İsim degisikligi

Sizce en guzeli hangisi?


  • Ankete Katılan
    57
  • Anket Kapalı .

Tabikide yanlis anlamam saygi duyarim:)
 
Janet te cerkes ismi?
Yanlış anlama ama anketketeki isimleri beğenmedim telefuz ederken insanlar zorlanabilir,akanda ismini arkanda diye okudum arkanda ne ki diyorum,ama anket dışında olmayan sinemis ve setenay güzel peki mahkeme açarsan dilekçende ne diyeceksin,aslında dava açarsan ve ismin değişirse bütün belgelerini değiştireceksin zor ve yorucu olur.
 

Off okurken yoruldum sizi
 

Bende lise öğrencisi diye hatırlıyorum. ..
Janset cerkes ismidir ayrıca Janet le ne alaka

Hiç kimsenin yağmurun bile böyle küçük elleri yoktu. .

Kizlar beni guldurdunuz ya allah da sizi guldursun janet jak esim ispanyol kokenli muzisyen kari koca. Esim soyisimleri yani eşim degil evli degilim 17 yasindayim
 
sinemis guzel ben de cerkezim ama ismim cerkezce degil sinecan ismini de dusunmeni tavsiye ederim hakkinda hayirlisi olsun. Ben de kizimin ismini degistirmek istiyorum yani degistirmek derken bi isminin silinmesini istiyorum isim degisikligi konusunda neler yapiliyor beni de bilgilendirir misin.
 
Kokeni Turkce olmadigi icin mi bilmiyorum ama bu isimler sanki saka seysi gibi, ne bileyim insanin "ya dalga gecmesene, hadi gercek ismini soyle" diyesi gelir duyunca.

Hele Gupse. Yalan dunyadaki Nurhayat'in ismi, ilk onda duymustum. Sanki hapsirma yahut gegirme efekti gibi geliyor.

Bir de iki lafindan biri olmasina gerek yok canim, tamam anladik hepimiz. Cerkessin. Ama illa Cerkesce bir isim istiyorsan kulaga cok daha guzel gelenler var. Mesela bildigim kadariyla Azade de Cerkes ismi. Yada Denef. Ipek demekmis Denef. Ne kadar naif soylenisi.

Ayrica soylemeden edemeyecegim cok rahatsiz edici buldum bazi yorumlarini. Burada bir Kurt gelip "ismim Turkce ve bundan hoslanmiyorum." dese pkkli, terorist muamelesi gorurdu. Irkci buldum ben tavrini kusura bakma.
 

Canim naptin ya cok sert cikmissin
 
Bir Çerkesin kendi dilinde bir isim kullanmak istemesi ne kadar güzel bir şey
Keşke ben de değiştirebilsem. Cesaret edemiyorum ama, çok büyük bir karar, takdir ettim doğrusu.

Ben şıklara bakarak Gupse dedim.
Ama Nefin ve Neriti de çok severim.
 


Biz Türkiyedeki Çerkesler olarak zaten ülkemizden, köklerimizden uzağız.
Dilimizi kendi içimizde kullanabiliyoruz anca. Konuşmaya konuşmaya unutuyoruz yok olup gidiyor.

Böyle durumlarda daha bi bağlanır insan köklerine. Çok doğal buldum ben arkadaşın isteğini.
Türk olmayan birinin isminin Türkçe olmasından hoşlanmaması gayet doğal değil mi?
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…