İşe dönmek - mesai saati ve bebeğim..

İlk kızım 3,5 aylıktı işe döndüğümde. Annemle aynı semtte ama araba ile 2-3 dklık mesafede oturuyordum.Sabah uyandırmadan giydirip araba ile götürür bırakırdım.. Çalışma saatlerim 8,30-19,00 ve 7,30 da evden çıkar 20 de evde olurdum...Biraz büyüyüp anlamaya başlayınca sabah uyanık olduğunda beni yolcu ederlerdi.. Bazı günler saçlarıma yapışır bırakmaz o ağlar ben de yolda ağlardım...Benden sonra ağlaması kesilir gününü anneannesi ile gayet güzel geçirirdi. Akşam yine naz niyaz.. Annem de Allah razı olsun hep onunla ilgilenir aktivite falan ne varsa verimli zamanlar geçirirdi.
2 yaşındayken annemlerle aynı sokaktan ev almak nasip oldu.. Kışın sabah uyur oluyorsa annem geldi bana uyanınca alıp evine götürdü falan filan... Şimdi 11 yaşın içinde kızım.. Ve şükürler olsun çalışan anne olmanın ve ilk çocuk olmasının sadece bana travmaları olmuş olabilir. Çocuğum gayet sağlıklı başarılı olgun bir çocuk.. Yapısal tabiki..
Şimdi 14 aylık bir kızım daha var ve aynı şekilde ona da annem 3,5 aylıktan beri bakıyor.. Ablasının da çok faydası var .Ve ikinci çocuğum olduğundan mı bilemiyorum ne hamilelik streslerim ne lohusalığım ne de çocuktan ayrılığım problem olmadı... Evet birlikte çok vakit geçiremiyoruz ama kısıtlı zamanı kaliteli geçirmeye çalışıyoruz diyelim..
Uzun yazdım kusura bakmayın ama yaşamayan anlayamaz sizi çok iyi anlıyorum.. Bebeğinizi özellikle uyandırmayın bence ama uyanık olduğunda ufak ufak anlatın bilsin nereye gittiğinizi kaçmayın vedalaşıp çıkın...

Z
Ah şu mesailer keşke daha kolay olsa Ama dediğiniz gibi oğlumun annemlerde çok mutlu olduğundan eminim galiba zamanla korkularımın yersiz olduğunu göreceğim

Ne kusuru aksine bu kadar güzel detaylı açıkladığınız için ben teşekkür ediyorum. Aileler en büyük şansımız Allah başımızdan eksik etmesin ve destekleriyle bende altından kalkacağıma inanıyorum sizlerinde bu desteklerinizle tabiki

evet huysuz oluyorlar ama alisiyorlar. normalde sabahlari huysuz olan bir cocuksa, zaten oyle gidiyor. ama normalde huysuz degilse, bir hafta sonra falan alisir. ben cocuklarin hepsinde calistim, zor tabi ama herkes idare ediyor. en onemli sey cocuklara bunu dogal bir sey gibi yapmak ve dramaya izin vermemek. is zamani da cocuklarimin yaninda olunca bence cocuklar cok eksikligini hissetmiyor.

bu arada anneniz neyden anliyorsa ona gore destek olun. anne de olsa KVde de olsa bence cocuk bakmak yorucu bir is ve bikiyorlar. anneniz parayi seven birisi ise maddi destek olun, nazlanmayi seviyorsa hediye alin. ve ihtiyaciniz haricinde sakin ekstra bakmasini istemeyin 1) cok fazla bakinca bikiyorlar ve cocuga yansitabiliyorlar, ya da cocugun yaninda surekli sikayet ediyorlar 2) cocuk annenin kontrolunden cikiyor, bence cocugun terbiyesi icin iyi birsey degil.

bir diger nokta da, bakan kisiyi cok sikmayin, bi kac tane kuraliniz olsun, onlarin disinda esnek olun. bazen anneler cok hayalperest olup her sey mukemmel olsun istiyor, halbuki belki kendi baksa arada seker de verecek, belki bi ogunu de makarna ile gececek vs.

Cok fazla takmayin cogu sey sizin kafanizda bende oglum iki yasindayken calismaya basladim bir gun bile arkamdan aglamadi yani belkide cocugunuz sizden daha cok hazirdir bilemezsiniz :) sabah uyandirmayin coxugu aksamdan anlatin o anlar merak etmeyin babasida birakirken soylesin zaten iki yasa az kalmis emzirmeyide bırakabilirsiniz gun icinde hic aramamis olur sizi boylece

Çok haklısınız annem parayla mutlu olabilir hediyeden daha çok o yüzden ona iyi geleceğini umuyorum ve bende yorulup sıkılacağını düşünüyorum çünkü ev sorumluluğu üstüne çocuk çok zor ama eşimin rahat mesaisi ve babamın desteğiyle 1 yıl geçer diye düşünüyorum sonra kreş yarı zamanlı bile olsa ferahlatır annemi

