işi bırakıp azıcık ev hanımlığı yapmak istiyorum...

çok yoruldum iş ev.yeni evliyim ve çalışmak istemiyorum ama eşim bu konuda hiç tölerans göstermiyor.var mı bu durumda olanlar...
Eğer borcunuz var ve siz çalışmak zorunda iseniz eşinizin tolerans göstermesinden önce sizin düşünmeniz gerek sanırım ben işten ayrılırsam geçinebilirmiyiz diye.
Eğer siz işten ayrılınca rahat rahat geçinebilecekseniz nasıl istiyorsanız öyle yapın,eşinizi dinlemeyin.Yok kıt kanaat geçiniriz ancak diyorsanızda eve bir yardımcı tutun,tüm ev işlerini ,ütünüzü ona yaptırın ama işten ayrılmayın.

bu kadar takma olduğu kadar bence kendi ayaklarının üzerinde durmak farklı bir şey sakın evde oturmayın ev işi için

kesinlikle bırakma ... çok sıkılırsın hele çaluşmaya alıştıysan çok zor ... hem eşinden para almak hiç hoş olmuyor canım ... 3 aykık evliydim eşim ev işinde yardım etmezdi üstelik 12 saat çalışıyordum ... sıkıldım dedim yıruldum dedim işi bıraktım ... ilk ay çok güzel geçti evimle ilgilendim kendimle ilgilendim ohhhh mis gibi hayat dedim :) 2 ay az biraz sıkıldım ama gene güzeldi sonraki 2 ay kabus gibiydi ... evde olduğum için eşim iyice saldı kendini kirlilerini bile atmadı sepete düşün :) evi o dağıttı ben topladım kafayı yedim kabus dolu 2 ay dualar ettim iş bulayım diye rabbim nasip etti girdim çok şükür :) kendi paranı kazanıp harcamak gibisi yok ... ev içinde kadın al 2 ayda bi ohhhh ... yeni evliymişsin haftada bi süpür sil tamam ... hafta sonuda bi kaç günlük yemek yaparsın hafta iöi rahat olursun :) olduğu kadar iş yaparım kendimi zora sokmam :) nasıl alıştırırsan öyle gider :) sakın bırakma işi pişman olursun

Estagfrullah ne gereksizligi.. bir kere calisma hayatina adim atmis kadin zor vazgeciyormus

yardım etmiyorsa en azından ayda 1 kadın almalısın canım
sana diyorum da kendim yapıyor muyum hayır
borç var çocuk olacak diye kendimi sıkıp duruyorum..
herşeye koşmaya çalışıyorum olan bana oluyor..

Hafta içi ne yapıyor? Yemek yapımında vs. yardım etmiyor mu? Her şey de paydaşlık olacak. Yoksa dediğim gibi köle olarak kullanıyor demektir. Kadın evi temizler, düzenler falan geçin bunları. Ataerkil toplumda bile kadın çalıştırılmaz sadece ev hanımlığı yaptırılır.

“Ya çalışacağım ya da ev hanımlığı yapacağım” yerine ilk önce düşünmeniz gerek şu olmalı “eşim beni köle olarak kullanıyor mu?” Anlattıklarınıza göre de kullanıyor.

Eşinizle konuşun. Köle olmadığınızı söyleyin ve ev işlerinde paydaşlık isteyin aksi takdirde çalışıp ev işlerine karışmayacağını söyleyin. Size çalışmaktan kaçıyorsun falan derse, sinirlenin (ben olsam sinirlenirdim, delirirdim; köle olarak gören bir erkekle evlenmek katlanamayacağım bir şey) ve ev işlerine artık karışmayın.

“Ya çalışacağım ya da ev hanımlığı yapacağım” derseniz, eşinizde “öyleyse ben çalışmayayım, sen çalış, ben ev işlerini hallederim” der. En adaletli çıkar, ev işlerinde tam paydaşlık. Böylece iş yükünüz hafifler.

Sakın bırakma canım ben 4 yıl çalıştıktan sonra evlendim şehir değiştirdim işi bıraktım bu yüzden sadece 1 ay evde kalabildim duvarlar üstüme üstüme geldi eşime dedim ki ben kafayı yicem hemen iş bulmam lazım şansım varmış hemen buldum.

