İŞ YERİNDEKİ ABLA

ben annem için bir şey yapsam parasını alamam ama kızları en ufak bir şey yaptığında parasını alıyor biraz da kendimi salak gibi hissediyorum.. evlerine bizden çok para giriyor, evleri kendinin biz 1000 tl kira ödüyoruz..
İçin ve kafan bu kadar karardiysa kadina karsi, bi daha alma arabana.. Ciddiyim.. Bu dusuncelerle kendini yiyip bitireceksen, huzursuz olacaksan, kadina gıcık olacaksan hem taşıyıp hem de boşa getirip götürmüş olma..
Sorun bagira bagira konusmasi ise, dikkatinin dağıldığını soyleyebilirsin, araba kullaniyorsun sonucta..

Beni de bir süredir iş arkadaşım bırakıyor, yollarının üstü evim, acaba onlarda böyle para meselesi düşünüyor mu diye takıldım yazdıklarınızdan sonra. Kendileri çağırıyor, yoksa gitmem zaten. Hatta onlara sıkıntı olmasın diye anayolda bıraktırıyorum kendim yürüyorum.

Kendimi bedavacı gördüm şu an :KK70:
Ben bi arkadasimi spor dönüşü evine birakiyordum, para teklif ettiginde kabul edemedim utandim, arkadasim da bana acılı sostan turşuya kadar memleketten gelen ne varsa doldurup hediye etmisti.. Sen de oyle bi hoşluk yapabilirsin..

hayırlı günler..

bizim iş yerinde bir ablamız var aynı bölge de oturuyoruz ben arabayla gidip geldiğim için akşamları benim götürmemi istiyor ama ben istemiyorum. sebebi de bizim bu abla kızlarına kıyamaz, kendi işi için kızları bir yere giderlerse dolmuş paralarını verir falan. burada da okudum eğer birileri arabasını kullanıyorsa diğer binen kişi en azından küçük bir miktar yakıtta yardımcı oluyor.
bir de normal bir aile değil, sürekli bir sorun bir problem ve yol boyunca bunlardan bahsediyor, ben müziğe ses verdikçe o da sesini yükseltip bağıra bağıra anlatıyor.. bense yolda sakin sakin müziğimi dinleyerek gitmek istiyorum.. sizce nasıl bir yol izlemeliyim? zaten sürekli eve gidecek bile olsam eve gitmiyorum diyorum ama kadının tavrı rahatsız ediyor
Çok ayıp bence böyle düşünmeniz. Aynı bölgede oturan insanı Allah rızası için götürüverin ne çıkar hayırdan başka. Hem yalana dolana ne gerek var ki. Ablacım akşam saati beynim çok dolu anlayamıyorum. Sessizce gitsek olur mu deyin. Bunun sonucunda ya gelmez ya gelse de konuşmaz. Her türlü rahat edersiniz

hayırlı günler..

bizim iş yerinde bir ablamız var aynı bölge de oturuyoruz ben arabayla gidip geldiğim için akşamları benim götürmemi istiyor ama ben istemiyorum. sebebi de bizim bu abla kızlarına kıyamaz, kendi işi için kızları bir yere giderlerse dolmuş paralarını verir falan. burada da okudum eğer birileri arabasını kullanıyorsa diğer binen kişi en azından küçük bir miktar yakıtta yardımcı oluyor.
bir de normal bir aile değil, sürekli bir sorun bir problem ve yol boyunca bunlardan bahsediyor, ben müziğe ses verdikçe o da sesini yükseltip bağıra bağıra anlatıyor.. bense yolda sakin sakin müziğimi dinleyerek gitmek istiyorum.. sizce nasıl bir yol izlemeliyim? zaten sürekli eve gidecek bile olsam eve gitmiyorum diyorum ama kadının tavrı rahatsız ediyor

Bu servis modu çok fena ya
İyilik bir süre sonra vazife oluyor
İlk araba aldığım zamanlar baktım kaçamıyorum milletten, ay şuraya bi uğrasak ya, ama çok soğuk yürümeyeyim bizim sokağa bir girsenler artınca arabayı tümden eşime verdim, artık sabahları beni bırakıp kendi iş yerine devam ediyor. O kadar taşıdığım insanların arkamdan dedikodu yaptığına bile şahit oldum, aman bi şuraya gitmedi diye , derdimi anlatmadım kimse acemiyim sokak sokak dolaşamıyorum, her yere giremiyorum dedikçe aman anteman olur moduna girdiler verdim eşime kurtuldum. Sizde bir bahane üretin akşam kursa yazıldım artık oraya gideceğim gibi, kafanız rahat olsun

Para konusuna gelince nezaketen teklif etmesi gerekir. Sonuçta siz bırakmasanız dolmuşta dünyanın eziyetini çekecek, para değilse bile bir küçük hediye alır insan nezakettir bu

Benim babam da iş arkadasinin arabasıyla gidip geliyor yol ustuymus. Benzini ortaklaşa alıyorlar. Açıkçası dolmuş , metro , yürüme mesafesi derken biraz benzine yardım etmiş hicbirsey . Adam Allah razı olsun alıp bırakıyor diyoruz ..

