- 2 Mart 2010
- 10.523
- 29.499
- 798
sağolun fikirleriniz için, ama işte kardeşimin özel durumu var, çekinir konuşmaz soramaz, ne yaptıysak yenemedi, ben bunları kardeşime okutayım en iyisi, belki ikna olur sormaya.
götürür ama çıkartıp yemez ki onu, zaten anladığım kadarıyla onu yiyecek vakti de olmayacak, sürekli bilgisayar ve telefon başında, çağrı kaçırmaması gerekiyormuşbu şekilde de ancak bisküvi atıştırılır patronunun dediği gibi. ama haklısınız dişini göstermezse çok ezilir.
işe bir kişi daha alınsa rahatlar, tez zamanda inşallah
zaten çekingen, bir de telefon başından ayrılmaman lazım demiş patronu, hayatta "çıkmam lazım" diyemez ki :26:
sağolun fikirleriniz için. inşallah kısa zamanda işe bir kişi daha alınır da o arada bunlar hallolur :26:
sağolun fikirleriniz için, ama işte kardeşimin özel durumu var, çekinir konuşmaz soramaz, ne yaptıysak yenemedi, ben bunları kardeşime okutayım en iyisi, belki ikna olur sormaya.
götürür ama çıkartıp yemez ki onu, zaten anladığım kadarıyla onu yiyecek vakti de olmayacak, sürekli bilgisayar ve telefon başında, çağrı kaçırmaması gerekiyormuşbu şekilde de ancak bisküvi atıştırılır patronunun dediği gibi. ama haklısınız dişini göstermezse çok ezilir.
işe bir kişi daha alınsa rahatlar, tez zamanda inşallah
zaten çekingen, bir de telefon başından ayrılmaman lazım demiş patronu, hayatta "çıkmam lazım" diyemez ki :26:
sağolun fikirleriniz için. inşallah kısa zamanda işe bir kişi daha alınır da o arada bunlar hallolur :26:
patron kesinlikle bencil birisi.çalışanlarına değer vermiyor belliki.açlık hasta eder insanı dayanamam ben olsam.kardeşin iyi dayanıyor yazık
Bir abla olarak endisenizi anliyorum,ne kadar dusunuyorsunuz kardesinizi benimde 20 yasinda bir kiz kardesim var bende ayniyim ;-) Umarim patronu vicdana gelir ya da sizin dediginiz gibi biri daha alinir ve bu eziyet sona erer..Allah yardimcisi olsun ne diyim bilemedim ama bari sabah ve aksam yemeklerine dikkat edin ogleni telafi etsin..Hayirli geceler ..
Eger molanin hakki oldugu konusunda tereddut eder ise yemek isveren tarafindan verilmese dahi kendi disari cikmaya da buroya istemeye de evden getirdiklerini yemeye de cekinir...
Cunku kadin atistir izni vermis. Sureyi olabildigince de sınîrli tutmus.
(Bazi gunler isler yogun olur gec yemek zorunda kalir veya sureyi azaltir bu karsilikli hosgoruye baglidir, ayri konu)
Ben de diyorum ki once yemek molasinin yasal bir hak olup olmadigni arastirin.
Sonra degilse dahi bunun mantiken bir gereklilik olduguna dair kardesinizle konusun.
Sonra da isvereni kolaya alistirmamak icin dunden razi ve direkt cozum ureten biri olarak degil de ne yapacagini bilemediginden nezaketen tereddut etmis ve patronuna danisan bir edayla ac kalamayacagini soylemesi buna dair soru sormasini tavsiye ediyorum.
Zaten disli bir kiz olmadigi utanirim yiyemem demesinden belli oluyor
O kadin gencecik kizin bu durumundab faydalaniyor demek isteniyorum ama gormezden gellmeyi secip umursamiyorsa evladim sen hic yemek vermiyorsun tarim saat mola verebilirsin uygun n bi aralikta demiyorsa kardesiniz de gozunu karartip en azindan kibarca sorsun diyorum...
Bence siz aramayin...
