İsim polemiği

Allah hayırlı evlat nasip etsin inşallah öncelikle yavrunuz eli ayağı düzgün sağlıklı bir şekilde doğsun canım isim konusundada eşin zaten senin tarafındaymış nasılsa canım bence kendini hiç ama hiç üzüp stres yapma güzelim bak senin yaptığın stres direkman bebeğine geçiyor bak bize ileride agresif bir yeğen verirsin he
boşversen kaynananı adı üstünde kaynana Allah hayırlısıyla bebeğini kucağına almanı nasip etsin kısmetse bebeğinede istediğin adı koyarsın boşver takma kafana sen sadece güzel yavrunu düşün mutlu olmana bak

çocuğa kimin isim vereceğine o çocuğu yapan anneve baba karar verir..o yüzden daha doğmamış bebeye don biçmesine gerek yok kayınvalidenin..
sizistediğiniz ismi koyarsınız doğduğunda kendini bunun için şimdiden üzme bence..

bençe eşinle konuş bu konuyu hemen.o koymuş kendi oğluna isim seninkine ne karışıyo,sende bir kaç ay sonra bir rüya gör sanada rüyanda .... (ne koymak istiyorsan) koy adını desinler,çoçuğuna isim koymak senin hakkın sen çektin o kadar sahmetini,dahada hamileleiğin başındasın we daha çekiçeksin yani.nedir bu kaynanalrdaki isim koyma meraki hiç anlamam.ben bir karar erdim saten geçenlerde eğer ikinçi çoçuğuma hamile kalırsam hiç söylemiçem kimseye,bu konuyu hiç konuşmayaçağım bile kimseyle,hiç bişey hakkında fikirde sormiçam.eşim söylerse kendi bilir ama ben o konuyu hiç bir şekilde eşimin tarafıyla paylaşmıçam,karnım büyüyünçe görürler,ilk çoçuğumda yaşadıklarımı yaşamak istemiyorum yine,nedense herkes senden daha fasla karışır herşeye!hani bu şekilde diretmesi hoş değil,belki böyle diretmeseydi kendi isteğinle koyardın o ismi sen çoçuğuna,hem daha çinsiyeti bile belli değilmiş.allah sağlıklı nur taopu gibi bir ewlat nasip etsin inşallah sana!:)

Ya bu aileler neden bu tarzda söylüyolar anlamam,,bu böyle olacak ,yok efendim ben rüyamda gördüm...Canım bu kadar karışmayın ya evli çocuklarınıza, rahat bırakın diyesim geliyoooo...
Ya zaten onlar sorar eğer fikrinizi isterse " ne koyalım?" diye,..Ne diye sorulmadan fikir beyan ediyosunuz kiii...Şimdi kendi istediği konulmadı diye alınırsa da şaşmam ...
Siz bildiğiniz yapın şekerim , bunca emekten ve umuttan sonra kendi çocuğunuzun ismini dilediğiniz gibi koyun

sen karnında besle büyüt sonra birileri gelsin yok adı şu olck bu olack...YOLASIM GELİYOR BÖYLE İNSANLARIN SAÇINI....

Kim doğuruyorsa o koyacak ismini değil mi ama...

aman çok istiyorsa kendi yapsın o koysun ahmet bakiyi
ay çok sinir oluyorum nedense öyle bir hak buluyorlar kendilerinde anne babanın hakkıdır canım isim koymak ne isterlerse onu koyarlar allah allah ya

Allah sağlıkla kucağınıza almanızı nasib etsin.Doğuracak olan anne ise öncelikle onun isşim koyma hakkı vardır diye düşünüyorum,ayrıca cinsdsiyet ayırımı yapılması da hiç hoş değil.Önce sağlıklı ve hayırlı olması istenmelidir.Kayınvaldenize gerekirse yüzyüze konuşup kırgınlığınızı belirtin,anlamamakta diretirse eşinizi araya koyun hiç muhatap olmayın.Hem neticede nüfüs cüzdanını siz almıyor musunuz?Eşiniz gider nufüs cuzdanını alır istediğiniz ismi yazdırırsınız ve emrivaki yaparsınız,endişelenmeyin.Ozaman hiç bir şey diyemez,böyle uygun gördük dersiniz.Kırılırsa da elbet uzatmayacak ve durum düzelecektir.sevgiler.

evet haklısınız stres yapmam gerekir ama pişkin bir şekilde ben koydum bile onun adını demesi hatta aklıma bile geldikçe sinir basıyo kalp atışım hızlanıyoo

ya ben bugün LİZGE diye bir kız ismi duydum hoşuma gitti.su damlası demekmiş galiba.
paylaşmak istedim sadece.

