığı için beni açık açık devleti sömürmekle suçladılar. Oysa ben devlete evlat yetiştirdiğimi ve hakkım olmayan birseyi asla yapmadigimi düşünüyorum. Sonuçta ben de rapor vs almiyorum herkes gibi çalışıyorum.

Doğum yapmadan once de epey bi baskı gördüm sorun yaşadım. Ek ders için benim bransimdan ders alan hocalar oldu. Benim alanımla alakaları bile olmadığı halde idare verdi. Bende saf saf herkes için sınav soruları hazırladım bütün sınıflara tek tek soruları dağıttım hamile halimle 4 katli iki blok dolaştım hic biri bi yardim edelim demedi. Hatta sınavını okuduğum hoca bile oldu.

Biri de sınavın cevaplarını benden alıp sınavda cocuklara dağıtmış. Ben herkesin yorumlu cevapları benim cevaplarla ayni olunca hocaya gidip düzgünce konuşmak istedim. Dedim ki cevap kağıdı öğrencilerin eline geçmiş hocam sınavı tekrarlayalım. Kadın okulu birbirine kattı. Sen bu yaşınla bana ne demek istiyorsun diye bağırdı resmen.

Başka bir hocayla ırklar yüzünden bir konuşmamız oldu. Tartışma bile değil çünkü kimseyle tartışacak bir yapım yok. O hoca ben başka yerde nobetciyken okulda olduğumu bile bile gireceğim sınıfın defterini kırmızı kalemle kapatmış. Deli oldun resmen. Ama hepsi 50 yasin üstünde insanlar. Hangi birine ne diyeyim.

Simdi yine okullar başladı yine bunlar üstüme geliyor. Evet tecrübesizim ama biri de bu boyle yapılır demiyor. Daha bugün toplantıda eğitsel kollardan birinin açılmasını onda çalışabileceğimi söyledim. Ay ne gerek var çok boş bir klüp filan dediler. Sinir oldum. Bir fikrim varki açılsın demisim sonuçta. Ama bi laf diyemezdim çünkü karşımda teyzelerle oturuyor gibi hissediyorum. Utanıyorum.

Çok uzun oldu çok özür dilerim ama bunaldim. Okuldan öğretmenlikten sıkıldım. Ne yapayım ben. Bunlarla savaşayım mi zira okula savaşçı modunda gitmekten de rahatsizim yoksa bebegimi biraz daha büyütüp salim kafayla mi baslayayim?
Teşekkürler şimdiden.
Şimdi bu öğretmenlerin çocuk doğurma durumunda toplamda ne kadar izni var kullanabileceği? Gerçekten merak ettiğim bişey bu benim.

Bence bu kadar üstlerine gitmeyin öğretmenlerin. Bana trilyon verseler öğretmenlik yapamam mesela. Yok yata yata maaş alıyormuş, yok 5 sene doğum izni varmış, yok 6 saat çalışıyormuş falan; isterse haftanın 2 günü işe gidiyor olsun yine de ben olsam hayatta yapamam mesela o işi. Bu kadar çok üstüne gitmeyin zaten atanamıyorlar. Benim annem de öğretmenler için "bunlar da hep ağlaşıyorlar" derdi hala daha der. Öğrencilik hayatımda son bir yılım kaldı, ölmez sağ kalırsam 2016'da bitecek. 1'den 5'e kadar harika bir sınıf öğretmeni tarafından yetiştirildim. Okumayı söken ilk çocuklardan biriydim, okula başladığım günden beri Türkçe'ye kendimden daha çok dikkat etmem gerektiğini biliyorum. Sonra biz taşındık, ortaokulu (o zamanlar 3 yıldı: 6-7 ve 8. sınıf) başka bir okulda okudum. Allah sizi inandırsın bir tane bile adam gibi öğretmenim yoktu o okulda. Gelirler, iki kelam ederler, biz ne dediklerini anlamaz vaziyette ağzımız açık suratlarına bakardık mesela. Bilemiyorum belki de biz salaktık. Sonra liseye başladım. Ortaokuldaki bütün öğretmenlerimizin "düz lise" olduğu için aşağılayıp durduğu bir lise... Dünyanın en iyi öğretmenleri girdi derslerimize, fizik, kimya, biyoloji, matematik, coğrafya... Sonra TM'yi seçtim, ben matematiği bana bu kadar sevdirecek öğretmenlerin bu dünyada var olduğunu bilmiyordum. Ama şu da bir gerçek ki her öğretmen aynı emeği vermiyor öğrencilerine. Bizim matematikçilerimizin ben o sınıftaki masaya oturduğunu bile hatırlamıyorum. İnsanlar sürekli tahta başında, karşımıza çıkabilecek bütün soru tiplerini bize göstermeye çalışırlardı, teneffüslerde de oturup bir çay içemezlerdi çünkü öğrenciler onları buldukları yerde kıstırıp soru çözdürürdü. Hiçbir zaman o yoğunluktan bıktıklarını düşünmüyorum, insandır elbet yoruluyordur ama bıktıklarını sanmıyorum. Bu sadece tek bir örnek, yazacak olsam daha fazla var ama gözlerinizi daha fazla yormamalıyım sanırım. :) Şimdi varsın bu 6 saat boyunca soluk alamayacak kadar yoğun çalışan öğretmen 2 ay tatil yapsın, bebeği doğduğunda 1 sene izin alsın. Ama emek harcamayan her kim varsa zaten kendisine tanınan hakları haketmiyordur bu da bir gerçek.

Back
X