işde tüm kış hazırlıklarım (resimli)

kabağı nerde kurutuyosun? ve sonra o kuru kabaklarla napıyosun ne oluyor yani yemek olarak?
patlıcanla dolmalık biberi (yeşil biber dimi) ipe dizip balkona mı asıyon?

ben o zaman minik sarı biberler var ya 3. resimde onun tarifini istiyorum
ama detaylı verirsen sevinirim ölçülerini göz kararım pek yoktur
teşekkür ederim cevapların için

ohhh ne güzel şeyler yapıyorsunuz böylee.. şimdilik anneciğim yapıyor ben yiyorum:) ve tabiki öğrenmeye çalışıyorum evlendiğimde de ben yapacağım inşallahh:)

akşama tarif defterime bakar veririm canım tarifi. (tam ölçü istediğin için )
kabağı tepsiye dizip balkonda güneşte kurutuyorum. yeşil dolmalık biber ve patlıcanıda ipe dizip balkon demirlerine bağlayıp kurutuyorum.
kabağı yumuşayana kadar haşlayıp süzüyorum, azıcık tereyeğıyla karıştırıyorum. süzme yoğurtla harmanlayıp tereyağlı sos yapıp üstüne döküyorum. salçalı yemekde yapılıyor ama ben meze olarak kullanıyorum.
Kadın var kadıncık var diye boşuna söylememişler.intihar etmeye gidiyorum :):26:

yorumuna çok güldüm canım yaaa
inanın çok zor değil herkes yapar, vakti olan herkes tabi....
ohhh ne güzel şeyler yapıyorsunuz böylee.. şimdilik anneciğim yapıyor ben yiyorum:) ve tabiki öğrenmeye çalışıyorum evlendiğimde de ben yapacağım inşallahh:)
benimde annem yapsa becerebilse şahsen bende tembellik ederdim ama kimseden gelmeyince iş başa düşüyor...

Süpersiniz Bende hamarat bi hatun olmak istiyorumm

olursun canım yeter ki iste....

elinize sağlık.ben bu sene sadece sebze attım derin dondurucuya.çünkü geçen sene yaptıım domatesler kavanozda bi garip oldu kokusu kıvamı beceremedim sanırım.reçel de denedim çilek ve kirazların su içinde yüzdüğü şekeri ağıza gelen 2günde küflenen berbat bi karışım desem daha doğru olur:)ama tarhana ve turşularım hep en süperinden anneciim saolsun ona çekseymişim keşke..kurutulmuşları da alıorum migrostan oluyo bitiyo işte

o domates konservesi her 2 evden birinde yapılıyordur kesin ama ben hiç sevmedim.
konserve kokusu geliyor. kışın çok domates kullanmıyoruz zaten çok gerekliyse alıyoruz salkım domates mis gibi kokulu tamamdır.

reçelin şekerlenmemesi için limon yada tuzunu atmak gerekiyor....

canım rabbim ağız tadıyla yemeyi nasip etsin inş. sen bu azimle daha neler yaparsın bende çok istiyorum kendim yapmayı ama kayınvalidem saolsun yapar yollar bana fırsat kalmıyo ama genede bu sene ona pek bırakmadan buzluğu şimdiden doldurdum bakalım ama şu konserve işinden pek anlamıyorum

canım çokkkk teşekkür ederim
kabak da ilginçmiş
benim ev bahçeli ama uyuz kediler cirit atıyo oraya koysam kesin koklarlar bişey yaparlar

çok güzel olmuş hepsi ellerine sağlık güzel günlerde sevdiklerinle afiyetle ye inşallah

nasıl imrandim valla keşke ben de yapsam yiyen olmayınca yapamıyorum böle ağzım açık herkeze bakıyom işte

hepsi çok güzel görünüyor ,allah güle güle yemeyi nasip etsin.
az çok bende yapıyorum ama ben genelde difrize koyuyorum ,kurutmaları nedense hiç sevmiyorum annem yapardı ama ben hiç yapmadım,

aklıma gelmişken size şöyle bir fikir vereyim ,yazdan reçellik istediğiniz çeşit meyveleri reçel yapar gibi hazırlayın, tencerede 1 kg meyveye 2 bardak şeker koyup 10 dk pişirin paketleyip hooop difrize, kışın çıkarıp önce tencerede şeker ve az suyu kaynatıyorum malzemeyi ilave edip birazdaha kaynatıyorum limonunu ilave ettikten sonra bir taşım daha kaynatıp indiriyoruz ocaktan ohhhh alsana mis gibi ,şeftali,çilek incir, kayısı,vişne, mürdüm eriği, vs (şimdi aklıma gelenler bunlar) reçeli afiyetle yiyin.

