- Konu Sahibi turuncupipet
-
hemen niye gidiyorsunuz. ben subat dogumluyum- nüfüsa nisan ayinda gitmisler.
Benimde aklıma bu geldi ve eşinizle kesin ve net bir şekilde konusmanızı tavsiye ederim.Eşim nüfus müdürlüğüne gidicek muhtemel annesinin ismini yazdırıp benim istediiim ismide yanına yazar ve ben o lohusa halimle deliririm sanırım
hiç umursama ve mümkün olduğunca uzak tut...Arkadaşlar ağır konuşucam ama artık bunaldım yani. Kadın resmen sülük gibi yapıştı inş 2 3 ay kadar sonra doğumum olacak ama ben böyle bişry görmedim
Kadın resmen yıldırma politikası yapıyor ben istrmedikçe her aradığında çocuğa kendi ismiyle hitap ediyor ve bunu gülerrk yaptığı için o meşek kaynana ben abartan gelin oluyorum
İlk başta söylediğinde istemediğimi söyledim mecbursunuz koyacaksınız diye söyledi arkasından da kahkaha attı yine her zaman ki gibi bi ara pskolojim bozuldu bu kadının hareketlrri yüzünden daha önce bir düşük yaşadım her gün iğne vuruluyorum
Cinsiyetini öğrendiğimizde keşke erkek olsa diye söylendi durdu ruh hastası şükür ediceği yerine
Ne desem kar etmiyor bir de inadına inadına kendi isminin yanına beğendiği isimleri koyup söylüyor bu kadın hasta edicek beni artık
Eşim bu olayların neresinde diye sorarsanız resmen ikli oynuyor sırf arada kalmamak için
Kızıyoruz kavga ediyoruz annesine koymicaz diyor kadın triplere giriyor
2 gün 1 hafta sonra annesini arayıp isim mevzusunda sohbet ediyor kadın da yine umutlanıp söylemeyr başlıyor
Artık o kadar yorulup bunaldım ki rüyalarıma giriyor
Yani nasıl bir tavır takınayım bilmiyorum
Bu arada kayınvalidem biraz ruh hastası gibi sever misal çocuğu bana ver 2 yaşına kadar ben bakıp veriyim sana demişliği var
Yani sanki ismini koyarsak daha çok bağlanır gibi düşünüyorum
Siz olsanız ne yaprdınız arkadaşlar bi akıl verin
Artık hastaneler doğum olduktan sonra, hemen nüfus kaydını istiyor da o yüzden.
Hastaneden taburcu olabilmek ve sgk tarafından (eğer karşılıyorsa) doğumun karşılanması açısından.
Doğum gerçekleştirildiğine dair bebeğin nüfusunu da istiyor hastane.
Kayıtlar için de gerekiyor ayrıca.
Ben her iki doğumumda da doğumun hemen ertesi günü nüfus cüzdanları çıktı çocuklarımın.
Aynısı başıma geldi. Haberim yoktu eşim giti benim sevdiğim ismin yanına ablasının adını yazdırdı geldi. Çıldırdım ama lohusa halimle başka dertlerim de vardı. Şimdi ben kendi koyduğum ismi söylüyorum eşimin annesi kendi kızının adıyla sesleniyor, seslenmeyelere de kızıyor. Kızıma sesleneceğim sırada gereksiz bir gerilim yaşıyorum! Bu kadar emek veriyorum yavruma istediğim gibi seslenirken bile suç işlemiş gibi hissediyorum. Çocuğa isim koymak anne babanın hakkıdır, böyle karışanlara sinir oluyorum!....Eşim nüfus müdürlüğüne gidicek muhtemel annesinin ismini yazdırıp benim istediiim ismide yanına yazar ve ben o lohusa halimle deliririm sanırım
Eskidenmis ohemen niye gidiyorsunuz. ben subat dogumluyum- nüfüsa nisan ayinda gitmisler.