[/canım senin bence kızın olcak.
ama şunu söylemek işstiyorumki benim dedemin,erkek kardeşimin kuzenim adı ahmet.bu adı çokk sevsemde sırf kaynanam istiyor diye koymazdımda zaten
ohhhhhhhh herkese bakın torunumun adını ben koydum dercesine hava atacak diyeee yıllardır bekleyen anneye haksızlık olmuyormu...
canın neyi istiyorsa onu koy.sonuçta kimliği çıkarcak olan eşiniz........
siz hamileliğin tadını çıkarınn................
]

Eski bir topicte bir arkadaş vardı, çocuğunun ismini kayınvalidesi mi hatırlayamadım şimdi,başkası koymuş işte..

Şimdi ''o isimle çocuğa hitap ettikçe sinirlerim bozuluyor, ben istediğim ismi koyamadımsenağlama benim hakkımdı,klava: değiştirsem mi?'' diye bayağı bir takıntı haline getirmişti.

Demek ki istediğim; koyamadığı isim içinde kalmış.fisfisfis

İlerde bu duruma ben de gelirim diyorsanız ki görünen o; mutlaka kendi istediğiniz ismi koyun..
:1closedeyes:
Bir şekilde söyleyin artık kayınvalidenize ama doğuran siz olduğunuza göre, isim hakkı da anne ya da babanındır..:1closedeyes:

Ben olsam başkasının istediği ismi koydurmam..:1closedeyes:

(Deniz Güneş her zaman kayınvalideleri savunacak değil ya:dilcikar:, mantıkkkk..)

teşekkür ederim arkadaşlar kendim söylemeyim eşim söylesin diyodum ama sizin desteğinizle ortamını buldugum anda kendisiyle konuşucam eşimin konuşmasını beklersem ben sinirden patlarım

aynı isim konusunu ben yaşadım ama benim olay farklı benim kayınvalide karışmıştı ve ben agzının cevabını verdim ogullarının yüzünü göstermeyecek duruma kadar geldim ve kabullendiler şimdi ne onların dedigi oldu ne benim dedim ama yine güzel oglumun ismini ben vurcam ben ve eşim gerisi karışamaz

merhaba...

bence haklısınız elbette zorluklarla olmuş ve belki de ikinci şansınız olmayabilir öncelikle allah analı babalı sağlıklı büyütmeyi nasip etsin cocugunuzu...ikincisi canınızı sıkmayın böyle şeylerle gercekten stres yapmayın bu cocugu cok beklemişsiniz ve allah vermiş şimdi bunlatı dert etmeyin kendinize hamileliğinizin tadını cıkartın ayrıca kayınvalidenize de ben olsam şölye bir teklif sunardım ayrıcaa polemiğe gerek kalmazdıı kırılmazdı sizde el kızı konumuna düşmessiniz ona bence iki isim koyalım birini siz koyun birini ben diyin bakın annecim bu tek cocugu ben cok sabırla hayallerle bekledim diyin yani kırmadan gönlünü konuşun onunla öyle anneler var işte cocuk iki isimliyken mesela herkes mehmet dıyorsa kayınvalide inatle ömer der onun gibi siz bilirsiniz ama en makul yol bu gibi geldi kayınvalidenizin huyunu en ıyı siz bılırsınızz

ama bunun ıcın kendinizi sıkıntıya sokmayın eşiniz ve siz bunları değil onun odasını ona örecegınız şeyleri cinsiyetını heyecanınızı konuşunn cidden sıkmayın o tatlı canınızıı

bebekler için herşeye degerr ben bekarım ama cocugu olanlar öyle
dıyorkaydirigubbakcemile3

