- Konu Sahibi dreamnight
-
Ben bu konularda kaderciyim...eger bu isten kismetin bitmisse baskalarinin engellemesine bile firsat olmadan ayrilirsin ama kismetse iki dunya bir araya da gelse ayrilmazsin.Su ana kadar benim ayagimi kaydirmak isteyenleri hep ALLAHIMA havale ettim Allahim onlara beni unutturacak dertler ver diye ...inan Guzel Rabbim kendileriyle ugrasmaktan benimle ugrasamaz hallere koymus...Kendini yiyip bitiren surekli sikayet eden insanlar itici durur...Kimse kimsenin lafiyla caliskan basarili calisanini atamaz hatta korur.Ayinesi istir kisinin lafa bakilmaz demis atalarimiz...yeni gelen kiza hic kotu davranma daima profesyonelce daima ama daima isle ilgili teknik konularda konus bilgiclik yapma taslama sormasini bekle cok caliskan ol insanlar isine erken gelen caliskan gayretli tiplere cok saygi duyarlar...Bir bakmissin ikisi birbirine dusmus sen kiymetlenmissin.Ama mazlum olmak kolay degil...Sabir ve gayretin harmanlanmasindan demir bir leblebidir...Cok geveze tiplere dedikoducu damgasi vurulur.Patronun sana isin icin para veriyor baska bir sey icin degil. fitneci tipleretrafimizdaki insanlar tarafindan sen bilmiyorlar zannetsende insanlardaki 6.histen dolayi bilinirler.Evinde mutlu ol ve hep tebessum et bir dusmani en cok eritecek tavir daima tebessum eden mutlu bir rakiptir vesselam
Aynen çok haklısın.bende sebep olup onu işe aldığım için.. tecrubeli olan diğer çalışanlar onu ezmesin diye ben işi öğrettim.benim sayemde çok güzel öğrendi ve benim öğrettiklerimle benimle yarış yaptı.kimse değilde rakibi bendim.bu nankörlüğün karşısında nasılda bana sinsi sinsi alaylı güldü anlatamam.ben böyle hata yapsam karşımdakinin yüzüne bakamam.nasıl yüzsüzmüşki sonradan gelip özür bile dilemedi.sizin rakibinizinde erkek olması daha şaşırtıcı.karşı cinsimizden böyle şeyler neklemeyiz ama demek oluyormuş.
Insanlar ne kadar da kötü olmuş böyle ben kime ne yaptım da benimle uğraşıyorlar moralimi bozmayacağım diyorum olmuyor yapamıyorum ama çalışcam diyorsan bu tip insanlara alışmamız lazım sanırım kendimi üzmek istemiyorum çünkü bugün yeni gelen diğeriyle konuştukça bana bakıp sinsi sinsi güldü benim huzurumu kaçırmak istedi ya amacıma ulaştım diyor kendince ama bende belli etmeden duramıyorum ki bunu nasıl yapayım nasıl sinir edeyim onu
çalışma hayatım henüz başlamadı ama şunu söyleyeyim ki hayatın heryerinde var bu rekabet...
üniversiteye başlarsın orda olur,dersaneye gidersin orda olur,çalışırsın yine olur.
şuan benimde başımda var.
küçük bir şehirdeyim dersaneye gidiyorum kpss alan için ve 2 tane kız sınıfın geneline ama özellikle bana meydan okuma çabasında.
hani olur ya her sınıfta biraz rahat olan,rahat konuşan...
tek dertleride mezun olduğum üniversitenin ankarada olması.
herhangi bir ezme çabam olmadığı halde bunu dert ediyorlar anlamadım gitti
benim tek bir çözümüm var:umursamamak.
derler ya cahile bulaşacağına çalışıyı dolaş.
görmezden geliyorum ve biliyorum ki bu daha çok sinirlerine gidiyor,
zira kaale alınmamak herkesi deli eder
dene derim
Merhaba arkadaşlar benim yine canımı sıkan şey iş yerindeki sorunlar.Daha öncede anlatmıştım.kısaca özet geçeyim 3kız çalışıyorduk iş yerinde 2kız iyi anlaşınca beni işten çıkarmaya çalıştılar.ama sonunda diğer kızın işi değişti ve ben kaldım.benim yanımada başka kız verdıler.iyi anlaşan iki kızın biri raporluydu.bugün geldi işe selam verdim almadı konuşmadı benle yeni gelen kızı da kendine çekti anlayacağınız beni hala işten atmaya çalışıyorlar.aöf ye gidiyorum sınavlar var ne güzel birkaç gün iyiydi günlerim bunlar yüzünden huzurum kaçıyor ne yapmalıyım bana yardım edin
canım benim haset fesatlar heryerde bende aynı sorundan muzdaribim herkesin de dediği gibi sen işini iyi yap bırak dedikodunu yapsınlar günahını alsınlar onlar dedikodu yaptıkça sevapları senin üstüne, senin günahlarında onların onların üstüne yazılıyor
işine odaklan patronun sağ kolu olmaya çalış
Aynı şeyler işe yeni girmiş birisine yardım ettiğinde işleri öğrettiğinde de oluyor. Sadece kadınlar değil erkekler de rakip görüyor sizi. Mesela ben işe yeni giren, askerden yeni gelmiş kardeşim bellediğim çocuğa eski çalışan olarak çok yardımcı olmuştum. Hep yardım ettim, kimi zaman korudum, işi öğrettim. O ne yaptı peki tahmin edersiniz. Bi erkekten beklemediğim kadar hırslı, kıskanç çıktı. Alt etmeye çalışıyor aklı sıra :) Yapsın bakalım nereye kadar.
