İsim Meselesi!

hemen niye gidiyorsunuz. ben subat dogumluyum- nüfüsa nisan ayinda gitmisler.

Artık hastaneler doğum olduktan sonra, hemen nüfus kaydını istiyor da o yüzden.
Hastaneden taburcu olabilmek ve sgk tarafından (eğer karşılıyorsa) doğumun karşılanması açısından.
Doğum gerçekleştirildiğine dair bebeğin nüfusunu da istiyor hastane.
Kayıtlar için de gerekiyor ayrıca.

Ben her iki doğumumda da doğumun hemen ertesi günü nüfus cüzdanları çıktı çocuklarımın.

Eşim nüfus müdürlüğüne gidicek muhtemel annesinin ismini yazdırıp benim istediiim ismide yanına yazar ve ben o lohusa halimle deliririm sanırım
Benimde aklıma bu geldi ve eşinizle kesin ve net bir şekilde konusmanızı tavsiye ederim.
"Ben istemiyorum o ismi,karar verdiğimiz gibi x olacak,ikinci isim olarak bile düşünme kesinlikle kabul etmem,aksi halde kimlik çıksada değiştirmek için elimden geleni ardıma koymam,haberin olsun"diyin muhakkak.
Kendi adıma konuşuyorum ,kusura bakmasın kimse ama eşimle ben karar veririm çocuğumun isminin ne olacağına,kimseye laf düşmez. Hemde karşımda canlı kanlı duran,beni sinir eden,hatta mecbursun koyacaksın diyen öyle bir kayınvalidem olsa anca üçün birini alır,umurumda da olmaz yani.

hiç umursama ve mümkün olduğunca uzak tut...

bak bunu bilmiyordum. ben yurtdisindayim. Burda 4 hafta zamani var anne/ babanin.

Eşim nüfus müdürlüğüne gidicek muhtemel annesinin ismini yazdırıp benim istediiim ismide yanına yazar ve ben o lohusa halimle deliririm sanırım
Aynısı başıma geldi. Haberim yoktu eşim giti benim sevdiğim ismin yanına ablasının adını yazdırdı geldi. Çıldırdım ama lohusa halimle başka dertlerim de vardı. Şimdi ben kendi koyduğum ismi söylüyorum eşimin annesi kendi kızının adıyla sesleniyor, seslenmeyelere de kızıyor. Kızıma sesleneceğim sırada gereksiz bir gerilim yaşıyorum! Bu kadar emek veriyorum yavruma istediğim gibi seslenirken bile suç işlemiş gibi hissediyorum. Çocuğa isim koymak anne babanın hakkıdır, böyle karışanlara sinir oluyorum!....

sizi de konularinizi da hatırlıyorum ben olsam olum kalım meselesi gibi davranır asla koymayacagim koyduğun gün alır çocuğumu giderim restini çekerdim. Ve eşim benden habersiz rizasiz olarak değil kv ismini herhangi bir ismi koysaydı yapardım da. o sizin çocuğunuz toparlayın kendinizi. Bu tarz konularda söyleyemeyiz dert edineceginize soyleyin tutuşsun ortalık onlara dert olsun. yazık değil mi size

Herkes kendi adıyla yaşasın. isim kıtlığı var gibi aynı ailede aynı isimler . Bir ömür boyu sevmediğin bir insanın ismiyle hitap etceksin en sevdiğin insana yavruna. Kv den resmen bunu güç gösterisi olarak kullanıyor. Eğer onun ismini koyarsan bir ömür güç gösterisine devam eder koymazsan bir ay sonra unutur gider. O kadar zahmet cekiyorsun kimseyi takma canım

çocuğu bana ver 2 yaşına kadar ben bakıp veriyim sana demişliği var
Ne desem bilemedim . Bu kadarı şaka bile olsa fazla . Kayinvaliden abartmış iyice . Bir süre görüşmeyi kesemez misin ,ciddiyetini anlaması açısından ? Bunun yanında ,eşinle bir isim belirleyin ve çocuğun ismi bu olacak diye her defasında söyleyin .. doğumdan sonra da belgeleri asla eşine verme ,hastaneden çıkınca birlikte gidip çıkartın kimliği .bu sayede hoş olmayan bir sürprizle karşılaşmamış olursun . Yerinde olsam ben de takardim bu meseleyi .bir ömür istemediğin bir isimle sesleneceksin çocuğuna ,bence eziyet ..önlemini al en baştan .

