• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İsim kavgası

ciko07

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
10 Şubat 2010
5.901
817
373
Burayı hep takip ederim ama daha şimdi bu konu için üye oldum.
Eşimle tartıştık isim konusunda bir oğlum var şimdi ikinciye hamileyim ama isim konusunda anlaşamıyoruz.
İlk çocukta böyle burnumdan getirmişti.
Şimdi de aynı şeyi yapıyor.
İlkinde 9 ay yalvarttı istediğim hiç bir ismi beğenmedi hepsine bir bahane buldu aşağıladı babasının ismini koymak istedi ben istemedim en son yine kendi başka bir isim beğendi bende beğenince tamam dedim o oldu.
Ama şimdi yine aynı şeyi yapıyor.
Ben babasının adını beğenmiyorum koymakta istemiyorum önümüzdeki hafta Allah nasip ederse doğum var ama az önce yine kavga ettik.
Ben ilk oğlumun ismine uygun bir isim seçtim baştan beri onu söylüyorum o babasının adını bağırdı en son konuşmuyorum artık bende.

Not olarak düşeyim iki isim koymayı düşünmüyoruz ki zaten abisi iki isim olarak babasının adını koymuş ama beğenip kullanan yok kendileri bile söylemiyorlar babası da öyle koyacaksanız hiç koymasa idiniz demiş.
İki isim olmayacak diyor zaten ama bende babasının adını koymak istemiyorum hiç hoşuma gitmiyor ilkinde de zaten o seçti yine benim istediklerim olmadı bu sefer olsun istiyorum ama kavga ediyoruz.
Bebek şekeri yaptıracağım bunun yüzünden yaptıramıyorum sizce ne yapmalıyım sinir oluyorum artık.

İlk oğlumun ismi Aras
Benim şimdikine istediğimse Ayaz
Uyumlu olsun istedim
Babasının adı Fahri
Bence siz çok güzel düşünmüşsünüz. Fahriyi ben de istemezdim açıkçası, hem ilk çocuğun ismiyle de alakasız. Çocuk büyüyünce benim ismim neden böyle diye kizabilir de, abisinin ismiyle karşılaştırır falan. Bence pes etmeyin savunun ve yine siz kazanın.

Burayı hep takip ederim ama daha şimdi bu konu için üye oldum.
Eşimle tartıştık isim konusunda bir oğlum var şimdi ikinciye hamileyim ama isim konusunda anlaşamıyoruz.
İlk çocukta böyle burnumdan getirmişti.
Şimdi de aynı şeyi yapıyor.
İlkinde 9 ay yalvarttı istediğim hiç bir ismi beğenmedi hepsine bir bahane buldu aşağıladı babasının ismini koymak istedi ben istemedim en son yine kendi başka bir isim beğendi bende beğenince tamam dedim o oldu.
Ama şimdi yine aynı şeyi yapıyor.
Ben babasının adını beğenmiyorum koymakta istemiyorum önümüzdeki hafta Allah nasip ederse doğum var ama az önce yine kavga ettik.
Ben ilk oğlumun ismine uygun bir isim seçtim baştan beri onu söylüyorum o babasının adını bağırdı en son konuşmuyorum artık bende.

Not olarak düşeyim iki isim koymayı düşünmüyoruz ki zaten abisi iki isim olarak babasının adını koymuş ama beğenip kullanan yok kendileri bile söylemiyorlar babası da öyle koyacaksanız hiç koymasa idiniz demiş.
İki isim olmayacak diyor zaten ama bende babasının adını koymak istemiyorum hiç hoşuma gitmiyor ilkinde de zaten o seçti yine benim istediklerim olmadı bu sefer olsun istiyorum ama kavga ediyoruz.
Bebek şekeri yaptıracağım bunun yüzünden yaptıramıyorum sizce ne yapmalıyım sinir oluyorum artık.
işte kavga etmemek için tamam dedim ve kızımın iki ismi var biri kv ismi . Ben kendi istediğimi söylüyorm çewremdekilerde ve öyle gidecek .. :)

Klasiktir zaten biz iki isim koyduk gene kimselere begendiremedik.Aslinda fahri de kotu bir isim degilmis.Ben biraz eski usul isim seviyorum yeni isimler yapmacik sanki.Fakat birinin adi aras digerinin fahri olunca kardesler ileride sorun yapabilir sanki.Valla biz çözümü 2 isimde bulduk en azından ikimizin de istedigi oldu.

İlk çocukta ismi o seçtiyse sira sizde olmali. Ne kadar bencil..

O ilk çocukta da babasının ismini istedi ben başka isimler beğenmiştim aras aklımizda bile yoktu ama sonra o öyle olsun deyince ben tamam dedim şimdi yine diretiyor ama istemiyorum 9 aydir ben cekiyorum zorluklarini simdiden dogum korkusuda sardi okadarcikda hakkim olsun istiyorum ama hemen kavgaya ceviriyor olayi

Bence siz çok güzel düşünmüşsünüz. Fahriyi ben de istemezdim açıkçası, hem ilk çocuğun ismiyle de alakasız. Çocuk büyüyünce benim ismim neden böyle diye kizabilir de, abisinin ismiyle karşılaştırır falan. Bence pes etmeyin savunun ve yine siz kazanın.

