İş yerinde yemek sorunu

Bir abla olarak endisenizi anliyorum,ne kadar dusunuyorsunuz kardesinizi benimde 20 yasinda bir kiz kardesim var bende ayniyim ;-) Umarim patronu vicdana gelir ya da sizin dediginiz gibi biri daha alinir ve bu eziyet sona erer..Allah yardimcisi olsun ne diyim bilemedim ama bari sabah ve aksam yemeklerine dikkat edin ogleni telafi etsin..Hayirli geceler ..

Eger molanin hakki oldugu konusunda tereddut eder ise yemek isveren tarafindan verilmese dahi kendi disari cikmaya da buroya istemeye de evden getirdiklerini yemeye de cekinir...

Cunku kadin atistir izni vermis. Sureyi olabildigince de sınîrli tutmus.
(Bazi gunler isler yogun olur gec yemek zorunda kalir veya sureyi azaltir bu karsilikli hosgoruye baglidir, ayri konu)

Ben de diyorum ki once yemek molasinin yasal bir hak olup olmadigni arastirin.
Sonra degilse dahi bunun mantiken bir gereklilik olduguna dair kardesinizle konusun.

Sonra da isvereni kolaya alistirmamak icin dunden razi biri olarak degil de ne yapacagini bilemediginden nezaketen tereddut etmis ve patronuna danisan bir edayla ac kalamayacagini soylemesini, buna dair soru sormasini tavsiye ediyorum.
Zaten disli bir kiz olmadigi utanirim yiyemem demesinden belli oluyor.
Duruma gore cozum uretiriz zaten daha sonra.

O kadin gencecik kizin bu durumundan faydalaniyor demek isteniyorum ama gormezden gelmeyi secip umursamiyorsa "evladim sen hic yemek vermiyorsun yarim saat mola verebilirsin uygun bi aralikta" demiyorsa kardesiniz de gozunu karartip en azindan kibarca sorsun diyorum...

Bence siz aramayin...
Kardesiniz gerekirse aylarca ac kalir ve isten cikar. Herseyin zorlugunu yasaya yasaya hakkini aramayi da ogrenir... oyle cok disli biri olmasa da egile bukule dahi olsa derdini anlatmayi soru sormayi ogrensin... yoksa ilerde cok ezilir.

Son düzenleme:
patron kesinlikle bencil birisi.çalışanlarına değer vermiyor belliki.açlık hasta eder insanı dayanamam ben olsam.kardeşin iyi dayanıyor yazık

teşekkürler yorum için, bunları okutayım da kardeşim sorunun kendisinde olmadığını anlasın, belki biraz cesareti gelir yerine

size de hayırlı geceler, çok çok düşünüyorum, bir de anne babamız yok, yani yanımızda değiller şimdi, burda bana emanet :26:

zaten yemeği o versin veya vermesin hiç önemi yok, hani yemeğin maddi boyutu önemli değil, bu işten de maddi bi çıkar istemiyoruz zaten okuduysanız görmüşsünüzdür, kardeşimin sosyal anlamda sıkıntıları çok fazla, işe gitsin bir şeyler yapsın bir işe yaradığını hissetsin bir kaç kişiyle konuşsun bi yandan da sigortası yatsın yeter de artar. çık yarım saat dese kardeşim gönlünce ziyafet çeker her gün kendine kadın burayı bırakamazsın diyince kardeşim de sorgusuz sualsiz kabullenmiş "e ama benim öyle bi aram molam falan yok ki" diyor, bir de ilk kez çalıştığı için ilk iş heyecanı galiba.
ama en iyisi yasal boyutu ben kendi patronuma yarın sorayım, aramız iyi ve adaletli bir insan, en iyisini o bilir. ama haklısınız her sorunda ben yanında olamayacağıma göre kendisi çözmeye alışmalı ama daha da pek küçük bu saat oldu gözüme uyku girmedi kuzuma üzülmekten. sağolun değerli fikirleriniz için

Sizin icin maddi boyutundan ziyade calismanin ona kazandiracagi seyler daha onemli olsa dahi emeginin karsiligini almak, hakkini aramak, mantiken akla uygun olani savunmak, patronunuzdan ornek verdiginiz gibi adaletli insan ayrimi yapmak vb seyler de bir is yerinden kazanacagi seyler arasinda...

