İsim degisikligi

Sizce en guzeli hangisi?

• Ankete Katılan
    57
  • Anket Kapalı .

Yorumuna cevap verdiğiniz arkadaş ben değilim ama etrafımdaki çerkeslerde de gördüğüm ciddi bir ırkçılık olduğu. Bu isim olayı da bana biraz öyle gibii ggeldi, belki de etrafımdaki çerkes arkadaşlarımın genel tavrından dolayı önyargılı da olabilirim elbette:) Herkesin kendi özgürlüğü, tabii ki değiştirmek isterse değiştirir. Ama olayı "biz burada himaye altındayız" falan diye bağlamıştı bana verdiği cevabında. Ben bu ırk kökenli tartışmalardan, muhabbetlerden gerçekten nefret ediyorum. Misal çocuğum olsa adını Janset koyarım muhtemelen, ama çerkes falan değilim, isme bayılıyorum. Bazı şeyleri ırka bağlamaya ve bunu sürekli belirtmeye gerek yok. Konu sahibinin yazdıklarından da anlayacağınız üzre ismini değiştirmek istemesinin birinci sebebi buna özenmesi. Bir durum yüceltiliyorsa ona özenilir. Bir ırk olarak bir isim olayını bu kadar büyütmek doğru mu? Hepimiz insanız yani, "bir çerkes olarak kutluyorum" falan tarzında cümleler gerçekten biraz komik... Hepimiz insanız, kimse ırkıyla ne yüceltilir ne de yerin dibine sokulur. Çerkes ismi de kimseyi daha iyi insan falan yapmaz:) Ayrıca çerkes derneklerinde çerkesce kursları var, konuşup pratik yapıyorlar, gayet özgür bir şekilde, aralarında çok bulundum. Türkiyedeki çoğu halkın böyle imkanları yok, asimile edilmeye çalışılıyor hepsi.

katılıyorum
ırkçı söylemlere, kutuplaşmalara ne lüzum var
ayrıca çerkez komşularımız vardı dünya iyisi insanlardı
çerkez öğretmen arkadaşım vardı
adı şazen di kulakları çınlasın çok severim, ayrıma ayrımcılığa hiç lüzum yok
çerkez olduğu için kökenlerimiz farklı, farklıyız diye asla düşünmedim, şazen de düşünmedi, komşularımız da düşünmedi

Canım kırılmanı istemem ama burada eleştireyede açık olmak gerek nacizane bende uyandırdığı çağrışımları yazacağım.

Janet = salam markası gibi

Akanda = anakonda gibi tarzan ismi gibi sanki ilk insanların koydugu adlardan

Gupse = kukse yani kurabiye , gurme değişik böyle anlamsız

Janserey = kervansaray gibi birşey

Janset = et markası gibi duruyor.

Başka seçenek var mı ?? adını neden değiştiriyorsun ki..
Değiştireceksen seninkinden daha güzel olsun bence komik bir isme değmez..

Merhabalar,ben ismimi degistirmek istiyorum ama bana yardimci olabilirmisiniz? Yazdigim isimlerden en guzeli hangisiyse onu yazarsaniz cok sevinirim,simdiden tesekkurler

Sinemis'te dahildir,unuttum

J ile başlayan isimler negatif elektrik verir. Hepsi de J neredeyse. Bence hiç biri.
Ama illa biri olacaksa Janset olsun bari.

Evet, benim de bazı çerkes arkadaşlarım dünya iyisiyken bir kısmı kendini yüce varlıklar falan zannediyor. Bense anlayamıyorum bu olayı. Bu topraklarda yaşıyoruz, farklı kültürler hepimiz için bir renk, o farkın altında bir de ortak bir kültürümüz var bu topraklarda yaşıyoruz, acımız, sevincimiz ortak. Kimse kimsenin himayesi altında falan değil, kaçıncı yüzyılda yaşıyoruz. Çerkesler de bu ülkedeki en özgür halk kesinlikle. İsim değiştirme kısmı sadece özenmek ama sonrasındaki bazı söylemler oldukça ırkçı. Hoş "ırk" olayını hayatın bu derece merkezine almak da bence ırkçılık da neyse.

Benim halamın eşi çerkez.

Eşinin tarafı yıllarca halamın yanında çerkezce konuştular, çok terbiyesiz insanlardı. Halamı Türk gelin diye tanıtıyorlardı ...

Ne kadar gereksiz bir yaklaşım. Laz, Çerkez, Tatar, Pomak vs... bunlar ülkemizin zenginlikleri. Ama sadece zenginlikleri. Çağ açmış havalarına girmeye ne gerek var ya? Hepimiz aynı memleketin insanlarıyız işte, yurt dışına git ben çerkezim de bakalım kimse senin ince beline bakacak mı ...

Neyse...

İsimlerin okunuşları çok tuhafıma gitti, hiçbirini sevmedim. İlle bunlardan birisi olacaksa hangisi daha anlamlıysa o olsun bari.

Bir mesneti olur en azından.

Gerçek hayatta mı ismini değiştirecekmiş, ben tam okumadım da buradaki nicki sandım.
nedenmiş peki? şimdiki adı ne?

Gerçek hayatta mı ismini değiştirecekmiş, ben tam okumadım da buradaki nicki sandım.

listedeki isimler genelde çerkezlerin kullandığı isimler...konu sahibide bunlardan birini kullanmak istiyor...şimdiki ismini yazmamış...

Arkadaşın birisine özelden yazmış,ismi güzelmiş ismi güzelse mahkeme değiştirir mi ben değiştirmez diye biliyorum sonuçta isim değişikliğininde belirli şartları var.

listedeki isimler genelde çerkezlerin kullandığı isimler...konu sahibide bunlardan birini kullanmak istiyor...şimdiki ismini yazmamış...

Ben de isimlerin dini,siyasi, etnik köken belirtmesini sevmiyorum.
Irkçılık namına olmasa bile öyle anlaşılıyor olabilir.
Benim kızımın adı Başak, başak amblemli partiye üye olup olmadığımı dahi soran oldu. Ne alakaysa.
Hiçbir ilgim de yok yani, sempatizan falan değilim, hiçbir zaman da olmadım.
Ben Çerkez isimleri olduğunu bilmiyordum ama J ile başlayan isimler hep zordur ve negatif elektrik verir. Hele son yazdığı..
Neden illa Çerkez ismi? Şimdiki adını söylerse daha iyi yorum yapılır aslında.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…