- 9 Aralık 2009
- 17.203
- 54.920
- 1.123
- Konu Sahibi blackberryy20
-
Ne olacak tip var ki?Erkek icin mi biraktim?? Ben o ise nisanliyken maddi olarak zorlanicam diye girmistim zaten. Bende memur olacak tip yok zaten
4 senedir istedigim isi bulamadim da ne demek?!? Calismak isteyen, dusukten de olsa baslar, istedigi yere de paralelde basvuruya devam eder.Merhaba kızlar, 4 senedir evliyim ve ev hanımıyım. Bebeğim yok, üniversite mezunuyum ama çalışmıyorum. Aslında çalışmak istiyorum ama kendime uygun iş bulamıyorum. Maddi olarak bi sıkıntımız yok, evimiz var, borcumuz yok durumumuz iyi çok şükür. Ama kendimi işe yaramaz hissediyorumsosyal medyada arkadaşlarımı görüyorum hepsi ya öğretmen ya polis ya doktor bir meslek sahibi olmuşlar bende üniversite okudum ama iş bulamıyorum bu beni bunalıma itiyor. Kpss'ye gireceğim ama bir yandan da umudum yok. Bazen kendimi evde olmak, evin işlerini yapmak, evdeki düzeni sağlamak da bir işe yaramaktır vs diye teselli ediyorum ama yinede kendimi kötü hissediyorum. Bu konuda biraz sohbet edelim mi belki benim gibi hisseden başka kız kardeşler de vardır
Merhaba ben çocuklarım için ara vermiştim çalışmaya.İnsan gerçekten kendini kötü hissediyor bir süre sonra.Ben tam zamanlı özel sektör zorlar diye saat ücretli hafta içi iki gün çalışıyordum.Ayrıca dans kursuna,spora ve dernek faaliyetleri derken bütün haftam doluyorduFikrini yazan herkese teşekkür ederim, yeni bir alana yönelmek konusunda düşüneceğim bu arada da kursları filan araştıracağım
Niyetim ve istegim yazilimci olmak dedim ya. Ki memur olmadn once de o isi yaptim. Sonrasinda da onu yapmak icin istifa ettimNe olacak tip var ki?
Geçiminizi kendiniz sağlasanız mesela ne olacak tip olurdunuz?
Kendini işe yaramaz hissetmen dönem dönem herkesi yoklayan bir durum Emin OlMerhaba kızlar, 4 senedir evliyim ve ev hanımıyım. Bebeğim yok, üniversite mezunuyum ama çalışmıyorum. Aslında çalışmak istiyorum ama kendime uygun iş bulamıyorum. Maddi olarak bi sıkıntımız yok, evimiz var, borcumuz yok durumumuz iyi çok şükür. Ama kendimi işe yaramaz hissediyorumsosyal medyada arkadaşlarımı görüyorum hepsi ya öğretmen ya polis ya doktor bir meslek sahibi olmuşlar bende üniversite okudum ama iş bulamıyorum bu beni bunalıma itiyor. Kpss'ye gireceğim ama bir yandan da umudum yok. Bazen kendimi evde olmak, evin işlerini yapmak, evdeki düzeni sağlamak da bir işe yaramaktır vs diye teselli ediyorum ama yinede kendimi kötü hissediyorum. Bu konuda biraz sohbet edelim mi belki benim gibi hisseden başka kız kardeşler de vardır
Hosgeldin ama ben burgu makarna seviyorum artıkAranıza bende geldim🖐
Şimdi feministmiş gibi konuşmak istemiyorum ama bunlar hep ev içi emeğe maddi değer biçilmemesinden oluyor. "Değer verilmeyen işler yapıyorum." Neden? Çünkü karşılığında para verenim yok! Amerika'da bundan 10-12 yıl kadar önce yapılan bir kadın çalışmasında 2 çocuğa sahip ve tüm gününü ev işleri ile çocuk bakımına ayıran bir kadının ev içi emeğinin değeri 2800 dolar civarında ölçüldü. Hadi burası Amerika mı diyelim ama burada da her gün eve yardımcı gelse: "Vay yardımcı çocuğa mı bakarmış?", bakıcı gelse: "Bakıcınızsa hizmetçiniz değil ya," derken deli gibi para harcamanız gerekiyor o işleri mükellef şekilde yaptırmanız için. Kısacası yaptığınız tüm işleri başkalarına yaptırdığınızı düşünün, sizce değersiz misiniz? Ha derseniz ki "Ortaya bir şeyler koyamadığım için kendimi mutsuz hissediyorum," Çok insani olan bu hissi aşmanız için kendinizi yoklayın, mutlaka beceri ve eğiliminiz olan bir konu vardır, bugün hobi diye başlarsınız yarın para kazanırsınız, belli olmaz.
Aranıza bende geldim🖐
4 senedir istedigim isi bulamadim da ne demek?!? Calismak isteyen, dusukten de olsa baslar, istedigi yere de paralelde basvuruya devam eder.
Yuksek muhendisim, istedigim isi bulamadim cok Uzun sure. Ev hanimi olup evde is beklemedim, kendime is yarattim: ozel ders verdim, tercumanlik yaptim, proje yazdim, makale yazanlara editorluk yaptim, gelen Para yetmeyince markette de calistim.
Biraz agir olacak ama bir zahmet silkinip kendinize gelin. Yoksa daha cok bakarsiniz o Doktor bu polis vs diye.
