- Konu Sahibi brigittebardot
-
sakın yalnış anlamaynn lütfen yazacaklarımı ama kimse yeni alacağınız isimle seslenmeyecek size buna emin olun..
doğduğunda 2 isim konulmuş insanlara bile tek ismiyle hitap ediyorlar genelde farkındaysanız..
örneğin ilk isminiz ayşe diyelim..bundan sonra size akanda ayşe,yada janseli ayşe,gupse ayşe 'mii diyecekler?hiç sanmam...birleşik yazılmış gibi isimler(örn:mehmet ali-ali osman-mehmet emin gibi) birlikte söyleniyor ama efe kaan , emir eymen vs..gibi isimleri tek olarak telaffuz ediyor aileleri bie..
hele 21 yıldan sonra herkese ben artık akanda oldum mu diyecekseniz..garip geldi..
bizim bir tandığımız çocuğunun ismini değiştirdi 2 yaşındayken sırf kur'anda geçmiyormuş diye(koyarken aklı neredeyse )babanne-annane bile alışamadı..kaç yıl aradan hala eski ismini kaçırdıkları oluyor arada...çocukta çok bocaladı...bana göre keyiften isim değiştirmek gereksiz ve yersiz...her çerkesin adı çerkesçemi?
Yanlış anlama ama anketketeki isimleri beğenmedim telefuz ederken insanlar zorlanabilir,akanda ismini arkanda diye okudum arkanda ne ki diyorum,ama anket dışında olmayan sinemis ve setenay güzel peki mahkeme açarsan dilekçende ne diyeceksin,aslında dava açarsan ve ismin değişirse bütün belgelerini değiştireceksin zor ve yorucu olur.Janet te cerkes ismi?
Yanlış anlama ama anketketeki isimleri beğenmedim telefuz ederken insanlar zorlanabilir,akanda ismini arkanda diye okudum arkanda ne ki diyorum,ama anket dışında olmayan sinemis ve setenay güzel peki mahkeme açarsan dilekçende ne diyeceksin,aslında dava açarsan ve ismin değişirse bütün belgelerini değiştireceksin zor ve yorucu olur.
kesinlikle sinemis çok cici bence :)
Arkadaslar herkese tesekkurlerrrr,kararimi verdim
Siz evlimisiniz cümlenin sonunda eşimden dolayı yazmışsınız 11. Sınıf öğrencisi değil misiniz,yazılı sorunu diye konu açmıştın hatta bende cevap vermiştim,12. Sınıfa geçeceğinizi bölüm değiştirenizi yazmıştınız eski konunuzda
Bende lise öğrencisi diye hatırlıyorum. ..
Janset cerkes ismidir ayrıca Janet le ne alaka
Hiç kimsenin yağmurun bile böyle küçük elleri yoktu. .
4 5 kisi isminizi sormus ve siz israrla cevap vermemissiniz gecistirerek. Ona göre bi tavsiye vereceğiz belki.
4 5 kisi isminizi sormus ve siz israrla cevap vermemissiniz gecistirerek. Ona göre bi tavsiye vereceğiz belki.
Kokeni Turkce olmadigi icin mi bilmiyorum ama bu isimler sanki saka seysi gibi, ne bileyim insanin "ya dalga gecmesene, hadi gercek ismini soyle" diyesi gelir duyunca.
Hele Gupse. Yalan dunyadaki Nurhayat'in ismi, ilk onda duymustum. Sanki hapsirma yahut gegirme efekti gibi geliyor.
Bir de iki lafindan biri olmasina gerek yok canim, tamam anladik hepimiz. Cerkessin. Ama illa Cerkesce bir isim istiyorsan kulaga cok daha guzel gelenler var. Mesela bildigim kadariyla Azade de Cerkes ismi. Yada Denef. Ipek demekmis Denef. Ne kadar naif soylenisi.
Ayrica soylemeden edemeyecegim cok rahatsiz edici buldum bazi yorumlarini. Burada bir Kurt gelip "ismim Turkce ve bundan hoslanmiyorum." dese pkkli, terorist muamelesi gorurdu. Irkci buldum ben tavrini kusura bakma.
Kokeni Turkce olmadigi icin mi bilmiyorum ama bu isimler sanki saka seysi gibi, ne bileyim insanin "ya dalga gecmesene, hadi gercek ismini soyle" diyesi gelir duyunca.
Hele Gupse. Yalan dunyadaki Nurhayat'in ismi, ilk onda duymustum. Sanki hapsirma yahut gegirme efekti gibi geliyor.
Bir de iki lafindan biri olmasina gerek yok canim, tamam anladik hepimiz. Cerkessin. Ama illa Cerkesce bir isim istiyorsan kulaga cok daha guzel gelenler var. Mesela bildigim kadariyla Azade de Cerkes ismi. Yada Denef. Ipek demekmis Denef. Ne kadar naif soylenisi.
Ayrica soylemeden edemeyecegim cok rahatsiz edici buldum bazi yorumlarini. Burada bir Kurt gelip "ismim Turkce ve bundan hoslanmiyorum." dese pkkli, terorist muamelesi gorurdu. Irkci buldum ben tavrini kusura bakma.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?