• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İsim Meselesi!

benim teyzem cocuga ismi koydu enistem tamam dedi, bebek dogunca kimlik cikarttirmaya gitti bambaska bi isim yazdırıp gelmiş:olamaz: maalesef olabiliyo böyle saçma şeyler

ay aynısını arkadaşım yaşadı benim. arkadaşım sürekli bebeğe istediği ismiyle sesleniyordu babası bir kimlikle geldi bakmış kayınpederin ismi :işsiz:

konu sahibi asla göz yumma. ismi öyle değil falan diye sürekli söyle bir daha olursa çocuk senin çocuğun sonuçta yani. bi süre sonra vazgeçer zaten sen taviz vermeyince.

Eşim nüfus müdürlüğüne gidicek muhtemel annesinin ismini yazdırıp benim istediiim ismide yanına yazar ve ben o lohusa halimle deliririm sanırım

Doğurmadan önce hastaneni tembihle madem, doğum belgesini baba dahil kimseye vermesinler, sadece sana versinler. Doğar doğmaz adını koymak zorunda değilsiniz sonuçta, kimliğini birkaç hafta sonra sen iyi olunca da çıkartabilirsiniz bence.

Ekleme: sağlıkla kucağına al bu arada :) hayırlı olsun.

ben sizin önceki konunuzu hatırlıyorum , ciddi bir tehdit edin yazdıramasın..

Sanki bir yerde nufus cuzdanini hastanede de cikarta biliyorsun diye okumusutum.. Ya da hastanede bilgilerini verip kimligi sonradan veriyorlar oyle bisi olmasi lazim.. Araştir derim?

Kimligi hemen cikarmak zorunda degilsinz dogumdan sonra toparlandiginzfa dogum.kagidiyla eşinizle birlikte nufus mudurlugune sizde gidin. Bende benzer bir durum yasadim.ama benim.eşim.istemiyorsan koymam demisti ama yinde ben o kimligi cikarmaya giderken tembihlemistim bak bir hata yapar onun isminide eklersen kiyamet kopar rezillik cikartirim o kimligi mahkeme karariyla degistrim diye

Ne desem bilemedim . Bu kadarı şaka bile olsa fazla . Kayinvaliden abartmış iyice . Bir süre görüşmeyi kesemez misin ,ciddiyetini anlaması açısından ? Bunun yanında ,eşinle bir isim belirleyin ve çocuğun ismi bu olacak diye her defasında söyleyin .. doğumdan sonra da belgeleri asla eşine verme ,hastaneden çıkınca birlikte gidip çıkartın kimliği .bu sayede hoş olmayan bir sürprizle karşılaşmamış olursun . Yerinde olsam ben de takardim bu meseleyi .bir ömür istemediğin bir isimle sesleneceksin çocuğuna ,bence eziyet ..önlemini al en baştan .
Ama o doğum belgesi olmadan da kimlik çıkarılabiliyor,kızımın doğum belgesi karışmış eşyalara valizde,eşim gidip kimlik çıkardı,problem çıkmadı,sonradan bulduk belgeyi...

Boyle yüzsuz gurusuz kv anlamiyorum koymak istemiyor iste gelin ztn isteyene soylemeye ne gerek kendi koyar bu israr nedir deli oluyorum.

Arkadaşlar ağır konuşucam ama artık bunaldım yani. Kadın resmen sülük gibi yapıştı inş 2 3 ay kadar sonra doğumum olacak ama ben böyle bişry görmedim
Kadın resmen yıldırma politikası yapıyor ben istrmedikçe her aradığında çocuğa kendi ismiyle hitap ediyor ve bunu gülerrk yaptığı için o meşek kaynana ben abartan gelin oluyorum
İlk başta söylediğinde istemediğimi söyledim mecbursunuz koyacaksınız diye söyledi arkasından da kahkaha attı yine her zaman ki gibi bi ara pskolojim bozuldu bu kadının hareketlrri yüzünden daha önce bir düşük yaşadım her gün iğne vuruluyorum
Cinsiyetini öğrendiğimizde keşke erkek olsa diye söylendi durdu ruh hastası şükür ediceği yerine
Ne desem kar etmiyor bir de inadına inadına kendi isminin yanına beğendiği isimleri koyup söylüyor bu kadın hasta edicek beni artık

Eşim bu olayların neresinde diye sorarsanız resmen ikli oynuyor sırf arada kalmamak için
Kızıyoruz kavga ediyoruz annesine koymicaz diyor kadın triplere giriyor
2 gün 1 hafta sonra annesini arayıp isim mevzusunda sohbet ediyor kadın da yine umutlanıp söylemeyr başlıyor
Artık o kadar yorulup bunaldım ki rüyalarıma giriyor
Yani nasıl bir tavır takınayım bilmiyorum
Bu arada kayınvalidem biraz ruh hastası gibi sever misal çocuğu bana ver 2 yaşına kadar ben bakıp veriyim sana demişliği var
Yani sanki ismini koyarsak daha çok bağlanır gibi düşünüyorum
Siz olsanız ne yaprdınız arkadaşlar bi akıl verin
yeni nesil abuk subuk isimler koyuyor çocuklarına..kayınvalidenizin adını koymak dünyanın sonu değil....bence klasik isimler daha güzel...

koy çocuğunun ismini doğana kadar o isimle hitap et
herkese ismini söyle
her yere ismini yaz
asla sessiz kalma. kv yanında dostlarına telefon et onlar bebeği soracak zaten. napsın x iyi işte ok şükür de. sürekli istediğin ismi söyle.
eğer doğarda kv ile eşin napar eder gene o ismi koyarsa asla o isimle hitap etme ve ettirme
dava aç

