Doğuma Hazırlık İsim konusu...

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
En önemlisi sağlıkla kucağına alman canım. Insan en garip ismi bile yavrusunda seviyor merak etme. Benim 6 aylık oğlum var. Babası doğmadan tutturdu bne koyacam ben koyacam diye. Oğlum doğduğunda 13 gun yoğun bakımda yattı ve inan koyulacak isim umrumda olmadı. Şuan koyduğu ismi biraz garip OLMASINA rağmen bana güzel geliyor. Tek sorun insanlara açıklama yapmak . Herkes niye daha modern bi isim koymadığını derdinde. Ama zenan zaten güzel senin böyle sorunun olmaz. Şimdi inan hangi isimleri düşündüğümü bile zor Hatırlıyorum:)

Bence şimdiden bunun tartışmasına girip birbirinizi kırmayın. Önce bi hamile kal.cinsiyeti belli olsun.belkide hep oğlunuz olacak. Hatta kucağına bi al ondan sonrası kolay.

henüz ortada olamayan bi çocuk için tartışmak ne kadar mantıklı. sırf eşin istiyo diye bi isim koyulmamalı ortak bi isim bulun.baba zaten soyadını veriyo isim vermede öncelik annenin olmalı :)

Mina ve Alyayı merak edersen ben size birde Mia , Pia , Leonu göstereyim. Onlar yine biraz mantıklı Bu değişik isim koyma çılgınlığına ayar oluyorum..Birde aynı dönem doğan çocuklar hep aynı isim oluyor nedense. 2-5 yaş grubu gördüğüm tüm kız çocukları Ecrin sanırım bu ara..
ben konuşmaya direkt duyusipikingiliş? diye başlarım bu isimlerde biriyle :D

Canım bizde eşimle anlaşmıştık erkek olursa o koyacaktı adını kız olursa ben.
Mina Su düşünmüştüm kızımın adını.Kızım 28 gün hastanede yatınca eşime dedimki ben kararımdan vazgeçtim.Çocuk ikimizin ve bir daha çocuk sahibi olurmuyuz bilmiyorum.(tedaviyle oldu.)
Gel eniyisi ben Mina ismini koyayım sende istediğin isim varsa onu koy Dedim.
Sonuç:Zeynep Mina oldu.
Sizde anlaşabilirsiniz.Adamın içinde kalmasın.Hem Zenan ismi kulağa hoş geliyor.

Henuz hamile degilim ama rabbim nasip ederse bu yil dusunuyoruz.

desifre olacagim belki ama hic sorun degil.cunku objektif yorumlara ihtiyacim var gercek adim
(zelal)
Esimle evlendigimizden bu yana bir konuda anlasamiyoruz.esim kiz cocugumuz olursa adini kesinlikle zenan koymak istiyor..bi nedeni yok.benim adima yakin oldugu icinn ve nadir bir isim oldugu icin cok seviyor bu ismi... isim kotumu degil.ama isinamadim.

Ben ise pek sevemedim...mina ve alya isimlerini cok seviyorum.
Diyeceksinizki iki isim koyun..onuda sevmiyorum...cocugumun tek ismi olsun istiyorum..esim cok israrli...arada sirada gonlum olmayinca bana birakiyor ama sonra gercekten istiyorum icimde kalacak diyor...

Zenan adinda bi kizimiz olursa cok mutlu olacagini soyluyor..bu konuyu actim cunku her isim konusu acildiginda geriliyorum ve taryismaya dogru gidiyor...

Diceksinizki ortada fol yok yumurta yok..ama size sormak istiyorum...gercek adimada cok yakin...bilmiyorum sizce esimin gonlu olsun diye koyarmiydiniz siz.haksizlikmi ediyorum..siz ne dusunurdunuz.

