İş yerindeki rakabet

dreamnight

Üye
Kayıtlı Üye
19 Temmuz 2013
175
2
16
Bursa
Merhaba arkadaşlar benim yine canımı sıkan şey iş yerindeki sorunlar.Daha öncede anlatmıştım.kısaca özet geçeyim 3kız çalışıyorduk iş yerinde 2kız iyi anlaşınca beni işten çıkarmaya çalıştılar.ama sonunda diğer kızın işi değişti ve ben kaldım.benim yanımada başka kız verdıler.iyi anlaşan iki kızın biri raporluydu.bugün geldi işe selam verdim almadı konuşmadı benle yeni gelen kızı da kendine çekti anlayacağınız beni hala işten atmaya çalışıyorlar.aöf ye gidiyorum sınavlar var ne güzel birkaç gün iyiydi günlerim bunlar yüzünden huzurum kaçıyor ne yapmalıyım bana yardım edin

Ah o işyerlerindeki rekabet yok muuu... :))

Yapman gereken kendi yerini sağlamlaştırmak. Onlardan daha iyi olmalısın ki seni yerinden edemesinler. Sen değerini işverenine/patronuna/müdürüne gösterebilirsen diğerleri zaten seni kötüledikleri zaman kıskanç konumuna düşerler.

Yaptıklarını umursamazsan daha iyi olur, etkilendiğini bilmesinler. Bırak onlar dedikodu yapsın, sen iş yap

Onları takmayacaksın onlarla muhatap olmayacaksın canım. Madem selam bile almamış o zaman konuşmaya değmez. İşine odaklan canım, işini onlardan iyi bil, bir iş olduğunda sen atıl, sen kap, sen yap müdürünün gözüne gir. Müdürüne dert yanma, çünkü çoğu müdür dinler gibi yapar, öylesine dinler ama çalışanlar arası sorun onları hiç ilgilendirmez, çok sıkılırlar böyle şikayetlerden. Babane der geçer. O yüzden işinle, çalışkanlığınla gözüne gir bence. Bir kere müdürün gözüne girersen daha sırtın yere gelmez. Benim de başıma geldi böyle şeyler kıza çok gızık olmuştum aslında birisinin açığını yakalamak ve açığa çıkarmayı hiç sevmem ama o kadar sinir etmişti ki beni hep açıklarını yakalardım, uygun zamanlarda da yapması gereken işleri yapmadığını ifşa eder, dolaylı yollardan müdüre söylerdim. Çok ileri giderlerse sen de öyle yap... Kolay gelsin canım...

Son düzenleme:

Öyle yapmaya çalışıyorum canım benim ama takmadan duramıyorum aslında onlar kim ki ben onları takayım sonuçta Allah'a şükür ne eşimle ne de ailesiyle bir sorunum yok zaten onlarda takma işini yap gel diyorlar da elden gelmiyor işte hem dediğin gibi benim huzurumun kaçtığını anladılar mı içten içten sevinecekler amaçları bu

Haklısın canım bir kaç gündür iyiydi morallerim ama bu kıZ geldi diğer kızı da yanına çekti benim moraller yine berbat oldu bu olanları o kadar çok takıyorum ki eve gidince ne yemek yapmak istiyorum ne eşimle konuşmak bede çocumla ilgilenmek böyle olunca da eşimle kavga ediyoruz sende yaşamışsın bana yol gösterebiliyorsun çok teşekkürler

ah o rekabet banada yapılmıştı.tanıdğım bir arkadaşım vardı herzaman görüşmüyorduk fazla samimiliğimiz yoktu.yolda karşılaşmıştık bana iş aradığını söylemişti.bende çalıştığım işe alınmasını sağladım.sonrada benimle rekabete girdi.patrona beni kötülemeyi başladı.şurda yanlış yaptı burda yanlış yaptı diyerek beni gözlerinden düşürmeye çalışıyordu.bende patrona bunları sana kim söylüyor diyince arkadaşımın söylediğini söyledi.kendi yaptığı yanlışı ben yapmışım gibi yalan söyledi.ben şok oldum bu kadarmı yalan söylenir.ondaki hırsı görünce onunla patronu yüzleştirdim.gözüme baka baka yalan söyledi.hem hatta ban dönüp sinsice gülüyordu.onu ALLAHA havale ettim o işten kendi rızamla çıktım.patronu geri işe gitmem için çok çağırdı ama dönmedim.evlendikten sonra hiç çalışmadım.

Canım ya cok üzüldüm gerçekten çünkü çok iyi bilirim kötü gösterilmek nedir

adamın birine sormuşlar "şu kişiden kötülük gördün mü " diye. o da "ben ona iyilik yapmadım ki" demiş.

Sadece işinle değil kişiliğin ve kendini geliştirme çabanda da onlardan bir kulvar önde olacaksın her zaman. Muhatap almayacaksın hatta biraz kibirli gibi duracaksın. Profesyonelliği elden bırakmayacaksın, işverenler aptal değildir ancak karışmazlar, senin tutumun işverenine yola kiminle devam edeceği konusunda fikir verir.