Herşeye karışan kaynanadan nefret ediyorum al birini vur hepsine bi haller bi tafralar ablamın oğlu oldu ablama şimdiden empoze ediyorum asla oğluna özel hayatına karışmıcaksın kötü kaynana olmucaksın diye

en nefret konulardan birisi kimene ya
belki eşlerin düşünüp karar verdikleri isim var
annelere noluyor ki kendi çocuklarına koysalarmış çok
istedikleri isimleri kimse kimseye karışmasın yeter artık
bu kaynanalar ya çekin ellerinizi karışmayın..tatlım eşinle
konuş asla istemşyorum de benim hayalimdi de evlendiğimde
rabbim çocuk verirse ismi eşimle anlaşarak çok sevdiğim ismi
koymak kendi parçama de seni daha da dinlemezse ben olsam onu
ne takar o saatten sonra nede saygı gösterirdim koyamaz gider kimliği
değiştiririm gerekirse babası olduğu kadar sende annesin..

Eş isim konusunda kararsız, kayınvalide kendi isminin konmasında ısrarcı, bu durumda ben olsaydı ne yapardım diye düşününce aklıma tek gelen, nüfusa gider kızıma kendi adımı verir, kayınvalideye bir ömür adımı söyleme cezası verirdim.

Konu sahibesi nüfus müdürlüğüne eşinizin gitmesini engelleyin, doğum belgesini vermeyin veya hastane çıkışı eşiniz bebekle dursun siz gidin nüfus kağıdını çıkartmaya.

Arkadaşlar ağır konuşucam ama artık bunaldım yani. Kadın resmen sülük gibi yapıştı inş 2 3 ay kadar sonra doğumum olacak ama ben böyle bişry görmedim
Kadın resmen yıldırma politikası yapıyor ben istrmedikçe her aradığında çocuğa kendi ismiyle hitap ediyor ve bunu gülerrk yaptığı için o meşek kaynana ben abartan gelin oluyorum
İlk başta söylediğinde istemediğimi söyledim mecbursunuz koyacaksınız diye söyledi arkasından da kahkaha attı yine her zaman ki gibi bi ara pskolojim bozuldu bu kadının hareketlrri yüzünden daha önce bir düşük yaşadım her gün iğne vuruluyorum
Cinsiyetini öğrendiğimizde keşke erkek olsa diye söylendi durdu ruh hastası şükür ediceği yerine
Ne desem kar etmiyor bir de inadına inadına kendi isminin yanına beğendiği isimleri koyup söylüyor bu kadın hasta edicek beni artık

Eşim bu olayların neresinde diye sorarsanız resmen ikli oynuyor sırf arada kalmamak için
Kızıyoruz kavga ediyoruz annesine koymicaz diyor kadın triplere giriyor
2 gün 1 hafta sonra annesini arayıp isim mevzusunda sohbet ediyor kadın da yine umutlanıp söylemeyr başlıyor
Artık o kadar yorulup bunaldım ki rüyalarıma giriyor
Yani nasıl bir tavır takınayım bilmiyorum
Bu arada kayınvalidem biraz ruh hastası gibi sever misal çocuğu bana ver 2 yaşına kadar ben bakıp veriyim sana demişliği var
Yani sanki ismini koyarsak daha çok bağlanır gibi düşünüyorum
Siz olsanız ne yaprdınız arkadaşlar bi akıl verin
Ailenden biini gorevlendir.nufusa gidip dogumda sizin istediginiz isimle kimlik cikartsin kocana kalmadan.ins oluyordur

Başedemiyorsan de ki annem de kendi adını koymak istiyor hangi birinizinkini koyayım en iyisi farklı bi isim koymak dersin.
Ama en mantıklısı eşinle halletmen biranönce eşinin de hoşuna gidecek bi isim bulun netleştirin. Sana danışmadan annesinin adını koyamaz.
Stres yapma az kalmış doğumuna tadını çıkar.

Annenin rızası alınmadan koyulan isim hayır getirmez falan diyin, en fazla öyle bişey yaparsa da mahkemeye başvurup iptalini istersiniz bu kadar dert edilecek bişey yok bence.. Kv belli ki gülmeleriyle falan seni sinir etme çabasında.. ve sinir olarak onu başarıya ulaştırdın bile ;) Şimdiden ismini koyup onun gözüne sokarcasına ayşecim fatmacım diye sevin karnınızı ;) Ben olsam o kadar sinir ederdim ki teklif ettiğine, ağzından öyle bişey çıktığına pişman olurdu.. sen kendin doğur bi tane ona kendi ismini ver derdim.. herkes haddini bilecek.

Eşim nüfus müdürlüğüne gidicek muhtemel annesinin ismini yazdırıp benim istediiim ismide yanına yazar ve ben o lohusa halimle deliririm sanırım
Ben olsam hastaneden çıkmadan kimliğini çıkarttırırım baktım istediğim isim değil direk giderim babamın evine burunlarını sürtmek için yani bilemiyorum ama benim kaynanada insan anasını severse anasının babasını severse babasının ismini koyar demişti çünkü sadece o ana benim ki değil. Oğlum oldu seve seve koydum kp ismini ama kv asla koymazdım ki eşim böyle bişeyi teklif dahi edemez

Doğum belgesini alın babanız erkek kardeşiniz yok mu ona verin önceden tembihleyin. Zaten eşiniz o doğum hastane hengamesinde ilgilenemez verin gidip yazdırsınlar çıkarsınlar kimliğini. Lohusa lohusa sinir olmamış olursun. Önceden ayarla ama muhakkak.

Doğum belgesini verme çocuk doğduktan sonra toparlan bir hafta filan sonra sende eşinle git nüfusa kv istediği ismi yazdırma

Back
X