Yahu benim de bebeğim var. O günü görür müyüm görmez miyim bilmem inşallah görürüm ama asla kendi ismimin konulmasını istemem. O minnoş da ayrı bir birey olacak sonuçta benim adıma nasıl böyle bağımlı yapabilirim ki. Oğlum istese ben kabul etmem. Tavrınızı koyun. Tatlı dille olmuyorsa keskin bir dille kesip atın. Bir an önce de eşinizle bir isim beğenip yaptırın çocuğunuzun süslerini isimli kapı süsünü herşeyini. Onlara da haber verirsiniz ismi bu olacak diye. Eşiniz de sizin izniniz olmadan asla yapmamalı böyle birşeyi. Açık açık konuşun onunla da.

bak bunu bilmiyordum. ben yurtdisindayim. Burda 4 hafta zamani var anne/ babanin.

Belki burada da zamanaı vardır, düşününce hafta sonuna denk gelen doğumlarda hemen doğum belgesi alınamayabilir, misal Cuma akşamı gerçekleşen bir doğumda hemen ertesi gün devlet dairesinde birşey yapılamaz, mecbur Pazartesi gününe kalır işlem... Gibi gibi durumlar söz konusu oluyordur.

Ama benim doğumlarımda hemen ertesi gün eşim çıkarttırmıştı kimliklerini. Hastane de istemişti zaten kimliğini.

Eşinizlede çok net konuşun eğer istediğim isimi koymazsan mahkeme kararıyla geri değiştiririm haberin olsun diye söyleyin siz kararlı olursanız sizinle uğraşmak istemez istediğiniz ismi koyar.

Kendi
Kendi beğendiğim adı koyardım. Ben böyle durumlarda iki ismin kurtarıcı olduğunu düşünüyorum.biz mesela kızımın adına karar vermiştik ama sırf onların da gönlü olsun diye 2. Isim önerisi almıştık. Tabi kendi koyduğumuz ismi kullanıyoruz biz o ayrı.

Bu arada eşim de annesinden çekindiği için birlikte koyduğumuz isimle, benden çekindiği için de annesinin koyduğu isimle bebeğimize seslenemedi yan yanayken daha!...

Canım aynı mevzu bendede oldu kv daha ben nişanlıyken başlamıştı çocuk olursa isim Ömer Asaf olucak diye hiç ses çıkartmamıştım hamileyken isim belirledim ve eşime bu isim olucak dedim 9 ay karnımda taşıyorum doğacak o kadar uykusuz kalıcam onu ben büyütücem annen isim koyamaz dedim sonuç nufus müdürlüğüne gidince beni aradı isim ne olucak diye bende oğluşumun ismini söyledim onu yazdırdı... Kesinlikle izin verme sevmediğin bi isimlemi sesleneceksin dünyalar güzeli kızına

tüm yanitlari okumadim belkide yazan olmuştur nüfus müdürlüğüne gidecek dogum belgesinin arkasina iki isim yazin onun dışında bi isim yazamazlar kimliğe esin de üç isim koymaz heralde, doğuma kadar çaktırma sessiz kal ne derse desjn he he de gec, idare et biraz daha

benimki de torununa ölür biter sözde, gecenlerde görüntülü konuşma yapalim diye tutturdular oglum korkup aglayinca küstü bi daha da aramadi, beni sevmiyo goruyo musun ben de oglumu severim diye trip atti oglum da dört aylık bu arada

samimiyetsiz ve iyi niyetli olmadigini bildiğin için katlanamiyosun büyük ihtimalle ama idare et Allah sag saglim kucağına almayı nasip etsin inşallah

ben 1 ay önce doğum yaptım nüfusa doğumdan 10 gün sonra başvurduk 1 hafta sonra da kimliği geldi, hastanede benim adıma kayıt yaptılar

Kaç gün bilemem ama hemen sonraki gün alınması gerekmiyor. İlkinde 5 gün sonra almıştık.ikincide tatil girdiği için araya iki hafta sonra almıştık. Hastaneden cikarkende kimlik falan lazım değildi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…