Bahçe Bakımı ve Çiçekler İsabella'nın Bahçesi

Bir alana sadece güller ektim.Değişik renkte,çeşit çeşit gül aldım ve ektim ama güllerden istediğim güzelliği bulamıyorum.10 adet almıştım.3 tanesi kurudu ve 7 gül kaldı...Çok güzel tomurcuklanıyor ama açtıktan sonra gülleri sağlıksız bir hale dönüşüyor ve kuruyor.Tomurcuk halde iken kesip suya koyduğumda çok güzel açıyor ama dalında güzel açmıyor.Gübreler verdim,bitki besinleri verdim ama olmuyor bahçemin güllerini canlandırmayı başaramıyorum.Gül bakımı konusunda önerileriniz olursa paylaşırsanız sevinirim..

Ispanak ,soğan ve sarımsakta aynı şekilde 15 gün önce ektim.Onlardanda ıspanak ve soğan bir iki çıkmaya başlamış.Sarımsaktan henüz bir hareket yok...

Karnabahar,karalahana ve beyaz lahanayı ise fide olarak almıştım.Lakin ekmekte geç kaldığım için sadece birkaçtane beyaz lahana tutmuş diğerleri kurumuş..

2 yıl önce bahçeye ilk başladığımızda bu güzelim çiçekleri aldık.Ortanca ve güller çok iyi olmadılar maalesef.Bir türlü bu ikisinde başarılı olamadım.Hala canlılar ama ilk alındığı gibi çiçeklenmediler..Leylak ve hanımeli ise kurudular..​
Onun dışındakilerin hepsi (papatya,begonvil,sardunya,lavanta,biberiye,defne,yasemin...)büyüdüler,geliştiler...

Darısı başıma inşallah, nasıl huzurlu bir yer, toprağa eli çok yakışan kadın huzurun sağlığın daim olsun

Darısı başıma inşallah, nasıl huzurlu bir yer, toprağa eli çok yakışan kadın huzurun sağlığın daim olsun
İnşallah canım,seninde gönlünden geçtiği gibi olsun
Amin,sağol canım

Bugün tohumdan maydanoz ,dereotu,tere,roka, marul ve bezelye ektim..1 gün önce tohumları ıslattım. Bu şekilde daha çabuk çimleneceği söyleniyor.​

Şu şekilde ayırdım gelişimlerini takip edebilmek için..

Sadece marulları kasalara ektim sonra fide haline gelince yerlerine ekeceğim..

Bezelyeleri ise boylu boyunca duvar dibine ektim...

Ahhh hayalimdeki yaşam tarzı..
Resmen cennettesiniz..
Yeryüzündeki Cennetinizi Allah sermis önünüze..
Ne güzel bir mutluluk

Rezidanslarda, villalarda bedava olsa yasayamam..
BoYle bir yerde huzurla ölebilirim..

Bereketiniz, mutluluğunuz daim olsun.

Bahçede son gelişmeler iyi sayılır..Ispanaklar çimlenmeye devam ediyor. Bu arada ıspanağın yolculuğu oldukça uzunmuş. Yani 3-4 ay sonra ancak yenilebilecek duruma geliyormuş. Geç ektim keşke daha önce ekseydim..

Soğanlar ve sarımsaklar toprak yüzüne çıkmaya başladı

Pazılar ve baklalarda gelişim hızlandı

Lahanalarda iyi gibi

Allah size de nasip etsin inşallah..
Evet çok şükür mutlu ,huzurluyum. Bahçemi seviyorum
Amin, inşallah.Çok teşekkür ederim

Tohumdan havuç ve kırmızı pancar yetiştireyim dedim yaklaşık 1 ay kadar önce.Elimde ki karton yumurtalıklara toprak koyup tohumları ektim. Hergün fısfısla suladım ama aradan 15-20 gün geçmesine rağmen yeşermediler. Onlardan vazgeçtim ve o toprağı alıp iç mekan mutfak saksılarıma maydanoz,Frenk soğanı ve fesleğen ektim. Bir saksıda da çelikten lavanta üretmeyi denedim. Aradan 1 hafta geçtikten sonra ektiklerim yeşermeye başladı sanırken bir baktım benim toprakta kalan havuç ve pancar tohumları bunlar.Neden yumurta kaplarında yeşermeyip burayı tercih ettiler anlamadım...Biraz büyüsünler sonra bahçeye alayım..

Toprağın şifası yağmur..Bir süredir yağan yağmur bahçemide coşturdu. Tohumdan ektiklerim hızla büyümeye başladı..Bunlar 1 hafta öncesinden.İzmit e döndük ve haftaya gittiğimde dahada büyümüş olacaklar..

Soğan ve sarımsaklar

Roka

Tere

Maydanoz

Marullar biraz büyüdükten sonra bahçeye ekeceğim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…