İsim polemiği

esinizde sizi tutuyorsa sinir olmaya hic gerek bile yok bence. . .
hem hamilesiniz ne bu sinir böyle
anne baba ne diyorsa odur ,ev haline karistiklari yetmiyormus gibi birde cocugumun ismine mi karisicaklar pes dogrusu ya ! ! !

Millet dereyi görmeden pacalari siviyor...erkek olcagi bile belli degil...tövbe tövbe...

Canim öncelikle allah güle güle saglikla kucagina almayi nasip etsin...bence hicte abartmiyorsun...bunca SIKINTIDAN sonra evladina kendi sectigin ve begendigin ismi koymak en dogal hakkin....ayrica kayinvalidenin söyleme seklide hic hos degildi...su isim konulacak..iste bu kadar gibi...

Fikir verebilir..kizim ahmet baki ismi benim cok hosuma gidiyor...allahin izini ile erkek olursa bu ismi koyarsaniz cok mutlu olurum..ama karar sizin tabiki...deseydi daha ilimli daha güzel olurdu kanimca...

Insanoglu dili ile kendini hem rezil hemde vezir ediyor iste....gördügmüz gibi

cnm sen kendini bu halinle hiç üzme bence.burda annesiyle konuşup onu ikna etmek we wazgeçirmek eşine düşüo.sonuçta sen konuşsan yanlış anlar kayınwaliden.keşke biraz anlayışlı olsaydı we bu onların ilk bebeği isiminide kendilerinin koyması onların en doğal hakkı die düşünebilseydi...bian önce kendini bu olaya çok kaptırmadan uygun bi dille konuşun...allah bebeğinin sağsalim yüzünü görmeyi, kucağına almayı nasip eder inşallah cnm...

bi arkadaşımın kayınvalidesi de tutturmuştu çocuğun bir adı kocasının (yani arkadaşımın kayınpederinin) adı bir adı da kendi koyduğu isim olacak diye...arkadaşım da başka bir isim istiyordu. kayınpederinin adını sevmemesine rağmen birşey diyemediler ama 2. isim konusunda arkadaşım kendi istediği isim olsun istiyordu, eşi de annesine birşey diyemiyordu.gerginlik son zamanlara kadar sürdü. doğuma yakın arkadaşımın aklına önceden ettiği dua geldi. onlar da tedavi görmüşlerdi çocuk için,arkadaşım o dönemde Allah'ım bana bir evlat nasip edersen ,oğlum olursa şu kızım olursa bu ismi vereceğim diye dua etmiş...kayınvalide itiraz edemedi tabi. çocuğun adı kayınpederin adı+duadaki isim oldu...
sen de böyle birşey deyip içinden çıkabilirsin belki..
çok karışık yazdım galiba umarım anlarsın...

ilk başta hayırlı olsun:) Allah sağlıklı bir çocu knasip etsin. Bi konu dikkatimi çekti lütfen yanlış anlaşılmasın kimseye direk yada dolayllı yoldan bişey demiyorum.
Bir hadiste okumuştum 'Kim görmediği bir rüyayı gördüğünü söylerse iki arpa tanesini birbirine düğümlemekle yükümlü tutulacak ve bunu yapamayacaktır…” bunu paylaşmak istedim.Bu arada sen bu çocuğa hamile kalmak için bi zorluk çekmeseydinde bu çocuğa adını koyma hakkı seninle eşinin.

yok canım gayet net anladım ne demek istediğini ki zaten benimde aklımda isim vardı ozmanlardan ama inan şuan hiçbişey geçmiyo içimden saglıklı sıhhatli olsun yeter..