bende tam turşu tarifi arıyordum ,geçenlerde yaptım fasulye turşusu ,biraz arttı fasulye tutup üzerine sıkıştırdım 1 hafta sonra turşu oldu ,ama suyu yok denecek kadar az boşaltıp 2 kaba koycam ,şimdi gene yapıcam ama ben istiyorum ki en az bir ay sonra olsun ,senin tarifini yapıcam sanırım ben hafif haşladığım için çabuk oldu bakalım böle nasıl olucak.birde sarımsak turşusu yapıcam aynı şekilde mi yapılıyor acaba ,karışık,salatalık, fasulye,vs turşusu yaptım ama sarımsak turşusunu ilk kez yapıcam bakalım nasıl olucak. birde ben elma sirkesi kullanıyorum ama kokusunu sevmiyorum üzüm de iyi saklamıyor gibi sen hangi sirkeyi kullanıyorsun, ve limonlada yapıyorlar sen denedin mi? nasıl oldu ben hiç yapmadım , hadi bugün cevap ver yapıcam bak:))

Kadın var kadıncık var diye boşuna söylememişler.intihar etmeye gidiyorum :):26:

kız allah iyliğini versin çlok güldüm

suyu yeterli miktarda tuz ile karıştırıp kaynatıp soğutuyorum. soğuyan tuzlu suya yeterrli miktarda sirke katıyorum.
malzeme herneise (sarımsak, arpacık soğanı, salatalık vs...) kavanoza yerleştirirken aralarına sarımsak nohut atıyorum, turşu suyunu döküyorum.
kaynamış soğutulmuş suda bulanıklık olmuyor su berrak oluyor.
sarımsak turşusu bana lezzetsiz geliyor, olsa yerim ama özellikle hiç yapmadım ama bi akrabam yapmış soğan ve sarımsak, yedik yani...

ellerine sağlık hamarat hanımcık
KAHVALTILIK ACI BİBER SOSUNUN TARİFİNİ VERİR MİSİN?

ya vermişsin tarifi zaten canım.bende yapıcam eve gidince
anneme söyliyimde yapalımtadı eminimki çok güzeldir.közlenince
tadı tam ortaya çıkar malzemenin.ellerine sağlık

canım bişi sorcam ya ben kalan tuşu suyuna tekrar turşu kurulurmu biber turşum vardı biz onu yedik dayanamadık suyu kaldı gene biber atsam olurmu acaba tuşum sirke su felan koymam gerekirmi

çalışkan karınca misali epey hazırlanmışsınız kış için, ben cırcır böceği oldum bu yıl, anneciğimden gelenlerle yetineceğim sadece...
size de afiyet olsun, huzurla tüketin inşaAllah:)

Ay maşaAllah, daha ne olsun. Bir de birşey hazırlayamadım demişsiniz:86:
Hepsinden istiyorum ben
Ellerinize, gönlünüze sağlık.
Rabbimiz c.c hayır ve şifa ile tüketmenizi nasip eylesin hepsini.

canım bişi sorcam ya ben kalan tuşu suyuna tekrar turşu kurulurmu biber turşum vardı biz onu yedik dayanamadık suyu kaldı gene biber atsam olurmu acaba tuşum sirke su felan koymam gerekirmi

canım bizde kalan turşu suyuna hep lahana kurulur, hiç denemedim başka bir malzeme ama seninkinin suyu berrak tadı güzelse dene bence, ama beyazlaşma varsa hafif bulanıklık varsa riske atma lahana kur gitsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…