Haklı buldum sizi kafa dengi değilse götür getir yapmak zorunda değilsiniz . İçinizden geldiği gibi davranin

İyi de aynı yer bile olsa benzin parası paylaşılır mutlaka.. sonuçta haftada bir değil hergun binecek..benzin hergun artıyor bunu biliyorsunuz araba acayip yakıyor...niye hayrına götürsün bir değil iki değil üç değil beş degil aylarcaaaa

aynı yöne gidilip yol üstünde bırakılıyorsa para verilmesi bana gereksiz geliyor zaten araba her gün o yolu yapacak

ama yalnız başınıza yolculuk yapmak sizi mutlu ediyorsa sorun buysa konuşun yapacak bir şey yok
hoşlanmadığınız insanla yolculuk kısa bile olsa zulüm ama ben yaşadım biliyorum hergün hergün çekilmiyor

Bir zaman sonra vazife oluyor ve gerçekten çok can sıkıcı, kaza falan olursa üstünüze alamayacaginiz bir durum olur.
bana da komşu çocukları kalıyor okula götürmek için bır kaç hafta lık diyorum toptan üstüme kalıyor sanki servisim.ben de bugün bu duruma sinirliydim tam konusu açılmış.arabam ın içi çizildi çantasından.bugün de bir öğrendim aynı çocuk park yerinde zevkine arabamı sallıyormuş. yarın son diyeceğim bahane bulup.

Yakıt parasını düşünmek niye saçma olsun. Kadının durumu benden iyi diyor. Karşılamalı yol masrafının bi kısmını. Hiç teklif bile etmemiş uyanık. Ayrıca para mı derdin yoksa yalnız kalmak mı diyenler ikisi birden olamaz mı? İnsan bi kaç şeyden aynı anda rahatsız olamaz mı? Belki benzin parasını verse idare edikebilirdi ama şu durumda iyice gözüne batıyor demek ki. Haklısın bence direk götürme para falan da alma sonra giderken de beni al der başka yere de ister falan iyice şöför nebahata dönersin.
ha ha ha ben servis şoförüne döndüm valla.para sözkonusu değil zaten asla almam.ama özgürlüğüm kısıtlanıyor kendi çocuğumla yolda özel konuşamıyorum arabam kirleniyor çiziliyor belki ilk derse girmeyeceğiz geç gideceğiz ya da hiç gitmeyeceğiz o da olmuyor.her sabah evımın ziline basıyordu da git aşağıda bekle şu saatte dedimde ondan bari kurtuldum.yarın son kez götüreceğim ya yürüsün ya servise versinler.

1 yil boyunca ise arkadasimla gittim. Onun arabasıyla yani .Karsi binada oturuyor. Dolmus parasindan hesaplayip verdim .Ilk zaman kabul etmedi .Ben de bu şekilde rahatsiz olacağımı belirttim .Herkes niye yakit parasi bekliyorsun demis ama arada bir verilmesi bile incelik bence.
para istememmmm gölge etmesinler yeter aha haaaa

Bir zaman sonra vazife oluyor ve gerçekten çok can sıkıcı, kaza falan olursa üstünüze alamayacaginiz bir durum olur.

Daha geçen gün kuzenim anlattı
Adamın biri işe giderken arkadaşını da alıyor arabasına, birlikte gidiyorlar
Adam kaza geçiriyor. Şoför yaralı kurtuluyor ama arabasına aldığı adam vefat ediyor
Uzun bir süre mahkemelerde uğraşmış adam. Vefat eden arkadaşının ailesi kan parası istemiş onlar da dava açmış falan bir sürü mesele olmuş yani.

Şu zaman kimseye iyilik yapılacak zaman değil.
Gün gelir merhametin vazifen olur

40 gün taşırsın, bir gün götürmezsin senden kötüsü olmaz.

Bir de en sevdiğim söz
"Malım seni verip de mı kötü olayım vermeyip de mı kötü olayım."
Bu da o hesap

Ben olsam çok samimi olmadığım kişilerle her gün yolculuk yapmak istemezdim.
Arkadaşlar yardım etmesine gerek yok demiş tamam her gün dolmuş parası gibi para vermesin ama bir yemek ısmarlasın bir gün benzinciye git de biraz benzin alayım sana desin ister insan. Bunun sadece yol üstü bırakıver ile alakası yok. Araba alırken ve arabayla yolculuk yaparken insanlar farklı konfor beklentileri içinde oluyor. Ben sizi anladım. Yol yakın samimi arkadaşla zevklidir ve bu tarz destekleri anca yakın arkadaş der ya da insan yakın arkadaşından bekler.
Arabası olan kişiler servis çekmek zorunda değil.