çok yoruldum iş ev.yeni evliyim ve çalışmak istemiyorum ama eşim bu konuda hiç tölerans göstermiyor.var mı bu durumda olanlar...
kocanız çok büyük bir şirkette ceo değilse iş bırakmak akıl karı değil

Mesleğini bilmiyorum, belki çok yorucu olabilir ama bu zamanda kolay iş bulunmuyor. Hazır bir işin varken, çocuk da yokken bırakma bence.

Estagfrullah ne gereksizligi.. bir kere calisma hayatina adim atmis kadin zor vazgeciyormus
17 yaşımdan beri çalışıyorum ve çok şükür kendime yetiyordum.Okullarımı (2 üniversite dahil) kendi paramla bitirdim ve tek başıma yaşadım.Aileden kopuktum ayrı şehirde.O zamanlarımı tek başına dimdik hallettim.Şimdi koca var daha iyi olur derken tam sarpa sardı.Kira için bile evde soğukluk oluyor.Yüzünde sanki bana mı güvendin de işi bıraktın ifadesini görüyorum ya da kuruntu yapıyorum.Ekmek al bile diyemiyorum çoğu zaman çünkü bir keresinde evde yapacak ve yiyecek bir şey yok dediğimde cevaben ne yapabilirim geldi.Amacım dışarda ye de gel demekti Allah şahit.Yaşadığım ezikliği Rabbim biliyor.Allahım hepimizin yardımcısı olsun.İşi bırakan onuru da bırakır eğer maddi imkanları çook iyi değilse.

oooo gene iyi yapıyormuş :) 20 aylık evliyim bir kere ramazan ayında orucum diye evi süpürdü :) başkacada bişey görmedim :)

Çocuğu olan insanlar da çalışıyor bir de akşam eve gidip hem yemek hem temizlik hem çocukla uğraşıyorlar. Sizin tercihiniz tabii ki ama iki kişisiniz ev ne kadar kirlenebilir, yemek deseniz kolay şeyler yapabilirsiniz bir yapsanız iki gün yersiniz yani maddi açıdan daha rahat olur çocuğunuz olduğunda daha rahat olursunuz birikim açısından da bir kişinin çalışması başka, iki kişinin çalışması başka şahsım adına kadınların ayakları üzerinde durması, geleceği için kendi parasını kazanmasından yanayım hayatın neler getirteceği belli olmaz. Yarın bir gün işe ihtiyacınız olsa tekrar iş bulmak da kolay olmayabilir evde otursanız ne yapacaksınız ev işi her gün yapılmaz yemek deseniz hadi 1 saatinizi alsın ya sonrası tv karşısında vakit öldürmece, komşu gezmece hiçbir kar sağlamayan şeyler tabi bunlar benim görüşüm eğer siz bıktıysanız ve çalışmak istemiyorsanız eşinizin saygı duyması gerekir ancak borçlarınız varsa maddi açıdan zorlanacaksanız eşinizde haklı. Ayrıca eşiniz az çok yardım ediyormuş siz herşeyde yardım istiyorsunuz onu yapmayan kocalar da var ne yapsın camı kapıyı da sizinle mi silsin.

ogretmen olacaktin ozaman :) olacaktim, olacaktin, olacaktilar. bir kadin icin en guzel is, en azindan tatili var, hem calisiyorsun ama donem donem ev hanimi gibi oluyorsun, miss.. Bazen bende cok bunaliyorum, sabah kalkmasi cok zor geliyor.

Ben ogretmenim ve istifa etmeyi dusunuyorum. Her gun kavga gurultu. Eve bas agrisiyla geliyorum. Cok stresli.

Vallahi ben de işi bırakıp evime, evliliğime yönelmek istiyorum ama biliyorum ki işi bırakırsam eşime, eve saracağım. Bir de pişmanlık var tabii. Sonuçta bu zamanda iş dediğimiz meret kolay bulunmuyor.

günlerinizin dolmasına nekadar var..hepimiz yaş beklicez o kesinde..ozamana kadar sıksan dişini...birde çalışmaya alışık biriysen evde durmak 1-2 ay güzel geliyor sonrası vahim...

ben dogum ıznıne ayrılcam.hatta iş hayatına 3 sene donmıcem gıbı..daha sımdıden eve kıtap stogu yaptım..ev hanımı çalışma hayatına uzun seneler boyunca alısanlara coook zor..gunler pogacalar borekler kısır partılerı hoş gelse de kulaga.bencee bırakma derım...yardımcı al eve ama ısı bırakma

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…