Gozunuze uyku girmemesini, onu ne kadar dusundugnuzu anliyorum fakat kucuk de olsa yavas yavas ogrenecek... aynen dedigniz gibi her zaman yaninda olamayabilirsiniz.
Patronunuza sorarken mesai saatlerini de belirtmeyi unutmayin...
Daha cok sey yazilir da uzatmayayim, ogle molasi icin bile cekinen insanlar olarak hak mi degil mi tartisir olduk... aslinda calisma bakanligindan haklarina iliskin bilgi alabilseniz iyi olur.

Kardesinize de cok gecmis olsun...
Her sey zamanla yoluna girer... acilmaya baslamis bile guzel bir uyku cekin, ona dinc ve formunda bi abla gerek hem boylece siz de istedigniz gibi yardimci olabilin

Yıllar önceki Halim geldi aklıma gülümsedim.
Yaz tatillerinde calisirdim, bi inşaat şirketine girdim kuzenimin yardımıyla. Patron sehir dışına cikti ben de ofise goz kulak oluyorum. Öğle saati geldi, cebimde para yok karnım zil çalıyo. Mutfakta kuru ekmekle sana yağ vardı. Sana yağı eritip bandirip yemiştim kuru ekmegi cehalet iste simdi olsa yıkarım ortalıği.

Konusmasi lazim, ya evden götürsün ya da patronları konussun

Siz aramayin kendiniz soyluyosunuz çekingen diye. Sizin bu korumaci tavriniz ve uzerine fazla dusmeniz onun cekingenligini artirir. Kardesinizin girisken ve sorumluluk sahibi olmasi lazim ki toplumda ezilmesin ki ilerde yuva kurcak evinde ezilmesin. Yani siz akil verin sadece kardesinize tavsiyede bulunun o durur durur sonra bakar kendi adim atmazsa zarar goruyo o zaman biseylere girisir. Zaman alir ama ona en buyuk iyiligi yapmis olursunuz. Bu her konuda boyle yani birakin biraz kendi haline ki kendi kendine biseyler basarabilsin.

Bence kardesinizi bi magazaya satis danismani olarak ise sokun. Bayagi bi acilir. Tek basina calismasi cok buyuk bir eksi. Siz sakin uzulmeyin yemek mevzusu icin. Bu tip seylerde acimasiz olun. O ac kalmayi goze almis. Doymak istiyorsa konusacak. Patronla bunu konusamamak cok buyuk eksiklik. Ben bir donem sosyalfobi tedavisi gordum ama kardesiniz kadar kotu degildi. Lutfen dra goturun.

Hayır atıştırmalık herkes götürüyor hatta amerikada filan yemek verme yokşirketlerde sefertasında götürüyolar ne olacak güzelcr anlat dişli olmayı öğrensin ezilmesin yavrum benim de 17 yaşında kardeşim var aklıma o geldi kuzularımız onlar bizim

aralıksız çalıştığını zannetmiyorum. evden bişiler hazırlasın ya da dışarıdan söylesin ve yesin. yemek yemek dediğimiz iş 10 dk 15 dk sürer. gün içinde 10 dk da olsa vakti olmuyor mu???

bence patronu siz aramayın. sırtını siz yaslamaya alışmasın madem çekingen yavaştan başını becermeye çalışsın

patonu geç geldiğine göre yemeğini yemiş olarak geliyordur..ee mutfakta varmış..11:30da geliyorsa , oda 11:00 gibi öğle yemeğini yemiş olsun...

ben memurum hergün evden getiriyorum yemeğimi..alsın yemeğini patrona da bir mikrodalga koyalım mı desin 120 lira..getirdiği yemeği ısıtır yer..çok büyük aşılamayacak bir sorun değil düzenini kurarsa uzun süreli kalır ve rahat eder işler iyi gittiği sürece...

Bence direkt araman abest olabilir hani ilk once git ziyaret et istersen bi tanış. Sonra da muhabbetin gidisine gore soyleyebilirsin. Kadin kardesinin soyoedigi gibi sıcakkanlı ise sorun olmaz diye düşünüyorum. Hani hadtalaniyor falan diyebilirsin bence

Aynen oyle canım ya bende memurum hergün yemegimi kaplara koyup evden getiriyorum. .

