işde tüm kış hazırlıklarım (resimli)

çalışkan karınca misali epey hazırlanmışsınız kış için, ben cırcır böceği oldum bu yıl, anneciğimden gelenlerle yetineceğim sadece...
size de afiyet olsun, huzurla tüketin inşaAllah:)
benim ne annede nede kaynanadan gelecek bişey olmayınca iş başa düştü, ee oğlumda büyüyor nereye kadar hazır tüketcem diye düşünür oldum.
Ay maşaAllah, daha ne olsun. Bir de birşey hazırlayamadım demişsiniz:86:
Hepsinden istiyorum ben
Ellerinize, gönlünüze sağlık.
Rabbimiz c.c hayır ve şifa ile tüketmenizi nasip eylesin hepsini.

saol canım, salça, fasulye konservesi, yuvarlak tarhana falana eksik mesela onlardan istiyorum ama apartmanda onları yapmakda pek mümkün değil, fasulye konservesi haricinde....

Çok kötüsün gece gece turşuyu nerden buluacağım ben şimdi ? :)) Ellerine sağlık...

arkadasim su kahvaltilik aci biber sosunu nasil yaptin tarfini yazarmisin zahmet olmassa...
bide MASSALLAH neler neler yapmissin...ellerine saglik afiyet olsun...imrendim walla sana resimlere bakarken kisin biz ne yiyecez acaba dedim kendi kendimeee ha birde dedimki noluyor savasami gidiyoruzo kadar cok sey yapmissin ki hamaratsin walla ne diyimmm

ellerne sağlık canım, hepsi nefis gözüküyor...ben de bu sene 1-2 çeşit reçel yapmayı düşünüyorum, bakalm becerebilecek miyim :)

ellerine sağlık hepsi çok güzel görünüyor.
ben buzluğa fasulye,bezelye koydum senden patlıcanı nasıl hazırladığını öğrenebilirmiyim
birde acur turşusu,şeftali reçeli yaptım

teşekkür ederim canım,ben suyu kaynatmadım umarım birşey olmaz ,birde yağlı turşu varmış yakıda onuda yapıcam bir bilgin varsa paylaşırmısın
ayrıca(nohut) demişsin neden nohut katılıyor ilk kez duydum da bilgilendirirsen sevinirim:))

Çok kötüsün gece gece turşuyu nerden buluacağım ben şimdi ? :)) Ellerine sağlık...

saol canım..
maşallahhhhhhh! eline,emeğine sağlık canım harika görünüyor hepsiAllah güle güle yemeyi nasip etsin
amin canım, herkes yapabilir zor değil çok basit bazıları..

canım, benim yaptıklarım çok bişey değil ki, benim çevremde ne hatunlar var...

ellerne sağlık canım, hepsi nefis gözüküyor...ben de bu sene 1-2 çeşit reçel yapmayı düşünüyorum, bakalm becerebilecek miyim :)
canım bu mevsimden sonra portakal kabuğu ve ayva reçeli olur, geç kalmadın mı....

yağlı turşuyu hiç duymadım canım..
nohut turşunun mayalanmasını sağlıyormuş, annanemler hep atardı, oktay ustada hep atıyor ben farkı farkedemiyorum ama usuldendir diye atıyorum :)
ha bide sebzeyi sert tutarmış nohut... erimemesi için atılıyormuş..

domatesli acı biber tarifi

1 kilo biber
yarım kilodan biraz fazla salçalık domtes rendesi
1 büyük çay bardağı sirke
2 kaşık kaya tuzu
15-20 tane saırmsak
üzeri için maydonoz

biberin saplarını çıkarın yıkayın büyük bir kaba koyun, içine domtes rendesini ekleyip sirle sarımsak tuz ekleyip iyice harmanlayın, kavanoza yada herhangi bir plastik kaba koyun üzerine bir tutam maydonoz koyun ağzını sıkıca kapatın. 20 güne olmuştur.
afiyet olsun.

HaYaTiM geç oldu biraz canım üzgünüm

kaya tuzu 3 çorba kaşığı oalcak kızlar yanlış yazmışım, düzelt seçeneği kaldırılmış kötü olmuş

kaya tuzu hangi tuz acaba normal tuz olmazmi bide sirke uzum sirkesimi elma sirkesimi cok soru sordum ama biberleri butunmu atiyoruz yoksa robottanmi geciyoruz tarif icin tesekkur ederim canim ayrinitisinida anlatirsan zahmet olacak ama kusura bakma artik

kaya tuzu diye yazar üzerinde salamura tuz diye. normal tuz atarsan turşun eriyebilir, ama biberin sert bi yapısı var, kaya tuzu hiç bulamassan normal tuz at ama kontrol et tuzunu aynı tatda olmayabilir kaya tuzu ile.

biberlerin sapını elinle koparıp bütün bütün atıyorsun canım.
sirke üzüm sirkesi olacak.

Son düzenleme:
elinize sağlık çok güzel gözüküyorlar

özellikle kuru patlıcanın dolmadını çok severim

Minik minik olan biber turşularına içim gitti valla.

çok kolay canım, zamanıda geçmedi pazardan kesin bulursun tarifinide verdim, garantili kesin tutar.

elinize sağlık çok güzel gözüküyorlar

özellikle kuru patlıcanın dolmadını çok severim

saol canım, bende çok severim en sevdiğim dolma çeşididir yaprakdan sonra...

sanirsam yanlis tarifi almisim ben :) benim dedigim su kahvaltilik olan varya biber sosu gibi bisey yaziyodu o :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…