7 senelik bir çalışan vardı hiçbirşey göstermez, yardım isteğinde nasıl yapılacağını göstermez, elindne alır ver ben yapayım derdi hee yapardı ama göstermezdi işte. O zaman aman ne kıskanç sanki alt edeceğiz veya yükselmemi istemiyor falan derdim şimdi o bayanı o kadar iyi anlıyor ve hak veriyorum ki :)
Ahh ah iş yaşamı kurt kapanı... Duygulara hiç yer yok, robot gibi olup çok profesyonel davranacaksın ama işte yapamıyorsun çoğu zaman. Ben hep Alah'a havale ettim sen büyüksün dedim ve kim arkamdan iş çevirip ayağımı kaydırmak istediyse hepsi yol aldı. Allah çok büyük :)
Aynen canın Yüce Rabbim benim hep zor anımda yanımdaydı kim kuyumu kazıp işten attırdıysa bir sonraki işim hep daha iyi şartlarda imkanlarda buldum Allah çok büyük kesinlikle
delirmemek elde değil bugün geldim işe yeni gelen kız gelmiş diğeri yok kızla normal konuştuk diğeri de benden biraz sonra geldi hastaymış yeni gelen kız işim var dedi çıktı gitti diğer kıza da geçmiş olsun dedim konuştu benle biraz sohbet ettik aramız düzelecek diye sevindim derken bir telefon geldi bana yeni gelen müdüre gitmiş bana kimse orda birşey öğretmiyor öteki ikisi birbiriyle konuşmuyor arada ben kalıyorum demiş bu nasıl iştir ya insanlar ne hale gelmiş böyle sabah bir sorunun yoktu da şimdi ne diye beni şikayet ediyorsun kızın geldiği 15 gün oldu ayrıca ben 1 gün izin almıştım geçen hafta kız tek çalıştı döndüğümde sordum takıldığın zorlandığın bir yer varmıydı diye yol ben yaptım herşeyi dedi ilk geldiği gün gösterdim ne varsa bunlar ikisi bir mi oldu anlamadım ki ne yapıyor bunlar
kızlar hep birşeyler yazıyorum diye kızmıyorsunuz değil mi başka anlatacak kimsem yok aileme anlatsam onlarında morali bozuluyor ya da bana kızıyorlar takma diye öğlen yemeğe giderken ben yemeğe çıkıyorum dedim ikisinden de cevap yok benden sonra da onlar çıktı hiç biz çıkıyoruz demeden ya yeni gelenle aramızda birşey yoktu şimdi ne oldu da benle konuşmuyor of ya ben neden böyle herşeyi kafaya takıyorum ben ne yapayım şimdi işimi bırakayım bunlar yüzünden yoksa onlar gibi hiç konuşmadan mı alıp başımı gideyim yemeğe falan bilmiyorum ki ne yapayım daha iyi bir iş bulsam hemen çıkarım ama yok işte böyle nereye kadar dayanırım ben bilmiyorum
KıZlar hep birşeyler yaZıyorum diye kızmıyorsunuz değil mi başka anlatacak kimsem yok aileme anlatsam onlarında morali bozuluyor ya da bana kızıyorlar takma diye öğlen yemeğe giderken ben yemeğe çıkıyorum dedim ikisinden de cevap yok benden sonra da onlar çıktı hiç biz çıkıyoruz demeden ya yeni gelenle aramızda birşey yoktu şimdi ne oldu da benle konuşmuyor of ya ben neden böyle herşeyi kafaya takıyorum ben ne yapayım şimdi işimi bırakayım bunlar yüzünden yoksa onlar gibi hiç konuşmadan mı alıp başımı gideyim yemeğe falan bilmiyorum ki ne yapayım daha iyi bir iş bulsam hemen çıkarım ama yok işte böyle nereye kadar dayanırım ben bilmiyorum
cnm benim her işyerinde var böyle tipler onların istediğini yapma amaçları bu zatenbana da işyerimde mobing uyguluyorlar hatta bi bahaneyle ayrılmak istedim ama olmadı demekki burda hala kısmetim varmış ki Yüce Allahım onların oyunlarını bozdu inanki sen Allahı kalbinde hissedip onun için şükrünü ibadetini eksik etmezsen senin kuyunu kazmaya çalışanları kendi kuyularına düşürüyor.
Kimseyle muhatap olma üç maymunu oyna hatta işine bak bırak dedikonu yapsınlar iftira atsınlar Allah daima doğruyladır canım
böyle durumlarda hep dua et. Insanı zor anında herzaman sakinleştirir dua.. Iyiki yerinde değilim yoksa sabrımın inancımın yerini bir sure sonra sinir alırdı
ah canım benim şu çözümü bende yapabilem ne kadar da güzel olur onları umursamamak için elimden geleni yapıcam artık benim huzurum kaçıyor yeterince onlarında kaçsın bakma burda yazıyorum ama iş uygulamaya gelince tık yok bende
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?