• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

isim değiştirme

“İsim değiştirme ismini veya soyisimini değiştirmek isteyen kişinin ikametgah adresindeki yetkili ve görevli Asliye Hukuk Mahkemesine yazılı bir dilekçeyle başvurmasıyla yapılır. İsim ve soy ismin değiştirilebilmesi için haklı sebeplerin varlığı şarttır.” diyor internette. Bence sebebiniz aşırı derecede haklı bir sebep.

İsim davası dilekçe örneği alın netten benim kuzenim avukatlık dilekcemj o yazmisti sansima. Gidip asliye hukuktu sanırım dava açmıştım. Benim şahidim annemdi ama sizinkiler gelmez şahit bir tanıdık bir akraba bulun mahkemeye goturun. Hakim zaten dinler ve kararını verir. Mahkemeye cikma falan filan derken totalde 60 günde yeni kimlik çıkıyor karar kesinleşip 2012 yılında 275 tl ye bütün her şey hallolmustu gazete ilanı da Mahkeme veriyordu o paradan. Taş çatlasın 500 olsun simdi. Bir an önce yapın ve mutlu olun. Cok basit bi işlem. Anneme sordular kızınız böyle diyor doğru mu annem evet dedi ve bitti. Hakim ekrandan isminin yazılısina bak doğru mu dedi onayladım ve çıktık

merhaba. şu an kimlikte yazan ismi babam kimseye sormadan koymuş. eski sevgilisinin ismiymiş, kadını çok seviyormuş ama hayat kadınıymış ayrılmışlar falan.

küçüklüğümden beri aa bu şeydeki o**punun ismi değil mi eheh diye geçti. herhangi bir kavga olduğunda o**punun ismini koyarsan böyle olur dendi. oturduğum yerdeki namlı bir kadının adı olduğu için okulda da devamlı böyle seslenilir sürekli ağlardım.

yetişkinliğimden itibaren artık nefret ettiğim için başka bir isim kullanmaya başladım. seçtiğim isim bana daha çok uyuyordu ve seviyordum. gerek iş yeri gerek okul kimlikte ismimi kullanmak zorunda kaldığım her an afakanlar basıyor, midem bulanıyor, ağlayasım geliyor.

aileme ben bu ismi değiştirip kendi istediğim ismi koyacağım dediğimde ne gerek var sen babayı adam yerine koymuyorsun gibi laflara geçtiler. asla bir manen destek göremedim.

ismimi değiştirmeye karar verdim ama aileyi yöneten babam olduğu için asla para vermeyeceğini söyledi. şu an işsizim köşede 1300 lira param var ve canıma tak etti. avukat ücretlerini ne yazık ki karşılamam mümkün değil. kendi başıma açmak istiyorum ama internette bununla alakalı net bir bilgi yok.

bu ismi duyma ihtimali bile beni çıldırtıyor artık. duygusal anlamda yerle birim. ne yapacağımı bilmiyorum, dava süreceni bilmiyorum. yardımcı olursanız çok sevinirim. teşekkürler.
Kesinlikle degistirin. Ne kadar sinirlenseniz haklisiniz bence. Bir dakika bile beklemeyin

Back
X