Peki nasıl davranmam gerek kendimi nasıl geliştirmeliyim

Hiç bişey anlamadım
Kızın biri gidiyo öteki geliyo
Sen diyosun ki beni çıkarmak istiyolar
Hayır personel ihtiyacı yoksa neden yenisi alınıyo
Ve bi de işini iyi yapıyosan korkmana gerek yok, performansını müdüre belli et yeter
En az çalışanı çıkarırlar, bi çıkarma düşünülüyosa bile

Şu kıskanç kadınların kendileriyle sorunları var sanırım. Benim yanımdaki de aynı.. Öyle de belli ediyorlar ki beyin kıtlığı var ne yapacaksın...
Ben bazen umursamıyorum. Bazen laf söylüyorum. Yerin dibine sokuyorum. Susuyor o vakit. Ben kendi keyfime göre davranıyorum. Sen de onları değil kendini düşün. İstediğin şekilde davran.

en iyisi böyle konularda kimseye iyilik yapmamak..sonra yarın birgün yapılan iyiliği unutup sana rakip oluyor.kıskaçlığındanda sana iftiralar atıyor.ben dersimi aldım.

Aynı şeyler işe yeni girmiş birisine yardım ettiğinde işleri öğrettiğinde de oluyor. Sadece kadınlar değil erkekler de rakip görüyor sizi. Mesela ben işe yeni giren, askerden yeni gelmiş kardeşim bellediğim çocuğa eski çalışan olarak çok yardımcı olmuştum. Hep yardım ettim, kimi zaman korudum, işi öğrettim. O ne yaptı peki tahmin edersiniz. Bi erkekten beklemediğim kadar hırslı, kıskanç çıktı. Alt etmeye çalışıyor aklı sıra :) Yapsın bakalım nereye kadar.

7 senelik bir çalışan vardı hiçbirşey göstermez, yardım isteğinde nasıl yapılacağını göstermez, elindne alır ver ben yapayım derdi hee yapardı ama göstermezdi işte. O zaman aman ne kıskanç sanki alt edeceğiz veya yükselmemi istemiyor falan derdim şimdi o bayanı o kadar iyi anlıyor ve hak veriyorum ki :)

Ahh ah iş yaşamı kurt kapanı... Duygulara hiç yer yok, robot gibi olup çok profesyonel davranacaksın ama işte yapamıyorsun çoğu zaman. Ben hep Alah'a havale ettim sen büyüksün dedim ve kim arkamdan iş çevirip ayağımı kaydırmak istediyse hepsi yol aldı. Allah çok büyük :)

Aynen çok haklısın.bende sebep olup onu işe aldığım için.. tecrubeli olan diğer çalışanlar onu ezmesin diye ben işi öğrettim.benim sayemde çok güzel öğrendi ve benim öğrettiklerimle benimle yarış yaptı.kimse değilde rakibi bendim.bu nankörlüğün karşısında nasılda bana sinsi sinsi alaylı güldü anlatamam.ben böyle hata yapsam karşımdakinin yüzüne bakamam.nasıl yüzsüzmüşki sonradan gelip özür bile dilemedi.sizin rakibinizinde erkek olması daha şaşırtıcı.karşı cinsimizden böyle şeyler neklemeyiz ama demek oluyormuş.

Peki nasıl davranmam gerek kendimi nasıl geliştirmeliyim

Öncelikle sektörün gelişimini ve kendi yaptığın işi nasıl geliştireceğini takip et. Ofis içinde yenilikler yap, müdürün ve iş vereninle fikir alış verişinde bulun. Ve tabi sinirlerine hakim ol, kimseyle gerilme, sana sırnaşmaya çalışana yüz verme.Hep bir mesafe koru iş ortamında. Kimse sana yakın olamasın. İş yerinde çok samimi arkadaşlıklar her zaman güzel olmayabiliyor

Haklısın yakın arkadaşlar iyi olmuyor özellikle de iş ortamında mesafemi korunmalıyım tavsiyelerin için çok sağol elimden geleni yapıcım

Delirmemek elde değil bugün geldim işe yeni gelen kız gelmiş diğeri yok kızla normal konuştuk diğeri de benden biraz sonra geldi hastaymış yeni gelen kız işim var dedi çıktı gitti diğer kıza da geçmiş olsun dedim konuştu benle biraz sohbet ettik aramız düzelecek diye sevindim derken bir telefon geldi bana yeni gelen müdüre gitmiş bana kimse orda birşey öğretmiyor öteki ikisi birbiriyle konuşmuyor arada ben kalıyorum demiş bu nasıl iştir ya insanlar ne hale gelmiş böyle sabah bir sorunun yoktu da şimdi ne diye beni şikayet ediyorsun kızın geldiği 15 gün oldu ayrıca ben 1 gün iZin almıştım geçen hafta kız tek çalıştı döndüğümde sordum takıldığın zorlandığın bir yer varmıydı diye yol ben yaptım herşeyi dedi ilk geldiği gün gösterdim ne varsa bunlar ikisi bir mi oldu anlamadım ki ne yapıyor bunlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…