Kayınvalideler olayları neden bu aşamaya getirir hiç anlamam..:bbo:

Yani kendimi kayınvalide olarak düşünüyorum da; nasıl tuttururum geline, bu ismi koyacaksınız diye ya? ne hakkım var buna..

neyse..Dediğim gibi senin istediğin olsun, başkasının değil..

ben birkaç kişiden duymuştum
rüyanda ak sakallı dede gördüğünü ve adının mutlaka ..........(artık ne istiyorsan) olması gerektiğini sonrada ortadan kaybolduğunu anlat kaynanana.hatta bu rüyayı sık sık gördüğünü söyle.
bu yöntemi birçok kişi uygulamıştır ve olumlu sonuç almıştır:)
belki kaynanan da rüyasında gördüğünü uydurmuştur.
o bebeğin ismini vermek senin hakkın.çünkü onun annesi sensin.sakın istemediğin bir isim verme.kimsenin hatırına da göbekadı veya ikinci isim vermek zorunda da değilsin.

sen ve eşin kayınvalidene hiç mi demediniz o ismi istemediğinizi? kadın sizi sessiz bulunca ondan anlatıyodur herkese. millet de sizin kabul ettiğinizi sanıyodur belki. ahmet ismini ben çok severim ama kayınvalide yine derse ki ahmet baki olsun sen de bence güzel bir isim değil dersin o da anlar istemediğini

ayrıca kız olma ihtimali de var. bu yüzden şimdiden kasma kendini. erkek olursa da babası gider sizin istediğiniz ismi yazdırır. tabi bu arada siz defalarca koyacağınız ismi duyurursunuz millete. kaynana da ister istemez zamanla kabullenir merak etme. kabul etmese de napıcak elinden ne gelir ki?

ben de benzer bişey yaşadım. eşimin tarafı oğlumun ismini beğenmedi. kızdılar hatta ona. telefonda konuşurlarken duydum. bana bişey demediler de... kuş ismi mi koyulur çocuğa dediler. ama zamanla düşünmüşler ve hoşlarına gitmeye başlamış ismi. gitmese ne çıkar ki. benim oğlum o. bu insanlar bizi ne hale getirdiklerini bilmezler konuşur da konuşurlar. kırılmışız üzülmüşüz kimin umrunda. bencillik bu yaptıkları

Ne insanlar var ya, ben olsam hayatta çocuğumun çocuğuna ben isim vericem demezdim bile, çocuğa isim verme hakkı bana göre sadece annededir aslında. Babada bile değil, kadın anneliği buram buram yaşıyor, her saniyesi hamilelikte bbeği ile geçiyor, okadarcık bir lüksüde olsun canım.
Ha anne babanın beğendiği ismi beğenir koyar o ayrı ama bir kayınvalidenin çocuğa isim koyması çok saçma...
Ben sizin yerinizde olsam anne benim de annem şu isim olsun diyor, e hangisini koyalım ikisinide koymuycam bu yüzden inat ettim derdim.
Gerisini onlar düşünsün....

ooof of bende yaşadım buna benzer olay bizde kızıma ne koymak istediysek kayınvalidem ya dalga geçtiyada ben bu ismi söyleyemem dedi en sonunda yarı yarıuya bizim istediğimiz oldu sırf kendi dediğini yaptırmak için kızımun isminin başına ay ekini koydurdu yani ismi sılayken aysıla oldu ama herkes sıla biliyor of ya bu kaynanaları allah bildiği gibi yapsın

neden bu aile buyukleri boyle sukur ki ben biraz hafif atlatmistim kayinvalidem birseyler yapmak istedi ama basarili olamadi kaldiki cok karsi biriydi nedense kizim olucagi belli olunca kendi ismini soyliyip ...geliyor dedi hayir dedim Asya Ecrin geliyor birdaha da konu acilmadi sizinde sanirim bunu soyledigi ortamda onu uyarmaniz yoksa sustukca o isime alistirilirsiniz galiba ruyada buna uydurulan bir senaryo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…