• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İsim kavgası

bu arada Fahri de güzel isim bence :)
yakınlarımda var, severek kullanıyoruz, genç çocuk, bence karizma duruyor ismi.
ama abinin adı Ayaz olunca çocuklar arasında yanlış anlaşılma da olabilir.

Bence isimlerin anlamını da düşünmelisiniz.. İnsan ismiyle müsemma oluyor.

Anlamini bile gectim artik hagi akrabasina desem koymayn diyorlar ama bzmki israrla koyucam anlam falan nolckms diyo ben koyck olsam anlami olsun der kendi olnca önemli degl

Neden senin babanın adı değil, seninki ata değil mi, işte o yüzden ben anne baba ismi koymaya karşıyım, neden erkek tarafı, b.klarında boncuk mu var

Demi illa erkekler ya herseyde öncelik onlarin olucak bayramda arefeden oraya gdlcek orda kalincak bayram onlarla gecicek herseyde öncelik onlarin olcak sanki pasa torunular

Anlamini bile gectim artik hagi akrabasina desem koymayn diyorlar ama bzmki israrla koyucam anlam falan nolckms diyo ben koyck olsam anlami olsun der kendi olnca önemli degl

ilk mesajımda dediğim gibi eşiniz size uyum sağlamıyor, siz de ona uyum sağlamayın.
ben bu ismi koymaya karar verdim deyin kapatın konuyu.

Sen yine davanda diren canim ama baktın olmuyor bence içine sindirmeye çalış ablamda hiç istemediği halde kp ismi koyanlardan yegenimin adı muharrem..ama biz çok seviyoruz onu isminde hiç batmiyor aynı isimde olsa ablamin kp hiç aklımıza bile gelmiyor her insan farklı taşır ismini
Amcamın kızının ismide fethiye yani babaannemin ismi ama bi yakisiyorki o isim kuzenime
Boyle iste çokta dert etme

Tam züğürt tesellisi oldu ha, Ayaz dururken fahriye razı olmak...

Fethiye ve muharrem isimli arkadaşlar beğeniyo yani isimlerini öyle mi

bu arada Fahri de güzel isim bence :)
yakınlarımda var, severek kullanıyoruz, genç çocuk, bence karizma duruyor ismi.
ama abinin adı Ayaz olunca çocuklar arasında yanlış anlaşılma da olabilir.

Ben begenemiyorum malesef ben onuda gectim baska isim secenekleride sunuyorum illa benm istedim olsn da demiyorum beraber begenelm dyrm hayr illa benm dedm olcak diyor

ilk mesajımda dediğim gibi eşiniz size uyum sağlamıyor, siz de ona uyum sağlamayın.
ben bu ismi koymaya karar verdim deyin kapatın konuyu.

Dogum zamani belli deglken kavga cikcani bldim icin pek acmiyodum knuyu o benm dedim olck diyodu ben benm dedim konu kaliyodu öyle ama iste smdi tarihte belli olnca hem seker yaptrmak istyrm hem kirmadan istedmiz olsun diyorm ama anlasamiyoruz

Ben begenemiyorum malesef ben onuda gectim baska isim secenekleride sunuyorum illa benm istedim olsn da demiyorum beraber begenelm dyrm hayr illa benm dedm olcak diyor

yok siz beğenmemişsiniz, tabi ki koymayın.
konunuzda isim çok aşağılanmış gibi geldi de, o yüzden olumlu bir yorum da ben yazayım dedim.
yoksa size kesinlikle bu ismi koymayın diyorum.

Kayınpederinizle muhabbetiniz nasıl?Onunla uygun bir dille konuşup hislerinizi anlatıp eşinizle konuşmasını sağlayamaz mısınız?Ya da en olmadı kayınvalidenizle konuşun.İlkinde de istememiş zaten destek çıkar size.
Bu arada ben de babaannemin ismini taşıyorum ve gercekten çok rahatsız edici.Oğlunuza asla bunu yapmayın.

Soylsem yanlis anlar alinirlar esime derleer kabak yine bana patlar alinmislar der yine sorun cikar maksat esimi ikna etmek.

Ulen şu erkeklerin bencilliği beni öldürecek. 9 ay karnımızda taşıyoruz her şeye katlanıyoruz başımız çatlasa ilaç almıyoruz elimiz ayağımız şişiyor bütün vücut dengemiz bozuluyor. İnsan o bebeğe isim koymaya çalışırken utanır be!
Tamam fikir beyan etsin hatta birlikte karar verin ama sizin fikrinizi nasıl hiçe sayar aklım almıyor.

Dmi ben nelee cekiyorum kendisi göruyor ne yatip kalkablyrm ne oglumu kucagma alip seveblyrm tasiyamiyorum artik agrim sizim oluyo hergn dogumdan korktgmu dile getriyorum bunlari bile bile benmle bunu tartisiyor.
Ben kendi istedgmdede diretmiyorum hala berabaer begenelim.diyorum ama onuda istemiyor

Tam züğürt tesellisi oldu ha, Ayaz dururken fahriye razı olmak...