Kardesiniz gerekirse aylarca ac kalir ve isten cikar. Herseyin zorlugunu yasaya yasaya hakkini aramayi da ogrenir... oyle cok disli biri olmasa da egile bukule dahi olsa derdini anlatmayi soru sormayi ogrensin... yoksa ilerde cok ezilir.
teşekkürler yorum için, bunları okutayım da kardeşim sorunun kendisinde olmadığını anlasın, belki biraz cesareti gelir yerine
size de hayırlı geceler, çok çok düşünüyorum, bir de anne babamız yok, yani yanımızda değiller şimdi, burda bana emanet :26:
zaten yemeği o versin veya vermesin hiç önemi yok, hani yemeğin maddi boyutu önemli değil, bu işten de maddi bi çıkar istemiyoruz zaten okuduysanız görmüşsünüzdür, kardeşimin sosyal anlamda sıkıntıları çok fazla, işe gitsin bir şeyler yapsın bir işe yaradığını hissetsin bir kaç kişiyle konuşsun bi yandan da sigortası yatsın yeter de artar. çık yarım saat dese kardeşim gönlünce ziyafet çeker her gün kendinekadın burayı bırakamazsın diyince kardeşim de sorgusuz sualsiz kabullenmiş "e ama benim öyle bi aram molam falan yok ki" diyor, bir de ilk kez çalıştığı için ilk iş heyecanı galiba.
ama en iyisi yasal boyutu ben kendi patronuma yarın sorayım, aramız iyi ve adaletli bir ins, en iyisini o bilir. ama haklısınız her sorunda ben yanında olamayacağıma göre kendisi çözmeye alışmalıama daha da pek küçük bu saat oldu gözüme uyku girmedi kuzuma üzülmekten. sağolun değerli fikirleriniz için
çok bilemiyorum tabi ama çok şeker bir kadın diye anlatıyor. ama nasıl ve neden bu kadar temel bir şeyi atlıyor hiç anlayamadık.
ofiste sürekli bilgisayar başında oturup online soru yanıtlaması ve telefonlara bakması gerekiyor, bu sebeple bırakıp çıkamıyor, çağrıları falan kaçırmamak için.
ah keşke söylese, ama açlıktan ölse bile söylemez, misafirliğe gittiğimiz yerde su bile isteyemez
işe ilk başladığında kadın demiş ki, yeni kuruluyor burası düzen tam oturmadı 1-2 hafta düzeni oturmaz idare edeceğiz, kardeşim de tamam demiş. başlarda bu yüzden soramamış, şimdi de kadın herhalde biraz yumuşak başlı gördü bizimkini, ses çıkartmıyor diye uğraşmıyor.
marketin önünden geçiyor işe girmeden önce, küçük kutu yoğurt, elma falan al bari dedim, "abla okula mı gidiyorum beslenme mi götürcem ben" dedi, e biraz da ergen bir şey demeye de gelmiyor ki kuzum, ama çok üzülüyorum.
Bence direkt araman abest olabilir hani ilk once git ziyaret et istersen bi tanış. Sonra da muhabbetin gidisine gore soyleyebilirsin. Kadin kardesinin soyoedigi gibi sıcakkanlı ise sorun olmaz diye düşünüyorum. Hani hadtalaniyor falan diyebilirsin bencekardeşim kaza geçirdi, neredeyse tüm kemikleri kırıldı, çok şükür ki iyileşti ama o süreçte kimseyle konuşmadı, görüşmedi, kaçmak saklanmak istedi. hala da çekingenlik devam ediyor. evde bile çok çekingen. tostu sandvici götürse bile yemeden geri getirir. illa yanında onu yapan biri olacak ki cesaret bulup o arada o da yapsın.
patronunu arasam çok mu abes olur ya benim asıl sormak istediğim bu. sonuçta henüz reşit bile değil ailesinin ilgilenmesi normal gibi.
Aynen oyle canım ya bende memurum hergün yemegimi kaplara koyup evden getiriyorum. .ben memurum hergün evden getiriyorum yemeğimi..alsın yemeğini patrona da bir mikrodalga koyalım mı desin 120 lira..getirdiği yemeği ısıtır yer..çok büyük aşılamayacak bir sorun değil düzenini kurarsa uzun süreli kalır ve rahat eder işler iyi gittiği sürece...
