isim sorunsalı..

bir eğitimci olarak efe,mert,furkan,deniz, bu isimli öğrencilerden çok çektim ve çekmeye de devam ediyoruz:) özellikle efe ve mert aman diyim alınmasın kimse ama çok yaramaz oluyorlar be :)

utku ismine gelince bence güzel ama şu var ilerde büyücek koca adam olacak bu yüzden isim seçerken yanına bey sözünü getirip söyleyin kulağınıza hoş geliyor mu.Mesela umut güzel bir isim ama umut bey-düşünsene 30 yaşında bir adam olunca..

kısacası anlatmak istediğim bazı isimler çocuk küçükken çok yakışıyor ama büyüyünce kulağa hoş gelmiyor

uğurtan nasıl :) erkek arkadaşımın adı :) çocuğunuzun adını uğurtan koyarsanız ve başak burcu olursa mükemmel bi insan olabilir ve herkess çoooookkkk beğeniyo adını

öncelikle saglikla al bebegini kucagina
ismin cocugun üzerinde etkisinin olduguna bende eminim artik
gecen bir ögretmenle muhabbet ettim ve hangi isimdeki cocuklariniz yaramaz dedim
ve bana ilk anlattigi isim batuhandi :)))
oglumun ismini bilmeden bana sanki oglumu anlatti kadin ve sonra ben gülünce hayrdir coukmu komik dedi bende hayir oglumun adi batuhan dedim
yani kadinin elinden 5 tane batuhan gecmis ve hepside ayniymis benim oglumunda masallahi var
hiper aktif resmen ama saglikli olsunda varsin yaramaz olsun
sen istedigini koay canim neden anlattim bilmiyorum ama anlatmak istedim iste

@kelebek29, yok canım benim niye yanlış anlıyım, diyorum ya benim gördüklerim hep öyleydi, hepsi öyle olcak diye bişey yok, maşallah oğluna sağlıcakla büyüsün oğluşun

Son düzenleme:
hahaa desenize ben yandımbenim oğlumun adı:"furkan efe"valla kım ne derse desın,benım oglum 2 yı bıtırdı bebeklıgınden buyana cok uslu,ama zaman ne getırır bılemem tabıkı

Son düzenleme:
aslan burcu olrsa eğer utku çok yakışır ismiyle bağdaşır bende hem yaramazda olmaz diye düşünüyorum ama ben çok beyendim utku ismini

Utku çok güzel bir isim bence.

Bizim fakültede var Utku diye bir çocuk; çok cool, sakin bir tip; aklı başında.

Hem de çok kullanılmayan bir isim ne güzel işte.

Bence siz diğerlerine aldırmayıp gönlünüzden geçen neyse onda karar kılın.

Hayırlı uğurlu olsun canım. Allah bağışlasın.
Karar vereceğiniz ismi, dilerim en çok evladınız beğenir.

İnsanın ömür boyu kullanacağı adı kendisinin seçememesi ne kötü...

ben de ortaokuldan beri bir kız ismi düşünüyorum ama çok marjinal ve henüz kimsede duymadım
o yüzden şimdi söylemeyeceğim
ama isim çok etkili bence de sevgilim oğlumuz olursa kubilay koyalım kubi kubi diye çağırırız demişti ben şok tabi :S
köpek çağırır gibi töbe töbee

bence eger çok kafana takiyorsan iki isim koy, büyüyünce oglun hangisini begenirse kendisini öyle tanitir

lullaby bu arada o ismi çok merak ettim :)

bencede içinizden ne geliyorsa onu koyun arkadaşım.sevmeyen sevmesin.oğlan olacakmış madem iki isim olsun .ilerde hangisini kullanmak isterse onu kullanır.bende ikincisi erkek olursa yine iki isim koyacağım muhammed istiyoruz inşallah .muhammed ismi tek olmamalıymış şimdi ikinci isim arıyorum .kız olursa kararsızım hiç düşünmedim desem yeridir.içime erkek olacakmış gibi geliyor cünkü

bendede aynisi oldu bir isim begndik esimle son iki ay kalana kadar dgouma hep oglumuzu o isimle sevdik sonra ben baska bir isim buldum 2 isim arasinda kaldik birbirine cok zit iki isim biri mulayim oburu tam tersi sonra esim dediki bi dogsun ben kucagima alip bakicam ogluma hangi isim gidiyosa onu koycam dedi bende tamam dedim.ama oyle olmadi oglumuzu 20 gun sonra kucagimiza aldik hal b oylyken hep dusundugumuz ismi degilde 2.sini koyduk ismi guzel ama oglum cok yaramaz.

benimde kızıma koymayı çok isteyip de çevremde kimseye pek beğendiremediğim bir isim vardı.
söylenenlere kanıp koymadık o ismi. ve içimde kaldı. kızım 2 yaşına girecek. keşke o ismi koysaymışım dediğim zamanlar olmadı değil.
içinizden ne geçiyorsa onu koyun bence.

Çocukların doğduklarından itibaren kendi karakterleri, huyları, yapıları olduğunu düşünürüm ben.
Bunun da koyacağınız isme göre değişeceği fikri bana pek mantıklı gelmiyor.
Ama cidden varsa bir bildikleri de açık olmalı bu fikre, aynı zaman da gereksiz yere gönlünüzden geçen isimden de vazgeçmemelisiniz.

3 aylık hamileyken oğlumun adı Uras olacak dedim
Herkeste alışmıştı ve başka hiç isim düşünmedim benim için kesindi
Doğum yaptım 2.gün eşim kimliği çıkarmaya gitti
Nüfus dairesinde kağıda isimi yazacağı sırada beni aradı
İyice düşündün mü kararın kesin mi dedi
O an eşimin çokta istemediğini hissettim sanki
Çıkartma geri gel dedim
O gün kararımı değiştirdim
Burak olsun dedim
Ertesi gün kimliği çıkartmaya beraber gittik
Kaç gün kimliğe bakıp bakıp durdum
6 ay boyunca kendimi Uras olacak diye alıştırmıştım
Birden değiştirince bi tuhaf oldum
Şimdi pişmanım ama Burak ismini seviyorum
Ama içimde kaldı işte
Siz neyi istiyorsanız onu koyun.

ya arkadaşlar kusura bakmazsanız ben konudan çok başlığa takıldım ....SORUNSAL ne demektir ? yani burada mutlaka Türkçe öğretmenlerimiz vardır bu konuda beni aydınlatabilirler mi ? son zamanlarda bir - seli , -salı eklemesidir gidiyor ve ben bir mana veremiyorum !
isim sorunsalı :44:

Tdk Büyük Türkçe Sözlük

sorunsal :
sf. 1. Çözümü belli olmayan. 2. Doğru olma ihtimali bulunmakla birlikte, şüphe uyandıran, kesin olmayan, problematik.

Güncel Türkçe Sözlük

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…