İşi düşünce arayanlar / nazar var galiba

yeniuye01

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Kasım 2014
732
362
103
Merhaba,
Dedim dagitmayayim iki konuyu tek başlıkta toplayayim.
İlk olarak şimdi ben insanlarla ilgili bir işte çalışıyorum. Gocunmuyorum hep böyle bir isim olsun istemiştim. Ama sorun şu ki bazı insanlar selam vermez işi düşünce canım cicim. Geçen yillarrrddiir görmediğim - ayni sehirdeyiz ama samimiyetim yok - hatta yüzünü unuttuğum biri beni sosyal medyadan eklemiş. İlk dedim ki bu kim mesaj attım dedi ben.... Resme baktım baktım hala o mu başkası mı bilemiyorum. Selam sabah sonra konu isteğine geldi. İyi dedim gel. Akşamına aynı şekilde bir başkası hoop mesaj atmış gece 11 de.
Yardım etmek sorun değil ama benimde bir özelim var.bazisi akşamın bir vakti pat diye kapına geliyor. Gelsin ama gelmeden önce nezaketen bir ara sor müsait misiniz diye. Bir iki kapıdan yolladım almadım içeri. En sonuncuda eşime dedim uyuyor de diye. Yaz günü şortlar falan dolaşıyorum nasıl çıkayım kapıya pat diye. Bazen kocası da oluyor yanlarında.
Kimseyi kırmak istemiyorum. Sonuçta isim yardım etmek yabanci biri bile olsa farketmez yardım ederim ama insanların bu şekilde davranması kırıyor beni. İnsanım sonuçta. Hatalı miyim ?
İkinci olarak eşimle çok sık hasta oluyoruz hep biseyler ters gidiyor. İnsanlar çekemiyor yanlış anlamayın o kadar belli ediyorlar ki o sebeple diyorum. Yani gelip gidip biseyler diyorlar oradan anlıyorum. Hemen ardından mesela ya hasta oluruz ya evde olmadık şeyler düşer kırılır
Ne yapabilirim bunun için

Yumusak yuzlusun heralde aksam 9'dan sonra arayan, aramadan kapina gelenlerin isini yapma.
Öyleyim galiba kimseyi kırmak istemiyorum. Zaten isim bu nolcak ki diyorum ama bazıları dozu aşıyor. Yani ben bişey olunca mesela aman dinlwniyordur şimdi rahatsız etmeyelim diye aramiyorum mesela mesai saatini bekliyorum ki her gün gördüğüm insanlar bazısı.
Nasıl başa çıkacağım bilmiyorum. engellesem bu dert engellemesem bı dert hangi birini engelleyeyim

Engelleme bence biraz cadoloz ol. Aksam 11'de birisi aradiginda yatmaya hazirlaniyorduk bu saatte aranir mi? Evine cat kapi haber vermeden biri geldiginde neden gelmeden haber vermediniz musait degilim diyebilmen lazim. Kulaktan kulaga yayilir dikkat eder herkes. Ben saat 11'de kardesimi bile aramam rahatsiz etmemek icin. Yabanciya yapilir mi boyle sey?

Son düzenleme:
Çok pis huyum var azcik dediğin gibi cadaloz olabilsek keşke

Nazar için bol bol Nas ve Felak surelerini okumanızı öneririm. Bu arada ne işle uğrasıyosunuz ki pek anlayamadım ?

Mesaj atılabilir 11'de neticede mesaj yani, istediğin zaman okuyabileceğin birşey ama aramaları açmam ben. Kapıya gelmek noktasında da eşin kapıyı açsın sen bir 15 dk beklet sonra kusura bakma müsait değildim de, anlamayıp yine aynı şekilde akşam kapını çalıyorsa eşim rahatsız oluyor dersin.

İşiniz nedir ? merak ettim
Bazen insanlara hayır demek gerekir kullanıldığınızı düşündüğünüzde yardım etmeyin her istediklerinde

Konuyu okudum,
İnsan oglu zaten menfaatçi yani yenimi ögrendin,
Belki çok kıskanıldıgını düşünmekten hasta oluyorsunuzdur,
Masallah demeden gitmiyim,
Nazarım falan deger
İnsanoğlunun menfaatçi olduğunu çok önce öğrendim ama hala insanlarin nazik olmalarını bekliyorum. Gördüğüm kadarıyla hata oluyor insan reelde de sanalda da aynı. De canım de sen

Nazar için bol bol Nas ve Felak surelerini okumanızı öneririm. Bu arada ne işle uğrasıyosunuz ki pek anlayamadım ?
Sosyal yardım tarzı bir iş. Çevrem geniş farklı alanlarla ilgilenebiliyorum.
Dua için teşekkürler Ayet-el Kürsi okuyorum sık sık nas Felak da ekleyeyim yanina. Allah a sığınıyorum

Son düzenleme:
Öyle yapayım bari teşekkürler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…