Ben 7 aylıkken döndüm şuan 9 aylık
Sabah 8 de evden çıkıyorum. Bu nedenle 7 de ben kaldırıyorum ki 1 saat vakit geçirebilelim.
Akşamda 5 te evdeyim bebişimde 8 de uyuyor o 3 saat sadece onunla ilgileniyorum ne yemek yiyorum ne başka bir sey yapıyorum.
Her günümüz böyle ikinizde alıştık
Önemli olan bebekle tüm gün beraber olmak değil kaliteli vakit geçirmek. Birlikte olduğunuz süreleri güzel değerlendirirseniz hiç bir sorun yaşamazsınız özlem başka tabi ama insan alışıyor eve bi geliyorsunuz kokusunu bile özlemiş oluyorsunuz
Bir de size tavsiyem mutlaka vedalaşarak gidin hatta kapıdan sizi hep uğurlasın yani.
Kaçarak,saklanarak,oyalayarak asla gitmeyin
Arkanızdan ağlayacaksa bile sizi görerek ağlasın giderkende, akşam dönünce işe gidip geleceğinizi anlatırsınız diğer türlüsü psikolojisi için çok daha zararlı.
Merak etmeyin ikinizde alışacaksınız zamanla sevgiler

Geçer bu zamanlarda. İyi bir kreşe verdiğinizde mutlu bile olacaksın. Sürekli görüntülü arar seni o

anladim, o zaman esinle anlasip arada harclik verin, bakici parasi degil de, bir bahane ile verirsiniz, hediye gibi.

bir de ben aralarda izin aliyordum, mesela yillik izne 1 hafta ayirip, kalanlari cocuk hasta oldugunda ya da bakan kisi veya ben bunaldigimda sirf evde oturmak ya da disarida gezmek icin bile bir gun aliyordum.

Konuyla alakasız ama bu da bana aşırı yalan geliyor..’uzaktan çalışma bitse de işe dönsek’ muhabbeti yapanlar işyerinde net çalışmayanlar ve sosyalleşmek için işi kullananlar..
gerçekten beyniyle kendini işe verenler iş üreten için uzaktan çalışma gibi nimet var mı?? Sırf bu zihniyet yüzünden ofise dönüyor herkes dünya uzaktan çalışmaya geçerken

Vallaha annenizi tebrik ettim Allah razı olsun ne iyi anne.benim annem bizi işten çıkarana kadar duygu sömürüsü yaptı kızımla ağlayarak aradı beni işten çık gel bırak işi bu çocuk garip kaldı nasıl ağlıyor hüngür hüngür.beni ablamı aynı teknikle istem cikartana kadar ağladı çocuklarımızı kız kullandi bunlar annesiz boynu bükük diye diye ikimizide işinizden etti

Annem farklı bir şehirde, çocuklarımı kendim büyüttüm, annem gelmedi, çevrede eş dost akraba torunları için şehir, ev değiştirince pişman oldu ve vicdan azabı çekiyor. O yüzden. Tatillerde bırakıyorum bende yoksa kendini iyice kötü hissedecek

Böyle annesi çocuğuna bqkanlara imrenerek bakıyorum.benim hiçbir zaman ne annem ne kv dem bakmadı .kv yaşlıydı hadi ona bile çok darilmadimda annem hiçbir zaman istem di bizim calismamizi .hep gözümde kaldı.bende artık kendi toeunuma Allah sağlık nasip etsin gücüm yettikce bakacağım.benum yaşadığımı yaşamasın.isine rahatça gitsin .iş yerinde ağladım hep gözüm yaşlıydı çocuğumda kaldı aklım .konu sahibi yaramı destiniz.
Kızımı cumartesi çalıştığım halde anneme evdeyim tatilim diye cumadan gidip alıyordum kızıma 7 yaşındaydı telefonumu veriyordum.eve bırakıp ise gidiyordum.ordan şirket telefonuyla hep arayıp kontrol ediyordum düşünün.kucuck cougumu mecburdum ve kendi bunu istiyordu yalvarıyordu evimiz götür anne diye.sandivic yapar bırakırdım.onu yerdi arar bir saattr bir sorardım ne yapıyorsun diye.kendide hep arardi anne ne zaman geleceksin diye böyle böyle calistim yaşadığım stresi düşünün .aman aman geçti gitti işte o gunler hepsi bir nai kalıyor şimdi kızım 12 yaşında kızkardeşini ona bırakıyorum gül gibi bakıyor yavrum büyüdü.annanemize ihtiyaç bile kalmadı yalvarsa birkwmiyorum artik

Gwne iyi ne güzel tatil debakiyir mis gibi benim son yazdığımı okuyun ne çektim nasıl baktım çocuğuma görün

Merak ettim kaç yaşında 3 ay biraktnz arada gittiniz çocugnuzu görmeye?

Çok üzüldüm adınıza keşke daha idareci ve anlayışlı olabilseymiş anneniz. benimde korkum annemin yorgun düşmesi yoruldum demez ama surat asabilir neler yaşayacağız merak ediyorum umarım kimse üzülmez

Aslında evde olmanın verdiği bıkkınlık, üstüne ev sorumluluğu , çocuklar çocuklara bakan ve anne evde olunca evde hep hareket , aralarda yemek temizlik full devam etmesi insanı bezdiriyor

Ben ilk yılımı doldurup hak kazanana kadar alamam gibi İzin çok zorda kalmadıkça ama eşim devreye girecek onun işi daha esnek destekleyecek bizi inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…