• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İsim Meselesi!

Zorla koyacak değil ya eşinde olmaz demiş zaten neyi dert ediyorsunuz umutlansa ne olacak gidip nüfusa o yazdıracak da değil yani isi konusunu açmasanız artık bizim karar vericez deyin olsun bitsin

Arkadaşlar ağır konuşucam ama artık bunaldım yani. Kadın resmen sülük gibi yapıştı inş 2 3 ay kadar sonra doğumum olacak ama ben böyle bişry görmedim
Kadın resmen yıldırma politikası yapıyor ben istrmedikçe her aradığında çocuğa kendi ismiyle hitap ediyor ve bunu gülerrk yaptığı için o meşek kaynana ben abartan gelin oluyorum
İlk başta söylediğinde istemediğimi söyledim mecbursunuz koyacaksınız diye söyledi arkasından da kahkaha attı yine her zaman ki gibi bi ara pskolojim bozuldu bu kadının hareketlrri yüzünden daha önce bir düşük yaşadım her gün iğne vuruluyorum
Cinsiyetini öğrendiğimizde keşke erkek olsa diye söylendi durdu ruh hastası şükür ediceği yerine
Ne desem kar etmiyor bir de inadına inadına kendi isminin yanına beğendiği isimleri koyup söylüyor bu kadın hasta edicek beni artık

Eşim bu olayların neresinde diye sorarsanız resmen ikli oynuyor sırf arada kalmamak için
Kızıyoruz kavga ediyoruz annesine koymicaz diyor kadın triplere giriyor
2 gün 1 hafta sonra annesini arayıp isim mevzusunda sohbet ediyor kadın da yine umutlanıp söylemeyr başlıyor
Artık o kadar yorulup bunaldım ki rüyalarıma giriyor
Yani nasıl bir tavır takınayım bilmiyorum
Bu arada kayınvalidem biraz ruh hastası gibi sever misal çocuğu bana ver 2 yaşına kadar ben bakıp veriyim sana demişliği var
Yani sanki ismini koyarsak daha çok bağlanır gibi düşünüyorum
Siz olsanız ne yaprdınız arkadaşlar bi akıl verin
Asla ismini koyma. Ayrıca sen de onun taktiğini uygula. Sen bir tane daha doğur da benim ismimi koyalım de kahkaha at. Ya da bir tane daha doğur kendi ismini koyarsın de kahkaha at. Senden bu dünyaya bir tane fazla bile ikinciye gerek yok de kahkaha at. Bozulursa ama şaka yapmıştım dersin.

Benim bir arkadasimda aynı sizin gibi isim meselesi yüzünden kv anlasamiyodu kadın nuh diyor gene de isimden vazgecmiyodu eside arada kaliyodu
Doğumdan sonra aldı doğum kağıdını gitti kendi cirkatti çocuğun nüfus kağıdını
Eşiyle biraz tantanalar oldu ama geçti yani
Burda en büyük iş esinde hayır anne bunu koyucaz dicek ağzını kapatcak
Su kv anlamıyorum su hamileligimizi bile burnumuzdan getiriyolar bırakın ya okadar 9 ay karnimizda tasiyoz bulantısı ayrı yorgunluğu ayrı birakinda isim işine biz karar verelim demi ya

Eşim nüfus müdürlüğüne gidicek muhtemel annesinin ismini yazdırıp benim istediiim ismide yanına yazar ve ben o lohusa halimle deliririm sanırım
Eşin sana böyle bir kazık atarsa eğer bunun vebalini de senin gazabını da iki dünyada çeker.Böyle saçma sey mi olur.Nasıl yaşatıyolar sana bunları gamile halinle.Nasıl bu kadar strese sokuyorlar.Eşinin senin arkanda durması lazım.Asla razı gelme.Çocuğun adını belirle.Hatta iki isim koy.Onunkine yer kalmasın.Böyle şeyler teklif bile edilmez.Gönülden olursa olur.Böyle zorla yaptırılmaz.Yazıklar olsun kv.den gibi insana.Aynı şeyleri kendi kızı yaşasa kıyametleri kopartırdı.

Kayınvalidenizin ismi dünyanın en güzel ismi bile olsa koymayın.
Şu muameleden sonra hiiiiiç gerek yok.
Bir daha isim konusunu açmayın anne biz karar verdik deyin susturun.
Ve siz de karar verin,yazın isimleri bir kağıda,seçin eşinizle.
Eşiniz de benimsesin ki,annesinin adına meyillenmesin.
İki isim dahi koysanız biri o kadının ismi olmasın.
Eşiniz ola ki çark edip nüfusa annesinin adını yazdırırsa ortalığı ayağa kaldırırsınız o zaman.

Misal ben olsam eşim bana böyle bi kazık atsa boşarım sanırım.
Ciddi bişey bana kalırsa,dolap çevirmek gibi..

Neyse, gerek kalmasın umarım,siz eşinizle birlik olup onun da içine sinen bir isim bulun.