Yani kücük bebege yakıstıramiyorum ben o ismi bide bikac kez iste babasina söylerken fahri degilde fari fari diye söyluyolar eltimde fare der gibi diye demisti iyce soğudum isimden direniyorum ama ben güzellikle söyledikce kizip bagirmaya basliyor.
Kavga ediyoruz

Evet kayinpederiniz mi israr ediyor acaba?[/QUOT
işte kavga etmemek için tamam dedim ve kızımın iki ismi var biri kv ismi . Ben kendi istediğimi söylüyorm çewremdekilerde ve öyle gidecek .. :)

Valla iki isim zaten istemiyor abisigil koymuslar babasi hic koymasaydiniz demis onun yaptigi yanlisi ben düzeltmek zorunda degilim.
Kendileri bile abisinin cocuguna babasinin adiyla hitap etmiyolar bile

Klasiktir zaten biz iki isim koyduk gene kimselere begendiremedik.Aslinda fahri de kotu bir isim degilmis.Ben biraz eski usul isim seviyorum yeni isimler yapmacik sanki.Fakat birinin adi aras digerinin fahri olunca kardesler ileride sorun yapabilir sanki.Valla biz çözümü 2 isimde bulduk en azından ikimizin de istedigi oldu.

Ben bebege yakistiramiyorum bana diyoki bu cocuk büyümcekmi elbet büyiycek ama babasi bebekken o isim modaymis demekki simdide bizim begendiklerimz ozmana eskiycek iki isim zaten istemiyor tek babasinin olacakmis

Evet kayinpederiniz mi israr ediyor acaba?

Sanmam o bisey demez hatta ilk cocukta annesi sormustu bende fahri istemiyorum demistim koymayin zaten babaniz tembel adina ceker oda tembel olur demisti gülmustuk annesi bile bunu dedi ama bizimki diretiyor illa göze girecek ya

Benim de gorumcelerim tutturmustu babamin adini koyun diye ne hikmetse besi de ogullarina gayet guzel isimler secmisler.Ben de keske siz koysaydiniz demistim.Bunu atlattik annem koysun demeye basladilar sanki biz beceremiyoruz te allahim.Sonrasinda esimle begendigimiz isimleri koyduk tabi...

Babası adım da adım diyorsa ya fındık fıstığa bulanıp karısını hamile bıraksın ya da bir mucizeye gark olup kendi doğursun.

Babasinin diyecegni sanmam ama koycaz desek de hayirda demez .
Ama annesi bile ilk cockta koymayin babanz tembel adina cekeer demisti gülmustuk.
Aynisini bende dedm annen dogursun bida koysun yada kendin dogur koy ben okdr zorluk cekiyorum hakkim olsun diyorum ama nafile

Ben 35 yaşındayım ama ismim hala kullanılabilecek, bebeğe de yakışacak bir isim. Buna rağmen torunum adımı taşısın istemem. Bir kere bu büyük bir sorumluluk. Ne münasebet yani diye düşünürüm. 10 tane de çocuk olsa isim annenin hakkıdır bence. Kim ne derse desin.

Valla ilk ismi kendi seçtiği halde, sayili gün kala halâ kavga çıkariyorsa; bebek doğunca Fahri yazan kimliği önünüze koyabilir. O inadı sezdim şu an.

Yani kücük bebege yakıstıramiyorum ben o ismi bide bikac kez iste babasina söylerken fahri degilde fari fari diye söyluyolar eltimde fare der gibi diye demisti iyce soğudum isimden direniyorum ama ben güzellikle söyledikce kizip bagirmaya basliyor.
Kavga ediyoruz

Umarim pes eder de sizin dediginiz olur. Sira bende diyin israr edin bari. Hani güzel anlamli etkileyici bir isim olsa neyse bari de bu isim çok düz ve sevilerek konulabilecek bir isim değil. Isimler kişiliği etkiliyor bence ve bu açıdan çok önemli. Israr ederse sen doğurursan ismini fahri koyabilirsin deyin.

Benim de gorumcelerim tutturmustu babamin adini koyun diye ne hikmetse besi de ogullarina gayet guzel isimler secmisler.Ben de keske siz koysaydiniz demistim.Bunu atlattik annem koysun demeye basladilar sanki biz beceremiyoruz te allahim.Sonrasinda esimle begendigimiz isimleri koyduk tabi...

Kendilerine geldimi yapmazlar ama baskasindan beklerler onlara dogurmuyorum ben cocugu benim cocugum olcaksa benmde hakkim olmali dimi ama en azindan siz uzlasmissiniz benmki onuda kabul etmiyor ikimizin istedigi baska bisey olsun diyorum babamin ismi olcak okdr diyor

Back
X