Çocuklu çalışan anneyim şimdi ikinciye hamileyim günlerim iş çocuklar koşturmaca hiç bir şeye yetişememekle geçiyor hastsalansa perişan oluyoruz uykusuz işe git birde işyerinin stresini ÇekBen de 2 üniversite mezunu işsiz ev hanımıyım. İki de çocuğum var biri kreşe gidiyor. Kendimi sadece bebek bakıcısı temizlikçi hizmetçi gibi hissediyorum. Çocuğumu kreşe bırakırken bakıyorum insanlar bir yere yetişmeye çalışıyorlar giyinip süslenmişler ben ise cocugu kreşe bırakıp eve dönüp 2 numaraya bakmak zorundayım. Başka hiç bir işe yaramazmısım gibi üstelik hiç de takdir görülmemiş ya da görülmeyecek işleri yapıyorum çamaşır temizlik yemek çocuk bakımı. Özgüvenli bir insandım eskiden şimdi iş bulsam da beceremeyecekmişim gibi geliyor
Çocuklu çalışan anneyim şimdi ikinciye hamileyim günlerim iş çocuklar koşturmaca hiç bir şeye yetişememekle geçiyor hastsalansa perişan oluyoruz uykusuz işe git birde işyerinin stresini Çek
Keşke diyorum eşim daha çok kazansaydı da çalışmadan rahatça çocuklarıma bakabilseydim insan neye sahip değilse onu istiyor galiba
Hoşbuldum.. Vallahi, öyle kızkıza bir ortama ihtiyacım varHoşgeldinnnn ❤ bi makarna yap da yiyelim diyesim geldi
Ben senin için burgu da yaparım.. Hatta burgunun renklisini yaparımHosgeldin ama ben burgu makarna seviyorum artık
Kötü hissetmenizi gerek yok. Insan ölene kadar hicbirseye geç kalmaz düşüncesindeyim. Siz ne yapmak istiyorsunuz buna karar verin. Hobilerinizi geliştirecek kurslara gidip para kazanabilirsiniz. Okul iş ve evin yanında fotoğrafçılık yapıyorum ve cep harçlığı oluyor. Çalışmak istiyorsanız deneyim kazanmak için herhangi bir yerde çalışın. Memurluk istiyorsanız çok çok çalışın kpss ye. Insan kafasına koyduğu şeyi yapıyor ya yeterki isteyin.Merhaba kızlar, 4 senedir evliyim ve ev hanımıyım. Bebeğim yok, üniversite mezunuyum ama çalışmıyorum. Aslında çalışmak istiyorum ama kendime uygun iş bulamıyorum. Maddi olarak bi sıkıntımız yok, evimiz var, borcumuz yok durumumuz iyi çok şükür. Ama kendimi işe yaramaz hissediyorumsosyal medyada arkadaşlarımı görüyorum hepsi ya öğretmen ya polis ya doktor bir meslek sahibi olmuşlar bende üniversite okudum ama iş bulamıyorum bu beni bunalıma itiyor. Kpss'ye gireceğim ama bir yandan da umudum yok. Bazen kendimi evde olmak, evin işlerini yapmak, evdeki düzeni sağlamak da bir işe yaramaktır vs diye teselli ediyorum ama yinede kendimi kötü hissediyorum. Bu konuda biraz sohbet edelim mi belki benim gibi hisseden başka kız kardeşler de vardır
Belki Benden ilham alirsiniz. Almanya gibi dunya devi bir ulkedeyim, kalifikasyonlarimin altinda bir iste, cok az bir ucrete, Turkiyedeki calisma tempomdan 5 Kat daha yogun calisiyorum. Ve sabirla hakedecegim isi bekliyorum. Almanca seviyem mukemmel olmadigi icin hedeflerim arasinda olan Isletme egitimine de online Ingilizce bir universite okuyarak devam ediyorum.Aslında iş bulamadım değil de istediğim şekilde bir iş bulamadım yoksa başvuru yaptığım çok yer oldu ama şartlar bana uymuyordu, bir yerde de 4 ay kadar çalıştım ama hem çalışma saati çok uzundu hemde ücret çok çok azdı yapamadım çıktım. Kendi alanımda iş imkanı çok az, bir dönem yüksek lisans yapmak istedim ama küçük bir şehirde yaşıyorduk üniversitesi pek iyi değildi, şimdi ordan taşındık ve yaşadığım şehirde güzel üniversiteler var aslında yüksek lisans düşünebilirim belki, dediğim gibi kendime bu konuda bir yön bulabilmiş değilim
Aynen çalışmak isteyen çalışıyor, mazeret üretmek isteyene bahane çok. Kimse kendinde kusur aramıyor, kapasitem ne, ben tembelim demiyor, bana uygun iş yok diyor.Belki Benden ilham alirsiniz. Almanya gibi dunya devi bir ulkedeyim, kalifikasyonlarimin altinda bir iste, cok az bir ucrete, Turkiyedeki calisma tempomdan 5 Kat daha yogun calisiyorum. Ve sabirla hakedecegim isi bekliyorum. Almanca seviyem mukemmel olmadigi icin hedeflerim arasinda olan Isletme egitimine de online Ingilizce bir universite okuyarak devam ediyorum.
Ama oyle olsa boyle olurdu , soyle olsa boyle olurdu sizi sadece frenleyen, onunuzu kesen, korelten engelleyiciler. Hedef koyun ve yapin. Koyde bile olsaniz, o hedef olunca hersey olur.
Konfor alaninizi, dusunce tarzinizi degistirin, bunun icin ugrasin
Hoşbuldum.. Vallahi, öyle kızkıza bir ortama ihtiyacım var
Yaaa bunu anca bir Anne yapabilirBen senin için burgu da yaparım.. Hatta burgunun renklisini yaparım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?