İŞ YERİNDEKİ ABLA

Gelinlerce

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2017
3.065
3.397
63
hayırlı günler..

bizim iş yerinde bir ablamız var aynı bölge de oturuyoruz ben arabayla gidip geldiğim için akşamları benim götürmemi istiyor ama ben istemiyorum. sebebi de bizim bu abla kızlarına kıyamaz, kendi işi için kızları bir yere giderlerse dolmuş paralarını verir falan. burada da okudum eğer birileri arabasını kullanıyorsa diğer binen kişi en azından küçük bir miktar yakıtta yardımcı oluyor.
bir de normal bir aile değil, sürekli bir sorun bir problem ve yol boyunca bunlardan bahsediyor, ben müziğe ses verdikçe o da sesini yükseltip bağıra bağıra anlatıyor.. bense yolda sakin sakin müziğimi dinleyerek gitmek istiyorum.. sizce nasıl bir yol izlemeliyim? zaten sürekli eve gidecek bile olsam eve gitmiyorum diyorum ama kadının tavrı rahatsız ediyor

Ya zaten aynı yöne gidiyorsunuz ekstra bir benzin harcamanız yok bu yüzden yakıt işini düşünmeniz saçma degilmi?
Yardımlaşmak ne güzel şey..sevaba giriyorsunuz vesvese yapıp içinizi kötü duygularla doldurmayın.
Yaptığıniz bütün iyilikler karşınıza çıkacak birgün unutmayın

Sizi başka bir yere kendi işi için götürmüyorsa neden yakıtt yardımcı olmasını özellikle istiyorsunuz anlamadım?. Zaten yolunuzun üstüymüş.
Ablayı istemiyorsanız birkaç kere bahane uydurun götürmeyin. ağız burun eğin. Anlayacaktır.

ben bu işler böyle ilerliyor diye biliyorum..

Ya zaten aynı yöne gidiyorsunuz ekstra bir benzin harcamanız yok bu yüzden yakıt işini düşünmeniz saçma degilmi?
Yardımlaşmak ne güzel şey..sevaba giriyorsunuz vesvese yapıp içinizi kötü duygularla doldurmayın.
Yaptığıniz bütün iyilikler karşınıza çıkacak birgün unutmayın

aslında valla bu yüzden kızım yapma ne olacak diyorum. sonra o iş yorgunluğuyla bu abla bir başlıyor yok şu şöyle olmuş bu böyle olmuş darlanıyorum..

Ben olsam çok samimi olmadığım kişilerle her gün yolculuk yapmak istemezdim.
Arkadaşlar yardım etmesine gerek yok demiş tamam her gün dolmuş parası gibi para vermesin ama bir yemek ısmarlasın bir gün benzinciye git de biraz benzin alayım sana desin ister insan. Bunun sadece yol üstü bırakıver ile alakası yok. Araba alırken ve arabayla yolculuk yaparken insanlar farklı konfor beklentileri içinde oluyor. Ben sizi anladım. Yol yakın samimi arkadaşla zevklidir ve bu tarz destekleri anca yakın arkadaş der ya da insan yakın arkadaşından bekler.
Arabası olan kişiler servis çekmek zorunda değil.

O samimiyette değilseniz, bir süre başka yere uğrama yolu uzatma alışveriş yapıp onu bekletme gibi şeyler deneyin.

Şimdi siz yakıt parası vermiyor diye mi rahatsızsiniz yoksa tek başına yolculuk yapamadığınız için mi. Ben anlamadım. Ona gore bu fikir verecegim

genel de tek başıma yolculuk yapamadığım için.. ben yüksek sesle müzik dinleyip rahatlıyorum ama ben müziğe ses verdikçe abla bağıra bağıra anlatmaya çalışıyr

aslında valla bu yüzden kızım yapma ne olacak diyorum. sonra o iş yorgunluğuyla bu abla bir başlıyor yok şu şöyle olmuş bu böyle olmuş darlanıyorum..
Söyleyin o zaman rahatsız oluyorum benimle geleceksen sadece sus müzik dinleyelim yoksa dikkatim dağılıyor yola konsantre olamıyorum vs diyin

Zaten yolunuzun üstü, kadın da dar gelirliyse yapın gitsin iyilikten zarar gelmez.

Kadının maddiyatı var ama avantacı bir tip diyorsanız o fena.
Öte yandan siz de haklısınız iş çıkışı insanın kafası kazan oluyor tek başına kalmak istiyor.
Bilemedim:ruh::KK51:

ben annem için bir şey yapsam parasını alamam ama kızları en ufak bir şey yaptığında parasını alıyor biraz da kendimi salak gibi hissediyorum.. evlerine bizden çok para giriyor, evleri kendinin biz 1000 tl kira ödüyoruz..

Ben olsam çok samimi olmadığım kişilerle her gün yolculuk yapmak istemezdim.
Arkadaşlar yardım etmesine gerek yok demiş tamam her gün dolmuş parası gibi para vermesin ama bir yemek ısmarlasın bir gün benzinciye git de biraz benzin alayım sana desin ister insan. Bunun sadece yol üstü bırakıver ile alakası yok. Araba alırken ve arabayla yolculuk yaparken insanlar farklı konfor beklentileri içinde oluyor. Ben sizi anladım. Yol yakın samimi arkadaşla zevklidir ve bu tarz destekleri anca yakın arkadaş der ya da insan yakın arkadaşından bekler.
Arabası olan kişiler servis çekmek zorunda değil.

O samimiyette değilseniz, bir süre başka yere uğrama yolu uzatma alışveriş yapıp onu bekletme gibi şeyler deneyin.

aynen öyle valla.. onun vereceği parada değilim ben ayda 250 tl benzin alıyorum sadece işe gidip gelmek için ama derler ya yarım elma gönül alma diye o hesap..

Yakıt işi neden saçma olsun ki? Blabla'ya açsa arabasını para kazanirdi sonuçta :)artık insanlar a noktasından b noktasına giderken arabalarına insan alıp yakıt parasını çıkarıyorlar. Düzenli olarak açanlar bile var her sabah aynı yere ise giden...
Ben de istemezdim , hep peşine takilan insan...bu işlerin bile bir kuralı var. Ayni sokakta bile otursan 'gel seni de gotureyim' demediği surece teklif edilmemeli bence.
Benim iş yerinde de bir abi vardı,motoru olan. Benim evim yolunun üstünde.
Hep aynı saatte çıkardık ,kırk yılda bie 'gel seni götüreyim' derdi. Mutlu mutlu giderdim. Ama onun dışında hiç de demedim, 'abi eve mi? Beni de Osmanbey'e tükürsene' diye :)
Acik açık konuşmak en doğrusu. Ha konuşamiyorsan 'is çıkışı spora gidiyorum ben artik' deyip ayağını kesebilirsin.

Back
X