Hadi bakalım...
Sağlıklı doğumlar olsun inşallah.
Sonra güncelleyin e mi,kaynanatörün ismini koymadım diye :))

Ben aynı durumla birisinde karşılaşmıştım.Adam gidip annesinin yanına eşinin istediği ismi yazdırmıştı.Sonra bebeğin annesi bebek bir haftalıkken dava açtı.Kendi kız kardeşini de tanık gösterdi.Kv.ismini sildirdi.Tabi dava aşamasında eşinin de kabulü gerekiyor.Gerekiyorsa bu yola gidersin.Onlar çirkefleşiyorsa karşılığını da görürler.

Arkadaşlar ağır konuşucam ama artık bunaldım yani. Kadın resmen sülük gibi yapıştı inş 2 3 ay kadar sonra doğumum olacak ama ben böyle bişry görmedim
Kadın resmen yıldırma politikası yapıyor ben istrmedikçe her aradığında çocuğa kendi ismiyle hitap ediyor ve bunu gülerrk yaptığı için o meşek kaynana ben abartan gelin oluyorum
İlk başta söylediğinde istemediğimi söyledim mecbursunuz koyacaksınız diye söyledi arkasından da kahkaha attı yine her zaman ki gibi bi ara pskolojim bozuldu bu kadının hareketlrri yüzünden daha önce bir düşük yaşadım her gün iğne vuruluyorum
Cinsiyetini öğrendiğimizde keşke erkek olsa diye söylendi durdu ruh hastası şükür ediceği yerine
Ne desem kar etmiyor bir de inadına inadına kendi isminin yanına beğendiği isimleri koyup söylüyor bu kadın hasta edicek beni artık

Eşim bu olayların neresinde diye sorarsanız resmen ikli oynuyor sırf arada kalmamak için
2 gün 1 hafta sonra annesini arayıp isim mevzusunda sohbet ediyor kadın da yine umutlanıp söylemeyr başlıyor
Bu arada kayınvalidem biraz ruh hastası gibi sever misal çocuğu bana ver 2 yaşına kadar ben bakıp veriyim sana demişliği var
Ben olsam yanar döner eşime güvenmem gider kimliği tek başıma çıkartırım. Yazdırmam adını da.

Anlamları ile beğendiğiniz isimlerş iletin eşinize tatlı tatlı hadi isim belirleyelim deyin mesela alyadua gökyüzünün yakarışı demek elizan uzaktan gelen hiç dinmeyen ezan sesi demek netten araştırın bulun eşinizede empoze edin

kaynana oğlundan yüz bulmuş, oğlu anasına dur diyemiyo net olmuyo. belki oda anasının ismini istiyodurda, senin bulduğun isimleri beğenmiyomuş gibi yapıp, böyle seni idare etmeye çalışıyodur doğuma kadar. dünyada başka isim kalmamış gibi nine dede ismi koymak saçmalıktan başka bişey değil. isteyen koyar o başka, böyle dayatmalar anneye saygısızlık. eşine karşı sert ol, hamileliğini kullan ayılıp bayıl dediğini yaptır

Ah canım kuyruk gibi kaynana gelmez mi zannediyosun:)
Kadın elinde gelde oğluna bağlicak kendini öyle yaşayacak
Bence sen kabullenmişsin kv nın ismini koymayı. Çünkü her çözüme bi bahane madem çözüm yolun yok sana gore her yol ona cikiyor o zaman burdakiler nedese bos önce sen emin olmalısın sen kararlı olmasin hayırının üzerine evet olmayacağını esinede kaynana da anladiklari sekilde anlatacaksin. Yoksa da kv ismine aliscan

Sen o ismi almışsında ne b.k yemişsin acaba? Vatana, millete, bilime, dine bi faydanmı dokunmuş ki senin adını koyayım! Bu büyüklerin gerçekten bi terapiye ihtiyaçları var ya. Bebeğin ismini koymak annenin hakkıdır. Babaannelere noluyo acaba?!

Ay sanki insanlar kv kp ismi koymak zorunda.benim kv bir kere bile demedi benim ismimi koyun diye.kv nin annesi yani eşimin ananesi gelip gittikçe dedi durdu kızımın adını koyun diye.eşim en sonunda sizde iyi bi isim koysaydınız da bizde koysaydık dedi.valla ne saçma şeyler.böyle bişey yüzünden geline eziyet eden kvleri anlamıyorum.acaba kızlarına da aynı şeyi yapıyorlar mı.

En sinir olduğum şey.Çocuğu yapanlar isminide koyarlar herhalde.Eşinle senden başkasını ilgilendirmez isim konusu.Benimde bebeğim olacak ismini belirlemiştik zaten kimsede bişey demedi.Eşin doğuma kadar ikili oynayıp doğumdan sonra nüfus cüzdanıyla sana kötü bi süpriz yapmaz umarım.Hamileliğini hormonlarını kullanarak bu işi halletmen gerekiyo.

Sanki bebeklere kvalide kpeder ismi verilince bu kvalideler kpederler ölümsüz olcaklar he , neyin kafasını yaşıyorlar ben anlamıyorum .

Back
X