Ne desem bilemedim . Bu kadarı şaka bile olsa fazla . Kayinvaliden abartmış iyice . Bir süre görüşmeyi kesemez misin ,ciddiyetini anlaması açısından ? Bunun yanında ,eşinle bir isim belirleyin ve çocuğun ismi bu olacak diye her defasında söyleyin .. doğumdan sonra da belgeleri asla eşine verme ,hastaneden çıkınca birlikte gidip çıkartın kimliği .bu sayede hoş olmayan bir sürprizle karşılaşmamış olursun . Yerinde olsam ben de takardim bu meseleyi .bir ömür istemediğin bir isimle sesleneceksin çocuğuna ,bence eziyet ..önlemini al en baştan .çocuğu bana ver 2 yaşına kadar ben bakıp veriyim sana demişliği var
bak bunu bilmiyordum. ben yurtdisindayim. Burda 4 hafta zamani var anne/ babanin.
Kendi beğendiğim adı koyardım. Ben böyle durumlarda iki ismin kurtarıcı olduğunu düşünüyorum.biz mesela kızımın adına karar vermiştik ama sırf onların da gönlü olsun diye 2. Isim önerisi almıştık. Tabi kendi koyduğumuz ismi kullanıyoruz biz o ayrı.Arkadaşlar ağır konuşucam ama artık bunaldım yani. Kadın resmen sülük gibi yapıştı inş 2 3 ay kadar sonra doğumum olacak ama ben böyle bişry görmedim
Kadın resmen yıldırma politikası yapıyor ben istrmedikçe her aradığında çocuğa kendi ismiyle hitap ediyor ve bunu gülerrk yaptığı için o meşek kaynana ben abartan gelin oluyorum
İlk başta söylediğinde istemediğimi söyledim mecbursunuz koyacaksınız diye söyledi arkasından da kahkaha attı yine her zaman ki gibi bi ara pskolojim bozuldu bu kadının hareketlrri yüzünden daha önce bir düşük yaşadım her gün iğne vuruluyorum
Cinsiyetini öğrendiğimizde keşke erkek olsa diye söylendi durdu ruh hastası şükür ediceği yerine
Ne desem kar etmiyor bir de inadına inadına kendi isminin yanına beğendiği isimleri koyup söylüyor bu kadın hasta edicek beni artık
Eşim bu olayların neresinde diye sorarsanız resmen ikli oynuyor sırf arada kalmamak için
2 gün 1 hafta sonra annesini arayıp isim mevzusunda sohbet ediyor kadın da yine umutlanıp söylemeyr başlıyor
Bu arada kayınvalidem biraz ruh hastası gibi sever misal çocuğu bana ver 2 yaşına kadar ben bakıp veriyim sana demişliği var
Arkadaşlar ağır konuşucam ama artık bunaldım yani. Kadın resmen sülük gibi yapıştı inş 2 3 ay kadar sonra doğumum olacak ama ben böyle bişry görmedim
ben 1 ay önce doğum yaptım nüfusa doğumdan 10 gün sonra başvurduk 1 hafta sonra da kimliği geldi, hastanede benim adıma kayıt yaptılarArtık hastaneler doğum olduktan sonra, hemen nüfus kaydını istiyor da o yüzden.
Hastaneden taburcu olabilmek ve sgk tarafından (eğer karşılıyorsa) doğumun karşılanması açısından.
Doğum gerçekleştirildiğine dair bebeğin nüfusunu da istiyor hastane.
Kayıtlar için de gerekiyor ayrıca.
Ben her iki doğumumda da doğumun hemen ertesi günü nüfus cüzdanları çıktı çocuklarımın.
Belki burada da zamanaı vardır, düşününce hafta sonuna denk gelen doğumlarda hemen doğum belgesi alınamayabilir, misal Cuma akşamı gerçekleşen bir doğumda hemen ertesi gün devlet dairesinde birşey yapılamaz, mecbur Pazartesi gününe kalır işlem... Gibi gibi durumlar söz konusu oluyordur.
Ama benim doğumlarımda hemen ertesi gün eşim çıkarttırmıştı kimliklerini. Hastane de istemişti zaten kimliğini.
çocuk sizin. sizden habersiz kimliğe isim yazdıracak hali yok.
Hemen gitmene gerek yok bi haftaya toparlanır gidersin doğum kağıdı ıyanında saklaCanım doğum yaptıktan hemdn sonra eşim zaten nüfus müdürlüğe gider ben nasıl gideyim ki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?