- Konu Sahibi AskKirintisi
-
ohhhhhh canım ellerine sağlık:81:,sağlıkla yiyin İnşallah.Çok da güzel görünüyolar
waaw cok guzel gorunuyor saglikli ,guzel gunlerde yemek nasip olsunbu kış hazırladıklarımı sizlere göstereyim fikir olsun dedim kızlar, aslında çok şey yapamadım seneye çeşit artırıcam, bu yıl bunlarla idare edicez artık.
vişne reçeli
kayısı reçeli
çilek reçeli
biber salçası
biber, patlıcan, kabak kurutması
tarhana
salamura yaprak
cin biberi, fasulye, biber turşusu
melemen
kahvaltılık acı biber sosu
erik kompostosu
waaw cok guzel gorunuyor saglikli ,guzel gunlerde yemek nasip olsun
kız senı elıme gecırım dovucemdun geceden berı dursuuuu dıye bagrıorum aldım yedım ama kesmedı helekı o acı tursun gozumun onundne getmıore ne gusel yapmsın hepıcını ole sen esım bıle gozlerını portleterek bakdı yaptıklarına ddıgı sey su HAmarat hanımmıs esım bılem takdır ettı senı
hepsi çok güzel gözüküyor elinize sağlık.menemenlikleri ve acı biber sosları nasıl yaptınız acaba?
maşaallahnasıl bi emek ama...Allah kışın güzelce sağlıkla yemeyi nasip etsin inş.
günün birinde makus talihimi yenip evlenebilirsem sizden yemek tarifi isteyesim geldi
elinize sağlık
anammmm ne bunlar böyle kıtlık çıksa ya da savaş aç kalmazsınız bu kadar hazırlıkla
eline sağlık bunlarda beceri işte asma yapraklarından atsana bu tarafa
ellerine sağlık ...ben bunlara bayıldımm yaa :S:S buzluğada birşeyler atmışsınızdır kesin..Allah kısmet ederse şubatta evleneceğimm..Tariflri bir bir isterm...
yakala
ayol daha bunlardan dolaplarda var hepsini koymadım özellikle asma yaprakları dolu, daha yapmak isterdim ama semt pazarının olduğu günlerde hep bi yerlerdeydik, bu cumartesi inşallah biraz daha turşuluk alıcam....
tebrik edrim canım seni böyle ev hanımları insana ilham veriyor şu fasülyenin tarini yazabilirmisin müsait olduğunda..turşusu değilmi..
bu yapraklardan benim annem hem bide pet şişelere koyup ağzını sıkıca kapatıyı öyle de kalıyo baya:13:
evet canım turşusu
yarım kilo fasulye 1 kğ lık kavanoza tam denk geliyo...
uzun uzun güzelce kavanoza yerleştirildikten sonra yarım çay bardağı sirke (bardak büyük olcak tabi) dökülür. üzerine salamura tuzu ile karıştırılmış su ilave edilir (tuz ayarını kendin yapacaksın çünki hiçbir zaman ölçülü tarifler tutmuyor, biraz tuzlu olacak) en üstünede 8-10 diş sarmısak konur, varsa maydonoz koy koku versin ağzını sıkıca kapat.
bu tarifi oktay ustadan aldım canım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?