Lutfen derde bak diye yorum yazanlar olmasin. tek derdim bu degil elbet bi yigin sikintimda var.buda canimi sikan bir mesele.objektif yorumlara ihtiyacim var.
Evet maalesef ortada fol yok yumurta yok siz bunu düşünüyorsunuz.
Belki erkek olacak?
Henüz olmamış bir şey için can sıkmak da bu olsa gerek.

iki ismide koyun ikiside çok güzel hem annesinin isminede yakın bi isim olur babada kırılmamış olur,
hem çift isim sünnettir bir taşla iki kuş Hoppa

belkide oglun olur bu dertten kurtulursun :D

buarada saglik gibisi yok..isterse adi kezban olsun..saglik cok onemli.

zenan ismini bende seviyorum çok degısık bır ısım ama koymazdım
Aklımda baska ısım var o yüzden
Ama esınız cok ıstıyorsa koyun derım isminizlede uyumluymuş hem.

Zenan ismini sevmedim aklıma Kenan geliyor.
İstemiyorsanız, 'Doğuran, emziren, taşıyan benim, ona en çok ismiyle de ben sesleneceğim. Çoğunlukla bakımı bende olacak, o yüzden bu isme ısınamadım, beğenmedim' diyebilirsin kırmadan.
Ama ısrara baş gelemiyorsanız, siz de bu ismi koyun mecburen.

bence çok ağır bi isim zenan.
Benim bildiğim doğuda konan bi isim tabi siz neredesiniz bilemiyorum.

Hatta doktorlar dizisinde zenan diye doktor vardı ordan kalmış yada şekillenmiş Aklımda.

Bence isim koyma hakkı doğuranındır enazından 9 ay taşımanın hatırıdır.

Aklıma ilk evlendiğimiz zamanlar geldi. Benim eşimde oğlum olursa adını Alican koyacağım diyordu hatta çok hevesliydi bende sizin gibi pek ısınamıyordum bu isme. İlk çocuğumuz kız oldu ilk hecesi ikimizin baş harfinden oluşan bir isim koyduk kızımıza. 6 yıl sonra ikinci çocuğuma hamile kaldım ultrasonda erkek olduğunu öğrenince karnımı Alicanım'ın oğlum diye seviyordu. Taaa ki 6 yaşındaki kızımız bir gün babasının kucağına oturup baba kardeşimin adını ben koymak istiyorum adı xxx olsun lütfen diyene kadar. O günden sonra eşimin Alican hayalleri de bitti. Oğlum şimdi ablasının koyduğu ismi taşıyor :)

Neden zenan isminde bu kadar ısrarcı ki her konu açıldığında tartışmaya gidilecek kadar .Ben koymam eşimin istediğini.Bizde de konuşuldu bu konu erkek olursa ben koyacağım kız olursa sen .Bende hayır dedim isimlere ben karar vereceğim benim seçtiklerim arasından sen fikir yürüteceksin dedim.Zenan ismini gelince bende doğuluyum ama sanki kulağa yaşlı bir doğulu anane ,babane ismi gibi geliyor bana

Abdülkadir kadriye Naciye Haydar Mahmut gibi arabesk isimler olmadığı sürece kabul ederdim. Tabi laf olsun diye değil gerçekten çok istiyorsa. Ben de benim çok sevdiğim isimlerden eşimin hoşlanacağını sanmıyorum bakalım, sanırım orta yolu buluruz, kader kısmet.
Zekan ismi doktorlarda Aşiret kızı bir doktorun ismiydi sanırım. Acaba Zenan isminde neden bu kadar ısrarcı. İlginç. Çok ısrarlı olması biraz da bencilce.

Zenan antibiyotik ismi gibi. Erkeklerin kiz isimlerinde israri niye olur ki? Oglun olsa hadi bir derece ama kiz ismini birak kadina iste.
Belki eski sevgilisi, belki unutanadigi bir aski falan, niye bu kadar israr kiyamet?

Caninizi sikmayin, hele bir o gunler gelsin bakarsiniz onunuze, daha cok var.

O kadar romantik hatun değilim ben 9 ay karnımda taşıyıp, aşkımmm sen seç hadi kıramam
diye babaya bırakamam isim konusunu :D

Onlar soyadı veriyor zaten yeter hıhh:63: :KK53:

Alya ve Mina hemen hemen neredeyse çoğalmaya başladı. Zenan ismi kulağa hoş geliyor. Aklıma Doktorlar dizisi geldi. Severdim oradaki Zenan ve Suatı :)

Back
X