İsim Meselesi!

Problem kayınvalidenizde değil ki, eşinizde. Sizin arkanızda eşiniz olsa kayınvalideniz 40 takla atsa da boş.

Bu arada benim bildiğim anne rızası olmadan baba kafasına göre isim seçemez. Öyle bir şey olursa da dava açıp isim değiştirme hakkınız var, çevremde bir arkadaşımın teyzesinde duydum bunu. Tam detaylı bilmiyorum ama eşi kendi istediği ismi seçtiği için mahkemeye başvurup çocuğunun ismini değiştirmişti.

Canım doğum yaptıktan hemdn sonra eşim zaten nüfus müdürlüğe gider ben nasıl gideyim ki

Eşiniz ismi koyduktan ilk 15 gün içinde itiraz etme ve değiştirme hakkınız var. Eşiniz kayinvalidenizin ismini koyarsa bi 10 gün toparlanıp itiraz dilekçesi verirsiniz nüfus müdürlüğüne gidip

Haklısın canım eşimde de sorun var zaten hamile halimle stres yaşıyorsam çoğu onun tavırlarından dolayı

Çok komik ya. Saygısızlık için söylemiyorum ama babanne anneanne falan kim çocuk için Allah aşkına? Bütün işi eşinle sen yapmışsın, aylarca 2 kişilik yaşamışsın, gece gündüz sen bakacaksın ve canından bir parça ayırarak dünyaya getireceksin ama biri kalkıp diyor ki “ismini bin kiyicim”

Bu kadar saygılı olmaya gerek yok. Kocanız susuyorsa siz konuşun. 1 kere konuşun, tam konuşun.

Eşinize söz geçirin biraz. O bebek sizin isim hakkı da sizde. Doğum belgesini vermeyin. Nüfusa birlikte gidin. Eğer kayınvalidenizin ismini koyarsınız ömür boyu pişmanlık yaşarsınız. O her kendi ismiyle seslendiğinde siz de bebeğimin ismi şu derseniz alışır bir süre sonra. Siz tepkisiz kalırsanız yenilirsiniz.

Problem eşiniz. Birde siz fazla sakin birisiniz sanırım . Sakinlikten kastım kavga falan değil, net olmak istemedigin birşeyi yaparlarsa sonuclarini hissettirmek.
Alın doğum belgesini 10 gün sonra doğumdan gidin eşinizle kimliği çıkartın. Çok mu zor. Ve eğer sizden habersiz böyle birşey yaparsa dava açacağınızı söyleyin isim değiştirmek için. Biraz dik durun ezilmeyin bu kadar

evet canım ona kalsa bir isim ne olacak ki onları kırmamız saçmaymış
ama afedersin bnim ağzma edyr zaten riskli bir gebelik geçiriyorum

siz de ismini şimdiden koyun, herkes alışsın doğuma kadar.

ben de cinsiyeti öğrendiğim gün ismini koydum, ondan sonra hiç bebek diye bahsetmedik hep ismiyle bahsettik, herkes alıştı.

evet canım haklısın tek sorunumuz isim bulmamamız

neden isim seçmediniz.
yani isim sizin için önemli mi değil mi?
sırf kv nin adı olmasın diye istemiyor gibi olursanız elbette eşiniz de sizi desteklemez.
ama ben bu ismi seçtim beğendim, gönlümden bu isim geçiyor derseniz herkes destekler.
siz böyle deyince ben kv yi daha masum buldum açıkçası.
sonuçta kadın düşünmüş isim seçmiş torununa,
siz annesi olarak seçmemişsiniz.
yanlış mıyım?

Çok istiyorsa bir tane daha doğursun ona koysun ismini . Şimdiden bi isim belirleyin sürekli öyle bahsedin o da alışsın yavaş yavaş eşinle de kararlı bir konuşma yap . Eğer nufüs müdürlüğünde bi hata yaparsan benden gizli seni asla affetmem de yada sen eşini daha iyi tanırsın sonuçta neyden anlarsa o dilden konuş. Kararlı davranırsanız daha iyi olur sizin için .

Eğer eşiniz nüfus kağıdını cikarttirmaya gittiginde istemediğiniz isimleri yazdirirsa hemen mahkemeye verip KAYNANAM ve eşim benden habersiz isim koydular diye iptal ettirebiliyorsunuz yakınlarda böyle bir olay olmuştu hatta haberlere bile cıktı anne hemen dava açıp kızının ismini degistirtti

isim seçtim her seferinde eşim mırın kırın etti ben istiyorum ki eşimle ikimizin istediği bir isim olsun
ayrıca inan kv en son masum olacak kişi:)

Mümkün mertebe uzak dururdum böylesinden.
Hakikaten ruh hastası, Allah kolaylık versin size.
İnşallah rahat bir doğum ve rahat bir lohusalık dönemi geçirirsiniz.

isim seçtim her seferinde eşim mırın kırın etti ben istiyorum ki eşimle ikimizin istediği bir isim olsun
ayrıca inan kv en son masum olacak kişi:)

En güzeli "ben dün akşam bir rüya gördüm biliyor musun, bu isim söylendi bana... bu ismi koymamız lazım" diyerek istediğiniz ismi koydurun gitsin...
Kayınvalideye de büyük geçmiş olsun olur...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…