ya ben de bu rüya işine gıcığım çok..benim de eşim tutturmuş bir isim..taaa fi tarihinde rüyasında dedesini görmüşmüş oğl oluyormus dedesi ismini koymuş falan filan..yıllar yıllar önce daha ben bile yokken piyasada görmüş bir rüya kutsal sayıyor onu bir de tutturmuş dedem de dedem..isim de hiç benim beğenmedgm begenmemeyi de geçtim cevremde de duyulmamıs kabul edilmeyecek milattan kalma isim yani..ne alaka bir de ben dokuz ay tasıcam karnımda emek vercem zahemtini cekecem sonra rüya de kes önümü..bu konuda o kadar inat ki ne desem kabul ettiremeiyorm daha ortada cocuk yokken hem de..gider yazdırırmıs nüfusta ismini haberim bile olmazmış..ben de karşı dava açarım diyorum valla tepemi attırırsa yaparım.ne inat davaları oluyor bu isim konularında bile ya..ona da dedim ben de hamile kalırsam bi rüya görüveririm senin isim aynen yalan olur..adamı sinir ediyorlar valla hiç sallama güzelim isim koymak en çok annenin hakkı bence ya da adam gibi karıkocanın kararına bırakılmalı dedeye nıneye ne oluyorsa hayret bişey yani..

Konu sahibi arkadaşım sen konunda yerden göğe haklısın kayınvaliden yangından mal kaçırır gibi halletmeye çalışmış olayı cahillik işte.....ahmet ismini modern bulmayan arkadaşlara sözüm kainat güneşimizin ismidir ebediyyen baki bir isimdir hiçbir zaman modası geçmez bende bebeğimin ismini AHMET koydum çok çokta beğeniyorum rabbim ismiyle yaşatsın
bu isim konusu beni biraz huzursuz eder çünki bir arkadaşım bu isim polemiği yüzünden boşanıyordu....
arkadaşım çok sosyal kültürlü ve gerçekten iyi bir insan kendimi geliştirmeden bebek yapmam dedi 28 yaşında evlendi 3 yıl bebek yapmadı neyse hamile kaldı ....
herşeyi özenle yapıyo mobilyalar yurtdışından modellerle yapılıyo bebek giysileri herşey marka alınıyo 5milyara sezeryan yapıyo ultralüks bi hastanede böylede ayrıntıcı bir hatun yani....
gelgelelim bebek doğuyo piskopat kayınpeder bebeğin adı sakine olucak diye dayatıyo (sakın sakineler alınmasın yaşanmış bir olayı anlatıyorum)....
adamın oğlu ne yaptıysa ikna edemiyo babasını eğer bu ismi koymassanız defolur gidersiniz evimi boşaltırsınız diyoo...
taze annemiz yaşam standartlarını bırakmak ve bebeğine kendi istediği ismi koymak arasında savaş veriyo ..nitekim bebeğin adı sakine koyuluyo ...ama annesi bebeğine sakine demiyo bebek 1 yaşında babasıda demiyo bebeğin adı bebek kaldı neden yanına ikinci isim yazdırmadılar bilmiyorum belkide kayınpeder engellemiştir tam bilemiyorum ...
sakine bebek geliyo gelmesine amaaa bu sefer lohusa anneyle babanın arasındaki çatışmalar artıyo anne kabullenemiyo bu haksızlığı ve mutsuzluğu daha lohusayım ben nasıl yapılır bu diye yaklaşık 4-5 ay Hergece tartışmalar inatlaşmalar iyice araları açılıyo sürekli boşanma konusu gündeme geliyo yakınları ikna etmeye çabalıyo
şuan boşanmış değiller ama çok olaylar yaşadılar artık eskisi gibi olurlarmı bilemiyorum
o yüzdendirki arkadaşım kimle tartışırsan tartış ama eşinle bu isim konusunda gerginlik yapma ikna etmeye çalış ..bebeğin hayırlı olsun allah kucağına almak nasib etsin

sende rüyamda biri gökten inip bana (artik hangi ismi istiyosan) söyledi dersin cok etkisinde kaldim bu isim olmazsa günah olur dersin....yasakkelime

canim hic ugrasma, kiz olacak dersiniz olur biter. eger kiz olursa sorun yok, erkekse de soylemeyin, o zamana kadar kiza kendini alistiri sagda solda soylemez, bebek dogunca da esin israr eder ben bu ismi koyacagim kimse karismasin diye.