Yemek sorunu bizim iş yerindede var elemanlar dışarda yiyo patronum bisküvi yer bana dişardan yiyebileeceğimi söyledi ama 1 2 ay anca dışardan yiyebildim midem bozuldu hemde en iyi yerden söylediğim halde bende evden getirip öyle yiyorum yemegimi dışardan yemek yemeyi sevmem zaten bu şekil daha çok işime geldi hiçbirşey olmasada ekmek arası yapıyorum yada dışardan simit alıp öğlen simit yiyorum

kardeşiniz madem bu kadar çekingen sürekli telefonlara nasıl bakıp insanlarla görüşüyor onu anlamadım.

ayrıca reşit olmasa bile bence siz arayıp kesinlikle konuşmayın patronuyla , orası okul değil .

kardeşinizle ciddi anlamda görüşün kendisini her gün aç bırakacak kadar çekingen olması çok üzücü, masasında dursun sandviçi simiti vs.. masa başında yesin en azından yemeğini

kıyamam ya benim kardeşle yaşıt benimkide söyleyemezdi heralde cok içine kapanık sen diret ablası olarak ki kadına söylesin en azından laf caktırsın ac açına calısılırmı yasıda küçük veya arkadaslarında dediği gibi evden bişeyler hazırlayıp getirsin kadın da anlar heralde artııkk

İşte patron dışardan yiyebilirsin dese bizim sorun da çözülecek ama... Bakalım artık nasıl atlatacağız bunu

Ben de işte abse buldum aramayı. Okul mu ki velisi arkasını toplasın diye düşündüm ama işe başlatmadan önce annemi babamı ayrı ayrı aramış bu çocuk daha reşit değil haberiniz var di mi diye, hatta anneme kağıt imzalaymış "kızım bilgim dahilinde sigortası yatmak temel kaidesiyle bu işe girmiştir" diye.
Telefonda yaptığı şey şu, bir beyazeşya tamir servisi burası. Daha doğrusu bir çok ilçede servis var. Istanbul geneline hizmet veriliyor ve bir sürü numarayla kafa karıştırmak istemedikleri için tek numara vermişler. Kardeşim arayanlara ilçeyi sorup size detaylı bilgileri mesaj olarak göndereceğim diyor ve mesaj metni hazır, onu yolluyor. Uzun uzun bi görüşme durumu yok zaten
Sağolsun vakit ayırdığınız için

patonu geç geldiğine göre yemeğini yemiş olarak geliyordur..ee mutfakta varmış..11:30da geliyorsa , oda 11:00 gibi öğle yemeğini yemiş olsun...
Haklısınız o gelmeden yemesini bari söyleyeyim. Akşam 18.00a kadar çalışınca tabi insanın aklında yemek saat
13.00 falan gibi oluşuyor da sizin dediğiniz mantıklı. Ben kuzuma kıyamamıp patrona kızmaktan, çözüm odaklı düşünemedim. Sağolsun kıymetli fikriniz için

Bende bir kere böyle ofis tarzı biyerde çalişmştm.çok iş oluyodu.ben masamda yiyodum valla hem iş hem yemek.sonra 1 ayda çıktım:))

Evden yemek götürsün patronu 11:30da geliyormuş o gelmeden öğle yemeğini yemiş lsun akşam eve gelene kadar da mutfaktakilerle idare etsin ya da buzdolabı falan varsa peynir zeytin götürsün çekmecesine kuru meyve kuruyemiş koysun acıktıkça atsın ağzına
Evden beslenme mi götüreyim demiş yaşı küçük olduğundan ve geçirdiği kazadan dolayı herhalde evden yemek götürmekten utanıyor belli ki ama ben de işe evden getiriyorum hatta bir ara bir büroda çalıştım yiyeceğimi alır koyardım yani yemek parasını da kendim karşılıyordum yine mutfaktan al ye demesi bile incelik bence

bence bırak aç kalsın biraz da zorlansın ben olsam patronla biraz zorlayın diye konuşurdum
belki okumaya karar verir
hem telefonla satış yapan biri mümkün değil anlattığın kadar çekingen olsun
ben asla çekingen değilim ama hayatta satış yapamam bi kelime bile söyleyemem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…