Arkadaşlar merhaba, benim kardeşim yeni bir işe başladı, bir ayı geçti, yeni kurulan bir yerde, şimdilik sadece patron ve kardeşim var, her sabah 2 saat de temizlikçi hanım geliyormuş. Ofis ortamında çalışıyorlar. Ofislerinde büyük bir mutfak var, zaten apartman dairesi, ev gibi. Kardeşim tüm ısrarlarımıza rağmen okumadı, 3 kere okul değiştirdi beğenmedi bıraktı. Şimdi biz bu halde iş bulmasına çok sevindik, kendisi de işi çok sevdi. Ama gelin görün ki iş yerinde yemek yemek gibi bir olay yok. Patron zaten 11.30 gibi geliyormuş, herhalde geç kahvaltı ediyor, acıkmıyor bir daha, saat 16.00 gibi kahve içiyormuş bir iki bisküvi yiyormuş. Kardeşime de "bisküviler kurabiyeler var al atıştır mutfaktan" diyormuş. Kardeşim de çekingen bir kız, bir şey diyemiyor, yani bir iş yerinde 20 dakika bile olsa yemek arası olmaz mı? Hiç ofisi bırakıp çıkamıyor. Ben de ömrümde tek bir kurumda çalıştım, pek bilmiyorum bu işler nasıl olur. Patronun ya yemek söylemesi, ya bir yemek arası olması kardeşimin çıkıp yemesi veya ofiste biraz daha düzgün şeylerin bulunması, orda yenmesi gerekmez mi? Henüz 17 yaşında, küçük çocuk değil elbet ama büyümesi bile tam anlamıyla tamamlanmadı ki, her gün her gün bu şekilde yemesi veya aç kalması içime sinmiyor, ya konuş ya da çık işten diyeceğim, çünkü ona kıyamıyorum. Ama çok çekingen ve eğitim de almadı ki benim kuzum, bir daha bir işe giremez, zaten pek de çabalamaz, kimseyle pek anlaşamıyor insanlara yanaşmıyor, hazır bu hanımı sevmişken yanında kalsa çalışsa iyi olur diyorum çünkü çıkarsa olan yine ona olur. Nasıl bir yol izlemeliyiz :26:
Yemek sorunu bizim iş yerindede var elemanlar dışarda yiyo patronum bisküvi yer bana dişardan yiyebileeceğimi söyledi ama 1 2 ay anca dışardan yiyebildim midem bozuldu hemde en iyi yerden söylediğim halde bende evden getirip öyle yiyorum yemegimi dışardan yemek yemeyi sevmem zaten bu şekil daha çok işime geldi hiçbirşey olmasada ekmek arası yapıyorum yada dışardan simit alıp öğlen simit yiyorum
Ben de işte abse buldum aramayı. Okul mu ki velisi arkasını toplasın diye düşündüm ama işe başlatmadan önce annemi babamı ayrı ayrı aramış bu çocuk daha reşit değil haberiniz var di mi diye, hatta anneme kağıt imzalaymış "kızım bilgim dahilinde sigortası yatmak temel kaidesiyle bu işe girmiştir" diye.kardeşiniz madem bu kadar çekingen sürekli telefonlara nasıl bakıp insanlarla görüşüyor onu anlamadım.
ayrıca reşit olmasa bile bence siz arayıp kesinlikle konuşmayın patronuyla , orası okul değil .
kardeşinizle ciddi anlamda görüşün kendisini her gün aç bırakacak kadar çekingen olması çok üzücü, masasında dursun sandviçi simiti vs.. masa başında yesin en azından yemeğini
Haklısınız o gelmeden yemesini bari söyleyeyim. Akşam 18.00a kadar çalışınca tabi insanın aklında yemek saatpatonu geç geldiğine göre yemeğini yemiş olarak geliyordur..ee mutfakta varmış..11:30da geliyorsa , oda 11:00 gibi öğle yemeğini yemiş olsun...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?