- Konu Sahibi AskKirintisi
-
canım diğeri kabak kurutması ve dolmalık biber, kabağı kızartmalık gibi doğrayıp kurutuyorsun, biberide ipe dizip balkonda kurutuyorsun.
sarı biberleri domates rendesiyle turşu kuruyorum, su yerine domtes rendesi yani.
4. resim erik kompostosu
5. resim tembel usulü biber salçası
salamura tuzu marketlerde pazarda heryerde var, turşuluk zamanda yani eylül ayında her yerde kaşına mutlaka çıkıyordur.
7. resim salamura yaprak asma yaprağı
11. resim vişne reçeli
canım tüm bunları tek tek tarif etmem pek mümkün değil, sen kesin yapacaklarını sor ben püfleriyle birlikte yazarım sana.
Kadın var kadıncık var diye boşuna söylememişler.intihar etmeye gidiyorum :):26:
kabağı nerde kurutuyosun? ve sonra o kuru kabaklarla napıyosun ne oluyor yani yemek olarak?
patlıcanla dolmalık biberi (yeşil biber dimi) ipe dizip balkona mı asıyon?
ben o zaman minik sarı biberler var ya 3. resimde onun tarifini istiyorum
ama detaylı verirsen sevinirim ölçülerini göz kararım pek yoktur
teşekkür ederim cevapların için
Kadın var kadıncık var diye boşuna söylememişler.intihar etmeye gidiyorum :):26:
benimde annem yapsa becerebilse şahsen bende tembellik ederdim ama kimseden gelmeyince iş başa düşüyor...ohhh ne güzel şeyler yapıyorsunuz böylee.. şimdilik anneciğim yapıyor ben yiyorum:) ve tabiki öğrenmeye çalışıyorum evlendiğimde de ben yapacağım inşallahh:)
SüpersinizBende hamarat bi hatun olmak istiyorumm
elinize sağlık.ben bu sene sadece sebze attım derin dondurucuya.çünkü geçen sene yaptıım domatesler kavanozda bi garip oldu kokusu kıvamı beceremedim sanırım.reçel de denedim çilek ve kirazların su içinde yüzdüğü şekeri ağıza gelen 2günde küflenen berbat bi karışım desem daha doğru olur:)ama tarhana ve turşularım hep en süperinden anneciim saolsun ona çekseymişim keşke..kurutulmuşları da alıorum migrostan oluyo bitiyo işte
akşama tarif defterime bakar veririm canım tarifi. (tam ölçü istediğin için )
kabağı tepsiye dizip balkonda güneşte kurutuyorum. yeşil dolmalık biber ve patlıcanıda ipe dizip balkon demirlerine bağlayıp kurutuyorum.
kabağı yumuşayana kadar haşlayıp süzüyorum, azıcık tereyeğıyla karıştırıyorum. süzme yoğurtla harmanlayıp tereyağlı sos yapıp üstüne döküyorum. salçalı yemekde yapılıyor ama ben meze olarak kullanıyorum.
yorumuna çok güldüm canım yaaa
inanın çok zor değil herkes yapar, vakti olan herkes tabi....
benimde annem yapsa becerebilse şahsen bende tembellik ederdim ama kimseden gelmeyince iş başa düşüyor...
olursun canım yeter ki iste....
evet canım turşusu
yarım kilo fasulye 1 kğ lık kavanoza tam denk geliyo...
uzun uzun güzelce kavanoza yerleştirildikten sonra yarım çay bardağı sirke (bardak büyük olcak tabi) dökülür. üzerine salamura tuzu ile karıştırılmış su ilave edilir (tuz ayarını kendin yapacaksın çünki hiçbir zaman ölçülü tarifler tutmuyor, biraz tuzlu olacak) en üstünede 8-10 diş sarmısak konur, varsa maydonoz koy koku versin ağzını sıkıca kapat.
bu tarifi oktay ustadan aldım canım.
hepsi çok güzel görünüyor ,allah güle güle yemeyi nasip etsin.
az çok bende yapıyorum ama ben genelde difrize koyuyorum ,kurutmaları nedense hiç sevmiyorum annem yapardı ama ben hiç yapmadım,
aklıma gelmişken size şöyle bir fikir vereyim ,yazdan reçellik istediğiniz çeşit meyveleri reçel yapar gibi hazırlayın, tencerede 1 kg meyveye 2 bardak şeker koyup 10 dk pişirin paketleyip hooop difrize, kışın çıkarıp önce tencerede şeker ve az suyu kaynatıyorum malzemeyi ilave edip birazdaha kaynatıyorum limonunu ilave ettikten sonra bir taşım daha kaynatıp indiriyoruz ocaktan ohhhh alsana mis gibi ,şeftali,çilek incir, kayısı,vişne, mürdüm eriği, vs (şimdi aklıma gelenler bunlar) reçeli afiyetle yiyin.
bende tam turşu tarifi arıyordum ,geçenlerde yaptım fasulye turşusu ,biraz arttı fasulye tutup üzerine sıkıştırdım 1 hafta sonra turşu oldu ,ama suyu yok denecek kadar az boşaltıp 2 kaba koycam ,şimdi gene yapıcam ama ben istiyorum ki en az bir ay sonra olsun ,senin tarifini yapıcam sanırım ben hafif haşladığım için çabuk oldu bakalım böle nasıl olucak.birde sarımsak turşusu yapıcam aynı şekilde mi yapılıyor acaba ,karışık,salatalık, fasulye,vs turşusu yaptım ama sarımsak turşusunu ilk kez yapıcam bakalım nasıl olucak. birde ben elma sirkesi kullanıyorum ama kokusunu sevmiyorum üzüm de iyi saklamıyor gibi sen hangi sirkeyi kullanıyorsun, ve limonlada yapıyorlar sen denedin mi? nasıl oldu ben hiç yapmadım , hadi bugün cevap ver yapıcam bak:))
kız allah iyliğini versin çlok güldüm
bu kış hazırladıklarımı sizlere göstereyim fikir olsun dedim kızlar, aslında çok şey yapamadım seneye çeşit artırıcam, bu yıl bunlarla idare edicez artık.
vişne reçeli
kayısı reçeli
çilek reçeli
biber salçası
biber, patlıcan, kabak kurutması
tarhana
salamura yaprak
cin biberi, fasulye, biber turşusu
melemen
kahvaltılık acı biber sosu
erik kompostosu
ellerine sağlık hamarat hanımcık
KAHVALTILIK ACI BİBER SOSUNUN TARİFİNİ VERİR MİSİN?
1 kilo salçalık biber
1 kilo patlıcan
2 kilo domates 1 baş sarmısak
15-20 tane acı biber, (fazlada konabilir)
2 yemek kaşığı sirke
tuz
1 çay bardağı sıvı yağ
istediğiniz baharatlar
biber ve patlıcanı közle minik minik doğra.
Büyük bir tencereye salçalık domatesleri rendele 3/1 oranında suyunu çeksin kaynat. Közlenilen malzemleri ekle, acı minik biberleride minicik doa ekle, biraz kaynayınca diğer tüm malzemelri ekle tadına tuzuna bak kavanozlara boşlat ters çevir 1 gece beklet sonrada buz dolabına... Afiyet olsun...
canım bişi sorcam ya ben kalan tuşu suyuna tekrar turşu kurulurmu biber turşum vardı biz onu yedik dayanamadık suyu kaldı gene biber atsam olurmu acaba tuşum sirke su felan koymam gerekirmi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?