O samimiyette değilseniz, bir süre başka yere uğrama yolu uzatma alışveriş yapıp onu bekletme gibi şeyler deneyin.

Çok dogru bir cevap olmuş.
Üzerine bisey yazmaya gerek yok aslında.

bir de bizim iş yeri çıkışı tehlikeli, hani önde oturan der ya sağ serbest diye, kadından dolayı sağ tarafı net göremiyorum baya çabalıyorum abla araba geliyor mu göremiyorum diyorum ay ben bilmem annem diyor :110:
gerçekten ben çok seviyorum araba kullanmayı ama müziğim olmalı şarkıya eşlik etmeliyim ki enerjim yükselsin :) maşallah karga gibi sesim olduğu için onu bile rahat rahat yapamıyorum
Ben de kaza riskinden bahsedecektim, Allah korusun bir kaza falan olsa kadın zarar görse hem vicdanen hem de kadının yakınlarından ötürü huzursuz olursunuz. Çok uç bir örnek oldu, belki biraz abarttım ama işin böyle bir yönü de var.

Adam kaza geçiriyor. Şoför yaralı kurtuluyor ama arabasına aldığı adam vefat ediyor
Uzun bir süre mahkemelerde uğraşmış adam. Vefat eden arkadaşının ailesi kan parası istemiş onlar da dava açmış falan bir sürü mesele olmuş yani.

Bir de en sevdiğim söz
Bu da o hesap
Benim de anlatmak istediğim tam olarak buydu siz çok güzel ifade etmişsiniz.

Bu servis modu çok fena ya
İyilik bir süre sonra vazife oluyor
İlk araba aldığım zamanlar baktım kaçamıyorum milletten, ay şuraya bi uğrasak ya, ama çok soğuk yürümeyeyim bizim sokağa bir girsenler artınca arabayı tümden eşime verdim, artık sabahları beni bırakıp kendi iş yerine devam ediyor. O kadar taşıdığım insanların arkamdan dedikodu yaptığına bile şahit oldum, aman bi şuraya gitmedi diye , derdimi anlatmadım kimse acemiyim sokak sokak dolaşamıyorum, her yere giremiyorum dedikçe aman anteman olur moduna girdiler verdim eşime kurtuldum. Sizde bir bahane üretin akşam kursa yazıldım artık oraya gideceğim gibi, kafanız rahat olsun

Para konusuna gelince nezaketen teklif etmesi gerekir. Sonuçta siz bırakmasanız dolmuşta dünyanın eziyetini çekecek, para değilse bile bir küçük hediye alır insan nezakettir bu
aylarca haftalarca okula götürüyorum para asla almam kimseden.ama elimden gelmedığını bılıyorlar insan bir yaprak sarar ya da çocuğuma bir börek bir kek yapıp beslenmesine koyar 15 günde bir olsa da ama yookkk biz mecburuz o çocukları götürmeye.ha yarın artık götürmeyeceğim diyeceğim annesi de çocuk ta tavırlanacak adım gibi eminim daha once 2 kez yasadım çünkü.ben kasko sigorta odedım param kalmadı muayenesiz araç kullanıyorum bakımı yapılmamış yıkanmamış 2 aydır

Bir de en sevdiğim söz
Bu da o hesap
ne güzel örneklemişsiniz hocam yarından tezi yok uygulayacağım.haftalardır okula göturduğum çocuk bugun bir duydum park yerinde arabamı sallıyormuş durmadan beynime kan oturdu sinirden öğleden sonradan beri

Açık konuşun. Ben yorgunum kafam almıyor. Lütfen bana bir şey anlatma sessiz gidelim. Konuşmadan duramayacaksan da benle gelme artık diye söyleyin.

Yıllarca aynı semtte oturduğum iş arkadaşım her sabah akşam aldım yanıma.Sırtımda taşımıyorum sonuçta.Benzin parası kaç defa vermek istedi almadım.O olmasada o parayı veriyorum zaten.Dolmuş şöförü gibi ne öyle ya çok saçma.Ha sevmediğim istemediğim biriyse o ayrı o zaman da mesafeli olurum öyle birşey teklif edemez

Sizi başka bir yere kendi işi için götürmüyorsa neden yakıt konusunda yardımcı olmasını özellikle istiyorsunuz anlamadım?. Zaten yolunuzun üstüymüş.
Ablayı istemiyorsanız birkaç kere bahane uydurun götürmeyin. ağız burun eğin. Anlayacaktır.
Katiliyorum

Back
X