işde tüm kış hazırlıklarım (resimli)

Bu kış size yemeğe geleyimmi.Çok lezzetli olacak eminim.Güzel günlerde kullanın inş.

bu yapraklar salamuramı oluyorr..Pet şişe sağlıklı değil ise neye koymalıyız..Ben hiç bişey bilmiyorum yaaa...

saol arkadaşımız çok az haşlamayacakmıyız fasülyeyi çok özendim sana...eviyle ilgili birisin ne güzel...

liseden beri çalışan bebek olunca eve kapanan biri olarak evde çok sıkılıyorum bişeyler yamak zevk veriyor, annem kaynanam gibi yol gösterenimde yok hep kendi çabam canım...

fasulyeyi karadenizliler haşlayarak yapıyorlar ama ananemlerden de hatılıyorum çiğden yaparlardı,
zaten en iyi turşu çiğden yapılanıdır derler ya.... sen istersen azıcık haşla, yada 1 kilo al, 1 kavanozu haşla yap diğerini çiğden seneye hangisi hoşuna giderse ondan yaparsın...

Son düzenleme:
Bu kış size yemeğe geleyimmi.Çok lezzetli olacak eminim.Güzel günlerde kullanın inş.

buyur gel canım beklerim

bu yapraklar salamuramı oluyorr..Pet şişe sağlıklı değil ise neye koymalıyız..Ben hiç bişey bilmiyorum yaaa...

tuzlu su ile olan herşey salamura olur canımm, zeytin peynirde bekler tuzlu suda.

kavanoza koydum ben canım, bir çok insan pet şişede bekletir ama aylarca bekleyeceği için sağlıklı değil, bazılarıda dondurucuya koyuyor ama benim yerim yok hem salamura daha lezzetli.
birde kuru kuru pet şişeye koyulur ağzı sıkıca kapandığı için oda dayanır, ama ben salamurdadan vazgeçemiyorum alışkanlık işde.

ayyy ellerine sağlıkkk kıs ben de bayılırım böle işlerle uğraşmaya. hani kışa bişiler hazırlama düşüncesi falan hoşuma gidio. şimdilik annemle sadece turşu ve reçel yapıoz. ama pek çeşit bilmioz. bu forumdan öğreneceğim çokkk şey var anlaşılan

bu arada afiyetle ye şekerimmm

ağzımın suyu aktı o leziz reçellere vallahi
çok güzeller..
bende az buçuk bişeyler yaptım,yapıyorum da..
genel olarak dondurmak usulü hazırlıklarım benim..

vallahi bayıldımm bayılldımm,ellerine sağlık arkadaşım

elinize kolunuza sağlık:))
afiyet olsun
darısı bize:)
benim gözümde fasulye turşusunda kaldı bu arada

ya canım annemle bızde basladık hazırlıklara ama karar veremedık nasıl yapıcagımıza sen kahvaltılık kırmızı bıberlı acı sosu nasıl yaptın ? Yazarsan sevınırımm..

offf bunlar ne yaaaa

bazılarını anlamadım ne olduğunu sorayım

- 2. resimde biri patlıcan diğer ikisi ne ve sen mi kurutuyosun onları, evetse nasıl?

- 3. resimdeki önceki sarı minik biberleri nasıl yapıyosun eşim bayılır ona

- 4. resimdekilerin ne olduğunu anlayamadım

- 5. resimdeki sağda görünen menemenlik biber ve domates, en sağdaki sadece domates mi ne?

- fasulye turşusunu tarif ederken salamura tuzu demişsin, o ne oluyor nerde satılıyor

- 7. resimdekilerin de ne olduğunu anlayamadım

- 11. resmin de ne olduğunu anlamadım

ya bi de tüm bu yaptıklarını tarif etsen ne güzel olur o zaman tam cennetliksin

canım diğeri kabak kurutması ve dolmalık biber, kabağı kızartmalık gibi doğrayıp kurutuyorsun, biberide ipe dizip balkonda kurutuyorsun.

sarı biberleri domates rendesiyle turşu kuruyorum, su yerine domtes rendesi yani.
4. resim erik kompostosu
5. resim tembel usulü biber salçası

salamura tuzu marketlerde pazarda heryerde var, turşuluk zamanda yani eylül ayında her yerde kaşına mutlaka çıkıyordur.
7. resim salamura yaprak asma yaprağı

11. resim vişne reçeli

canım tüm bunları tek tek tarif etmem pek mümkün değil, sen kesin yapacaklarını sor ben püfleriyle birlikte yazarım sana.

Son düzenleme:

eskiler kurutmalık çok yapar annen kesin biliyordur, ama şimdi dondurucular çıktığı için pek kimse kurutmuyor.

Allah ağız tadıyla yemeği nasip etsin hepsi birbirinden lezzetli gözüküyo
saol canım..

çok beceriklisiniz maşAllah,elleriniz dert görmesin

amin canım, valla ben beceriyorsam herkes becerir, evlenince öğrendim bekarken bişey bilmezdim..

dondurma usulü bende attım bişeyler ama onların fotolarını çekmek mümkün değil....

elinize kolunuza sağlık:))
afiyet olsun
darısı bize:)
benim gözümde fasulye turşusunda kaldı bu arada

ayyy herkesin gözü bişiyde keşke yakın olsakda paylaşabilsek

ellerine sağlık hepsi harika gözüküyor allah ağız tadıyla yemeyi nasip etsin
saol canım...

ya canım annemle bızde basladık hazırlıklara ama karar veremedık nasıl yapıcagımıza sen kahvaltılık kırmızı bıberlı acı sosu nasıl yaptın ? Yazarsan sevınırımm..

1 kilo salçalık biber
1 kilo patlıcan
2 kilo domates 1 baş sarmısak
15-20 tane acı biber, (fazlada konabilir)
2 yemek kaşığı sirke
tuz
1 çay bardağı sıvı yağ
istediğiniz baharatlar

biber ve patlıcanı közle minik minik doğra.
büyük bir tencereye salçalık domatesleri rendele 3/1 oranında suyunu çeksin kaynat. közlenilen malzemleri ekle, acı minik biberleride minicik doa ekle, biraz kaynayınca diğer tüm malzemelri ekle tadına tuzuna bak kavanozlara boşlat ters çevir 1 gece beklet sonrada buz dolabına... afiyet olsun...

Maşallah Hastayım böyle maharetli hanımlara. Ben de öyle olurum inşallah

valla hamarat hanımlara özeniyorssan bir gün sende mutlaka onlar gibi olacaksın, içinde istek var çünkü.
yukarıda yazdım ben yapabildiysem herkes yapar. evlenince öğrendim.

birkaç bişey yapınca gerisi geliyor zaten. ben çok seviyorum bunlarla uğraşmayı...

ohh harika görünüyor.güle güle afiyetle yiyin turşuları ayrı ayrı yapmışsın.bence harika bir fikir olmus.hangisinden istersen onu çıkartıp yersin bende kornişon tuşu denemeyi düşünüyorum bakalım nasıl olacak :44:

İnşallah Ben de seviyorum, evlendiğimde tam anlamıyla öyle olmayı planlıyorum :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…