Fethiye ve muharrem isimli arkadaşlar beğeniyo yani isimlerini öyle mi
Begeniyolardir herhalde ya hiç sormadim
Valla konu sahibinin esinde kimliği tak diye masaya koyacak bir hâl var
Benimkide teselli yani:KK51::KK51:

Benim amcamla yengemde bu konuda birbirlerine girmilşerdi.Amcam babasının adını koyacağını yengemde istemediğini söyledi sonuçta amcam gitti babasının adının konulduğu kimlikle geldi.Ama yengem ne yaptı asla o isimle hitap etmedi olğuna soranlara da kendi sevdiği ismi söyledi.Şimdi hepimiz kuzene yengemin bize söylediği isim ile hitap ediyoruz sadece amcam babaannem ve dedem kimlikteki ismi kullanıyorlar.Kuzenimde keşke kimliğime iki isim yazsalarmış diye sitem ediyor zaman zaman.Bence eşine eğer sen benle böyle inatlaşacaksan ve kararlıysan bende böyle yaparım gibi bi göz dağı versen nasıl olur acaba.

Aynen, hele annemin ismi babamın ismi diyenleri ben hiç anlamıyorum hak vermiyorum hayır neden benim babam annem değil,biz eşimle isme karar vermiştik, 8 aylık hamileydim babamı kaybettim herkes onun ismini koy dedi, o duygusallığın acının dibinde bile hayır eşimle karar verdik ismi Metehan dedim herkesi susturdum ki koysam eşim demezdi hani Metehan koyacaktık diye

Ozman koyablrdniz evet kmse bisey demezdi ama basiniz sagolsun sizin babaniz vefat etmis ki adini yasatmak isteyblrdnz bende belki babasi yasamiyor olsa idi koyablrdm ama suan istemiyorum kendi dayisini
Ayyy vallaha böyle dengesizliklere hep Gülesim geliyor artık sinirden Benin eşimde aynı nedir bu çabalar ya aynı isim olunca nolacak başları göğe mi erecek He eğer öyle olacaksa ilk çocuğunun adınıda değiştir fahri koy 2.yide fahri koy hatta eşinde adını değiştirip fahri yapsın bizde fahri yapalım hepimiz fahri olalım bakalım hepimiz fahri olunca ne olacak :KK70:

Hahha dmi heerkes degstrsin bizim hic hakkimiz olmasin zaten kendi annesi koymamis koysaymis babasinin adini .
Babasinin annesi dedelerin adinimi koymus hayir annesi dedelerin adinimi koymus hayir ben niye koyucam

Konu sahibi zaman kayınpederin zamanı değil eşine bir de bu yönden yaklaş.
Çocukla okulda dalga geçerler. İlerde sizden nefret bile edebilir yani.
Ben bazı isimler duyuyorum içimden diyorum herhalde aile çocuktan nefret ediyormuş:KK53:

Evet anlatamya calisiyorum ama anlatamiyorum o cocuk bi ömur o ismi tasiyacak sinifinda ege berke eymen vs diye cocuklar varken buna
Benim eşim de kendi istediği isimlerde inat etti. İnadını kıramadım bu yüzden hem onun hem benim istediğim isimleri koyduk. Kızlarımın iki ismi var ama benim seçtiğim isimlerle sesleniyorum, eşim de alıştı mecburen.

Iki isme zateb razi degl maksat babsinin ismi tek olacak dger isimleri koyup akildan slinmiycek ama bende koymicam iste

Benim amcamla yengemde bu konuda birbirlerine girmilşerdi.Amcam babasının adını koyacağını yengemde istemediğini söyledi sonuçta amcam gitti babasının adının konulduğu kimlikle geldi.Ama yengem ne yaptı asla o isimle hitap etmedi olğuna soranlara da kendi sevdiği ismi söyledi.Şimdi hepimiz kuzene yengemin bize söylediği isim ile hitap ediyoruz sadece amcam babaannem ve dedem kimlikteki ismi kullanıyorlar.Kuzenimde keşke kimliğime iki isim yazsalarmış diye sitem ediyor zaman zaman.Bence eşine eğer sen benle böyle inatlaşacaksan ve kararlıysan bende böyle yaparım gibi bi göz dağı versen nasıl olur acaba.

Bana öyle kimlikle çikip gelse kiyamet kopar heralde ben hastanede o halde yaticam agrimla sizimla bizimki kasila kasila gidip kimlik ckarcak bana getrcek valla sonunu düsünemiyorum ben

ısımler guzel ama :KK70: ben ares'i daha cok yakıstırdım

Ben adami sabit fikrinden vazgeciremiyormki dger secenekleri sunsam o ismin anlaminida duysa gavurmuyuz biz der kesin.
Herseye buluyo bahane ayaz neymis ayazta kalmis gbiymis mantiga bak.
Fahri.ne. fare der gibi

ilk çocuğun kaç yaşında?
O koysun kardeşinin adını.

Ulen şu erkeklerin bencilliği beni öldürecek. 9 ay karnımızda taşıyoruz her şeye katlanıyoruz başımız çatlasa ilaç almıyoruz elimiz ayağımız şişiyor bütün vücut dengemiz bozuluyor. İnsan o bebeğe isim koymaya çalışırken utanır be!
Tamam fikir beyan etsin hatta birlikte karar verin ama sizin fikrinizi nasıl hiçe sayar aklım almıyor.

Ikimizin secmesinede göz yummuyor kendi yaptgnda diretiyor agrilari sizilari babasi cekiveriyor sankiii

Back
X