Noluyor insanlara yahu Allah Allaaaahhh. kendi kizinin cocuguna koydursun.

gerçekten inanılacak gibi değil.....bir bebeğin ismini koymak anne ve babasına düşer.....benim de bir toruncuğum var şuan 17 aylık annesi ve babası ona çok güzel bir isim verdiler....o benim herşeyim.....
siz de hayırlısı ile bebeğinize kavuşun.....

bebişin hayırlı olsun artık bundan sonra hayatının en güzel günleri başlıyor minicik eller, evin mis gibi cennet kokucak bunları düşün..
sakinliği koru cnm kimseye hesap vermek zorunda değilsin eşin ve sen karar verirsiniz ancak

benim bebeğimin de çok ilginç bir ismi var herkes sakın bu ismi koyma dedi hiç dinlemedim. çünkü bu ismi duyunca dedimki bu bebeğimin ismi olacak öyle hissettim. eşimde beğendi ve şuan kime desek çok güzel isim diyor.

ya benim kaynanam kendi ismini koymak istedi herkesin içinde güldüm ve olmaz dedim :)

canım stresi,sıkıntıyı bırak artık.çok şükür bir bebeğin olacak.niye bu kadar karışırlar hayatımıza müdahale etmeye çalışırlar anlamıyorum.canım aynı sıkıntı bendede var.direk söyleniyor erkek olursa eşimin babasının ismi olurmuş.hiç ne düşünüyorsunuz felan yok.bişeyde diyemiyorum şimdilik daha çocuk düşünmüyoruz.bak benim eşimde babamın ismi olur diyor.babanın ismi hoşuma gitmiyor desem olmaz.sen yine şanslısın.eşin sana destek veriyor.akışına bırak.kayınvalidenin yanında çevrendekiler ne koymayı düşünüyorsun diye sorarlarsa kafandaki ismi söylersin.kayınvalidende şaşırır.direk muhattap olma.

canım bence sen o öyle milletin içinde erkek olsun yok adı şu olsun derse sende ben kız istiyorum ismide şu olacak de gıcıklık değilmi.

öncelikle hamileliğin hayırlı olsun, sağlık sıhhatle kucağına almayı nasip etsin Allah.

sıkıntılarında çok çok haklısın. ama madem ki eşin de senden yana, yani Ahmet Baki ismi koyalım demiyor; o zaman çok da sorun değil sizin için.
yani nasıl olsa nüfus kağıdını eşin çıkarmayacak mı? nüfus müdürlüğüne gittiğinde sizin kararlaştırdığınız ismi yazar olur biter.

kaynananda daha sonra niye o ismi koydunuz derse, biz senin söylediğin isme tamam dememiştik ki dersiniz.

canım senin eşin arkanda ne güzel sen eşinle birlik olmaya bak. bende şu an bir senelik evliyim kpss sınavına hazırlandıgım için çocuk düşünmüyorum şuan. eşim evin tek erkek çocugu geleneklerimizde oldugu gibi çocugum olursa bir tanesine annemin ya da babamın adını koyacagım diyor ve ailesine acayip baglı bu güzel bişey tabiki ama bu konuda ailesini ufacık kıramayacak bir insan bende şimdiden düşündükçe sinir oluyorum. biz şimdiki büyüklerimizin düşünce yapısını degiştiremeyiz tabiki ama nolursunuz bizlerde büyük oldugumuzda bu tür meselelerde yorum yapmayalım çocuklarımıza bırakalım kararı sadece bu konuda degil çogu konuda müdahaleci olmayalım. Rabbim herşeyin ötesinde saglıklı ve hayırlı bir evlat nasip etsin hepimize

allahdan eşimde benimle aynı fikirde dediğim gibi sinir bozucu olan şey akraba yabancı toplanısı demeden herkezin ortasında demesi bunları bende sesimi çıkarmıyorum toplumda bozmayım kadını diye eşime dedim eger annene tekken bunu demezsen ben birdahaki söylediği yerde onun düşündüğü isim olmayacagını söylicem dedim hemde kalabalık yanlız demeden

ya birşey söyleleyim mi kayınvalidene çok gıcık oldum...ne sinir şey be benimkini bir tek maydonoz sanırdım ama daha beterleri varmış.eşinde iş biter canım.eşinin onun lafına bakmayıp annesini susturması lazım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…